Menu
 

Topic:

Hoe 5 dec vieren?

Danimvsenna  schreef op: 03-11-2012 19:05:17
Hoe doen jullie dat met de cadeautjes op 5 december?
Gewoon voor de deur zetten en uitpakken?
Ik vind dat eerlijk gezegt niet heel leuk.

Wat zou wel leuk zijn om te doen?
Ik weet dat mijn moeder vroeger een keer alle cadeautjes door het huis had verstopt. We 1 briefje met een aanwijzing kregen waar we het 1e cadeautje konden vinden, en daar bij het cadeautje de aanwijzing voor het volgende cadeautje.

Maar daar is Senna (3 jr) nog te klein voor.
Hoe zou ik het kunnen doen?
 
Quote
Navigatie
RE: Hoe 5 dec vieren?
Saskia1980  schreef op: 03-11-2012 19:18:18
Wij laten de buren altijd ff op het raam bonken en dan haalt dochter ze naar binnen. Wilde een sinterklaas huren maar mijn dochter houdt niet zo van erge drukte dus dit jaar doen we het nog maar even zo en ze vindt het nog steeds leuk!
 
Quote
RE: Hoe 5 dec vieren?
Jo  schreef op: 03-11-2012 19:20:48
Je kan de kadootjes best verstoppen en dan het spelletje warm/koud er van maken.
Onze dochter vond dat op die leeftijd geweldig.
Iets verstoppen en dan koud of warm zeggen, als je er in de buurt bent warm en ver af koud.
Nou ja je snapt wel wat ik bedoel (hoop ik hahaha)
 
Quote
RE: Hoe 5 dec vieren?
Esther Mv Thomas  schreef op: 03-11-2012 19:25:27
Wat mijn ouders vroeger deden, vond ik altijd erg leuk. Zelf hebben wij het zo nog niet gevierd trouwens, omdat wij het altijd met de schoonfamilie vieren en die doen het anders (ook leuk hoor).
Maar die manier van mijn ouders was zo:
Alle cadeautjes zaten in net inpakpapier met de naam van diegene waar het voor was. Daaroverheen ging een laag kranten met daarop een andere naam. Daarover weer een laag krantenpapier met weer een andere naam. En dat dan een stuk of 4-6 keer. Je zag aan de buitekant dus nooit voor wie het pakje was en het was altijd spannend voor wie het was. Ik vond dit altijd heel leuk en als wij het zelf gaan vieren (met ons drietjes) wil ik het weer zo gaan doen. Maar aan de andere kant gelooft onze vent nu al niet meer.......(6,5 jaar oud).
 
Quote
RE: Hoe 5 dec vieren?
Proestie  schreef op: 03-11-2012 19:40:46
Mijn man is vrij op 5 december en wij vieren het nooit met familie. Ik dek dat ik twee dagen van te voren een brief verstuur en die in de brievenbus laat liggen. Kunnen we 's Middaga de post pakken en dan krijgen de kinderen een brief die eerst voorgelezen moet worden. Normaal hebben we echt 5 cadeautjes per kind, maar dit jaar ws twee omdat de jongste twee een cadeau van vijftig euro krijgen. Anders word het me te gek. Dus in de brief een beetje voorbereiding dat Sinterklaas dit jaar niet heel veel, maar wel hele mooie cadeautjes heeft. 
Dan een verwijzing naar de pakjes.
 
Quote
RE: Hoe 5 dec vieren?
Mafkees  schreef op: 03-11-2012 20:19:01
wij hadden op elk cadeautje een foto geplakt (dus opa, oma, papa, kind, mama, kind)
en ook op een dobbelsteen.

om de beurt mochten we de dobbelsteen gooien en zo dus voor iemand ee cadeautje pakken

(mijn kinderen konden nog niet lezen, en vandaar de foto's)

als iemand 2 keer achter elkaar aan de beurt is spreken we af dat diegene dan een pakje voor een ander mag pakken.
gaat eigenlijk altijd goed.

ik wil dat er aandacht is voor elkaar en dat ze niet als debielen op de stapel afstormen want dat vind ik zo vreselijk....
 
Quote
RE: Hoe 5 dec vieren?
Mamalu  schreef op: 03-11-2012 20:25:21
Hier in België komt de Sint de nacht van 5 op 6 december, alles staat dus in en rond de schoen waar ze de avond ervoor een wortel voor het paard en een glaasje wijn voor de Sint had klaargelegd. Lekker makkelijk eigenlijk...
 
Quote
RE: Hoe 5 dec vieren?
Caithy Mobiel  schreef op: 03-11-2012 20:44:52
Dit jaar gaan we het anders doen! Ipv bonken en pas half 4 s middags beginnen, doen we het zo; we gaan opstaan en aankleden dan rond 10 uur belt mijn broer (waar we het vieren) dat Sinterklaas bij hun is geweest en of we snel komen! Zo kunnen de kids de hele dag lekker spelen!! Het is allemaal allemaal spannend genoeg
 
Quote
RE: Hoe 5 dec vieren?
Laura73  schreef op: 03-11-2012 21:24:48
geen kloppende buurman hier omdat de jongste dat vorig jaar doodeng vond.
ik laat ze even naar din lopen voor pak suiker ofzo en ondertussen sjouwen wij de zakken de kamer in.
Als ze terug komen is sint net geweest.Salontafel gaat aan de kant en papa haalt de zakken leeg op d egrond.We gooien omstebeurt met dobbelsteen, wie 6 gooit mag pakje pakken maar niet met je eigen naam, gooi je een 3 mag je pakje pakken met je eigen naam.Wij zorgen er wel voor dat het klapper kado zo n beetje halverwege gegeven word.Dus niet gelijk azen op het grootste kado.
 
