Menu
 

Topic:

witte ontlasting

Assepoester  schreef op: 24-11-2012 14:35:30
Mijn zoontje van 3,5 jaar had net witte ontlasting.  Hij heeft verder nergens last van. Speelt, en eet net als altijd. Nu heeft hij vanmorgen wel een witte chocoladeletter op (zat in de schoen) zou het daar door komen? Het zit me toch niet helemaal lekker, maar mijn man denkt dat het daar door komt.
 
Quote
Navigatie
RE: witte ontlasting
Mimi2  schreef op: 24-11-2012 15:11:24
dit stond op internet.


witte poep
 - kan wijzen op een obstructie (afsluiting of verstopping) in de darmen. Bijvoorbeeld door galstenen of invaginatie (ingestulpte darmen). Ga meteen naar de dokter!


 
Quote
RE: witte ontlasting
Mimi2  schreef op: 24-11-2012 15:12:52

Kleur (wit, geel, groen, bruin, zwart)


Een gezonde ontlasting heeft een lichtbruine kleur, een beetje pindakaasachtig. Naarmate de ontlasting langer in het lichaam is gebleven wordt de kleur donkerder. De kleur van de ontlasting kan diagnostische informatie opleveren.



  • Zwart: Zwarte ontlasting kan duiden op een bloeding in maag of dunne darm, maar kan ook voorkomen bij mensen die ijzertabletten slikken. Het ijzer is verantwoordelijk voor de zwarte kleur.

  • Wit: Bij onvoldoende galproductie of obstructie van de galwegen kan de ontlasting er wit uitzien, doordat de galkleurstoffen, die de ontlasting normaal gesproken zijn donkerbruine kleur geven, niet of onvoldoende aanwezig zijn; men spreekt in de kliniek wel van stopverffeces.

  • Grijs: Een grijze ontlasting duidt op een (veel) te grote gisting en eventueel op een tekort aan gal.

  • Groen: Een groene ontlasting wijst juist op een teveel aan gal en een te lange verblijfduur in de darm.

  • Geel: Gele ontlasting komt vaak door overmatig alcoholgebruik. De gele kleur ontstaat dan doordat de lever meer afvalstoffen produceert.

  • Rode streep: Een rode streep bij de ontlasting kan voorkomen als er een aambei bloedt of een scheurtje in de anus ervoor zorgt dat tijdens defecatie er een bloedvaatje gaat lekken.

  • Witte puntjes: Witte puntjes kunnen voorkomen als er wormen of wormfragmenten meekomen.

 
Quote
RE: witte ontlasting
Mimi2  schreef op: 24-11-2012 15:15:30
ik persoonlijk zou gewoon even een dokter bellen om te vragen of het daar door komt.. je kan best de hap bellen voor advies en om te vragen of het door witte chocolade kan komen. 
Ik heb er nog niet van gehoord dat zoiets kan en ik vind het wel snel als je vanmorgen witte chocola op heb het er dan nu al uit poept. 

ik zou gewoon even bellen. bellen voor advies mag altijd
 
Quote
RE: witte ontlasting
Xxx  schreef op: 24-11-2012 15:21:34
Witte chocoldae is cocoaboter/vet dus daar wordt je poep iet wit van.

witte ontlasting is nooit goed! Ik zou even bellen.

 
Quote
RE: witte ontlasting
Lilly  schreef op: 24-11-2012 16:04:36
Ons zoontje heeft vorig jaar eens een week lang wit gepoept. onze huisarts vond het niet verontrustend, bij hem is het gewoon voorbij gegaan.
 
Quote
RE: witte ontlasting
Mirandamvtenl  schreef op: 24-11-2012 16:08:09
mijn dochter (4,5 jaar) had een paar weken geleden ook witte poep. ze heeft 2 dagen witte poep gehad en toen was het weer gewoon. Ik heb de huisarts daar niet voor gebeld. ze voelde zich goed, had geen klachten en at en dronk goed en speelde gewoon.
 
Quote
RE: witte ontlasting
Cir  schreef op: 24-11-2012 18:53:05
Bij een obstructie wordt je meestal ook geel en je urine bruin. Als hij verder geen koorts of buikpijn heeft zou ik het even aankijken.
En altijd je moedergevoel volgen.
 
Quote
RE: witte ontlasting
Heleenmv2  schreef op: 24-11-2012 19:33:42
Mijn dochter heeft het 1 keer gehad, toen ze op een verjaardag ongemerkt (heel) veel blokjes jong belegen kaas had gegeten...
Je kunt altijd even bellen natuurlijk, zelf zou ik even aankijken of de volgende keer ontlasting weer normaal is.
 
Quote
RE: witte ontlasting
Ikke  schreef op: 24-11-2012 19:49:56
Mijn oudste zoon had het toen hij 3 jaar was een tijd lang, bij hem is er bloed geprikt en hij had pfeiffer (ook extreme moeheid naast de witte ontlasting)
 
Quote
Navigatie


Reageren op witte ontlasting
Naam
Bericht