Menu
 

Topic:

Mag ik even huilen..

Dikkertje-dap  schreef op: 19-11-2012 14:34:44
Mag ik even van me afschrijven?
Ik voel me zó rot voor onze dochter Kayleigh, volgende week gaat ze opgenomen worden in het sophia kinderziekenhuis voor darmspoeling en de dag erna bekijken van slokdarm, maag, en darmen onder narcose. De dag erna zou ze weer naar huis mogen. Dit allemaal na jaren van buikpijnen, en verstopping. Maar school doet nu moeilijk over de dagen ervoor, de dagen ervoor moet ik haar thuis al heftiger laxeren omdat ze bang zijn haar anders in die ene dag niet leeg te krijgen, en de darmen moeten volledig leeg zijn. er zitten weer versteende stukken ontlasting in haar darmen. school wil dat ik haar al thuis hou dan want die hebben geen zin dat ze daar leegloopt..Hoe goed hebben ze naar mij geluisterd?? Kayleigh loopt nooit leeg!!!

Even beknopt haar geschiedenis: K. word over 2 weken 6 jaar, vanaf 2 dagen na haar geboorte had ze al moeite met haar ontlasting, aangepaste voeding en we begonnen met lactulose, dit werd al snel forlax. Toen ze 2 jaar was zat ze al op laxeermiddel voor volwassenen omdat andere dingen niet genoeg hielpen. Na vele echo's/foto's bij de kinderarts doorverwezen naar de poeppoli. Hier ontlasting en bloed onderzoek, niks geks, maar werd aan hirshprung gedacht.Afspraak voor scopie werd gepland En waarempel, ze werd zindelijk en de zakjes konden geminderd worden..Wel kreeg ze zo nu en dan periodes met aften in haar mondje en buikpijn klachten.
Een klein half jaar heeft ze het zonder zakjes gered, wel harde ontlasting, maar het ging, geen hirsprung was de conclusie en onderzoek werd geschrapt.
Met drie jaar kwamen de eerste blaasontstekingen, ontelbaar vaak heeft ze dat inmiddels gehad, doordat de darmen te vol zitten voelt ze haar blaas niet goed meer en plast niet goed leeg.
We rommelen door bij de kinderarts met wat meer en wat minder zakjes,klysma's , tabletje proberen, poep trainingen enz.
Met 4 jaar moest ze haar eerste darmspoeling, wat een ramp, onze altijd gezellige kwebbel heeft de hele dag niks gezegd, wel kwamen die versteende stukken er gelukkig uit, maar na 1 maand zat ze weer net zo vol..Doorverwezen naar het bekkenbodemcentrum. uroflowmetrie bewees dat haar blaas goed is, ontstekingen hebben echt te maken met darmen. Bekkenbodem is goed, training gevolgd met meerdere kinderen om een gewoonte van het poepen te maken en het minder beladen te maken voor haar, ze heeft ondertussen een hekel aan poepen gekregen, het doet pijn zegt ze... toch gaat ze voor het felbegeerde plasklas-diploma braaf iedere avond poepen, hoe weinig ook..
Nog blijven de buikpijnen, vieze(poep) broeken, plas kringen in de onderbroek en vele aften in haar mond. Dit zijn niet zomaar aften nee, gerust 5 tegelijk met een doorsnede van 1cm, heuze kraters zo diep..Het arme kind moest dan knijptoetjes al koekje mee naar school omdat ze niet kan eten..

Eindelijk een paar weken geleden had de arts van het bekkenbodemcentrum het idee nogmaals een echo te maken van haar darmen en bloedonderzoek. In het bloedonderzoek waren de ontstekingscellen verhoogd ook klopt er iets niet met de afweer. Hb is goed.
Ze is besproken op een congress, crohn dacht de arts eerst onwaarschijnlijk omdat ze daar te mooi voor groeit, ze is niet dik maar groeit volgens haar eigen lijntje met ihier en daar wat dips. Toch vonden zij door die aften die maar terug blijven keren, buikpijn die daar aan te linken valt (iedere keer weer) en bloeduitslagen die nu wél afwijken dat er nader onderzoek gedaan moest worden. Doorverwezen naar het sophia en nu gaat het volgende week plaatsvinden. op Woensdag krijgt ze de hele dag darmspoeling en 2 klysma's mag niet meer eten. Donderdag word alles van binnen bekeken onder narcose en vrijdag mag ze als alles goed gaat weer naar huis..

