Menu
 

Topic:

Budget voor extraatjes.

S@ssefr@s  schreef op: 16-11-2012 10:33:57
Hebben jullie een budget voor extraatjes? Daar bedoel ik dan mee het bedrag wat je over houdt als je de vaste lasten, spaargeld, boodschappengeld en bezinegeld er af trekt. In ons geval is dat dus het budget voor cadeautjes, schoolfoto`s, kleding, een keer een ijsje, blik verf, nou ja, alles wat niet in de andere categorien past. Voor ons is dat ongeveer 120 euro per maand. Ik heb het nu ongeveer 3 maanden opgesplitst en merk dat ik het lastig vindt om hiermee uit te komen. Nu hebben we wel pas een verjaardag in ons gezin gehad en hebben we er over een paar weken weer 1 en dan Sinterklaas nog. Misschien houden we vanaf januari wel wat over, dan zijn er even geen verjaardagen binnen ons gezin. Is er iemand die wil vertellen hoe jullie dit doen thuis?
 
Quote
Navigatie
RE: Budget voor extraatjes.
Ikke  schreef op: 16-11-2012 10:53:38

Ik hou al vanaf ik op mezelf woon een huishoudboekje bij daar staan voor het hele jaar de vaste lasten uitgeschreven (en ook de inkomsten, ook de kbs in bepaalde mnd etc) 


Zo weet ik precies wat ik in de maand kwijt ben aan vaste lasten maar ik schrijf dus ook de verjaardagen e.d. in een maand erbij. En bijv de ouderbijdrage van de basisschool/middelbare school schrijf ik op bij de maand waarin ik dat verwacht en de schoolfoto's etc... dat komt elk jaar weer terug.


Tuurlijk kan je altijd onverwachte kosten hebben maar doordat je het zo secuur bijhoudt is dat beter  op te vangen, dan kan je ook vooruitkijken.

 
Quote
RE: Budget voor extraatjes.
Ikke  schreef op: 16-11-2012 10:54:48
Ik heb trouwens besloten om na december geld in een potje elke maand te doen om te sparen voor de feestdagen van volgend jaar. Dan hoef ik in november/december volgend jaar niet in 1 keer zo'n groot bedrag te pinnen
 
Quote
RE: Budget voor extraatjes.
S@ssefr@s  schreef op: 16-11-2012 11:24:36
Ik denk dat ik dat ook maar ga doen, vanaf januari voor december opzij leggen. Het tikt toch aan zo met die verjaardag en Sinterklaas erbij. Kerst valt dan nog wel mee, dan doen we geen cadeautjes.

De rest van de uitgaven heb ik ook in een boekje uitgeschreven staan, inclusief wat er per kwartaal of eens per jaar op welk moment betaald moet worden. Dat gaat van onze vaste lasten rekening af, dus daar valt mijn potje extra niet onder. Het is meer dat ik nu niet echt uitkom vanwege de decembermaand. Ik probeer wel zoveel mogelijk apart te zetten, maar er kamen weer een paar verjaardagen tussendoor die niet voorzien waren omdat wij deze mensen pas hebben leren kennen en zij ons uitnodigden. Ik ga het nu maar opvangen door een lager bedrag te sparen deze maand en dan maar even uitrekenen wat in het december potje moet voor volgend jaar . En dan maar hopen dat ik na december wel uitkom met mijn potje `extra.
 
Quote
RE: Budget voor extraatjes.
Marjolein852  schreef op: 16-11-2012 11:42:35
Wij hebben een jaarbegroting. Die is opgesplitst in maanden. We hebben daar buiten de vaste lasten budgetten voor kleding, persoonlijke verzorging, cadeaux, versnaperingen, vakantie en uitjes en nog een aantal..

Budget voor cadeaux is hoger in maanden dat er een verjaardag is en in december voor sint en kerst.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Budget voor extraatjes.
Naam
Bericht