Menu
 

Topic:

schouderprothese

Monica Mv 2  schreef op: 13-12-2011 11:20:00
Iemand ervaring met een schouderprothese.

Ik heb 14 maanden geleden te horen gekregen dat mijn schouder helemaal kapot is. Spieren zijn afgeplat, pezen gescheurd of ingescheurd, kapsels zijn weg, zenuwen beschadigd. Kop in diggelen, kom is plat.

En dat ik dus op de lijst sta voor een algehele schouder reconstructie.

Een schouderprothese gaat niet zo lang mee als een knie of heup prothese en is nog niet zover door ontwikkeld. Bovendien gaat die nog niet zo lang mee ( 6 jaar meende hij).

Ik moest proberen te rekken, een maand winst was een maand verdere door ontwikkeling van de protheses. De huisarts gaf me een jaar. Ik red het al 14 maanden.

Maar ik verrek van de pijn. Slik veel zware pijnstillers en toch doet het erg AUWA.

Afgelopen vrijdag zei de huisarts dat het hem niet verstandig leek dat ik nog deed auto rijden. Toen ik aangaf dat dan het hele gezin op z'n gat ligt heb ik een deal met hem gesloten. Ik ga niet ver meer rijden en rijd niet meer als nodig is.

En dat was toch wel de "doodsteek".

Ik zit echt te dubben, het blijft sinds vrijdag maar spoken door mijn hoofd. Moet ik de prothese laten zetten, moet ik zo door blijven gaan met die pijn en vermoeidheid.

Ik wil rekken, zo lang mogelijk. Ik wil met 50 jaar niet uitgebonjourd zijn met m'n arm. Maarja, die pijn. En dan dat autorijden. pffff

Dus mijn vraag is. Kennen of weten jullie iemand die een prothese heeft gehad in de schouder en hoe is dat gegaan??
 
Quote
Navigatie
RE: schouderprothese
Anoniem  schreef op: 13-12-2011 12:57:16
Hoi Monica,
Wat een ellende! Dagelijks pijnstillers slikken is natuurlijk net zo goed een enorm risico voor je gezondheid.
Wat dus zwaarder is voor je lichaam, een prothese of die pijnstillers..da's ook maar de vraag!
Heb je al eens een second opinion gevraagd bij een ander ziekenhuis/arts?
Mogelijk krijg je dan net weer andere tips ofzo, en misschien is het ook net het duwtje wat je nodig hebt om deze operatie te ondergaan.
Heel veel sterkte!
Groet, Anne mv 3
Heel veel sterkte
 
Quote
RE: schouderprothese
Anne  schreef op: 14-12-2011 08:30:29
veel sterkte meis
 
Quote
RE: schouderprothese
Anoniem  schreef op: 14-12-2011 15:04:26
zou een secondopnion vragen, even via je zorg verzekering vragen welke specialist daarin is goed aangeschreven staat!

Hoe dan ook vervelend!!!
 
Quote
RE: schouderprothese
Monica Mv 2  schreef op: 16-12-2011 10:30:20
nee een second opinion heeft geen zin hoor. Ben inmiddels in 2 ziekenhuizen geweest en ik zit nu bij de beste schouderspecialist uit het zuiden.

Zijn diagnose is goed en 12 jaar geleden al voorspelt.
 
Quote
RE: schouderprothese
Anoniem  schreef op: 16-12-2011 12:31:58
Ah, da's dan helemaal beroerd! Je ontkomt er dus echt niet aan...Dagelijks zware pijnstillers is natuurlijk ook helemaal niet goed voor je gezondheid. Moeilijk hoor!
Ben je bang dat de operatie verkeerd uitpakt?
Volgens mij worden schouderprotheses niet zoveel geplaatst (als je vergelijkt met heupen en knieŽn), misschien opzoek naar een ortho-forum?
Heel veel sterkte in ieder geval!
Groet, Anne mv 3
 
Quote
RE: schouderprothese
Monica Mv 2  schreef op: 16-12-2011 14:08:24
Thanks

Ik heb al gezocht op ortho forums maar dat zijn allemaal oude mensen of mensen die een ongeval hebben gehad. Maar nog niemand van mijn leeftijd. Ik ben 34.

Die pijnstillers vind ik nog maar half zo erg, dat de huisarts nu vind dat ik beter niet meer kan autorijden doet echt pijn. Mijn lichaam is al helemaal gewend aan die 3x daags zaldiar (is tramadol en paracetamol in een tablet) maar hij is bang dat als ik een ongeval veroorzaak dat de verzekering moeilijk kan gaan doen.

En waar ik bang voor ben is dat die prothese idd niet zolang meegaat. Heup en knie protheses zijn al zover door ontwikkeld, daar is nog weinig te verbeteren aan. schouderprotheses worden nog steeds en sneller beter gemaakt.

Hoe langer ik kon rekken, hoe beter de prothese werd zei de orthopeed
 
Quote
RE: schouderprothese
Bepje  schreef op: 16-12-2011 18:29:21
Van een schouderprothese weet ik niks maar heb je nal een automaat i.p.v. een schakelbak ? Verder kun je nog eens informatie zoeken over aanpassingen in je auto, scheelt weer wat met autorijden. Sterkte.
 
Quote
RE: schouderprothese
Monica Mv 2  schreef op: 16-12-2011 20:30:55
thanks Bepje. Maar door de hoge dosering pijnstilling vind de huisarts het niet verstandig dat ik nog autorij.

