Menu
 

Topic:

Streep door zorgplan

Meelezer  schreef op: 09-11-2012 08:15:07


'Streep door zorgplan' Van onze parlementaire redactie





DEN HAAG - 

VVD en PvdA lijken na crisisberaad afscheid te willen nemen van de inkomensafhankelijke zorgpremie en in plaats daarvan nu via de belastingen de inkomensverschillen te gaan verkleinen.







Bij het beraad donderdagavond in het torentje tussen kopstukken van de VVD en de PvdA zou zijn afgesproken om een streep te zetten door de PvdA-wens van een inkomensafhankelijke zorgpremie. In ruil daarvoor gaat de VVD akkoord met wijzigingen in de aangekondigde verlaging van de belastingschijven.



Belastingen


 


Bij het beraad zouden diverse opties de revue zijn gepasseerd. Een scenario is om via de belastingen een uitweg te zoeken voor de rampzalige gevolgen van de zorgplannen op de koopkracht van meer dan een miljoen huishoudens. Dat kan bijvoorbeeld door te sleutelen aan de arbeidskorting of de heffingskorting. Ook kan aan de knoppen worden gedraaid bij de belastingtarieven.


De VVD is er veel aan gelegen om snel een oplossing te vinden. De partij staat in brand nu de achterban muit tegen de afspraken uit het regeerakkoord. Premier Rutte moet komende dinsdag de Tweede Kamer onder ogen komen. Die dag wordt het debat over de regeringsverklaring gehouden.


Naar verluidt wordt vandaag verder gepraat

 
Quote
Navigatie
RE: Streep door zorgplan
Vera  schreef op: 09-11-2012 14:56:21
Ik heb niet heel het topic gelezen, alleen die reactie hierboven. Ik begrijp je reactie en op je vraag of ze niet meer herkeurt worden weet ik een antwoord. Mensen die ten tijde van de wetswijziging (wao naar wia) 45 jaar en ouder waren werden niet meer herkeurd. De anderen moeten wel herkeurd worden. En geloof me, dat is tegenwoordig net alsof je naar de vleeskeuring moet. Het is bijna mensonterend hoe je met de billen bloot moet en iemand anders bepaald of jij al dan niet in staat bent om te werken! Niet alle mensne die er leuk uitzien aan de buitenkant zijn niet daadwereklijk ziek of is er niet meer aan de hand dan de 'artrose'. Ik heb altijd een beetje moeite met de stigmatisatie die wao'ers over zich heen krijgen. Al ben ik het wel met je eens dat de 'beun de bazen' gelijk gefilterd moeten worden en terug aan het werk moeten worden geschopt!!! Zij zijn het die het verzieken voor de anderen en ervoor zorgen dat de zorg en dergelijke in nederlnad zo duur worden.  Ik ben nu zo'n 10 jaar thuis en geloof me dat het ookniet gaaf is om hele dagen thuis te zitten VERPLICHT! ER wordt ook wel een beetje makkelijk over gedacht
(maar stikeum heb ik meer moeite met mensen die in de bijstand zitten en niet willen werken!)

 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Vera  schreef op: 09-11-2012 14:57:22
Hee deze reactie staat bij het verkeerde topic. Excuses!!

 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Suus  schreef op: 09-11-2012 16:05:16
Ik ben wel herkeurd in 2004 zoals vrijwel alle WAO-ers. WAO zegt niet dat mensen niet kunnen werken maar dat ze loonverlies hebben. De rest mogen ze gewoon erbij verdienen hoor. Wat mij betreft wordt dat trouwens verplicht, net als het wijzigen van je uren
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Heleenmv2  schreef op: 09-11-2012 17:34:51

Quote ikke:

Vroeger op school als je hard leerde had je een 9, leerde je wat minder hard dan had je een 6. En zo werkt het met inkomen ook.. het gaat niet om hard werken (dat doet iedereen die werkt) maar wel dat je door door te leren hogerop kan komen.




Helaas zie ik dat ook dat steeds minder wordt. Onze kinderen (gewone school, geen speciale visie, geen bijzonder onderwijs) krijgen geen cijfers meer maar een stippensysteem of iets vaags als een 'goed'. Van 'uitmuntend' wordt geen gebruik gemaakt, 'goed' is het hoogst haalbare want dat is zo demotiverend voor de kinderen waarvoor dat niet haalbaar is. Belachelijk! Maakt dus niet meer uit hoe goed jij je best doet of hoeveel talent je ergens hebt, iedereen krijgt min of meer een 'goed' of een 'bijna goed'.
We streven dus blijkbaar naar een soort eenheidsworst, je mag het vooral niet beter hebben dan een ander. Gaan we richting het communisme? Ik mag toch hopen van niet!
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Deborah Op De Mobie
l
  schreef op: 09-11-2012 18:30:13
belasting verhoging.. geen 38  maat 45 procentSurprisedTongue outSmile
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Jen9  schreef op: 09-11-2012 18:47:57
Haha, Heleen, dat is ouderwets! Hier gewoon cijfers, ik kreeg vroeger een goed, redelijk, voldoende matig en onvoldoende..  
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
An  schreef op: 09-11-2012 20:56:57

Quote Deborah op de mobiel:
belasting verhoging.. geen 38  maat 45 procentSurprisedTongue outSmile



Nou inderdaad, ik was er al bang voor. Arbeidskorting raak je ook kwijt als je wat meer verdient. Ik heb nog niet gelezen vanaf welk inkomen, maar dat zal ook wel weer redelijk laag zijn.

ik dacht dat de inkomens zeker in de 42% schijf, maar ook die in begin 52% schijf de laatste jaren al behoorlijk zijn genivelleerd.  Het is nu toch echt de beurt voor de echte hoge inkomens.






 
Quote
RE: Streep door zorgplan
An  schreef op: 09-11-2012 20:58:25
Kortom, het is nog maar de vraag van welk plan je het minst slecht zal worden. Plan A met de inkomnsafhankelijke ziektekostenpremie of plan B met de belastingverhoging voor de iets hogere inkomens.
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Deborah Op De Mobie
l
  schreef op: 09-11-2012 21:37:09
met de inkomensafhankelijke zorgpremie zou de staat niks opleveren. belasting verhoging wel. ik vind dit plan misschien nog wel slechter! hoogste tarief blijft 52 procent.
draaikonten. ..
waar blijft ons belasting voordeel van 1000! krijgen wij nu niks meer gecompenseerd?
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Suus  schreef op: 09-11-2012 21:40:39
Blijft voor het mij het zelfde... debiele plannen...een afgang voor ze begonnen zijn...


 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Mamavonn  schreef op: 09-11-2012 21:43:23
Idd, enige voordeel van dit plan is dat ook inkomens boven de 70.000 het voelen.

en als het geld besteedt zou worden aan het begrotingstekort had ik er ook nog wel vrede mee kunnen hebben maar niet nu dit geld wat ze hiermee ophalen weer naar de lagere inkomens gaat. Idioterie.
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Jo  schreef op: 09-11-2012 21:47:31
Het schiet natuurlijk niks op, bij de 1 weghalen bij de ander erbij doen.
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Harleysmama  schreef op: 09-11-2012 23:11:23
Nou ik ga het zeker merken met mijn inkomen, want ik zit in de 42% en mag dan 45% gaan betalen, terwijl ik per jaar maar iets meer dan 27.000 euro verdien. En dan ook nog eens mijn arbeidskorting kwijt raken, als ze dit ook doorzetten. Het loont niet meer om te gaan werken, kan beter me laten ontslaan en een uitkering gaan trekken.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Streep door zorgplan
Naam
Bericht