Menu
 

Topic:

het word steeds minder

Miranda0909  schreef op: 05-11-2012 00:09:31
Paar weken geleden heb ik hier ook al een topic over geopend, daar schreef ik het volgende:


Word er beetje moedeloos van nu, sinds een maand of drie slaapt Milan 's avonds gewoon niet, of hij overdag nu lang/kort/veel/weinig heeft geslapen.
Gisteravond was het gewoon half twaalf, terwijl hij al vanaf half vier wakker was, dat is toch niet normaal.
Ik heb ook geen idee wat ik er aan kan doen.
Soms valt hij tijdens zijn papfles in slaap (zoals vanavond) dan leg ik hem in bed en vervolgens word hij een half uur later weer wakker en krijg ik hem niet in slaap, dan neem ik hem mee naar beneden en zet hem daar in de kinderstoel (die kan achterover) en als ik mazzel heb slaapt hij binnen een half uur weer, maar met "pech" pas over 2 uur.


Nu zijn we een aantal weken verder en het word alleen maar minder met het slapen, voor overdag is er niets veranderd, maar sinds twee weken (toen is hij ziek geweest) wil hij zijn speen niet meer (op zich niet zo erg, maar daar haalde hij nog wel troost uit) en is het de laatste avond al gauw 12 uur half 1 dat hij pas gaat slapen. Echt ik heb alles voor mijn kinderen over hoor, maar ik vind het niet gezond dat een kindje van net 1 jaar (17 oktober) 's middags zijn dutje doet, om een uur of vier wakker is, dan wakker blijft tot 12 uur 's avonds.
Ook kan ik merken aan mezelf dat het me behoorlijk opbreekt doordat we al maanden geen avond voor onszelf hebben.
Wat kan ik nu nog doen, ik heb in mijn vorige topics ook al tips gehad en heb al van alles geprobeerd ik weet het niet meer.
Hij zit nu ook te huilen in de kinderstoel, hartstikke moe, en normaal gesproken zou hij nu met speen in lekker gaan slapen, maar nu dus niet.

Help iemand tips/adviezen wat ik hier mee kan doen????????
 
Quote
Navigatie
RE: het word steeds minder
Dikkertje-dap  schreef op: 05-11-2012 01:55:51
Jeetje als dit al weken speelt ben je vast helemaal op..! Juist even de avond voor jezelf heb je zo nodig!

Hoelaat gaat hij naar bed s middags? Hier om mij heen worden veel kindjes s morgens wakker om de oudste kinderen mee naar school te brengen (dus rond 7 uur) en draaien het riedeltje eten, wassen , aankleden mee. Daarna lekker spelen, rond half 10 een koekje (of fruit) en om half twaalf aan de boterham en dan naar bed! Dan worden ze na zo'n twee uurtjes weer wakker gemaakt dus tussen half 2 en half drie, en kunnen ze weer mee de oudste halen. Zo zijn ze rond 7 uur ook weer moe genoeg om net als de oudste naar bed te gaan.

Ik vind hem dus wat laat wakker worden, maar misschien heb je hier een rede voor? Dit is hoe het hier altijd goed gewerkt heeft, hoop dat je er wat aan hebt.

Knuffel voor jou!!
 
Quote
RE: het word steeds minder
Susanne-mv-daj  schreef op: 05-11-2012 06:03:08
Wat als hij overdag niet meer gaat ?
doordat hij nu savonds zo laat gaat zal hij idd overdag nog wel willen,maar mischien kan je dat met moeite afbouwen

hier gingen de 2 jongste nl ook nog maar zeer weinig smiddags slapen
al heeft de jognste maar 5 min zijn ogen dicht gehad ,is het al een crime om heb er savonds op tijd in te krijgen
 
Quote
RE: het word steeds minder
Fruitsalade  schreef op: 05-11-2012 07:01:21
Zo rond een jaar deden ze bij mij geen ochtendslaapje meer. Ik weet niet of hij bij jou dat nog wel doet?


Dan gingen ze rond 12/13 naar bed tot een uur of 16. Daarna uit bed, lekker spelen enz en zo rond een uur of 20 douchen/badderen en naar bed. Dan sliepen ze door tot de volgende ochtend een uur of 8/9
 
Quote
RE: het word steeds minder
K  schreef op: 05-11-2012 07:52:47

Het vorige topic met tips heb ik gemist dus misschien heb je hier niets aan....
Mijn zoons hebben beide een periode gehad waarin zij niet wilden slapen 's avonds. Het doorbreken is gelukt door een tijdje met ze mee te gaan naar boven om te slapen. En een heel vast patroon van rituelen te maken rondom het gaan slapen te creeren (want er eigenlijk nog steeds is nu ze 6 en 8 zijn): eten- spelen- badderen - tandenpoetsen - verhaaltje - liedje - slapen.
Ik lag dan op een matrasje naast het ledikant en ging slapen. Net als dat zij in bed lagen en gingen slapen. En als ze dan wakker werden dan haalde ik ze in elk geval niet meer naar beneden. Slapen doen we boven.