Voor de rest lukt het wel. Ik kan sturen met 1 hand
 
Quote
RE: schouderprothese
Lauw  schreef op: 16-12-2011 21:30:27
sterkte mooon lijkt me erg rot dagelijks met pijn te lopen zonder medicatie
 
Quote
RE: schouderprothese
Ellen  schreef op: 08-10-2012 22:29:35

3,5 jaar geleden werd mij verteld, dat mijn pijn aan (beide) schouders opgelost zou zijn na een gedeelde schouderprothese.


Na een second opinie in een ander ziekenhuis werd me hetzelfde verteld.


Geen twijfel dus mogelijk om dit dan maar te laten uitvoeren.


Ik heb gegoogled om te kijken wat me te wachten stond, maar vond weinig informatie.


Nu is geen enkel geval hetzelfde, maar een beetje informatie van andere 22:32:05lotgenoten zou wel fijn zijn. Vandaar dat ik nu besloten heb om mijn ervaringen te melden.


 


Ik heb 27-11-2009 links een gedeelde schouderprothese gekregen, zonder pen. De schouderkop is “opgeschuurd” waarop een kunststof kapje is gezet waar een soort tie-rips aanzitten met een soort “lijm” , wat door 2 weken lang niet te bewegen met mijn arm vast moest gaan zitten op het bot. Daarna mocht ik langzaam aan revalideren bij de fysiotherapeut.


Na 6 weken mocht ik weer gaan werken, wat nog niet best ging.


De voortdurende pijn, (ook bij rust) is na verloop van tijd bijna helemaal weg.


Bewegingen waarbij ik mijn elleboog omhoog moet doen blijven wat pijn doen. Dit zijn de korte spieren, die bij de operatie heel wat te verduren hebben gehad. Poetsbewegingen blijven ook “vervelend”.


Ik heb algemene narcose gehad en een plaatselijke verdoving voor de pijn na de operatie. Deze bleek veel te veel. Ik heb 2 maanden een akelig gevoel in mijn hand gehad en 6 maanden tintelingen in de toppen van mijn vingers. Nu is dit gelukkig helemaal weg.


 


Na een jaar zou de rechter schouder geopereerd worden, maar daar ik rechtshandig ben en veel pijn had ben ik 14-7-2010 (8mnd later) aan de rechterkant geholpen, door een andere chirurg, daar de 1e zelf geopereerd moest worden.


Met een lichtere verdoving voor de napijn is ook deze operatie prima verlopen en had ik niet dat vervelende, slapende gevoel als na de linkerkant.


 


Ik mag alles doen behalve gewichtheffen en  worstelen….


Rechts gaat beter dan links ondanks dat links al langer geleden is, maar ik denk dat het komt omdat ik rechtshandig ben en rechts dus meer gebruik en daarom iets soepeler is.


 


Ik ben er ongeveer 80% mee opgeschoten, dus het was de moeite waard geweest.


Ik hoop dat ik er iemand mee geholpen heb om mijn ervaringen te vertellen.


 


 


 


 

 
Quote
RE: schouderprothese
Wil  schreef op: 01-07-2013 15:45:27
Ik heb 5jaar pijn gehad. Ik heb een kennis ontmoet die met succes is geopereerd . Zij heeft een totale nieuwe schouder gekregen. Ik ben op haar advies naar het orthopedichcentrum .Delft gegaan. Daar ben ik door D'r. Lim met succes geopereerd in het Vlietlandziekenhuis in Schiedam. Ik ben een dag na de ingreep al uit het ziekenhuis ontslagen. Dat is nu bijna 5 weken geleden. En vanaf dag 2 pijnvrij . 
 
Quote
RE: schouderprothese
Baby2  schreef op: 02-07-2013 13:06:00
Ik heb 9 jaar op een orthopedische afdeling gewerkt en 1 keer een schouder prothese geplaatst zien worden. Dat ging toen prima. Maar goed dat was gedurende de opname en van de herstelperiode thuis krijg ik natuurlijk niets mee. Heb de patiënt in kwestie ook niet meer gesproken omdat de controle op de polikliniek gebeurd.
Ik denk dat je goed moet kijken naar wat jij belangrijk vind. Wat zijn de dingen die jij wilt blijven doen????? Wanneer is voor jou de grens bereikt????? En wat wil je allemaal doen en word je nu door die schouder in beperkt. Als je dat voor jezelf op een rijtje hebt weet je wanneer de tijd daar is om je te laten opereren.
Bedenk ook dat je NU leeft, wie weet wat er over 6 jaar allemaal weer is. Daar komt bij dat het een schatting is hoe lang de prothese mee gaat. Ik heb mensen voorbij zien komen die al 25 jaar een heup prothese hadden terwijl de schatting daarvan ongeveer 10 a 12 jaar is!!!! Het blijft altijd afwachten hoe iets uitpakt, maar is dat het waard om nu nog jaren verder te leven met heel veel pijn???? Succes met je keuze.
 
Quote
RE: schouderprothese
H.v.h  schreef op: 19-02-2018 12:02:19
Vanaf mijn 43 jaar een hele schouderprothese.
Nu ben ik 47 jaar 3,5 jaar verder,en nog op de tijd hevege pijn.
Wat is de oplossing,ik ga ook naar de pijnpoli maar dat baat ongeveer 2 maanden effect.
Hoe moet dit verder.
Wie weet meschien een oplossing?
 
Quote
Navigatie


Reageren op schouderprothese
Naam
Bericht