Menu
 

Topic:

Ineens slecht slapen dochter 10 jaar

Karien  schreef op: 13-12-2011 10:47:44
Hallo,
Mijn dochter is 10 jaar en sinds een week kan ze slecht in slaap komen, soms 2 uur later is ze nog wakker.
Iemand tips om haar te helpen?
Vind het zo zonde, er is niks gebeurt de afgelopen week anders zou ik het kunnen plaatsen. Maar alles gaat net zoals altijd.

Ook op school niks gebeurt, heb ik ook nog gevraagd (kan natuurlijk best dat ze dat niet verteld). Maar de meester zei ook dat er niks aan de hand is.

We hebben al volop met haar gepraat maar ze weet het zelf ook niet hoe het ineens komt. Maar nu na een kleine week gaat ze het merken, ze is moe overdag, minder energie, weinig eetlust. En overdag zegt ze al: oh als ik vanavond nu maar wel kan slapen. Dus dat is ook niet bevordelijk om in slaap te komen. Ze gaat 's avonds lekker in een warm bad of onder de douche. Rond 20.15/20.30 gaat ze naar bed, ze leest dan nog een kwartiertje. Dan vallen haar ogen dicht zoals ze zelf zegt maar dan ineens is ze weer wakker.

Gisteravond heeft ze gezwommen en ze was moe en toen ik ging slapen rond 23.00 uur was ze nog wakker. Tranen in d'r ogen dat ze moe was maar dat het niet lukte.
Vind dit zo gek zomaar ineens? Ze is altijd een hele goede slaapster geweest tot een week terug dus.
En zielig ook, ik wil haar helpen maar hoe? We nemen de dag door voordat ze gaat slapen, doen niks geks of druks voor het slapen gaan.
Iemand nog tips om haar te helpen?
 
Quote
Navigatie
RE: Ineens slecht slapen dochter 10 jaar
Boterbloem  schreef op: 13-12-2011 10:53:02
Soms helpt het toch gewoon weer uit bed te gaan. Dus niet blijven liggen want dan ga je je ergeren. Dus haar toch maar lekker even naar beneden laten gaan, nog wat aan tafel gaan doen (puzzelen, schrijven, iets van sierraden maken of gewoon een boek lezen op de bank) en daarna weer naar bed.

Het komt me heel bekend voor, alleen durf ik niet meer te zeggen of ik ook daadwerkelijk rond de 10 was of echt een paar jaartjes ouder. En een reden evenmin. Maar weet dat ik ook zo'n periode heb gehad, hartstikke moe maar niets aan kunnen doen.

Om aanwijsbare redenen heb ik ook een periode amper kunnen slapen en toen hielp het heel zacht en cdtje aan te zetten op de achtergrond. Wie weet is dat ook nog een optie.
 
Quote
RE: Ineens slecht slapen dochter 10 jaar
Karien  schreef op: 13-12-2011 11:00:39
Ze heeft wel een cd spelertje op haar kamer, zal dat eens vragen of ze dat wat vind.
Hoop ook dat het een periode is en weer gauw overgaat.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ineens slecht slapen dochter 10 jaar
Naam
Bericht