Ik weet ook dat ik er helemaal gek van werd, maar dat de fase wel weer voorbij ging na een aantal weken. En ik kan me ook nog herinneren dat toen ik me overgaf aan het idee van slapen naast het ledikant als voorbeeld gedrag (wat ik in eerste instantie heel irritant vond) het ook beter ging. Bovendien viel ik soms echt in slaap, want ik was uitgeput....

Wat ik nooit heb gedaan is het middagslaapje eraf halen. Kinderen hebben die pauze in de dag gewoon nodig. Wel probeerde ik die naar zo vroeg mogelijk te schuiven, bijv. van 11.30- ...
Door ze iets vroeger in bed te leggen sliepen ze iets korter (want nog niet heeeeel moe), waardoor aan het einde van dag ze ook vermoeider waren.

Veel succes!

 
Quote
RE: het word steeds minder
Miranda0909  schreef op: 05-11-2012 09:57:30
Bedankt voor de reacties meiden, begin aardig op te raken nu inderdaad, dit duurt al sinds juni of zo, eerst was het nog "maar" tot een uur of tien dat hij wakker was, maar nu dus nog veel later.
Gisteren is hij uiteindelijk om half 1 in slaap gevallen, om 7 uur gaat wel weer de wekker.
Ik maak hem dan om 8 uur wakker, jas aan en de oudste twee naar school brengen, daarna als we weer thuis zijn geef ik hem zijn ontbijt en kleed ik hem aan, maar hij is nu dus alweer in slaap gevallen.
We krijgen helemaal een verstoord ritme zo.
Maar er zijn ook dagen dat hij rond 8 uur wakker is, pas tegen 1 uur gaat slapen en dan tot een uur of drie en dan houd hij het ook zo lang vol 's avonds.
Hij is dan ook niet vervelend of zo maar hij is er wel, waardoor je niet toekomt aan dingen voor jezelf of voor mijn werk.
Ik heb al geprobeerd om bij hem op de kamer te blijven, maar dan zit ik er zo 2,5 uur dus dat werkt ook niet, steeds 5 minuten laten huilen (tenenkrommend) dan heen lopen, neerleggen en weer weglopen, maar dan ben ik ook 3 uur boven.
Dus of hij overdag nou 1 of 2 slaapjes doet, vroeg of laat wakker is maakt allemaal niet uit.
Vast avondritueel hadden we ook altijd wel.
Hij sliep na de geboorte bij ons in de co-sleeper, maar sinds hij kon rollen ging hij 's avonds eerst in zijn eigen bedje en daarna nam ik hem mee naar boven (dit was met ongeveer 10 weken) dus daar kan het ook niet aan liggen.
Sinds de zomervakantie slaapt hij de hele nacht in zijn eigen bedje

Ik heb woensdagmiddag een afspraak bij de huisarts voor mezelf en wil hem toch ook eens om advies vragen
 
Quote
RE: het word steeds minder
Son  schreef op: 05-11-2012 09:59:44
geen tips, maar wel een dikke knuffel
 
Quote
RE: het word steeds minder
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 05-11-2012 10:03:58
Jeetje wat een gedoe zeg! Quinn slaapt ook pas rond 22.00uur, maar die gaat gewoon 19.00 zijn bed in. Hij huilt dan verder niet maar ik gewoon wat aan het brabbelen. Rond 7.30 is hij weer wakker en slaapt daarna van 12.30-14.30.

Ik begrijp uit je verhaal dat hij ook echt huilt tot 12 uur? Ik zou dan echt even de dokter raadplegen. En hem overdag niet te lang laten slapen, als hij nu slaapt en wakker wordt zou ik hem niet nog een keer naar bed doen.
 
Quote
RE: het word steeds minder
Alice  schreef op: 05-11-2012 10:10:32
Wat doe je als je bij hem op de kamer blijft? 

