Menu
 

Topic:

Baby en ander kind naar school

Mooon  schreef op: 13-12-2011 14:03:45
Ik weet niet of dit de juiste plek is,maar zou dolgraag willen weten hoe andere moeders het doen. Mijn zoon word in juli 8 en in juni ben ik uitgerekend,nu is het zo dat mijn zoon verder weg op school zit,met de auto 8 min. Ik heb er eigenlijk nog niet over nagedacht,babytijd is ook alweer even geleden. Zijn er ook moeders die autogebonden zijn,en hoe doen jullie dat ivb met slaapjes en tijden. Ik wil liever niet dat hij overblijft,hij is hoog sensitief en daarom hebben we ook voor een rustigere school gekozen. Dus tips of gewoon ervaringen zijn fijn om te lezen!
 
Quote
Navigatie
RE: Baby en ander kind naar school
Anoniem  schreef op: 13-12-2011 14:09:23
ik heb geen ervaring, maar ik zou er niet te moeilijk over nadenken.
straks gewoon je kind naar school brengen en ophalen en dan neem je de kleine gewoon mee.
 
Quote
RE: Baby en ander kind naar school
  schreef op: 13-12-2011 14:10:40
Er valt weinig over na te denken, gewoon doen.
Mijn zoon zat 20 minuten met de auto hiervandaan op school, en als mijn dochter moe was, dan legde ik haar in de maxi zodat ze slapend mee kon.
Ideaal is het niet, maar wat moet dat moet denk ik dan.
 
Quote
RE: Baby en ander kind naar school
Anoniem  schreef op: 13-12-2011 14:10:59
sorry ik heb wel ervaring, maar niet met kind op auto afstand. hier ging alles lopend. maar hier ging de kleine makkelijk mee in t ritme van halen en brengen. dat moet ook wel, want thuis laten is geen optie.
 
Quote
RE: Baby en ander kind naar school
Mooon  schreef op: 13-12-2011 14:21:15
Ooh fijn al reacties,gewoon doen dus ja hihi anders kan ook niet. Picca 20 min is nog verder vond je het niet heel vermoeiend? Maar ik snap wel je kan het jezelf moeilijk maken natuurlijk,kleine gewoon in de auto en anders maar ff in maxi cosi slapen...
 
Quote
RE: Baby en ander kind naar school
Wijkhuijs  schreef op: 13-12-2011 14:27:20
Hier oopk geen ervaring met de auto maar wel met de benenwagen. Ik maak de kleine (nu 11 weken en doe het vanaf het begin al) gewoon wakker om de jas enzo aan te doen en dan in de maxitaxi of kinderwagen gewoon mee door regen en wind.

Dus gewoon doen, en die kleine merkt er nog niet veel van hoor, en als je wat langer rijd (zoals wij vaak 1 1/2 uur) slapen ze toch ook in de maxi cosi zonder problemen ;-)
 
Quote
RE: Baby en ander kind naar school
Mooon  schreef op: 13-12-2011 14:31:23
Hmm ik las op het anwb over een reiswieg,zou dat ook een optie zijn? Gewoon dat de kleine lekker in de reiswieg kan blijven liggen en dan hup in de auto,of is het niet zo erg om even in de maxi cosi te slapen?
 
Quote
RE: Baby en ander kind naar school
Karinmv3  schreef op: 13-12-2011 14:31:27
Hier hetzelfde. School niet op loopafstand en dochter van 4, van 3 en een baby.
Ik was ook in juni uitgerekend en kort voor de vakantie bevallen, dus had geluk dat we in de vakantie even rust hadden, daarvoor hebben mijn man en moeder het een paar dagen gedaan.
Hier is het ook een beetje plannen met slapen, 's morgens is hij vaak tegen half 8 wakker, dan een fles, meteen naar bed en dan om half 9 eruit en gelijk de auto in.
Mee Naomi naar school brengen, dan naar huis, nog eventjes wakker en dan slapen tot 11 uur-half 12. Auto in, Naomi halen, thuis eten en dan weer naar school.
Chris om 13.15 naar bed en half 3 er weer uit, dan nog wakker tot een uur of 4, weer naar bed, slapen tot half 7 en dan gaan de oudste twee naar bed en komt Chris nog ff 1,5 uur beneden. Zo gaat onze dag over het algemeen op een dag dat Naomi niet overblijft.
Wij laten haar vaak wel overblijven, of mijn man is thuis vanwege onregelmatige diensten en dan kan Chris zijn eigen ritme bepalen, dat houdt meestal in langer wakker en langer slapen achter elkaar.
 
Quote
RE: Baby en ander kind naar school
Niki  schreef op: 13-12-2011 14:31:38
Ik zorgde ervoor dat ze ging slapen in de wandelwagen. Als ik met de auto ging (wij gingen de winter in met nr 3) deed ik haar jasje aan, in de maxi cosi en thuis legde in haar weer in bedje. Ze sliep meestal gewoon weer verder. Zou me er niet te druk om maken en maar kijken hoe het loopt.
 
