Menu
 

Topic:

Help! Borstvoedingsprobleem.

Ivy  schreef op: 13-11-2012 14:34:19
Ik heb een vraagje voor jullie.  Dit is een vraag van een kennisje.  Ze zit met haar handen in het haar.  Woont in Engeland en zou heel graag willen weten hoe dit probleem op te lossen is:


Baby wil 's nachts het liefst de hele nacht aan de borst liggen. Het maakt niet uit hoe laat ik naar bed ga, hij wil vanaf dat moment aan de borst. Als hij dan eindelijk in slaap valt, en ik hem weg leg, dan wordt hij weer wakker en begint het weer van voor af aan. Het nadeel is dat hij doordrinkt als hij zo lang aan de borst ligt en dat na een poosje hij dus letterlijk 'ontploft' en alles er met een vaart weer uit vliegt.


Iemand enig idee?  Alice misschien?  Grietje?  Het zou heel fijn zijn als iemand raad weet!
 
Quote
Navigatie
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Tamaramvc&f  schreef op: 13-11-2012 14:43:41
Hoe oud is de baby? Ik zou zoiezo stoppen met t elke keer aanleggen als ie wakker word, dat is/ word nu gewenning. Ik zou proberen te troosten alleen. Dus of de baby in bed laten liggen en over zn buikje wrijven en sussen, of de baby bij haar nemen in bed en dan op haar borst troosten. Ws valt de baby dan weer in slaap. Als mijn dochtertje van 3 maand wakker word, laat op de avond of in de nacht doe ik het ook zo, ze valt dan weer lekker in slaap.
 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Ivy  schreef op: 13-11-2012 14:48:25
De baby is nog geen 2 weken oud.  Alleen troosten zou misschien wel kunnen helpen.

Ik denk dat als de baby al drinkend in slaap is, de mama al lang blij is dat hij slaapt.  Ik weet niet of hij wakker wordt als ze hem van de borst haalt.
Anders zou een co-sleeper misschien ook een oplossing zijn om de baby te troosten terwijl hij in zijn eigen bedje ligt.

Mijn dochtertje lag ook bijna de hele nacht aan de borst (en nu soms nog als ze zich niet zo lekker voelt), maar heeft nooit gedronken tot spugens toe.
 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Ivy  schreef op: 13-11-2012 14:48:54
Jee, wat een fel kleurtje is mijn 1e berichtje.  Dat is wel heel overdreven
 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Liva  schreef op: 13-11-2012 14:51:21
Dat is mijn vraag ook, hoe oud is de baby?

B wilde de eerste weken de gehele avond zo tegen me aan liggen (maar gelukkig niet AAN de borst de hele avond), J sliep de eerste weken alleen als hij op mijn borst lag.

Als ze het aandurft, de baby bij haar nemen (durf dat nooit goed te adviseren... maar jij weet ook genoeg over veilig samen slapen), troosten OP en niet AAN de borst. Voeden om de 2 a 3 uur... Echt proberen tijd ertussen te laten. Die tijd wordt vanzelf langer.
Probleem bij teveel drinken is niet alleen de spuitluiers (waardoor je zelf weer helemaal wakker bent), maar wat je krijgt is dat de kleine buikpijn krijgt en als gevolg van de buikpijn troost zoekt door weer te drinken... wat eventjes verlicht, maar daarna weer buikpijn oplevert en zo beland je in een niet fijne spiraal...

Dat is even het enige dat in me opkomt... hoop dat Alice en Grietje dit nog lezen!
 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Liva  schreef op: 13-11-2012 14:52:43
Vraag beantwoord .
 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Ivy  schreef op: 13-11-2012 14:57:52
Liva  Daar zit idd wat in...  Dit klinkt zeker als een spiraal waar moeder en baby in zitten. Ik weet wel dat ik zelf samen slapen zo eng vond dat ik met A. echt 5 weken zittend heb geslapen   Die lag ook zo'n beetje de hele nacht (en dag) aan de borst, maar spuugde nooit.

Maar als je om de 2-3 uur voedt en niet op verzoek, hoe weet je dan of de baby genoeg heeft? 

Een co-sleeper zou misschien ook kunnen helpen om hem te troosten terwijl hij wel ligt, zodat ze hem niet weg hoeft te leggen. 

