Menu
 

Topic:

Essure

Marjolein77  schreef op: 28-11-2012 14:49:52
Hoi meiden,

Ik zit te denken om mij te laten steriliseren via de Essure methode en ben eigenlijk opzoek naar ervaringen. Is het pijnlijk? En hebben jullie het vergoed gekregen vanuit de aanvullende verzekering?? en hoe gaat het in zijn werk? Krijg je voor de behandeling een echo om je baarmoeder te controleren??

een hoop vragen haha sorry maar ik probeer mij zo goed mogelijk voor te bereiden

bedankt alvast!!
 
Quote
Navigatie
RE: Essure
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 28-11-2012 17:54:43
ik lees mee
 
Quote
RE: Essure
Cassandra  schreef op: 28-11-2012 18:03:23
Ik heb Essure gedaan, via de Casa-kliniek.
En inderdaad vooraf eerst een inwendige echo. Daarna de behandeling. Het was in 10 minuten gebeurd en ik vond het minder erg dan een wortelkanaalbehandeling. Het was bij mij wel even pittig, vooral op het moment dat ze de baarmoeder met water opvullen. Maar niet erger dan 'stevig tanden op elkaar en diep in en uit ademen'.

Na de behandeling heb ik me nog 1 middag niet zo lekker gevoeld. Echt een vervelend gevoel bij mijn baarmoeder, alsof je stevig ongesteld bent, dat zeurende gevoel. Lekker met een kruikje op de bank gehangen en ging prima.

Ik kan het iedereen aanraden, het is van te voren niet te voorspellen hoe pijnlijk het wel of niet zal worden. Net zoals bij de een het plaatsen van een spiraal wel/niet pijnlijk is, of een uitstrijkje laten maken wel/niet pijnlijk. Maar juist doordat het een stuk sneller/makkelijkerr en minder pijnlijk is dan echt snijwerk, je zo weer buiten bent en gewoon lekker naar huis kunt, maakt het voor mij een aanrader.

Na drie maanden weer op controle geweest voor een inwendige echo en daarmee was alles achter de rug. Ik vind het heerlijk om zonder de hormonen van de anticonceptie door het leven te kunnen en fijn idee dat het gewoon veilig zit zonder verder omkijken naar wat dan ook.
 
Quote
RE: Essure
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 28-11-2012 21:13:12
wordt het vergoed of alleen via de aanvullende ik heb namelijk alleen basis?
 
Quote
RE: Essure
Cassandra  schreef op: 28-11-2012 21:15:44
Nee, zit niet in het basispakket.

Ik heb me destijds speciaal aanvullend verzekerd en ook voor overgestapt naar een verzekeringspakket die het compleet vergoedde. Dus ben je komend jaar van plan om je te laten steriliseren, dan is het nu het goede moment om je verzekering er op aan te passen.
 
Quote
RE: Essure
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 28-11-2012 21:24:23
hmm ja dat zal nu even heel moeilijk zzijn nou dan nog maar even aan de pil..... bedankt voor je antwoord
 
Quote
RE: Essure
Monica Mv 2  schreef op: 28-11-2012 21:37:03
Ik heb ook Essure gehad. Ik vond het echt wel 1 dag flink pijn doen hoor. Heb de zware pijnstillers echt wel nodig gehad en heb de hele dag op bed gelegen. Heb zelfs overgegeven van de pijn.

De dag erna voelde ik me een stuk beter en had ik het ongesteldheids gevoel en op dag 2 bijna geen last en op dag 3 geen last meer.

Ik heb idd een inwendige echo daarna gehad.

Bij mij werd het vergoed om medische redenen. Ik heb een stollingsstoornis en een essure is veel minder ingrijpend als steriliseren op de reguliere wijze. De gyn. heeft dat in een brief verklaard. Uiteindelijk zou CZ goedkoper uit zijn als ik essure kreeg, als sterilisatie op normale wijze. Omdat ik dan mijn dure stollingsmedicijnen 3 dagen via en infuus zou moeten krijgen.