Quote
RE: Hoe 5 dec vieren?
Dikkertje-dap  schreef op: 03-11-2012 22:01:11
Hebben jullie dan tips voor ons?
Hier 2 kinderen van 2 en (bijna)6 jaar mama en papa en voor de rest  familie opa,oma,opa,oma,tante,oom. Als volwassenen doen wij verder geen cadeautjes (sint is een feest van de kinderen vinden wij) maar hoe doen we dat nu eens leuk?

Vorige jaren was t scheuren scheuren scheuren, ik vind er geen bal aan 
Iedereen zit met chocomel op de bank en ineens moet oom en nog iemand even weg en hopaa daar gaat de bel, zoo voorspebaar helemaal voor onze dochter van bijna 6 die er nu trouwens nog in gelooft..Maar voor onze jongste kunnen we nog geen dobbelsteen spel ofzo doen..?
Jullie ideeen? We hebben al voorgesteld het nu bij oma te doen omdat we het ieder jaar al thuis hebben geviert, maar dan?
 
Quote
RE: Hoe 5 dec vieren?
Angelique  schreef op: 03-11-2012 22:10:32
wij hebben dit jaar voor eerste de sint dvd
die komt in de brevenbus en gaan we kijken
sint verteld daar ook dat de kadotjes op zolder liggen
die gana we natuurlijk halen
zak om laag en dan een voor een een pakje
vaak is het wel zo dat iets gelijk open moet en mee gespeelt moet worden en dat zal dan ook gebeuren zo word het geen scheur festein en loopt het de hele dag zon beetje door
al zal ryan ditjaar wel wat sneller door willen
 
Quote
RE: Hoe 5 dec vieren?
Anon  schreef op: 03-11-2012 22:13:11
Wij hebben al verschillende manieren gehad. Sint heeft de kados bij opa en oma geleverd, toen werden we gebeld en zijn we er naar toe gereden. 1 keer was sint s nachts geweest met een heleboel kadootjes in de schoenen. We hebben een pakjesochtend gehad met tussendoor eten, en douchen en aankleden om te voorkomen dat ze binnen no time klaar waren. 

Ook een keer een sint film in de schoen gedaan, die we aan het einde van de middag zijn gaan kijken, tijdens de film hebben we de kadootjes in de wc gelegd en toen was het afwachten wanneer de eerste naar het toilet ging..Hilariteit alom!

Ook zijn we een keer gaan wandelen en toen we terugkwamen waren de kadootjes bezorgd....gek zeg dat papa direct na vertrek nog even naar de wc moest en terug is gelopen....

Veel plezier!



 
Quote
RE: Hoe 5 dec vieren?
Laura73  schreef op: 03-11-2012 22:17:26
hier word na elk kado hoe klein ook echt even de moeite genomen het kado door te spreken hahah.Ook pauzeren we na het klapperkado vaak even met wat eten en drinken.Wij doen wel groten erbij,de oudste van ons is 17 en een vriendin van ons van 20 komt ook meevieren.ik schrijf voor allemaal een gedicht dat hardop voorgelezen dient te worden.De dobbelsteen methode kun je ook goed voor kleintjes doen, desnoods gooi jij samen met het kleintje of je maakt een grote dobbelsteen van stof en doet bijv de kleur groen is pakje pakken.Of na elk pakje een sint liedje zingen of een dansje doen.je kan zoveel bedenken om het geen graai en scheur festijn te laten worden
 
Quote
RE: Hoe 5 dec vieren?
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 04-11-2012 06:53:15
Hier kadootjes verstoppen.
de laaste keer het duurste kado in een doosje gedaan.
en een steeds groter doos erom heen verpakt.
elke doos die ze open maakt ,zg ze een kado met een opdracht.
na 5 of 6 opdrachten later kwa ze uiteindelijk bij het echte kado aan.
de rest van de kado`s waren toen verstopt.

nu gaan we lootjes trekken en surprises maken.
want ze geloven nu allemaal niet meer,en mijn zoontje van 9 maanden snap er toch
niks van.
 
Quote
RE: Hoe 5 dec vieren?
Lauw  schreef op: 04-11-2012 11:09:25
Bij ons komen sint en piet
 
Quote
RE: Hoe 5 dec vieren?
Fruitsalade  schreef op: 04-11-2012 11:36:27
Wij doen het dit jaar iets anders dan voorheen. We beginnen vrij vroeg (voor ons doen). Wij krijgen tussen hafl 6 en 6 (avond) de sint op bezoek. Hij neemt met zijn pieten de zakken met cadeua's mee. Zo rond een uur of 4 verwachten wij de fam. Zus, ouders, opa en oma. Dan zetten we de tafel vol met lekkers, hartig en zoet. Dan rond half 6 de sint bij ons, die dus de zakken mee neemt en dan gaan we op ons dooie akkertje de cadeau's uitpakken. 

Oh voor de sint en zijn pieten zorgen we voor wat lekkers te drinken en vooral met rietjes, want sint kan niets eten of drinken. Die moet het echt met rietjes doen. 


Van de sint krijgen de kinderen een cadeau en dan scheuren maar. ALs dat gebeurt gaat de sint ook weg, dan is de aandacht op de cadeau's en niet meer op de sint..
 
Quote
RE: Hoe 5 dec vieren?
Danimvsenna  schreef op: 04-11-2012 12:57:18
Bedankt voor al jullie reacties!

Hier maar voor 1 kind cadeautjes. dus ga het denk ik maar verstoppen. Opdrachten bedenken en na het uitvoeren van elke opdracht een aanwijzing naar het cadeau! (bijvoorbeeld: zing ene sinterklaas liedje, doe ene dansje oid).

Vind die met alle kranten er omheen ook erg leuk voor als ze wat groter is!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hoe 5 dec vieren?
Naam
Bericht