 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Liva  schreef op: 13-11-2012 14:57:57
Uh... bedoel mijn vraag aan jou, he? Bedoel niet dat ik haar vraag beantwoord heb...
 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Anne Mv 3  schreef op: 13-11-2012 15:02:09
Paar vragen/opmerkingen:

Als de moeder haar baby haar pink aanbiedt om op te zuigen, accepteert de baby dit dan? - bij mama, wel zuigbehoeft bevredigd maar niet teveel voeding.

Hoe slaapt de baby overdag?

Mogelijk heeft de baby last van reflux, door te blijven drinken heeft de baby geen pijn (zuur in slokdarm) maar zodra het stopt met drinken komt de pijn terug én krijgt de baby té veel voeding binnen.
 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Liva  schreef op: 13-11-2012 15:06:05
Ik voedde J terwijl hij naast me lag. Als hij dan sliep, koppelde ik hem voorzichtig los en liet ik hem liggen zoals hij lag, hihi. Kon J de eerste weken ook niet wegleggen, want dan was hij wakker...
De hele nacht voeden kan gewoonweg niet... ben het wel met je eens dat de baby geruct vaak gevoed mag worden, zeker de eerste weken. Maar de hele nacht... voeding past zich er ook op aan... Maar waarschijnlijk is het meer zuigbehoefte dan echt honger, alleen worden wel steeds die darmpjes geactiveerd...

Ben wel in principe voorstander van op verzoek voeden, hoor... dat even terzijde. Maar de nacht zoals die nu voor haar is, dat kan niet. Dus zou dan toch proberen er wat tijd tussen te laten.
Voldoende poep- en plasluiers is genoeg bewijs dat de kleine genoeg heeft, het zoeken hoeft niet te betekenen dat de kleine honger heeft. Dit zoeken doen ze ook als ze pijn hebben bijvoorbeeld. Wat dus kan door het teveel drinken...

I van mij dronk ook altijd veel te veel, spuugde dan weer heel veel uit... was gelukkig overdag, maar wat ik ermee aan wil geven, is dat die kleintjes dus niet automatisch een rem hebben...
 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Ivy  schreef op: 13-11-2012 15:12:11
Anne Mv 3  Ik zal die vraag over overdag slapen eens voorleggen.  Ook een goed punt, als het zuigbehoefte is, zou een pink of speen ook een oplossing kunnen zijn.

Als het reflux zou zijn, weet een arts dat dan eenvoudig vast te stellen?


Liva  Ja, ik denk ook dat het meer zuigbehoefte is.  Bij mij kwam het moeizaam op gang, dus teveel drinken zat er niet snel bij, maar kan me voorstellen dat als de melkproductie wel snel op gang komt, dat een baby dan gemakkelijk teveel kan drinken of spuugt bij een te snelle TSR ofzo.  Eigenlijk wel apart dat baby's geen rem erop hebben zitten als ze vol zitten. 



Zit nu aan de 20 maanden (vandaag precies!!!) voeden van A., maar dit is toch wel weer even iets anders   Heb geen idee en omdat ik maar 1x BV heb gegeven, ben ik blij met het meedenken hier



 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Grietje  schreef op: 13-11-2012 15:18:04
Ik vind de vragen van Anne wel zinnig. Ik vind het een beetje link om zomaar te zeggen dat je op schema moet gaan voeden. Dat kan goed gaan maar ook nadelig uitpakken. Nog wat vragen:
- wat was het geboortegewicht en wat is het gewicht nu?
- plas en poepluiers?
- drinkt de baby actief?
- voelt moeder dat haar borsten na een voeding duidelijk leger zijn?
- slaapt de moeder samen met de baby of voedt ze zittend?

Het kan inderdaad zo zijn dat de baby bij mama wil zijn, zonder direct honger te hebben. Een speentje voor de zuigbehoefte wordt in de eerste weken meestal niet aanbevolen. Op zich is het prima om een kleine baby vaker dan elke 2 uur te voeden, maar het is wel heel zwaar voor moeder als de baby de hele nacht wil drinken. Tenzij ze een manier vind om liggend te voeden en door te slapen.
Misschien dat de baby nog geen ritme heeft zoals wij (overdag acties, s 'nachts slapen). Wat ik altijd deed was 's nachts zo min mogelijk geluid en licht en ook niet verschonen als dat niet nodig was. Overdag juist wel liedjes zingen, spelen, kuffelen etc. Ik heb geen ervaring met wat deze moeder beschrijft. Wel 2x per nacht een voeding maar niet uren achter elkaar. Dat heet overigens clusteren, veel baby's doen dat in de avond. Wellicht kan ze het patroon van de baby verschuiven door 's avonds veel te voeden en te dragen.

