Menu
 

Topic:

Moord Marianne Vaatstra zo goed als opge

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 19-11-2012 09:07:53

In de moordzaak van Marianne Vaatstra is een man gearresteerd, die naar voren is gekomen in het dna-verwantschapsonderzoek. Dat bevestigt de vader van Marianne Vaatstra, na berichten van misdaadverslaggever Peter R. de Vries.


De Vries twitterde vanochtend dat er een 100 procent dna-match is gevonden. "In gewone termen kan je zeggen: de zaak is rond", zei hij in het NOS Radio 1 Journaal.


Boer


Het Openbaar Ministerie bevestigt dat gisteravond een man is aangehouden in verband met de zaak. Het NFI onderzoekt vandaag nog een keer het dna van de opgepakte man, om er zeker van te zijn dat er een 100 procent dna-match is.


De verdachte is volgens Peter R. de Vries een blanke man van 44 jaar uit Friesland. "Het is een boer, die een bedrijf heeft", zei De Vries. Voor zover hij weet, heeft de verdachte geen strafblad.


Dna-onderzoek


De politie is de verdachte op het spoor gekomen door het grootschalige dna-verwantschapsonderzoek dat eind september werd gehouden. Het Openbaar Ministerie had daarvoor ruim 8000 mannen opgeroepen.


De mannen woonden ten tijde van de moord in een straal van 5 kilometer rond de plek waar het lichaam van Marianne Vaatstra werd gevonden en waren tussen de 16 en 60 jaar oud. Bijna 90 procent van de opgeroepen mannen werkte aan het onderzoek mee.


De 16-jarige Marianne Vaatstra werd in de nacht van 30 april op 1 mei 1999 verkracht en vermoord. Ze had een discotheek in Kollum bezocht en was met de fiets onderweg naar haar huis in Zwaagwesteinde. Haar lichaam werd gevonden in een weiland bij Veenklooster.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Moord Marianne Vaatstra zo goed als opge
Dani  schreef op: 20-11-2012 09:23:31
nou er is bewezen dat ze de steken enzo gekregen heeft toen ze al dood was (zagen ze aan de wonden die bloede te weinig wat zeggen wil dat ze dood was.. en de nek wond was te clean...)

dus dan kunnen ze ook aantonen dat ze gewurgt is (met dr eigen bh) , verkracht , en toen voor de zekerheid de nek doorgesneden
 
Quote
RE: Moord Marianne Vaatstra zo goed als opge
Mama Van Drie  schreef op: 20-11-2012 09:29:03

Quote marly-jane:
ik ben bang dat hij nu toch eronderuit kan komen, door bijv. te zeggen dat hij wel gemeenschap met haar gehad heeft maar de moord blijft ontkennen. Er zijn nog zovele dingen niet te bewijzen. Zoals bijv. dat het tegen dr zin in is gebeurd. Alsook dat hij haar vermoord heeft.



En dat zo zomaar ook waar kunnen zijn, alles ligt open wat dat betreft en ik hoop dat ze kunnen achterhalen hoe en wat er gebeurt is die nacht.
Het zou ook niet juist zijn als hij moet gaan zitten voor een moord die hij echt niet gepleegd heeft!
Ik heb gisteren een stuk van peter r de vries zitten kijken en dat roept bij mij wel wat vragen op, als je die sporen door het gras bv zag, twee sporen heen en 1 spoor terug, als zij met geweld meegenomen is dat weiland in dan zie je niet twee sporen naast elkaar maar een hoop plat getrapt gras, ik neem aan dat je worstelt om weg te komen? En zo zijn er nog wel meer dingen die niet duidelijk zijn, ik hoop dat ze er achter kunnen komen en dat wij er ook nog iets van meekrijgen maar dat zal nog wel even duren.
 
Quote
RE: Moord Marianne Vaatstra zo goed als opge
Meelezer  schreef op: 20-11-2012 10:40:30
'Jasper S. verrast door arrestatie' Van onze verslaggevers



OUDWOUDE - 

Niets wijst erop dat de Friese boer Jasper S., die wordt verdacht van het verkrachten en vermoorden van Marianne Vaatstra, rekening hield met zijn arrestatie. Dat zeggen mensen uit zijn omgeving tegen De Telegraaf. Zo had hij zelfs juist een offerte aangevraagd voor de uitbreiding van zijn stallen.


Volgens een buurman stond S. op de laatste dag wangslijm af. „Hij zei: nu kan het nog.”Bekenden typeren S. als een hardwerkende, rustige en behulpzame man. In 2009 werd hij volgens onbevestigde berichten echter veroordeeld tot een boete en rijontzegging. S. stal na afloop van een vergadering een auto van een collega en reed 100 kilometer per uur waar maximaal 30 was toegestaan. Een psychiater stelde toen een dissociatieve stoornis vast waardoor S. volgens de arts niet wist wat hij deed.


Nu ik dat lees.....ben ik er een beetje bang voor dat als hij daadwerkelijk de dader is hij nu al een ingang (of beter gezegd een uitgang) heeft met zijn advoca(a)t(en) voor een eventuele omzetting van straf etc.
"Hij wist immers niet wat hij deed.... "





 
Quote
RE: Moord Marianne Vaatstra zo goed als opge
Fokje  schreef op: 20-11-2012 11:49:45
Ik woon in zwaagwesteinde en wat een vreemde dag was t gisteren voor ons dorp,blij dat ze eindelijk een dader hebben maar ook staan we bij z,n vrouw en kinderen stil.Nu nog een bekentenis of ander bewijs anders kunnen ze er nog niet veel mee.En i.d.d wij zijn wel een beetje bang dat deze man straks ontoerekeningvatbaar word verklaard i.v.m een eerder psychiatrisch onderzoek. we zullen het moeten afwachten nu.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Moord Marianne Vaatstra zo goed als opge
Naam
Bericht