En nu? Ik vind het zoo sneu voor haar, ze heeft iedere dag buikpijn, ziet bleek en heeft veel pijjn van de aften. ze vind het niet eerlijk dat zij het wel heeft en de andere kindjes uit haar klas nooit, ze vind het zo erg om weer school te moeten missen, en wat zegt school nu.. Volgende week moet ze maar de hele week thuisblijven want als u extra gaat laxeren dat word niks in de klas, ik voel me er zo rot onder, ze heeft er al zo'n stress van omdat ze er zo tegenop ziet, t meiske heeft al zoveel vervelende onderzoeken gehad. Dan zou ze die 2 dagen nog lekker op school kunnen zijn en wil school t niet eens proberen, ik weet zeker dat ze niet leeg zal lopen, want dan hadden we al deze moeite niet hoeven doen, heb aangeboden haar een luier om te willen doen(maakt haar niet veel uit) en woon een straat naast school dus als ze me bellen ben ik er zo. K. is altijd vrolijk en heel makkelijker, laat haar buikpijn bijna nooit merken op school, en nu kan er niet een beetje extra moeite gedaan worden voor haar??Voel me zo machteloos, wil haar zo graag beschermen tegen al dit verdriet maar we zullen hier doorheen moeten. Hopelijk kunnen we hierna of wat dingen afstrepen of krijgen we meer duidelijkheid

 
Quote
Navigatie
RE: Mag ik even huilen..
Ikke  schreef op: 19-11-2012 14:40:47
Jeetje wat zielig voor je kleine meid ! Ik hoop dat ze er nu eens achter gaan komen wat ze mankeert. 

Zou ze trouwens zich wel goed genoeg voelen om naar school te gaan als ze dat laxeermiddel krijgt. Ook al zou het bij haar niet enorm laxeren misschien dat ze er toch wel beroerd van wordt? Ik heb zelf vaak darmonderzoeken gehad en kleanprep gehad nou buiten de extreem dunne ontlasting was ik ook nog eens kotsmisselijk. Ik had er niet aan moeten denken buiten de deur te zijn.
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Fruitsalade  schreef op: 19-11-2012 14:40:59
Ach wat sneu voor het meiske zeg. En wat verschrikkelijk voor jullie Die kan je zeker wel even gebruiken.



Wat een rotactie van school zeg. Dus je moet ze zomaar thuis houden. Volgens mij kan je daar een flinke boete voor krijgen, het zomaar thuis houden van kindjes. Daarnaast ze mist al zo veel van school. Ze zal een aardig tijdje thuis blijven, dan ga je haar toch niet extra thuis houden. Alles wat ze meekrijgt is toch weer mooi meegenomen lijkt mij? Tsjeee zeg, zelfs als ze zelf aanbiedt om een luier aan te willen, dat zegt een meisje van 6 echt niet zo gauw hoor. Getverderrie, ik zit met je mee te bleren hoor!

Als zij naar school wil, zou ik toch proberen om haar naar school te laten gaan. Gaat het niet, kan ze je altijd nog bellen dat ze naar huis wil toch?
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Onsjanneke  schreef op: 19-11-2012 14:47:34
Ik zou nogmaals het gesprek aangaan met de juf, onder het mom van: jullie hebben me vast niet goed begrepen.

Als je dochter afleiding kan vinden op school lijkt me dat voor haar ook fijner deze periode. Als het niet gaat kan je haar altijd nog ophalen.