Quote
RE: Baby en ander kind naar school
Karinmv3  schreef op: 13-12-2011 14:34:04

Quote :
Ik zorgde ervoor dat ze ging slapen in de wandelwagen. Als ik met de auto ging (wij gingen de winter in met nr 3) deed ik haar jasje aan, in de maxi cosi en thuis legde in haar weer in bedje. Ze sliep meestal gewoon weer verder. Zou me er niet te druk om maken en maar kijken hoe het loopt.Hier hetzelfde, maar toen Chris een maan of 3 was sliep hij helaas niet meer door als hij mee moest, vanaf toen werd het plannen.
 
Quote
RE: Baby en ander kind naar school
Baby2  schreef op: 13-12-2011 16:19:01
Mijn tweede zoontje (5 sept 2011) draait mee in het ritme van mijn oudste. Ik kan hem inderdaad moeilijk thuis laten dus ik heb gewoonweg geen keuze. Het is niet anders.
 
Quote
RE: Baby en ander kind naar school
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 13-12-2011 16:42:09
Ik krijg het zelfde zometeen,
Mijn dochter word 9 dagen voor de uitgerekende datum 10j
En zit op sbo hier 10km hier vandaan
Ik maak me er niet echt druk om,slapen kan die ook in een auto
en eten kan ervoor of erna.
Ik ben ook heel makelijk geweest toen met mijn dochter en dan zal ik straks ook met me zoon zijn.

Ik denk altijd maar zo
Het kind moet zich maar aanpassen aan mijn leven en ik niet aan die van het kind.
Mijn dochter heeft ook altijd overal geslapen enz,wij bleven op zaterdagavond of op een verjaardag echt niet thuis en gingen ook nooit eerder weg omdat het bed tijd is.
En we hebben er echt nog nooit problemen mee gehad.
 
Quote
RE: Baby en ander kind naar school
>monique  schreef op: 13-12-2011 16:49:54
hier gaat mijn zoontje vanaf as januari naar school en in maart ben ik uitgerekend.
ik heb hem bewust wel op de overblijf gedaan, zodat ik in ieder geval tussen de middag niet hoef te vliegen, het is hier ook 10/15 minuten met de auto enkele reis.
en voor de ochtenden en de middagen heb ik al expres een wagen uitgezocht waar de maxi-cosi ook op kan.

dus straks gaat de kleine in de maxi-cosi mee en dan op de wagen om zoontje weg te brengen/op te halen en dan weer naar huis.
met die wagen heb ik ook mijn handen nog vrij voor mijn zoontje.
 
Quote
RE: Baby en ander kind naar school
Mammie  schreef op: 14-12-2011 08:02:09
Gewoon doen...het moet ;-) je kindje went er snel aan. die van ons sliepen na een tijdje gewoon door als ik ze in en uit de maxi cosi haalde. Zo hup uit de kinderwagen in de cosi en rijden...;-) tis dan juni dus een jasje zal ook overbodig zijn. lekker in de voetenzak of losjes een klein dekentje ertussen.
 
Quote
RE: Baby en ander kind naar school
Anoniem  schreef op: 14-12-2011 18:16:40
hoi
mijn jongste was 4 maanden toen de oudste naar school moest.
ik heb er eigenlijk nooit zo over nagedacht. hij moest 's ochtend ook gewoon uit bed en mee naar school (hier 20 auto-minuten verderop)

tussendoor slapen.
nu is hij net 2 jaar en moet zich ook aanpassen aan het schoolritme...en eigenlijk gaat het gewoon zoals het gaat.
als hij in de auto al in slaap is gevallen en het lukt niet om hem over te leggen, dan slaapt hij die dag dus maar kort.....

er is geen andere oplossing dus het gaat zoals het gaat. ik zou me er niet al te druk over maken
 
Quote
RE: Baby en ander kind naar school
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 15-12-2011 21:35:47
Ik doe er 3 min met de fiets over en laat de kleine soms gewoon liggen als hij echt vast slaapt. Maar goed dat is een ander verhaal.
Je zou de babyfoon bij de buren kunnen doen op de dagen dat je hem tussen de middag moet ophalen dat scheelt weer. Of je kind vast laten overblijven zodat het dus niet steeds verandert. Ik weet niet hoe het zit met hoog sensitieve kinderen, maar misschien kan hij 1 keer in de week bij een vriendje uit de klas blijven eten iplv overblijven? Of met iemand meerijden die ook in de buurt woont? En anders idd de baby meenemen, er zijn helaas niet zo veel goede opties.
 
Quote
RE: Baby en ander kind naar school
Grietjemvluca&dani  schreef op: 16-12-2011 07:46:22
je baby zal wel in het ritme meemoeten, vast in maxicosi zetten als je bijna weg moet. Mijn oudste gaat begin volgend jaar ook naar de basisschool en heb nog een zoontje van bijna 17 maanden maar goed, de school is hier aan het eind van de straat dus als het moet laat ik mijn jongste op bed liggen zolang dat nog gaat.. Ik zou me er nu nog niet druk om maken eerlijk gezegd, het gaat zoals het gaat...
 
Quote
Navigatie


Reageren op Baby en ander kind naar school
Naam
Bericht