Menu
 

Topic:

medezeggenschaps raad

Angelique  schreef op: 08-11-2012 09:24:07
ze zoeken mensen en aangezine ik net neiwue ben ben ik eigenlijk beetje beneiuwd naar wat het in houd wat ik zou kunnen verwachten voor ik in iets duik waar ik helemaal niet op zit te wachten
 
Quote
Navigatie
RE: medezeggenschaps raad
Angelique  schreef op: 08-11-2012 09:26:03
dus eigenlijk wie zit er in de medezeggenschapsraad en kan er wat over vertellen
 
Quote
RE: medezeggenschaps raad
Baby2  schreef op: 08-11-2012 09:26:07
Voor school? Is dat niet zoiets als de ouderraad???
 
Quote
RE: medezeggenschaps raad
Tiesmv3jongens  schreef op: 08-11-2012 09:30:38
Mr gaat over inhoudelijk zaken op school dus beleidsplannen en dergelijke.
 
Quote
RE: medezeggenschaps raad
Baby2  schreef op: 08-11-2012 09:31:19

In Nederland zijn de medezeggenschapsraden van scholen bekend waarin de ouders van de leerlingen en de leerkrachten mee praten over de inhoud en de uitvoering van het onderwijs op de school. Sinds enkele jaren nemen in het voortgezet onderwijs en hoger onderwijs ook scholieren hier deel aan, maar vaak ook echter niet. Deze scholieren worden of rechtstreeks gekozen of benoemd door de leerlingenraad. De wettelijke basis voor deze medezeggenschapsraden ligt in de Wet medezeggenschap op scholen. Voor organisaties met meerdere scholen is het verplicht om een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) in te stellen, waarin mensen van elke geleding zijn.


In Caribisch Nederland is de Wet medezeggenschap op scholen voorlopig nog niet van toepassing verklaard, omdat de Nederlandse overheid vindt dat personeel, leerlingen en ouders in Caribisch Nederland nog niet in staat zijn om de medezeggenschap vorm te geven. Wel voorziet de Wet primair onderwijs BES en de Wet voortgezet onderwijs BES in een vereenvoudigde medezeggenschapsstructuur zonder instemmingsbevoegdheden. De betreffende wetsartikelen zijn echter nog niet in werking getreden

Heb ik even voor je gegoogeld!

 
Quote
RE: medezeggenschaps raad
Sjellebelle  schreef op: 08-11-2012 09:31:49
Ik zelf zit in de ouderraad, die organiseren de activiteiten voor de leerlingen en ouders zoals de sint en fietspuzzeltocht en schoolfeestdag enz. De mr er meer om mee te beslissen over de bestuurs functies. Onderstaande staat bij ons op de site van school over de MR


De MR denkt onder meer mee over zaken als: huisvesting, het formatieplan, de schoolgids, het schoolplan, het zorgplan, benoemingen van leerkrachten enzovoort.


Iedere ouder kan zich verkiesbaar stellen voor de MR. Vaak denken ouders dat zij onvoldoende kennis hebben om in de MR te participeren. Dat hoeft geen probleem te zijn.
Bij verschillende landelijke ouderorganisaties zijn MR-cursussen te volgen waardoor ouders in korte tijd “deskundig” worden op het gebied van onderwijs.


Naast de MR is er ook de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) waarin alle scholen van onze schoolvereniging vertegenwoordigd zijn.
De GMR bestaat uit leden van de medezeggenschapsraad van elke school.
In de GMR worden zaken besproken die alle scholen van de vereniging aangaan. (het bovenschools beleid).


In principe zijn alle MR-vergaderingen openbaar. Dat wil zeggen dat iedereen bij de MR kan aankloppen wanneer het gaat om beleidszaken of zaken die de school als geheel aangaan.
Ook vanuit de teamvergadering kunnen punten in de MR aan de orde gesteld worden.


De voorbereiding van de MR-vergadering geschiedt door de voorzitter en de secretaris.
Zij stellen samen de agenda voor de vergadering op. De agenda wordt opgehangen aan het prikbord in de gang van school zodat ouders in de gelegenheid worden gesteld om hier kennis van te nemen en eventueel te reageren.
Van elke bijeenkomst van de MR maakt de secretaris notulen. Deze worden verzonden naar elk MR-lid en na goedkeuring doorgestuurd naar de secretaris van de ouderraad. Ook wordt een kopie van de notulen op de website geplaatst.
Jaarlijks wordt er een verslag gemaakt dat ook naar bovengenoemde geledingen wordt verstuurd.

 
Quote
RE: medezeggenschaps raad
Angelique  schreef op: 08-11-2012 09:41:33
tis een sportieve obs
ouderraad is iets aners  mr doe ze eens in de 2 jaar verkiezingen voor voor 15 nov moet je je opgeven
maar ja ik vraag me af of ik wel een nuttige bij dragen kan leveren en ben ook alleen savonds beschikbaar
 
Quote
RE: medezeggenschaps raad
Miepie1972  schreef op: 08-11-2012 10:27:48
MR is saaaaaaaai!!! (Vind ik dan
Heb zelf een aantal jaar in de mr gezeten als leerkracht en je moet je echt door veel leesvoer worstelen. En echt taaie kost! Mr gaat voornamelijk over beleidsmatige zaken. Dat moet je echt liggen. Het was niet mijn ding, ben vnl een doener.
Ik zit nu bij mijn dochtertje op school in de OR en dat vind ik zelf een heel stuk leuker.
 
Quote
RE: medezeggenschaps raad
Angelique  schreef op: 08-11-2012 10:39:06
oke dan weet ik genoeg lezen in taaie kost is niet mijn ding
or ja leuk maar die is vol
 
Quote
RE: medezeggenschaps raad
Anon  schreef op: 08-11-2012 16:32:44
de mr is inderdaad veel beleid en dus veel lezen... Je moet een beetje van vergaderen en besturen houden wil het leuk zijn. Het is meestal in de avond...
 
Quote
RE: medezeggenschaps raad
Fruitsalade  schreef op: 08-11-2012 17:43:05
Nee is echt niks voor jou. OR dat is wel wat voor jou. Maar MR is echt verschrikkelijk. Lijkt mij dan in elk geval, ik zou dat nooooooit doen, maar or zou ik ook niet doen
 
Quote
Navigatie


Reageren op medezeggenschaps raad
Naam
Bericht