Sterkte de komende tijd.
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Dikkertje-dap  schreef op: 19-11-2012 14:48:32

Ze moet 4 dagen ervoor thuis de laxeerzakjes die ze normaal ook krijgt verdubbelen, maar dan nog kan ze het makkelijk ophouden, ik was alleen zo stom om dit aan school te melden ivm eventuele buikpijn dat ze me dan kunnen bellen, en zij zijn bang dat ze leeg zal lopen.. Mijn man zei al, ze vergelijken haar met een "normaal kind" wat laxeer zou krijgen

Klean-prep krijgt ze in het ziekenhuis

 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Dikkertje-dap  schreef op: 19-11-2012 14:49:23
En dankjullie wel voor de lieve woorden, had ik echt even nodig, voel me zo onbegrepen
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Ikke  schreef op: 19-11-2012 14:49:35
Oke nou ze kunnen je toch niet verplichten haar thuis te houden, ik zou gewoon zeggen ik breng haar en bel me maar als het niet gaat!
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Moontje Mv 2 Meiden  schreef op: 19-11-2012 14:55:37
Wat zielig voor je meisje... Wat moet ze veel meemaken en ze is nog zo klein

Wat school betreft, snap ik niks van, waarom niet eens proberen? Sterkte meis


 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Draakje  schreef op: 19-11-2012 15:05:48
Wat heeft jullie dochter (en jullie) al wat mee moeten maken zeg. Ik hoop dat ze er snel achter komen wat ze nu daadwerkelijk heeft en daar een behandeling voor kan krijgen. 

Wat betreft school: belachelijk. Als je dochter zich goed voelt en jij kunt haar als er problemen zijn ophalen dan zou ik haar toch echt naar school brengen. Ik zou nogmaald met de juf en anders directeur om de tafel gaan.

Sterkte er mee!
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Monica Mv 2  schreef op: 19-11-2012 15:33:24
Aan de ene kant begrijp ik school, die schieten vol in de stress.

Ophouden is niet goed, dus laat het thuis maar gaan.

Maargoed, dit is geen kindje wat zomaar zo'n onderzoek ondergaat en dan zeg ik, goh geef haar de afleiding, en laat dr naar school komen. Als het niet gaat bellen ze maar en ga je dr halen. Geef het een kans juf.

Wat betreft darmspoeling, krijgt ze nu een darmspoeling of 1 dag kleanprep?

Succes, ben erg benieuwd of er iets uit komt.
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Saskia70  schreef op: 19-11-2012 16:05:28
Ach  wat een verhaal en wat heeft ze al veel meegemaakt... even een  voor jullie
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Mama_anja  schreef op: 19-11-2012 16:38:24
jee hoop dat ze toch iets mag doen om af te lijden 
maar ik snap school ook wel een beetj 

hoop voor je dat er deze ker wel iets uit komt dat j weet wat het is en wat er eventueel aan gedaan kan worden 
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Nala  schreef op: 19-11-2012 16:38:57
Wat hebben jullie al veel voor de kiezen gekregen

Heel veel succes, maar vooral veel voor de aankomende tijd
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Anon  schreef op: 19-11-2012 17:12:10
Even heel simpel je dochter is bijna 6 en daarmee leerplichtig. School mag haar niet eens weigeren. Sterker nog ze zijn verplicht onderwijs voor haar te verzorgen, ookal is ze een kleuter.... Ik zou een gesprek aanvragen, nogmaals uitleggen wat dit voor je dochter betekent en vragen hoe school het onderwijs gaan regelen. 
School gang is het belangrijkste in het leven van een ernstig ziek kind. Het geeft namelijk hoop en hoop doet leven. Het geeft je een toekomst en je bent normaal als je op school bent! Even niet ziek zijn is goed voor kinderen. 

Heel veel sterkte..
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Misbren  schreef op: 19-11-2012 17:41:49

Heel erg veel sterkte.


Er is erg vaak onbegrip voor hetgeen niet zichtbaar is.