Dus als je een meewerkende gyn. hebt die kan verklaren dat het om medische redenen verstandiger is om essure te ondergaan dan zal je het wel vergoed krijgen.

Ik ben blij dat ik essure gedaan hebt. 1 dag flinke pijn en veel minder ingrijpend
 
Quote
RE: Essure
Mama73  schreef op: 28-11-2012 21:43:57
Ik heb ook Essure gedaan en het is 100% meegevallen. Ik heb het door de gyn laten doen in het ziekenhuis in Voorburg. Was superzenuwachtig, maar achteraf snap ik niet waarvoor. De gyn zei ook dat we een record hadden bereikt, was nog nooit zo soepel gegaan. Je krijgt een avond vantevoren een pijnstiller en en een paar uur vantevoren moet je er weer 1 innemen. Ik kreeg vantevoren een zwangerschapstest om te kijken of ik niet zwanger was. Hadden ze beter vantevoren kunnen zeggen, want ik was net naar het toilet geweest voordat ik naar binnen ging. De zwangerschapstest was ook 1 met een roze kruis (nog nooit zo'n test gezien, ik ken ze alleen met streepjes)?? Ik schrok me dood, dacht echt dat ik zwanger was, maar daaruit bleek dus dat ik niet zwanger was. Binnen 3 minuten zat het erin. Ik voelde wel een steekje beide keren. 's middags wat zeurend gevoel en niet enorme bloedingen ofzo. Ben gewoon weer aan het werk gegaan. Na 3 maanden idd de check en het was allemaal gesetteld. Ik ben blij dat ik geen anticonceptie meer hoef te gebruiken. Ik vind wel dat de maandelijkse bloedingen heviger zijn geworden. Dus daar baal ik van. Achteraf had ik misschien wel voor een spiraal moeten kiezen omdat ik van een hoop vriendinnen hoor dat ze niet meer ongesteld worden en dat lijkt mij heerlijk! Ik was aanvullend verzekerd bij zilveren kruis en die vergoedde alles. Anders is het geen goedkope aangelegenheid, ik geloof iets van €1450,-. Ik had vantevoren niet verwacht dat er zoveel apparatuur en mensen bij aanwezig zou zijn. Ik heb wel begrepen dat er ook een hoop vrouwen zijn waarbij het is tegengevallen.
 
Quote
RE: Essure
Cassandra  schreef op: 28-11-2012 22:21:22
Mijn maandelijkse bloedingen zijn niet erger geworden, gewoon zoals het al was toen ik zonder pil door het leven ging.

Als je tot aan de Essure aan de pil bent, kun je er vanuit gaan dat de menstruatie waarschijnlijk erger gaat worden. Dat heeft niet zozeer te maken met de Essure, maar met het stoppen van de menstruatie/bloeding-onderdrukkende hormonen die in de pil zitten. De pil zorgt voor minder bloed etc, en als je daar dus mee stopt dan gaat de natuur terug in de natuurlijke staat zoals je lijf anders zonder pil/toegevoegde hormonen ook zou werken.
Tenminste, zo is het mij destijds door de gynaecoloog van de kliniek verteld.
 
Quote
RE: Essure
Marjolein77  schreef op: 29-11-2012 07:20:12

Bedankt voor jullie ervaringen meiden! Ik ben aanvullend verzekerd tot 1250 euro dus zal waarschijnlijk iets zelf bij moeten betalen maar dat vind ik niet erg...ben er dan wel helemaal vanaf. Het is idd moeilijk in te schatten hoeveel pijn het zal doen maar ik heb het er zeker wel voorover.

Het enige vervelende is dat mijn huisarts een beetje anti sterilisatie is... die vind dat een spiraal een betere optie is terwijl ik heeeeeeel zeker weet geen kinderen meer te willen. Maar het moet via de huisarts als je het vergoed wil krijgen toch?

