Menu
 

Topic:

baby groeid niet goed, wie ervaring?

Mama  schreef op: 15-11-2012 12:59:07
hallo moeders,

ik ben met onze jongste kleine naar het cb geweest, hij is nu 11 maand. Helaas is hij de afgelopen maanden nauwelijks gegroeid, met name het gewicht is echt minimaal. lengte boog ook flink af.  Nu wordt ik doorgestuurd naar het ziekenhuis. Ze gaan bloed afnemen en verder onderzoeken.

wie heeft dit ook meegemaakt. Hoe verliep dit verder? wat gaan ze ondernemen?
en wat kan ik nu, in de tussentijd, doen om me kindje misschien zelf wat meer aan te laten komen?

op zich eet en drinkt hij de hele dag door goed. Over mijn eet drink schema waren ze dan ook tevreden op het cb.
 
Quote
Navigatie
RE: baby groeid niet goed, wie ervaring?
Kim Mv Sem  schreef op: 15-11-2012 13:23:14

Ik vraag me nmeteen af waarom ze meteen bloed gaan afnemen???


Mijn zoon van 15 maanden was ook nauwelijks gegroeid (sinds dat hij 11 maanden was) en we kregen alleen een afspraak voor een dietiste...die heeft hem 1x gezien, tips meegegeven en ze zou bellen na 2 weken om te kijken of hij aangekomen was, en dat was hij iets dus ze zei: nou hij red het prima hiermee, zullen we het hierbij laten?


Dus laat alsjeblieft niet meteen een bloedonderzoek doen (of ze moeten natuurlijk andere verdenkingen hebben)


We hebben ipv halfvolle melk volle melk aangeboden en in plaats van gewone smeerboter roomboter op zijn brood gedaan en s'morgens ipv brood, brinta gegeven

 
Quote
RE: baby groeid niet goed, wie ervaring?
Mama  schreef op: 15-11-2012 13:41:24
ze willen het bloed onderzoeken en kijken of hij mogelijk bijv. gluten intollerantie oid heeft. maar ik weet nu niet of ze dat uit het bloedonderzoek kunnen halen.

maar is het erg als ze bloed laten onderzoeken? ik denk dat ze dat doen om dingen uit te sluiten. wellicht kunnen ze daar al een hoop uit halen. 

mijn zoon groeide de eerste 4 maanden wel netjes, daarna raakte mijn bv langzaamaan op vanwege dat ik opnieuw zwanger ben en tussen de 4 en de 7 maanden was mijn bv helemaal op en ben ik dus overgegaan op fles. hij is steeds minder gaan groeien. toch drinkt hij wel genoeg flessen en eet voldoende brood en fruit enz alleen warm eten vind hij nog niet echt wat maar verder eet en drinkt hij super.

bedankt voor de tip van roomboter, kan ik inderdaad doen. maar volle melk? hij krijgt nu nog nr 3 flesvoeding. denk dat ik straks over moet op peutergroeimelk of iets dergelijks? of ga ik na een jaar gewoon over op gewone melk? ik weet dit niet van mijn oudste 2. Over ong. 6 weken krijgt hij een broertje of zusje erbij. Ik zou dan ook nog melk kunnen kolven voor hem eventueel als ik voldoende heb (ga ik wel vanuit, ik had bij mijn oudste 2 ook genoeg en bij hem ook tot ik opnieuw zwanger raakte)

 
Quote
RE: baby groeid niet goed, wie ervaring?
Xxx  schreef op: 15-11-2012 13:47:57
Cb stuurt je toch niet door? Dat gaat toch weervia de HA?

heeft hij verder nog klachten of alleen zijn groei?

uit bloed kunnen ze inderdaad gluten controleren.

Kan in principe natuurlijk nooit kwaad, maar als er geen klachten verder zijn en hij is gezond, weet ik niet of ik wel bloed zou laten prikken, is natuurlijk ook geen pretje voor zo'n kleintje.
Laat je anders nog eens informeren door de HA?

vanaf een jaar ben ik hier begonnen met gewone melk.....

