Menu
 

Topic:

impact op borstvoeding??

Kim Mv J En B  schreef op: 04-11-2012 21:01:48
Hoi meiden.

Ik ben zwanger van mijn 3de kindje. En nu heb ik besloten borstvoeding te willen gaan geven..

Mijn eerste 2 kindjes heb ik met de fles gevoed. Het klinkt misschien heel erg raar maar voel me nu ik dit besluit heb genomen zo schuldig tegenover mijn andere 2 kiddo's. Dat ik hen "zomaar" een flesje heb gegeven terwijl ik beide keren ook de borst aan had kunnen bieden..

Enig idee of dit uiwerking zou kunnen hebben op de borstvoeding straks als het zover is???
 
Quote
Navigatie
RE: impact op borstvoeding??
Mamav2zoons  schreef op: 04-11-2012 21:31:43
snap je helemaal!! ik heb bij mijn eerste ook bewust fv gegeven maar heb daar spijt van gehad (schuldgevoel) bij de 2e dan vastbesloten begonnen met bv! heb de nodige problemen gehad met de bv maar de enige impact die het voor mij gehad heeft dat ik tegen advies van cb zo enorm vastbesloten was om de bv te laten slagen! dat ik het gevoel had van als ik stop tegen mijn gevoel in krijg ik weer een schuldgevoel. misschien komt dit wat vreemd over maar zo voelde ik dit mijn 2e is nu bijna 2 en ik heb heb m gevoed tot hij zelf niet meer wilde (ruim 1 jaar )
mijn advies is volg echt je eigen gevoel!
 
Quote
RE: impact op borstvoeding??
Krumelke  schreef op: 04-11-2012 21:41:12
niet schuldig voelen joh. gewoon straks lekker genieten van je kleintje aan de borst. net zoals je genoten hebt van je 1e 2 kleintjes aan de fles. makkerlijker gezegd dan gedaan dat snap ik. maar probeer gewoon te genieten van alles. de keuzes toen waren voor toen. de keuzes van nu zijn van nu.
 
Quote
RE: impact op borstvoeding??
Ivy  schreef op: 05-11-2012 10:03:26
Ik heb 5x flesvoeding gegeven.  En deze keer geef ik voor het eerst borstvoeding.

Ik voel me ook schuldig (nog steeds) tegenover de andere kindjes.  Begrijp je dus ook heel goed!!

Maar, het heeft hier op het voeden geen effect gehad.  Dat gaat nog altijd prima.  Dochterlief is nu bijna 20 maanden   Nooit gedacht dat ik zo lang zou voeden trouwens

Ben het wel eens met Krumelke.  Gewoon genieten van nu en niet teveel denken aan vroeger.  Ik ga dat ook proberen te onthouden.
 
Quote
RE: impact op borstvoeding??
Kim Mv J En B  schreef op: 06-11-2012 09:57:35
Bedankt voor jullie antwoorden dames.

Ik hoop idd dat ik echt kan genieten.. Wil het zo graag. Heb van beide kids spijt geen bv te hebben gegeven.
Ik ga mijn best doen om mijn shuldgevoel opzij te zetten maar vraag me af of dat echt lukt.

 
Quote
RE: impact op borstvoeding??
C@th  schreef op: 06-11-2012 10:07:10
hoi hoi,

dit zelfde heb ik ook besloten. mijn eerste 2 kinderen hebben ook fv gehad. die keuze heb ik gemaakt doordat ik me er niet prettig bij voelde. mijn ex had niet zo'n respect voor mijn lijf..
nu heb ik besloten om bv te geven en die keuze heb ik gemaakt doordat mijn nieuwe vriend wel respect heeft voor mijn lijf en daardoor het heel natuurlijk aanvoelt omdat te doen.

ik vroeg me eigenlijk hetzelfde af. ik wil ook gaan genieten. spijt bij de eerste 2 kinderen heb ik niet. zo voelde ik me op dat moment. daarbij komt ook dat ik in alle zwangerschappen zoveel moet laten doordat ik extreem spuug. ik was blij dat ik mijn lijf weer terug had. het voelt gewoon anders deze keer.

probeer geen schuldgevoel te hebben. zo zonde. heb je dadelijk een donkere schaduw over een periode die helemaal super is!
 
Quote
RE: impact op borstvoeding??
Kyla  schreef op: 06-11-2012 10:12:43
Ik heb de oudste 5 weken bv gegeven en de jongste 10 maanden. Ik heb ook wel het knagende gevoel gehad dat als ik maar een lk had ingeschakeld de BV bij J. ook langer had geduurd. Maar tegelijkertijd weet ik ook dat ik op dat moment in het verleden de beslissing heb genomen waarvan ik dacht dat die het beste was. Het heeft mij alleen maar vastbeslotener gemaakt.
 
Quote
Navigatie


Reageren op impact op borstvoeding??
Naam
Bericht