Mijn zoontje slaapt sinds kort op zijn eigen kamer en ik blijf er wel altijd bij tot hij slaapt. 
Hoe wij 't dan doen is als volgt. 
Eerst lees ik hem voor uit 2 boekjes van Nijntje. Altijd dezelfde boekjes, altijd in dezelfde volgorde. Als dat gedaan is gaan we even knuffelen en kusjes geven. Inmiddels gaat hij dan zelf al liggen, maar eerst moest ik hem altijd neer leggen. Ik zeg dan duidelijk dat hij nu lekker mag slapen. Ik blijf wel bij hem zitten, maar ik maak geen contact met hem. Ik kijk niet naar hem, zit met mijn rug naar hem toe (op de rand van zijn bed, dus wel dichtbij hem) Als hij begint te kletsen, geef ik geen antwoord. Als hij niet ophoudt met kletsen zal ik 's antwoorden met "slapen", maar zeker niet elke keer als hij wat zegt (is gewoon aandacht vragen) Wel geef ik hem een handje als hij daar om vraagt, soms pakt hij zelf mijn hand en legt die op zijn koppie omdat hij dat fijn vindt. Dat mag ook, want dat helpt hem alleen maar in slaap vallen. 
Soms kan een doekje in de hand of op 't voorhoofd ook helpen. Sommige kindjes vinden dat fijn. 
Toen hij nog in zijn ledikant sliep, was het wel eens zo dat hij niet wilde gaan liggen of er steeds uit probeerde te klimmen. Dat negeerde ik in feite ook. Als hij er echt uit klom, zette ik hem er weer terug in (stond wel naast mijn bed, dus hij kon zich niet bezeren als hij er uit klom) 
Verder zei ik niets tegen hem. Behalve dus af en toe "slapen" 


 
Quote
RE: het word steeds minder
Ivy  schreef op: 05-11-2012 11:00:44
Mijn oudste sliep (slaapt) ook weinig.  Hij is nu 13, maar toen hij klein was, sliep hij 's avonds ook niet.  Wij legden hem daarom gewoon pas op bed rond 22-23u. als ik zelf naar bed ging.  Hij sliep dan tot 's ochtends.  Overdag sliep hij vanaf een maand of 10-11 ook nog maar 1x.

Ik denk dat je er weinig aan kunt doen als een kindje gewoon weinig slaap nodig heeft.  Ik heb er nooit moeilijk over gedaan.  Hier gaan de kleintjes tot ze schoolwerk gaan doen (rond 4 jaar) gewoon naar bed wanneer ze moe zijn.  Het schema dat ouders graag willen voor hun kinderen hoeft niet per se het juiste schema voor de kinderen te zijn.

Als je Milan naar bed zou kunnen brengen als jij ook gaat, kun je in elk geval zoveel slapen als jij zelf nodig hebt.  Milan zal vast geen slaap tekort komen.   
 
Quote
RE: het word steeds minder
Miranda0909  schreef op: 05-11-2012 11:14:36
Hij huilt gelukkig niet de hele avond, dan was ik al gillend weggerent denk ik , bij hem op de kamer blijven helpt ook niet, ook al geprobeerd, dan schreeuwt hij alles bij elkaar, en er liggen nog 2 op bed die de volgende dag weer naar school moeten dus dan (moet) ik hem wel weer mee naar beneden nemen. Het lastige is ook dat hij nog maar net 1 jaar is vind ik.
Terwijl als hij overdag in de kinderstoel in slaap valt ik hem oppak en zo in bed kan leggen, hij slaapt overdag nooit lang maar goed dat is ook niet erg.
Maar als hij 's avonds eens in slaap valt in de kinderstoel en ik doe de gangdeur nog maar open dan gaan de ogen weer open en is hij de rest van de avond wakker.

Ik kan hem wel in bed leggen wanneer ik ga, maar als ik om half elf naar bed wil dan gaat hij echt niet slapen, en een paar keer later naar bed hou ik wel vol (12 uur) maar niet een paar weken achter elkaar, doordeweeks gaat hier de wekker om half zeven of zeven uur.
Om mijn part valt hij om tien uur in slaap, dan kun je toch nog dik een uur/ anderhalf uur even samen zitten, maar het is de laatste twee weken algauw 12 uur......

Iedereen heel erg bedankt voor het meedenken en de knuffels, weet je wat het is, de laatste tijd gaat het hier al niet zo goed (teveel om op te noemen) en juist die tijd 's avonds is dan even heerlijk om even wat voor jezelf te doen/bijtanken zonder kinderen, ik merk aan mezelf dat ik erg weinig kan hebben door te weinig slaap e.d.
 