 
Quote
RE: Essure
Monica Mv 2  schreef op: 29-11-2012 08:13:41
Nee tuurlijk niet, jij zegt gewoon tegen je huisarts.

Ik beslis over mijn lichaam en ik wil gesteriliseerd worden dus ik wil een verwijzing voor de gyn. Klaar.

En dan ga je naar de gyn. Die gaat nog even met je babbelen over het aantal kinderen dat je hebt en hoe oud je bent en dan krijg je nog 3 weken (althans ik wel omdat ik pas 32 was) bedenktijd en daarna gaat het gewoon gebeuren.


Succes
 
Quote
RE: Essure
Marjolein77  schreef op: 29-11-2012 08:20:37
Heb jij het via het ziekenhuis laten doen Monica?? Ik las al over casa ofzoiets... maar die zit niet echt bij mij in de buurt..

ik ben nu 35, mijn jongste is 7 en ik weet gewoon heeeeeeeel zeker dat ik geen kinderen meer wil.... snap ook niet waarom er zo moeilijk gedaan moet worden
 
Quote
RE: Essure
Monica Mv 2  schreef op: 29-11-2012 08:53:04
Bij mij werd er moeilijk gedaan omdat ik 32 was en mijn man tegen de gyn. zei. Als ze zwanger raakt voor een derde vind ik dat heel leuk en die derde is heel erg welkom. Dom dom dom

Maar ik was er zo zeker van, ik heb na 3 weken opgebeld dat het echt niet verstandig was om een 3e kindje te krijgen vanwege de jongste.

En idd, gewoon via de gyn. van het ziekenhuis
 
Quote
RE: Essure
Marjolein77  schreef op: 29-11-2012 08:55:10
oh hahaha nee dat is dan idd niet zo slim om te zeggen ik ga volgende week vrijdag naar de huisarts en eis gewoon dat ik doorverwezen wordt
 
Quote
RE: Essure
Cassandra  schreef op: 29-11-2012 10:03:14
Ik had via de huisarts wel een verwijsbrief gevraagd maar kon in mijn woonplaats kiezen tussen ziekenhuis of Casakliniek. De gynaecoloog van Casa vroeg verder totaal niet naar een verwijsbrief. Die vroeg gewoon: weet je het zeker, en waarom? Hij accepteerde mijn antwoord gewoon en klaar. Niets geen discussie. Maar dit is dan ook een vrouwenkliniek waar ze bijvoorbeeld ook abortussen doen en er patienten vanuit het buitenland schijnen te komen die in hun eigen land niet geholpen worden aan wat ze willen. Ze zijn bij CASA echt van : Vrouwen weten heus wel wat ze willen, het is hun lijf dus zij zijn de baas daarover.

Lukt het niet via de huisarts, dan zou je dat dus altijd nog kunnen doen. Kost je alleen twee keer reiskosten extra (behandeling en de nacontrole)
 
Quote
RE: Essure
Marjolein77  schreef op: 29-11-2012 10:06:18
Ja klopt, via een vriendin kreeg ik de link naar casa, het is voor mij idd een stukje reizen maar als de art moeilijk doet is dat zeker een optie. Bedankt voor de tip meis!
 
Quote
RE: Essure
Rmvlt  schreef op: 29-11-2012 10:18:58
Ik ben 28 en heb vorige week een verwijsbrief gehad van m'n huisarts. Die deed helemaal niet moeilijk.... Ja, hij had wel liever dat m'n man ging omdat dat minder ingrijpend zou zijn. Had het in m'n zwangerschap al met de gyn er over gehad en die zei dat ik maar terug moest komen als ik ontzwangerd was (gek woord eigenlijk). Nu moet ik er wel eerlijk bij vertellen dat ik bij de eerste in het ziekenhuis heb gelegen met zw vergiftiging en met nr 2 ik ernstige bekkenklachten had/ heb. Daar kom ik nooit meer vanaf dus misschien dat dat ook meespeelt?  
 
Quote
Navigatie


Reageren op Essure
Naam
Bericht