Menu
 

Topic:

taart bakken en invriezen..

Mamax2  schreef op: 24-11-2012 14:36:55
Ik heb een paar vraagjes voor de ervaren baksters onder ons....

Ik wil een taart maken alvast. Deze wil ik vullen met chocolade ganache. Als ik die daarna invries (volgende week taart nodig, maar scheelt me werk als ik t nu vast maak) kan dat? of kan ik beter de taart zonder vulling invriezen? hard de ganache erg uit? dus als t ontdooit dat t dan ook hard is?

misschien een andere vulling beter?
 
Quote
Navigatie
RE: taart bakken en invriezen..
Mamax2  schreef op: 24-11-2012 16:40:48
Niemand?
 
Quote
RE: taart bakken en invriezen..
Made  schreef op: 24-11-2012 16:47:10
Ik ben geen ervaren bakster, maar volgens mij moet dit wel kunnen.
Supermarkten hebben toch ook weleens hun taarten ingevroren?
Met marsepein oid erop wil volgens mij niet ivm zweten ofzo
 
Quote
RE: taart bakken en invriezen..
E Mv 2  schreef op: 24-11-2012 17:34:43
Ik zou de biscuit bakken en dan de dag van te voren vers maken.
Je kunt hem kant en klaar invriezen maar dan heel langzaam ontdooien!!
 
Quote
RE: taart bakken en invriezen..
Moontje Mv 2 Meiden  schreef op: 24-11-2012 18:09:48
Toevallig twee weken geleden een taart gemaakt met marsepein en ingevroren, gisteravond uit de vriezer en vandaag gegeten, was erg lekker.
Was wel een slagroomtaart.
 
Quote
RE: taart bakken en invriezen..
Flower  schreef op: 24-11-2012 18:31:11
is prima te doen, maar de ganache hard meestal wel uit.
ligt er wel aan welk recept je gebruikt.
ik smeer ook wel eens af met ganache, en dat wordt ook behoorlijk hard.
maar invriezen opzich kan heek goed, ook bekleed en wel.
wel 24 uur van te voren uit de diepvries halen en in de koelkast IN DOOS laten ontdooien.
anders krijg je een zwetende taart.
 
Quote
RE: taart bakken en invriezen..
Mamax2  schreef op: 25-11-2012 13:33:06
dank je wel Flower, dat wilde ik precies weten! Alle anderen ook bedankt!

Ja ik ben bang voor uitharden, maar dat is dan maar het risico dat ik ermee neem.

ik ga t gewoon maar proberen!
 
Quote
Navigatie


Reageren op taart bakken en invriezen..
Naam
Bericht