 
Quote
RE: baby groeid niet goed, wie ervaring?
Mama_anja  schreef op: 15-11-2012 13:53:08
vanaf 1 jaar mogen ze gewone melk 

wij moesten bij onze oudste vanaf 8 maanden boter en jus door het eten moeten doen ze heeft ook sonde voeding gehad omdat ze niet groeide 
wens je sterkte er mee
 
Quote
RE: baby groeid niet goed, wie ervaring?
Kim Mv Sem  schreef op: 15-11-2012 14:02:06

Nee bloed prikken kan geen kwaad maar het is alleen zo zielig voor de kleintjes, mijn zoon was helemaal over de zeik (ze moesten hem 5x prikken) en dat terwijl hij al een drankje had gehad omdat hij in de scan moest...


Maar goed als het moet dan moet het maar ik vroeg me gewoon af waarom ze meteen wilde bloedprikken.


Hier ook gewone melk vanaf 1 jaar, dat peutermelk enz vind ik gewoon geldklopperij, bestond vroeger ook allemaal niet maar goed dat is mijn mening (voordat ik heel ml over me heen krijg )

 
Quote
RE: baby groeid niet goed, wie ervaring?
Mama  schreef op: 15-11-2012 14:04:15
ik krijg de papieren door gestuurd van het cb, met de grafieken. Daarmee ga ik naar de huisarts, welke mij dan doorverwijst naar het ziekenhuis. Zo is mij verteld.

Ik weet het verder ook niet.

mijn zoon is verder prima gezond, Hij heeft enkel een wat gevoelige huid en last van exceem. Maar verder niks bijzonders. vrolijk blij tevreden kereltje. echt een schat

ik wil natuurlijk ook liever niet dat ze hem prikken of bloed afnemen enz. maar ze zullen wel alles willen onderzoeken dat begrijp ik ook wel weer. Pff lastig hoor.

Ik ga in ieder geval volle producten kopen voor hem. roomboter. en dan over op gewone melk dan volle melk dan als ik zo lees.
 
Quote
RE: baby groeid niet goed, wie ervaring?
Mama  schreef op: 15-11-2012 14:05:49
oke geen peutermelk dus. ik weet het niet zo goed. Gek het is ons 3de kindje maar mijn oudste 2 zitten al op de kleuterschool en doen alles gewoon super dat ik nu inene onzeker wordt hiervan.
 
Quote
RE: baby groeid niet goed, wie ervaring?
Mieps01  schreef op: 15-11-2012 14:50:00
Mijn kinderen groeien gewoon traag bij overstap bv naar gewoon eten. Maar bij mij werd juist voorgesteld gewoon volle melk te geven. Opvolgmelk heeft meer zetmeel is me toen verteld en dan voelen ze zich sneller vol. dat is met slechte eters natuurlijk niet de bedoeling!
 
Quote
RE: baby groeid niet goed, wie ervaring?
Mama  schreef op: 15-11-2012 18:07:36
oke maar eten doet hij wel goed verder. Dus heb niet het idee dat hij te vol zit.
pff lastig hoor, ik zal het zowiezo aan de arts vragen wat ik het beste kan geven volle melk of toch nog peutergroeimelk oid.



 
Quote
RE: baby groeid niet goed, wie ervaring?
Mama_anja  schreef op: 15-11-2012 18:38:15
onze dochter werd terug gezet op nummer 3 omdat daar stoffen in lijken te zitten die kids nodig hebben die te klein zijn
 
Quote
RE: baby groeid niet goed, wie ervaring?
Mama  schreef op: 15-11-2012 18:59:52
oke nr 3 geef ik nu ook nog gewoon dus dat drinkt hij zowiezo ook nog goed.
ik ben benieuwd wat de arts mij aanraad.

hoe weinig kwam jullie kindje aan? onze zoon is ruim 800 gram gegroeid in 7 maanden tijd. was al weinig maar buigt nu helemaal af.
 
