Menu
 

Topic:

rare brandwonde

Lilly  schreef op: 24-11-2012 18:42:06
Hey iedereen, 
Ik heb het een uurtje geleden voor elkaar gekregen om mijn eigen vlees van mijn pink te braden in plaats van de kippeworst. 
Maar de brandwonde ziet er deze keer anders dan anders uit.
Ik botste met mijn pink rechtstreeks tegen de bakplaat.
De huid zag niet rood maar sneeuwwit. Ik dacht met mijn stomme kop dat het verf was maar toen ik die eraf probeerde te wrijven voelde ik dat het gewoon loszittend vel is. De wonde deed eerst veel pijn maar als ik er nu aan voel , voel ik geen pijn op de witte plek zelf. Wel in de rest van mijn pink rond de wonde. En ik heb de hele tijd precies kleine electrische schokjes in mijn pink. Er zit nu een uur later nog steeds geen vochtblaas gewoon dik wit vel dat je wat heen en weer kan schuiven. Iemand die dit herkent?

 
Quote
Navigatie
RE: rare brandwonde
Baby2  schreef op: 24-11-2012 18:44:18
Dat is een derdegraads brandwond, want die kunnen of zwart geblakerd zijn of wit ''gekookt'' dat weet ik nog van de ehbo lessen.
 
Quote
RE: rare brandwonde
Baby2  schreef op: 24-11-2012 18:45:28
Misschien even contact leggen met een huisartsenpost zodat ze je advies kunnen geven wat te doen. Misschien moet het toch gezien worden of behandeld i.v.m. infectiegevaar. Is dan wel niet zo'n groot gebied maar kan wel flink pijn doen.
 
Quote
RE: rare brandwonde
Tamaramvc&f  schreef op: 24-11-2012 18:49:46
Ja zou ook wel even de hap bellen, vooral omdat de plek zelf geen pijn doet, ms zijn er wel zenuwen beschadigd. En ivm infectiegevaar.,zeker even bellen.
 
Quote
RE: rare brandwonde
Lilly  schreef op: 24-11-2012 18:55:29
Ik woon in België en hier heb je geen HAP. Wel de dokter van wacht maar om die nu naar hier te laten komen voor een (kleine) brandwonde? (Zeg ik nu hoor moest het bij één van mijn kindjes zijn , 'k was al lang naar de spoed ;-)   )

Ik heb de brandwonde lang gekoeld, ingesmeerd met brandzalf en afgedekt. Zou dit niet voldoende zijn? Als het zou ontsteken kan ik toch nog maandag naar mijn eigen huisarts?
De wonde is trouwens niet open.
 
Quote
RE: rare brandwonde
Anna28  schreef op: 24-11-2012 19:07:14
Koelen is het belangrijkst. Ik weet niet hoe groot de wond is? Als het een vrij kleine wond is hoef je niet naar de dokter hoor, maar als het groot is (bijvoorbeeld de hele kant van je pink) dan toch beter naar laten kijken. 
Maar ingesmeerd met brandzalf is prima, afgedekt houden is ook belangrijk. Let wel op dat de gaze niet aan de wond vastplakt, daarom is vette zalf aan het gaasje ook belangrijk. 
Als het maandag rood eruit ziet wel even naar de huisarts. 
 
Quote
RE: rare brandwonde
Alineke  schreef op: 24-11-2012 19:10:09
Bij een 3e graads brandwond moet je naar de dokter!
 
Quote
RE: rare brandwonde
Snuitje  schreef op: 24-11-2012 19:57:14
Mijn arm is 3e graads verbrand en dat moest onder behandeling van een arts genezen.
Nu weet ik natuurlijk niet hoe het met een kleine brandwond gaat. Maar je kunt altijd even voor de zekerheid bellen.
 
Quote
RE: rare brandwonde
Lilly  schreef op: 24-11-2012 20:20:07
Nou de wonde is echt wel klein hoor, het is een ovaal van ongeveer anderhalve centimeter lengte en 1 cm breedte. Heb het goed gekoeld, 't is nog mooi gesloten. En ik heb echt geen grijntje pijn, dus ik denk niet dat de dokter er nog iets aan kan doen? Als ik nu naar de arts moet , moet ik naar Gent (dichtstbijzijnde arts van wacht) waarvoor ik mijn moeder eerst naar hier moet laten komen (autorit voor haar van 3 uren, heen en terug tesamen) want ik heb zelf geen rijbewijs. En zit ik de komende dagen met 3 van de 5 kinderen die heel erg hyper zijn (ze zijn autistisch) omdat mama ongepland weg moest. Als het nou een echt medisch spoedgeval is , nu ja dan kan het niet anders maar is het nu al die miserie waard?
 
Quote
RE: rare brandwonde
Anna28  schreef op: 24-11-2012 20:23:05
nee, ik denk niet dat het dat waard is. Tenzij je er een rotgevoel bij hebt. Maar het is een vrij kleine wond en als je m goed afgedekt houdt en hij gaat niet erg veel pijn doen en ontsteken dan zou ik er niet mee naar de arts gaan. 

Het is helemaal niet zeker of het een derdergraads wond ik, ik lees het hier wel als antwoord, maar niemand kan dat zien hier vandaan. Daarnaast: een derdegraads klein wondje doet een arts ook niks aan, alleen adviezeren om te koelen en afdekken steriel. 

Maar dit is mijn mening. Hou het goed in de gaten en als je veel pijn krijgt, kloppend gevoel of rode rand, dan wel even laten zien maandag. 

 
Quote
RE: rare brandwonde
Jen9  schreef op: 24-11-2012 20:24:46
Heb net geleerd, ben mijn ehbo aan t leren , wit is derdegraads en daar moet altijd een arts naar kijken!
 
Quote
RE: rare brandwonde
Anna28  schreef op: 24-11-2012 20:27:39

Quote jen9:
Heb net geleerd, ben mijn ehbo aan t leren , wit is derdegraads en daar moet altijd een arts naar kijken!



wit kan ook een blaar zijn die gelijk omhoog komt. 

Daarnaast kan een arts er niets mee als het wel een 3e graads is en een klein wondje betreft.... 

Misschien een foto hier plaatsen? Ben nu toch wel benieuwd naar hoe het er uit ziet haha. 

Maar nogmaals: ik ben geen arts, ik zeg alleen mijn ervaring. Ook ik ben al jarenlang ehbo-er en heb opleiding voor LOTUS gedaan. Ik maak dus zelf die brandwonden bij mezelf of bij anderen en ambulanceartsen en dokters moeten mij dan een diagnose geven en op de juiste manier behandelen. 



 
Quote
RE: rare brandwonde
Jen9  schreef op: 24-11-2012 20:35:23
Dan zou ik eerder naar Anna28 luisteren, ik heb niet zoveel ervaring haha! 


 
 
Quote
RE: rare brandwonde
Mirdepir  schreef op: 24-11-2012 20:43:47
1,5 * 1 cm is een hele kleine wond, zou het een beetje in de gaten houden.
Dat steken en witte huid heb ik ook gehad toen ik met mijn duim een metalen veer, spiraal van een pen, uit de sigarettenaansteker aan het pulken was. En mijn man het contact aanzette.......
Die steken, ook 's nachts doen pijn. Maar zou er regelmatig mee onder kraan zitten, lauw water en er morgen niets opsmeren. Beterschap!
 
Quote
Navigatie


Reageren op rare brandwonde
Naam
Bericht