Beetje chaotisch antwoord maar doe het even snel tussendoor (sorry baas...)
 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Liva  schreef op: 13-11-2012 15:22:47
Avent heeft speciale speentjes, die meer op de tepel lijken. Of het echt werkt, kan ik niet zeggen, want hier weigerden de heren de speen. B en J dan. R heeft wel even een speentje gehad, maar die had weinig zuigbehoefte..

Reflux is moeilijk vast te stellen, houd het even in je achterhoofd, het zou wel een mogelijkheid kunnen zijn. Maar heeft Alice daar niet veel ervaring mee? Meen het wel he?
Zij kan je vast vertellen welke symptomen er nog zijn.

O, en ik wil niet beweren dat kindjes geen rem hebben... alleen niet alle kindjes is mijn ervaring .
 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Ivy  schreef op: 13-11-2012 15:23:28
Bedankt allemaal.  Heb jullie reacties doorgestuurd en hopelijk komen er snel antwoorden op de vragen.  Wie weet dat er dan gerichter iets te zeggen valt.

 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Liva  schreef op: 13-11-2012 15:25:14
@ Grietje, even voor de duidelijkheid, ik bedoel zeker niet dat ze op schema moet gaan voeden, heb ik later ook nog eens verduidelijkt. Wel zal er meer tijd tussen moet gaan komen en dan met name 's nachts... want dit houd je niet weken vol.

Ivy, gefeliciteerd trouwens met je mijlpaal!
 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Alice  schreef op: 13-11-2012 15:32:37
Hi! 

Een arts kan reflux niet echt snel even vaststellen. Maar je vriendin kan misschien zelf wel nalezen op internet of haar kindje de symptomen vertoont of niet. Het wil niet altijd zeggen dat het kindje ook echt reflux heeft, maar je kan wel dan voorzorgsmaatregelen nemen om het kindje te helpen. 

Heeft ze de indruk dat het kindje pijn heeft en daarom drinkt of heeft het vooral mamahonger en zuigbehoefte? Even heel moeilijk om in te schatten voor een nieuwe mama natuurlijk. Maar kan ze een beetje aftasten door het kleintje dichtbij zich te houden en een pink te geven bvb. 
Wat doet ze in de avond met haar kindje? Misschien kan ze proberen om 't 's avonds te laten clusteren ipv 's nachts. 

Is het kindje goed aangelegd? Heeft ze hulp van bvb een lactatiekundige? Het zou eventueel mogelijk zijn dat het kindje er niet genoeg melk uit krijgt, maar wel veel lucht in ademt waardoor het veel moet spugen. 

Is het kindje overdag tevreden, slaapt het goed? Of ook steeds hazeslaapjes? 
 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Ivy  schreef op: 13-11-2012 15:38:47
Alice  Ik ga jouw vragen ook even doormailen.  Wel erg lastig zo, hè?  Via via is zoiets niet zo handig...

Ik weet eigenlijk niet of ze in Engeland erg pro-borstvoeding zijn en of daar lactatiekundigen zijn.  Zal vast wel, toch?

Dat goed aanleggen is per mail jammer genoeg moeilijk niet te beantwoorden.  Ik heb het zelf geleerd met YouTube   Die tip kan ik natuurlijk ook doorgeven.

Reflux kan ze dan zelf ook nalezen online en er evt. rekening mee houden als dat het zou kunnen zijn.


Liva  Bedankt voor je felicitatie.  Als je me dit 20 maanden geleden had verteld, had ik je heel, maar dan ook heel hard uitgelachen!

Ik had hier trouwens ook zo'n Tommee Tippie speentje, ook zo'n speciale vorm.  Hier werkte het trouwens niet.  Geen van de kinderen hier heeft ooit een speen gewild.
 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Sun  schreef op: 13-11-2012 16:13:58
Ik zou ook speentje aanbieden. Normaal moet je daar 4 weken mee wachten maar als de baby goed drinkt, kan dat ook wel eerder. Ik heb 3 kids borstvoeding gegeven (jongste krijgt nog steeds) en de derde op de dag na de geboorte al een speen gegeven. Ze wilde namelijk ook constant aan de borst maar tepels waren al snel kapot. Ze had een enorme zuigbehoefte. Baby's moeten wel vaak een speen leren nemen. Dus elke dag even oefenen en na een weekje kan ze niet meer zonder speen, haha.