Quote
RE: baby groeid niet goed, wie ervaring?
Mieps01  schreef op: 15-11-2012 19:29:49
800 gram in 7 maanden zou ik ook van schrikken. Mijn jongens deden rond de 120 gram per week op bv in het eerste half jaar en dat was al ondergrens geloof ik. En met 3 kg geboren wogen ze rond een jaar nooit meer dan 6,5 a 7 kg..
800 gram..in 7 maanden, dan heeft cb al lang afgewacht vind ik. Tijd om het te laten uitzoeken!
 
Quote
RE: baby groeid niet goed, wie ervaring?
Annomama  schreef op: 15-11-2012 19:49:56
Het is een tijdje geleden, maar mijn jongste heeft ook problemen met groeien gehad, maar ook met eten. Hij was bijna 5 kilo bij geboorte en het eerste half jaar heeft hij op BV zeer goed gegroeid.
De problemen ontstonden toen hij na 6 maanden bijvoeding ging krijgen. Hij weigerde alle bijvoeding: groente (gepureerd, a la Rapley) fruit, brood, soepstengels...... Hij wilde gewoon niets anders dan BV.
Op zich is dat een meervoorkomend probleem, maar doordat ik weer fulltime werkte en alles moest kolven liep dit na verloop van tijd wel iets terug. Flessen kunstvoeding accepteerde hij ook niet.
Kortom: een groeistagnatie was het gevolg.
Bovendien ontwikkelde hij zich niet vanzelf: motorisch gezien bleek hij wat duwtjes in de rug nodig te hebben om de lol in te zien van rollen, zitten, kruipen, etc.

Op veel gebieden zijn er toen deskundigen gaan meekijken:
- fysio (voor dat duwtje in de rug, vervolgens pikte hij het heel snel op en met 14 maanden was hij helemaal op het gemiddelde)
- prelogopedie (om te kijken of er iets in het mondgebied niet oke was, waardoor hij alle voeding weigerde anders dan BV live of gekolfd. Dit bleek niet het geval)
- kinderarts

Een uitgebreid bloedonderzoek is gedaan om te onderzoeken of er oorzaken waren van zijn eetproblemen. (dit prikken was overigens helemaal geen drama, meneer zat gewoon te kijken wat er gebeurde en gaf geen kik) 
Verder zijn adviezen gegeven door logo en kinderarts om hem te helpen toch voeding te gaan accepteren. Uiteindelijk is hij vanaf 11 maanden heel langzaam dingen in zijn mond gaan accepteren. Het heeft lang geduurd voordat hij voldoende binnenkreeg dat het ook daadwerkelijk een volwaardige maaltijd kon zijn. BV wilde hij opeens met 18 maanden vanaf de ene op andere dag niet meer. Gewone melk uit een glas was de opvolger.

Al met al heeft zijn groei min of meer stil gestaan vanaf 7 maanden tot 20 maanden. Ging van boven de +2 naar -1 (gewicht) Lengte boog ook af, maar minder heftig.
Vanaf 20 maanden is hij de -1 lijn blijven volgen. Inmiddels at hij brood en fruit. Warme maaltijd niets. Maar wel voldoende om een groeilijn te volgen. In samenwerking met arts hebben we hem regelmatig geprikt om vitamine tekorten te voorkomen en eventueel aan te vullen. Dit is een periode ook nodig geweest.

Inmiddels is hij 6. Het is een kind met een sterk karakter, dat argumenten nodig heeft om iets te doen waar hij eigenlijk geen zin in heeft. Eten zal nooit zijn hobby worden en hij eet weinig. Maar hij eet voldoende verschillende groenten om elke dag van de week een andere groente te eten. Fruit is heel beperkt, maar hij eet het dagelijks.
Hij is slim, doet het goed op school, is vrolijk.... het gaat goed met hem.

