Menu
 

Topic:

word er gestoord van

Patricia2211  schreef op: 02-11-2012 23:32:12
tijd terug hadden we muizen in de kelder.
hier heel de buurt had/heeft er last van, wij de luchtbuis naar de kelder (komt van buiten naar binnen) dichtgemaakt, doormiddel van pur met glasscherven erin, gaas over de deksel van de put waar de pijp in uitkomt, en aan de binnenkant van de kelder de pijp met fijn gaas dichtgemaakt.
kelder leeggeruimd en de 2 muizen die er nog zaten heeft mijn vader kapot gemaakt.
sindsdien geen muis meer gezien of gehoord.....
tot gisteren,,,,
we zaten beneden en hoorden getippel.
dacht eerst nog misschien een vogel in de dakgoot, dat hoor je soms ook wel, maar dat klinkt eigenlijk toch net iets anders.
meteen boven gekeken, en zie nergens in hoekjes of achter spulletjes op de slaapkamer keuteltjes, dus op de slaapkamers zitten ze niet...
nu net hoorden we het weer, en heel duidelijk ook. maar niet van boven op de 1e verdieping, nee, tussen het plafond!
lang leven een ruim 70 jaar oud huis, met houten vloeren (behalve beneden, dat is beton)...
nu is de vraag, komt de muis van ons af, of zit er tussen de plafonds een opening naar de buren??
op zolder zaten wel gaten naar de buren toe, maar die zijn dicht gepurd, en alles is geisoleerd en zit met gipsplaten strak dicht en de naden en kieren zijn met gips dichtgesmeerd. dus vandaar kunnen ze niet meer naar ons, maar als dat tussen de plafonds dus ook zo is, dat er openingen naar de buren zitten, dan kan het dus zijn dat ze daarvanaf komen, of weer van die buren...

ik baal hier zo van, ben niet bang voor ze, maar vind het zo ontzettend vies!

in ieder geval is hier in de straat een grote muizenbron aangepakt, 1 huis was 1 grote bende, die man werd uit huis gezet ivm een wietplantage en van het bergingsbedrijf zijden ze al, er liepen wel 30 muizen in de achtertuin tussen de zooi, en een paar deuren daarvanaf, die man had duiven achter op de plaats, maar liet al het voer en uitwerpselen liggen, en daar zat het ook vol muizen, en die heeft alles weg moeten doen van de gemeente, tot stoeptegels en zand toe, dus die 2 bronnen zijn weg, maar ja, hoelang duurt het voordat alle muizen uit de buurt weg zijn?

ik hoop dat die muis die nu hier zit snel weg is, kan nl niet tussen het plafond komen, of we moeten gaan breken... maarja als het naar de buren en al doorloopt dan heeft dat weinig nut, want dan kunnen we 2 verdiepingen open gaan breken....


grrrr had ik al gezegd dat ik er van baal?
 
Quote
Navigatie
RE: word er gestoord van
Annie  schreef op: 02-11-2012 23:52:00
Lekker dan als je door een ander met een muizenplaag zit. het zijn zulke vieze beesten, bah. Zo'n goede! muizenverjager kan wel eens helpen.
 
Quote
RE: word er gestoord van
Juwindy  schreef op: 02-11-2012 23:59:41
die muizen zitten in de spuwmuur en komen zo op het plafond, als je huis een 2 onder een kap is, kan hij door de spouw van het ene naar het andere huis.
wij hebben het nu zelf ook aan de hand, hebben ook alles dicht maar de buren niet.
mijn man voert ze onder het schuine stuk op zolder, hier word dan ook goed van gegeten

maar het is en blijft vies

 
Quote
RE: word er gestoord van
Patricia2211  schreef op: 03-11-2012 00:06:15
het is een hoekhuis van een rijtjeshuis. hier is een hele grote plaag geweest deze zomer, nu dus 2 bronnen "opgeruimd", maar die beesten zwerven denk ik toch nog wel even rond... en ja het word kouder, dus zullen ook wel een plekje zoeken wat lekker warm is....
maar waarom nu weer bij ons

vind het ook vies, maar dan nog liver 1 muis beneden in de kelder (alles zit toch in bakken en blikken nu)  dan dat er 1 tussen het plafond zit... die in de kelder kun je vangen, kan niet het plafond in kruipen...

hopelijk is die snel weer weg
 
Quote
RE: word er gestoord van
Karinmv3  schreef op: 03-11-2012 00:19:31
Wij hadden het in ons oude huis, we hebben toen een gaatje geboord aan de zijkant van het plafond en daardoor gifkorrels in het plafond gelegd. Toen de muizen weg waren hebben we een afwerkstrip geplaatst.
 