Quote
RE: het word steeds minder
Debbel79  schreef op: 05-11-2012 11:17:02
lastig hoor... wij hebben het ook gehad met de oudste. die deed alleen maar hazeslaapjes tussendoor en 's avonds wilde ze niet slapen. ik ben echt iemand van de regelmaat en vast ritme. en dat zijn we toe gaan passen. wij merken echt dat onze kinderen heeeeel veel structuur nodig hebben.
zoals bij ivy hierboven, met naar bed gaan wanneer ze moe zijn, dat zou hier totaal niet werken.

nora ging altijd wel gewoon rond 19.00 naar bed, maar werd dan rond 22.00 wakker en b;leef gewoon de halve nacht jammeren. nadat we al vanalles hadden geprobeerd, heb ik ook het (eigenlijk tegen mijn gevoel in) strakke 10 minuten schema gehanteerd.

in bed laten huilen, en elke 10 minuten erheen. niks zeggen, aai over de bol, neerleggen, toedekken en weggaan. de eerste nacht heb heb ik dat huilend gedaan. zo erg vond ik het, maar ik wilde het perse proberen omdat ik net als jij helemaal op was.

de eerste nacht heeft ze 4 uur lang wakker gelegen. voornamelijk huilen, en ik ben er 4 uur lang elke 10 minutenb geweest. het eerste uur begon ze vrolijk te lachen zodra ik binnen kwam, dus het was gewoon echt puur aandacht. maar omdat ik daar niet op reageerde, gaf ze dat uiteindelijk op. het volgende uur, was ze boos toen ik kwam, omdat ik niet reageerde denk ik, en het uur daarna werd ze al rustiger.

de eerste nacht duurde dit dus 4 uur lang. ik was zelf helemaal over de zeik na die 4 uur, maar nora sliep. en de dag erna, duurde het nog maar een half uurtje, en de 3e nacht sliep ze als een roosje en lekker tevreden.

sindsdien slaapt ze als een roos, heeft ze ineens wel veel slaap nodig (nog steeds, ze is nu  7, maar gaat elke avond om 18.30 naar bed. doen we dat niet is ze de dag erna niet te genieten.

sommige mensen hebben commentaar op laten huilen, maar soms zitten de kids zelf in zo'n negatieve spiraal en moeten ze daar echt even uitgehaald worden op een manier die wellicht niet zo leuk is, maar wel effectief. en daarna heeft je kindje wel veeel meer rust, en jij als moeder ook. en dat is toch ook wel heel belangrijk.

succes ermee
 
Quote
RE: het word steeds minder
Anna28  schreef op: 05-11-2012 11:17:03
rottig joh dat het zo lastig is met slapen!
Heb op je vorige topic volgens mij uitgebreid geantwoord, maar dat is niet echt jouw methode
Dus kan je verder niet helpen maar wens je veel succes!
 
Quote
RE: het word steeds minder
Ivy  schreef op: 05-11-2012 11:29:59
12 uur is idd wel heel erg laat.  Dat zou ik ook geen weken volhouden.  En stel dat je hem vroeger uit bed zou halen 's ochtends?   Zou hij dan misschien ook overdag vroeger slapen en 's avonds vroeger in slaap vallen? 

Ik weet het ook niet, hoor.  Hier hebben vaste schema's/ritmes bij de kleintjes (en bij mij) nooit gewerkt.  Om de 1 of andere reden maken de kinderen een sprong als ze wat ouder zijn en dan gaat het wel prima.  Vanaf een jaartje of 4 liggen ze hier keurig op tijd in bed en slaapproblemen hebben ze eigenlijk niet.  (Of ik heb geen problemen met hun slapen ;-))

Veel succes in elk geval.  Ik hoop dat jullie het snel opgelost krijgen en dat je weer aan je nachtrust toekomt. 

 
Quote
RE: het word steeds minder
Bepje  schreef op: 05-11-2012 14:53:38
Vervelend zeg en het gehuil gaat door merg en been. Wij hebben het ook een tijd gehad en dan niet met inslapen maar midden in de nacht wakker worden en dan de hele buurt bij elkaar bleren.
Uiteindelijk hebben we toch het kind, was wel iets ouder trouwens, laten huilen en dan om de 5 minuten gaan kijken. Dit gaat niet in 1 dag goed het duurt een aantal nachten maar uiteindelijk was de boodschap duidelijk. Kind werd nog steeds vaak wakker maar na een knuffeltje en slokje water ging het weer slapen.
Nu gaat het gelukkig beter maar heeft al met al tot 3,8 jaar geduurd. Ik hoop dat jij er eerder door bent.
 
Quote
Navigatie


Reageren op het word steeds minder
Naam
Bericht