Menu
 

Topic:

Madam word oud en krijgt nukken

Melissa  schreef op: 06-11-2012 14:21:19
Mijn schattige lieve poes (mggmmm) is inmiddels 17 en begint echt kuren te krijgen, en natuurlijk heb ik er alle begrip voor, maar soms vind ik het wel rete-irritant hoor!

In de nacht mag ze in de serre slapen (zit een katteluikje in), en bij de eerste lamp die boven aangaat in de ochtend sjeest ze naar de voordeur en gaat daar op volume 300 de hele buurt wakker bleren en EIST dat ze direct word binnen gelaten. (Ik laat haar zitten tot we ook daadwerkelijk beneden zijn hoor)

Iedere keer als ik door de keuken loop dan eist madam eten, op hetzelfde volume als ze bij de voordeur gebruikt, ook gebruikt ze haar struikel technieken en gaat steeds daar staan waar je je voet neer zet. Eerder at ze net als de hond twee keer per dag, nu wil ze wel 20 keer per dag wat te eten.

Ze gaat steeds achter de computer in het kastje liggen (is het warm), maar de pc gaat er van kapot, dus ik kan steeds met mijn dikke buik over de grond kruipen om haar eruit te krijgen.

Als de kinderen een deur open laten staan schiet ze erdoor, zo heeft ze al een keer opgesloten gezeten in de inloopkast, heeft ze in onze dekens geslapen en helemaal onderin achterin de kast gepoept en gepiest ...

Ook grijpt ze elke kans aan om naar boven te gaan (waar ze dus al zeker 10 jaar niet mag komen), en gaat ze dus op de bedden slapen en achter de schotten poepen als ze nodig moet (op zolder), dus ook dan mag ik met mijn dikke buik achter de poes aan vangen en nog beledigt is ze ook als ik haar daar weg haal.

En ze steelt alles wat los en vast zit, en als de dood dat de hond iets eerder eet dan zij, dus ze proeft niets, maar slokt alles weg. Ook steelt ze eten van de kinderen als ze de kans krijgt.

EN dan gisteren, mijn man heeft een luchtweginfectie en als hij slaapt klnkt hij als een gestrande gewonde walrus, echt niemand in eenzelfde kamer als hij kan nog slapen, en hij was op de bank in slaap gevallen, dus ik sluip naar boven in de hoop rustig in bed te kunnen slapen, wacht ze tot ik boven ben gaat ze op het aanrecht op zoek naar eten en gaat op de alarmknop van de kookplaat staan, dus manlief wakker, alarm uitgezet en in bed gekropen, en bedankt he, geen oog dichtgedaan vannacht hahahaha

Maar ondanks alles is ze wel lief hoor, maar gewoon meer werk nu dan dat ze was toen ze een kitten was, gewoon een beetje dement aan het worden denk ik. Want deze dingen deed ze eerder eigenlijk nooit, en nu is het echt dagelijkse kost ...

(zo dat was even mijn beklag haha)
 
Quote
Navigatie
RE: Madam word oud en krijgt nukken
Irma Mv T En B  schreef op: 06-11-2012 14:25:53
He geen tips alleen maar sterkte.
 
Quote
RE: Madam word oud en krijgt nukken
Anne Mv 3  schreef op: 06-11-2012 14:27:14
Je zou haar af en toe aan een lijntje kunnen leggen. Klinkt misschien wat onvriendelijk, maar op die manier kun je haar ook rust bieden. En voor jezelf is het natuurlijk ook prettig!
 
Quote
RE: Madam word oud en krijgt nukken
Marly-jane  schreef op: 06-11-2012 14:34:46
grappig om te lezen, wij hebben een kater en die komt in vele dingen overeen met jou beestje. Enkel onze kater is pas 2 jaar oud, maar die miauwt ook de hele buurt bij elkaar zodra er lampen aan zijn, dan wil hij Direct naar binnen. Direct eten ook de struikel techniek enz. En eten stelen van de kids, hij plunderd de prullenbak, zit stiekum op het aanrecht. Enkel het poep en plas in huis heb ik gelukkig (nog) niet. Maar zo te lezen staat me dat nog te wachten over een x aantal jaren, gezien onze kater voor de rest exact aan het profiel voldoet.

sterkte ermee. En bedenk maar zo, als ze er niet meer is dan mis je dr nog.
 
Quote
RE: Madam word oud en krijgt nukken
Blauwtje  schreef op: 06-11-2012 14:38:50

agossie hihi..ik moet er wel om lachen hoor hoe je over dr schrijft
17 jaar zeg, wat een leeftijd ook!
nouja, het zal iig geen 17 jaar meer duren

Geniet nog maar even van dr zolang ze er nog is...met al dr fratsen
 
Quote
RE: Madam word oud en krijgt nukken
Jo  schreef op: 06-11-2012 14:40:42

Hier ook een ietwat demente dame van 15 en ik herken helaas veel dingen die jij beschrijft.
Helaas heb ik ook heel veel buurkatten die steeds bij mij naar binnen willen.
Zodra de voordeur 10 cm openstaat glippen ze gewoon naar binnen/boven.

 
Quote
RE: Madam word oud en krijgt nukken
Debbel79  schreef op: 06-11-2012 14:44:12
haha, hier hetzelfde verhaal met onze kater diesel. alleen is hij pas anderhalf haha!! ook hij wil eten, liefst 20x per dag (hij krijgt maar 2x per dag) als ik aan het koken/poetsen/was opvouwen/mam-lifen ben loopt ie me strak langs de benen op, ik struikel wel 10x per dag over hem heen. als ik achter de laptop zit gaat ie gewoon over het tpoestenbord lopen en er met zijn kont bovenop zitten haha!!

verder is hij ook nog eens een stuntel. wat ik in die anderhalf jaar al met hem bij de dierenarts gelopen heb zeg... zijn staart moest gehecht wordeb, blaasontsteking, gestoken door een wesp in zijn poot, grasspriet in zijn keel. ruzie gehad met andere kat en een wond op zijn buik... zucht....

ondanks alles..... is hij de allerliefste kat die je maar wensen kan!

de kids kunnen echt alles bij hem. die sjouwen hem op de arm, in een mand, wandelen in de poppenwagen. hij vind alles best.... hihi

 
Quote
RE: Madam word oud en krijgt nukken
Melissa  schreef op: 06-11-2012 15:20:16
Als je er achteraf over nadenkt kun je er ook wel om lachen, maar op de momenten zelf kan ik haar af en toe wel wat. Maar ze word echt oud, dat zie ik nu ook aan haar, ze word wat strammer, haar oogjes wat grijzer. Ik hoop dat ze nog vele jaren mee gaat, ondanks haar mankementjes.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Madam word oud en krijgt nukken
Naam
Bericht