Quote
RE: word er gestoord van
Patricia2211  schreef op: 03-11-2012 00:30:27
dat zouden wij ook kunnen doen, of via het gat waar de lamp inhangt, maar dan moeten we langs de plinten alles dicht gaan kitten, het hele huis, want daar zitten overal kieren
wel hele kleine, maar kleine stukjes gif zouden daar wel doorpassen, en dan heb ik liever niet.
kon ik ze maar wegtoveren
 
Quote
RE: word er gestoord van
Bianca29  schreef op: 03-11-2012 07:50:28

wij hebben dit ook ,je hoort te over het plavond lopen ,ons huis is 100 jaar oud met houten vloeren en een betonnen ondervloer ,je kan er niet zo heel veel meer aan doen ,ze komen toch ,is er 1 dood komen er toch weer anderen ,heb je nu eenmaal met oude huizen ,maar de luchttoevoer in de kelder dicht maken is erg slecht ,die heb je nodig om rotting onder de vloer ,( paalrot of betonrot) tegen te gaan ,de lucht moet kunnen doorstromen van de voorkant van je huis naar de achterkant .


bij ons nieuwe huis waar we nu mee bezig zijn zijn de gaten ook dicht ,gevolg dat we nu een ngeheel nieuwe vloer erin moeten maken.

 
Quote
RE: word er gestoord van
Patricia2211  schreef op: 03-11-2012 09:29:34
hier in de buurt heeft bijna iedereen dat gat naar de kelder dichtgemaakt.
vele hebben het ook helemaal dichtgestort met beton (je loopt met een trapje de kelder in, hun hebben het dan gelijkvloers)
achja, we zien wel wat er gebeurd haha.

maar ze zitten dus ook op zolder, achter de gipsplaten, dus ze moeten denk ik via de spouwmuur komen, of kunnen ze ook van het ene tussenplafond naar het andere (verdieping hoger)?
dan zou het misschien toch via de buren ook kunnen zijn.
in ieder geval kunnen ze de zolder zelf niet op, dat zit helemaal dicht (tijd terug slaapkamer van gemaakt, was helemaal kaal eerst).

ik haat muizen die je niet kunt zien maar wel kunt horen haha
 
Quote
RE: word er gestoord van
Jomi  schreef op: 03-11-2012 09:33:14
Ik hebaatst ook een topic heopend over muizen, dat ging gelukkig over steeds een verdwaalde muis.

Toen we hier net kwamen wonen bleken ze door de luchtroosters te lopen, die hebben we toen allemaal afgeplakt met ducktape en daarna nooit meer last gehad.
 
Quote
RE: word er gestoord van
Jomi  schreef op: 03-11-2012 09:33:41
Ducktape erna weer afgehaald.hoor
 
Quote
RE: word er gestoord van
Patricia2211  schreef op: 03-11-2012 10:04:01
ja hier in de buurt zullen nog wel meer muizen lopen, paar straten verder hadden ze laatst ook geklaagd over ratten.
denk dat het hier komt omdat ze hier heel veel huizen aan het afbreken zijn, en mensen waar een bron zit aan het aanpakken zijn, dat ze moeten opruimen. dus tja dan gaan ze andere plekjes zoeken... plus het feit dat het kouder word.
maar waarom dan nu weer net bij ons? en tussen de plafonds?
ik vind het zo'n vieze beesten, gewoon ook wetende dat ze tussen de plafonds en spouwmuur alles vol schijten en zeiken, ieuw
 
Quote
Navigatie


Reageren op word er gestoord van
Naam
Bericht