In de periode dat het moeilijk ging was ik blij met de onderzoeken. Zowel om zaken uit te sluiten als om zaken aan te tonen. Een niet pratend kind waar iets niet helemaal lekker zit roept veel onzekerheid op, dus voor mij waren de contacten met de deskundigen een geruststelling. Zij bevestigden mij in dat ik het goed deed, maar gingen ook serieus om met het feit dat hij gewoon niet wilde eten en groeien. Het blijft bijzonder om een kind te hebben dat niets om eten geeft en het met gemak inruilt voor een potje voetbal.

Oja, mijn zoon had/heeft ook last van exceem. In de periode dat het zo moeilijk ging zat hij regelmatig onder. Aangezien allergieen niet werden aangetoond, leek dit toch ook een samenhang met stress te hebben. Waarbij stress bij baby's dan heel breed opgevat moet worden: pijn, te weinig/veel slapen, iets niet voor elkaar krijgen, etc.

 
Quote
RE: baby groeid niet goed, wie ervaring?
Annomama  schreef op: 15-11-2012 19:54:17
Vergeet ik jullie heel veel succes te wensen bij de kinderarts. Ik hoop dat jullie snel duidelijkheid krijgen over of er wat aan de hand is en zo ja wat dan.
Dan kun je weer verder en is het grote vraagteken in elk geval weg.
 
Quote
RE: baby groeid niet goed, wie ervaring?
Mama  schreef op: 16-11-2012 06:23:48
annomama mijn zoon doet verder ook nog niks kwa rollen kruipen oid. Hij kan wel heel goed stevig zitten. En zit heel af en toe in een loopstoeltje en gaat dan de hele kamer rond. Maar verder vind hij het allemaal wel best. Hij is heel tevreden verder en laat alleen van zich horen als hij iets wil, bijv. als hij broer of zus met een koekje ziet, nou dan horen we hem wel hoor, hij wil ook. en dan krijgt hij dat ook hoor. maar heb neit het idee dat zijn exceem met stress te maken heeft , onze middelste had ook exceem. is eroverheen gegroeid rond 2 jaar precies zoals dokter toen al voorspelde. Wel wordt het exceem erger door stress, dus als hij niet fit is of huilerig en ontroostbaar dan wordt het vaak erger. Maar is nu goed onder controle heeft enkele droge plekjes en smeer goed elke dag.

ik ben nu opeens wat angstig, de cb arts zei mij dat het ook iets aan zn hartje kon zijn. Een paar maanden geleden ben ik naar dokter geweest met hem voor zn exceem en toen heeft dokter hem helemaal na gekeken en constateerde hij een onschuldig hart ruisje. niks om me zorgen over te maken zei hij toen nog. maar nu dit denk ik o het zal toch niet toch iets aan zn hart zijn. Ik zal vandaag direct bellen met de arts en een afspraak maken voor volgende week. ben toch wel benieuwd of en zo ja wat er uit komt.
 
Quote
RE: baby groeid niet goed, wie ervaring?
Mama_anja  schreef op: 16-11-2012 09:17:58
hij hoeft ook nog niet zo veel te kunnen alles op zijn tijd 
onze oudste ontwikkeld zich door een hart afwijking pas na 14 maanden en onze jongste is gezond en die was met alles ook niet zo snel en duur het te lang krijgt ie wel fysio 

onze oudste heeft sonde voeding bij gehad om aan te komen
 
Quote
RE: baby groeid niet goed, wie ervaring?
Laura  schreef op: 16-11-2012 14:11:41
Op zich snap ik dat ze je doorsturen. Mijn zoon groeide ook nooit geweldig. nog steeds niet echt trouwens. Zijn gewichttoename is altijd minimaal, maar toen ook zijn lengte begon af te buigen zijn ze wel gaan ingrijpen. Inderdaad bloedprikken etc, ook hartruisje nog een keer goed onderzoeken. MEt zijn hart was niks aan de hand. Uiteindelijk zijn bij  hem toen buisjes geplaatst en amandelen (keel en neus) geknipt. Vanaf dat moment is hij in elk geval weer in de lengte gaan groeien, dus het kan ook iets relatiefs onschuldigs zijn, maar waar ze wel wat aan moeten doen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op baby groeid niet goed, wie ervaring?
Naam
Bericht