Menu
 

Topic:

geiirriteerd Botvlies in knie

Monica Mv 2  schreef op: 22-11-2012 12:26:36
Iemand van jullie daar ervaring mee?

Mijn dochter van 9 jaar is 1,5 jaar geleden heel hard met dr fiets gevallen.

Haar hele knie lag toen open, dat is toen ontsmet en 1 dag verbonden. Daarna bleef ze last houden. Volgens de huisarts is het geiirriteerd botvlies want ze heeft er niet alle dagen last van. Ze loopt soms mank, klaagt wel over pijn/last en soms schiet ze erdoor.

Nu net komt ze weer mankend thuis en vraagt me of we niet naar een andere dokter kunnen gaan omdat het zo'n pijn blijft doen.

Volgens de huisarts kan ze heel erg lang last blijven houden van dat botvlies. Aan de ene kant wil ik die beste man op z'n woord geloven maar ik vind het zo sneu voor Kirsten dat ze zo'n pijn heeft.

Is het echt zo dat je van geiirriteerd botvlies jaren last kan blijven houden. En zou ik ook zonder huisarts bij een andere arts ermee terecht kunnen. Ik ben geen HAP beller en dat advies (van mijn vriendin) volg ik al niet op.
 
Quote
Navigatie
RE: geiirriteerd Botvlies in knie
Macife  schreef op: 22-11-2012 12:28:50
ik zou toch aandringen voor een foto te laten maken.. kinderen zijn vaak bikkelhard en klagen pas als het echt pijn doet. en doet jou meis


 
Quote
RE: geiirriteerd Botvlies in knie
Chantie  schreef op: 22-11-2012 12:30:53
Je hebt recht op een second opinion! In principe mag je huisarts dat niet weigeren. Ik zou in ieder geval aandringen op een verwijzing voor de orthopeed.
 
Quote
RE: geiirriteerd Botvlies in knie
Suus  schreef op: 22-11-2012 12:33:52
Ik zou even naar de fysio gaan. Die kan kijken en je hebt geen verwijzing nodig.
 
Quote
RE: geiirriteerd Botvlies in knie
Ingrid  schreef op: 22-11-2012 12:34:03
Ik heb dat ook gehad. Ik heb er bijna 5 jaar mee gelopen. Heb een tijdje een speciale aangemeten brace gehad. Hielp wel iets maar niet veel. Ik heb ook heel lang fysio er voor gehad. Heeft wel iets de pijn verminderd.
Ik was 12 toen ik een ongeluk heb gehad en die knieklachten bleef houden. Ik was bijna 18 toen het over was.

Bij mij zijn op een gegeven moment foto's gemaakt en ben bij een orthopeed in het ziekenhuis geweest.
 
Quote
RE: geiirriteerd Botvlies in knie
Saskiamveva  schreef op: 22-11-2012 12:52:52
Ik ben ooit gevallen op mijn knie en herken de symptonen. Mijn knie is toen schoongemaakt door een orthopeet, omdat mijn kniebotvlies geiiriteerd was.  Zou een afspraak maken en verwijzing vragen, ik kan nu nog niet op mijn knieen zitten, dus wees er op tijd bij.
 
Quote
RE: geiirriteerd Botvlies in knie
>monique  schreef op: 22-11-2012 16:54:33
ik ben eens gevallen over een skatebord, en heb de jaren erna zoveel last gehad van mijn knie dat ik zelfs taxivervoer nar school kreeg, kon niet meer fietsen.
moest geregeld naar het ziekenhuis en dan haalde ze met een spuit vocht uit mijn knie.
dat is helemaal over gegaan, maar er zijn wel een aantal jaren overheen gegaan.

maar probeer een verwijzing te krijgen naar een orthopeed en laat er een foto van maken, er kan ook iets met de banden zijn.

 
Quote
RE: geiirriteerd Botvlies in knie
Monica Mv 2  schreef op: 22-11-2012 22:02:11
Tsja dat is het hem, die verwijzing.

Vanavond zag ik dat dr rechterknie 2x zo dik als dr linkerknie. Toen ben ik er eens op gaan drukken enzo. Maar tis geen vocht (in mijn ogen) wat ik voelde. Maar net of dr knieschijf heel dik was t.o.v haar andere knie. Het ziet er vreemd uit.
 
Quote
RE: geiirriteerd Botvlies in knie
Monica Mv 2  schreef op: 23-11-2012 10:01:41
Ik heb vanmorgen om 8 uur gebeld en kon dinsdag bij de huisarts komen.

Maar om half 9 moest ik zelf naar de fysio en toen ze me aan het masseren was heb ik het uitgelegd omtrent Kirsten dr knie. Zij gaf aan dat het misschien beter was als hun kinderfysiotherapeute er naar keek.

Na 3 behandelingen had zij dan wel geschoten of het met fysio te verhelpen is of dat een bezoekje aan de orthopeed een beter idee is. Dan maakte zij een briefje en zat ze sneller in het ziekenhuis als via de huisarts.

Ik vond dat een goed plan dus ik heb de huisarts alweer afgebeld en we gaan naar de fysio.

Volgens mijn fysio moesten ze even kijken of er geen bandje gescheurd was en of er niets mis is met de knieschijf. Dat dr knie onder de schijf dikker word is volgens haar wel vocht maar die voel je dan niet zo. Naja we wachten het maar af
 
Quote
Navigatie


Reageren op geiirriteerd Botvlies in knie
Naam
Bericht