Weet ze zeker dat ze genoeg melk heeft?
In ieder geval proberen anders te troosten. Af en toe tussendoor aanleggen is natuurlijk geen probleem, dan wel de leegste borst. Tussen de voedingen proberen minimaal een uur tussen te laten ben ik voorstander van. Tenzij de baby natuurlijk hard huilt.
 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Mieps01  schreef op: 13-11-2012 16:58:56
Ik Kan me vergissen maar volgens mij heb je in engeland la La leche league. Een hele goede bv organisatie.. Misschien kan ze die raadplegeN? Ik engelin het verleden veel aan hen gehad.. ( wij wonen ook niet in nl of België 
 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Ivy  schreef op: 13-11-2012 18:22:22
Ik heb me vergist.  De baby is 3 weken oud, maar goed, nog steeds heel klein.  Hij was ruim 4kg bij de geboorte.  Verder heb ik nog geen antwoord op de vragen.

Dit is trouwens niet de eerste keer dat de moeder BV geeft.  Ze heeft nog een dochtertje ook BV gegeven.  Ik heb in elk geval alle tips hier doorgemaild en wacht nog op antwoord op de vragen.

Ook de link van La Leche League UK doorgemaild.

Zou leuk zijn voor deze mama als ze het probleem weet op te lossen.  Kan me goed voorstellen dat ze graag wil slapen!  Haar moeder is compleet onverwacht gestorven vlak voor haar kindje geboren werd, ze was net pas weer terug in de UK.  Kan me niet voorstellen hoe moe ze nu wel niet moet zijn.  Haar moeder heeft 4 kinderen BV gegeven en ze mist haar nu enorm.
Ik hoop dat we haar hier nu met zijn allen een beetje hebben kunnen helpen.  Bedankt allemaal, jullie zijn toppers!!!
 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Liva  schreef op: 13-11-2012 18:25:19
Inderdaad nog steeds heel klein... hoop echt dat ze een oplossing weet te vinden, zodat ze wat meer nachtrust krijgt. Wat heftig dat haar moeder pas overleden is...
 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Ivy  schreef op: 13-11-2012 19:13:02
Ik vond het ook zo sneu om te horen...  Moest ze met haar 38-weken buik naar NL.  Met de boot, want trein en vliegtuig mocht niet meer.  Ze woont in Schotland, dus nog een eind weg ook.  Maar goed, dat is allemaal goed gegaan en de baby is veilig en wel geboren.  Alleen wel heel verdrietig dat ze dit nu zonder haar moeder moet meemaken.  Haar moeder zou naar haar toe zijn gegaan om te helpen na de geboorte.  Dan ben ik toch blij dat ik nog altijd mijn moeder kan bellen!  Al heeft ze (na 3 kinderen 6 mnd. BV te hebben gegeven) nog geen enkel zinnig advies gegeven m.b.t. BV  
 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Kyla  schreef op: 14-11-2012 15:50:24
Wat reflux betreft, ik had hier heel veel aan. Geen idee of mijn jongste daadwerkelijk reflux had, maar door mijn borstvoedingspatroon aan te passen (blokvoeden) en hem vaak te dragen was het spugen en huilen al snel opgelost!

In het stukje staat ook duidelijkuitgelegd dat baby's met reflux het zuurbranden willen blussen door te drinken, maar het vele drinken juist zuurbranden kan verergeren. Ik lees ook vaak dat de meeste baby's met reflux juist 's nachts veel last hebben, dat zou dan het vele willen drinken kunnen verklaren.
 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Ivy  schreef op: 15-11-2012 08:41:35
Dank je, Kyla.  Ga ik ook weer even doorsturen

Ik heb verder nog geen reactie terug.  Of de tips werken of het werkt helemaal niet en ze is nu uitgeput.  Zo gauw ik bericht krijg, post ik het hier, zodat jullie het ook weten.

 
Quote
RE: Help! Borstvoedingsprobleem.
Mama_anja  schreef op: 15-11-2012 10:45:45
denk mama honger
 
Quote
Navigatie


Reageren op Help! Borstvoedingsprobleem.
Naam
Bericht