 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Dikkertje-dap  schreef op: 19-11-2012 18:23:41
Bedankt voor jullie lieve en mooie woorden, jullie zeggen dingen die me zó raken! Inderdaad school is zo belangrijk voor haar en door periodes met koorts en buikpijn mist ze al zoveel. Ook de ziekenhuis bezoeken zijn niet meer te tellen. Ze voelt zich zo anders dan anderen zegt ze vaak
Misbren zegt ook iets wat o zo waar is, hoevaak er niet gezegd word; mijn kind heeft ook weleens buikpijn Aan de andere kant is het maar goed dat ze het niet begrijpen, dit gun je andere mensen en hun kinderen niet!

Nogmaals dank jullie wel, ik vond het fijn mijn hart te hebben kunnen luchten, ik ga morgen een afspraak maken met de IB'er, de juf blijft bij haar standpunt dus hoop bij haar wel iets te kunnen bereiken

@Monica: de mdl arts zei darmspoeling
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Myself  schreef op: 19-11-2012 18:24:18
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Janneke  schreef op: 19-11-2012 18:25:19
Wat een verhaal, heel veel sterkte
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Laura  schreef op: 19-11-2012 19:03:16
Succes morgen met de IB-er.

Op zich snap ik school wel dat ze zich er druk om maken, maar ik vind niet dat ze nu in het belang van je kind handelen. Ze mist al een paar dagen en de andere dagen is afleiding juist goed. In principe heeft ze gewoon recht op onderwijs, jullie willen meehelpen als dat nodig is....uds het lijkt me dat ze het op zijn minst kunnen proberen.

Maar ehh mijn zoon krijgt ook wel eens extra laxeermiddelen. Vaak is hij op die dagen echt niet fit (buikpijn, wit, moe en kan erg weinig hebben). Een lange dag is dan vaak teveel en we halen hem meestal bij het broodje eten op...Dan blijft het voor iedereen leuk....
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Mirdepir  schreef op: 19-11-2012 19:12:06
Even een  voor jou.
Zou het een idee zijn om de tekst en dan de eerste regels iets aanpassen en deze per mail naar de juf toe te sturen van haar klas? Met daarbij dat je het datm xxx na school graag even wilt bespreken ? Wellicht is eea niet tot haar doorgedrongen toen je het mondeling tegen haar zei ?
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Monica Mv 2  schreef op: 19-11-2012 21:13:02

Ok, ik vroeg het bewust omdat je darmspoeling kan doen via spoelsetjes of een hoge klysma. En ook van boven met kleanprep.

Misschien kan je de arts voorstellen om iedere dag thuis een darmspoeling te gaan doen via peristeen spoelen. Is niet leuk maar normaal gesproken pijnloos en het helpt vaak wel. Bij Guus niet, maar volgens de mdl arts bij de meeste kindjes wel.

Aan de ene kant is het wel prettig dat ze nu ook al duurt het een paar dagen even helemaal leeg gemaakt wordt hé.

Dikke knuffel, ik hoop dat jullie snel duidelijkheid hebben

 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Anmv3  schreef op: 20-11-2012 09:46:41
Even een voor jullie..
Wat een ellende moet je meisje meemaken..
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Dikkertje-dap  schreef op: 22-11-2012 16:08:49
Heb het gesprek met de IB 'er gehad en wat blijkt, de juf snapte er gewoon helemaal niks van, die dacht dat ze een klysma zou krijgen iedere morgen en daarmee naar school zou moeten, euhh nee, maar die dacht dat laxeren altijd klysma betekende.. Afijn, is uit de wereld geholpen en de ib-er was het volledig met ons eens dat afleiding het beste is en zou het met de juf kortsluiten, opluchting!

k. heeft momenteel weer 3 flinke aften in dr mondje, wit snoetje en zit aan dr knuffie vastgeplakt, huilen om mama op school, bah..waar is mn vrolijk huppelende meisie toch?!

Op naar volgende week, naar hopelijk wat meer duidelijkheid
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Mirdepir  schreef op: 23-11-2012 00:40:35
Fijn dat onduidelijkheid weg is op school 
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Monica Mv 2  schreef op: 23-11-2012 09:56:30
Ik heb eigenlijk niks te zeggen alleen dat ik vaak aan je dochter moet denken.

Maandag komt hier een mevrouw van coloplast kijken.

Wij moeten woensdag naar de mdl arts en dan hoop ik dat hij een lange termijn oplossing heeft.

Ik ga woensdag en donderdag een kaarsje voor jullie meiske aansteken
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Dikkertje-dap  schreef op: 23-11-2012 14:54:38
Lief dat je aan ons denkt Monica, net wat je in een ander topic al schrijft, juist omdat je zoveel van elkaar herkent raakt het je meer, zo heb ik dat ook bij Guus
Het zou mij verbazen als de vrouw van maandag een toevoeging heeft maar je weet maar nooit, ik hoop met je mee voor woensdag, zo sneu dat hij nu weer zo veel last heeft

Hier stijgt de spanning al, K.ayleigh is een pienter meisje word vaak gezegd maar dat werkt nu in haar nadeel, ze maakt zich al zoveel zorgen; mama wat nou als de dokter niks kan vinden in mijn darmen ga ik dan toch met buikpijn naar huis? ehmm ja meisje ben bang van wel..   ik probeer haar alles zo goed mogelijk uit te leggen maar ik kan ook moeilijk alle opties afgaan, ze is nog maar 5. Zulke dingen raken me zo, zou t zo van haar over willen nemen, straks naar zwemles daar ziet ze altijd erg tegenop want haar benen gaan er zo'n zeer van doen, en met t duiken krijgt ze zo'n buikpijn (ze duikt vaak te plat) aan de andere kant kan ze meestal wel even wat ontlasting kwijt als ze thuis komt, dat water doet toch wat goeds voor dat buikje!

 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Monica Mv 2  schreef op: 23-11-2012 15:47:43
Kun je niet bij de badjuf aangeven dat ze haar goed moeten leren duiken.

Als Guus ergens weinig last vind en het heerlijk vind is het wel in het zwembad. Op de 1 of andere manier doet hem dat goed. Hij poept er niet beter door maar hij vind het wel lekker
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Bepje  schreef op: 23-11-2012 19:12:31

Ik heb er niets aan toe te voegen maar vind het heel erg. Sterkte toegewenst !

 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Dikkertje-dap  schreef op: 23-11-2012 19:27:07
Ik heb er al eens met de meester over gesproken Monica, hij zou er op letten, maarja K.ayleigh zit in een groep met 11 kindjes, ik zit op de tribune en kennelijk vergeet hij het.
Nu zit ze met zwart omrande ogen op de bank, ze heeft zo'n erge buikpijn, dikke tranen net, ze werken daar met kaartjes en groepjes wat ze moeten doen, de meester begeleid een ander groepje. Zij was dus zelfstandig bezig met nog 3 bij een kaartje en daarbij moesten ze zich plat op de buik laten vallen(denk om te wennen aan de schrikreactie), dan een baantje zwemmen en zo maar door een minuut of tien, ze zei zelf niks en ik kan moeilijk vanaf de tribune gaan staan schreeuwen.. afijn heb het laten gebeuren, en nu barst ze van de buikpijn, wil niet eten, eten patatjes maar zelfs dat doet niks..voel me een slechte moeder, had in moeten grijpen
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Moontje Mv 2 Meiden  schreef op: 23-11-2012 19:59:05
Ach meis, mijn hart breekt als ik dit allemaal lees

Vind het zo vreselijk wat je kleine meisje moet doorstaan.

Dikke knuffel vanuit hier
 
Quote
RE: Mag ik even huilen..
Moontje Mv 2 Meiden  schreef op: 23-11-2012 20:04:00
Hoe kan je dat denken dat je een slechte moeder bent???

Je knokt zo hard voor je meisje!
Je bent juist een super mama
 
Quote
Navigatie


Reageren op Mag ik even huilen..
Naam
Bericht