Menu
 

Topic:

Heb jij vriendinnen?

Debby1977  schreef op: 02-11-2012 23:15:45
Nav het topic welke vriendin ben jij.

Heb jij eigenlijk vriendinnen?

Ik dus niet, en eerlijk gezegd mis ik dat ook niet. Ik ben graag op mezelf en met mijn gezin en dat is alles wat ik nodig heb. Ik heb wel een paar meiden/klasgenoten waar ik goed mee omga maar we komen niet bij elkaar over de vloer en zien mekaar alleen op school.

Is dat raar dat ik geen vriendinnen heb en ook die behoefte niet voel om die te hebben?
 
Quote
Navigatie
RE: Heb jij vriendinnen?
K  schreef op: 03-11-2012 10:14:38
Nee, mijn vriendin komt in januari weer... Maar waarschijnlijk kennen ze elkaar wel dan, want wat ik begrepen heb is dat het NL-se wereldje in Venezuela erg klein is en dat iedereen elkaar daar wel kent. (ook in de middle of nowhere)
 
Quote
RE: Heb jij vriendinnen?
Kittymv5  schreef op: 03-11-2012 10:34:29
Ik heb 2 echt goede vriendinnen. 1 ken ik al 23 jaar. We zijn heel verschillend, hebben echt tegenovergestelde levens, maar het klikt zo goed! We zijn elkaars rustpunt en nu zitten we in een periode dat we elkaar bijna dagelijks spreken (we zwemmen 5x keer per week samen). Maar het kan zomaar zo zijn dat we elkaar ook een paar maanden niet zien of spreken en dat is ook prima!

De andere vriendin ken ik pas 5 jaar, maar zij en ik.. dat was gewoon vriendschap op het eerste gezicht. We delen echt precies dezelfde interesses. Ook onze mannen kunnen het heel goed met elkaar vinden.

Persoonlijk ben ik heel blij met deze twee meiden, wil ze ook echt niet kwijt en ik laat ze regelmatig weten dat ze heel belangrijk voor me zijn. 

Natuurlijk heb ik in het verleden ook wel mijn neus gestoten met mensen. Een paar jaar geleden is een vriendschap van 14 jaar kapot gegaan en dat heeft er bij mij best wel ingehakt. Vooral ook omdat ik de reden kan raden, maar het is mij (ons, was een vriendschap met de mannen erbij) nooit verteld. En ik ben ervan overtuigd dat over alles te praten valt, maar als 1 partij niet wil houdt het helaas op. 

Verder heb ik nog mijn broer en ik grap weleens dat hij mijn beste vriendin is Dan heb ik mijn ouders nog die ook echt mijn alles zijn! (nu ik dit zo allemaal neerzet besef ik wel hoe rijk ik eigenlijk ben.. ik heb geen massa's mensen om me heen, maar wat ik heb is zo waardevol!)

Ik vind het trouwens niet gek als mensen geen vriendinnen hebben of die behoefte niet hebben, soms is dat gewoon zo en zolang je er zelf tevreden mee bent is het goed
 
Quote
RE: Heb jij vriendinnen?
Myself  schreef op: 03-11-2012 10:48:27
Ik vind het niet raar hoor Debby, dingen gaan zoals ze gaan.
Als je er zelf maar geen last van hebt, dan is het toch prima?

Wij hadden een vriendengroep, maar nadat er een paar begonnen te stoken zijn we daarmee gekapt.
Zo misselijk elkaar behandelen, da's geen vriendschap voor mij.

Hieruit hebben we nog wel contact met één stel, wat ik inmiddels meer kennisvrienden noem.
Doet niets aan hun af, maar als je zelf kapt met een groep en de ander blijft erin zitten, krijg je automatisch toch wat afstand, ondanks dat hunzelf niet aan het misselijk gedrag mee deden.
En ik heb 2 'schoolvriendinnen' beide van een andere school.
Eén vriendin via vriend van mijn man.
En laatste jaren 2 nieuwe vriendinnen erbij, eigenlijk via de kinderen gekomen.

Ze zijn me allemaal een dierbaar, met de één doe ik meer dat en met de ander dat.
 
Quote
RE: Heb jij vriendinnen?
Anita Mv K*ay  schreef op: 03-11-2012 10:48:30
Ik heb 2 vriendinnen.

1 is al een vriendin vanaf de kleuterschool, dus al 32 jaar. Zij kent me door en door, en ik haar. We hoeven elkaar maar aan te kijken en we hoeven niet meer te praten. 10 jaar hebben we elkaar niet gezien, doordat haar ex-man heel erg bezitterig was ( ze werd ook mishandeld) ze mocht geen kontakt met mensen hebben.
Nu ze bij hem weg is, zien we elkaar weer 3-4 x per week. Ze voelt ook meer als zus dan vriendin...... ( love you, meid)

En nu sinds 2 jaar een nieuwe vriendin, een ouder van een vriendje van mijn zoontje. OOk met haar klikt het geweldig, alleen is ze natuurlijk nooit zo eigen als vriendin 1. Maar toch vertel ik wel weer alles aan dr. En zij aan mij.


 
Quote
RE: Heb jij vriendinnen?
Petrina  schreef op: 03-11-2012 10:51:04
Ik heb 5 vriendinnen, 1 echte hartsvriendin ontmoet via BB en 1 van de vriendinnen ken ik al vanaf groep 1 van de basisschool en de andere vriendinnen later ontmoet, 1 bij de school van Richard.

Paar jaar geleden had ik nog meer vriendinnen, tenminste zo noemde ik ze, maar toen kwam ik er achter dat het mensen waren die mij gebruikte, toen ben ik mijn vrienden kring gaan onderzoeken en ben ik gaan kijken wat nu mijn echte vriendinnen zijn.

Ik ben  heel blij dat ik hun heb, ze voegen echt iets toe in mijn leven, ze helpen mij en ik help hun, balans in de vriendschap, maar ook diepgang en eerlijkheid. Mijn vriendin via BB is echt het tegenovergestelde van mij in heeeel veel dingen, maar er zijn zoveel overeenkomsten, zij is voor mij enorm bijzonder en ik voor haar. Ik ben trots op en gelukkig met mijn vriendinnen.

 
Quote
RE: Heb jij vriendinnen?
Minou  schreef op: 03-11-2012 10:52:01
Niet

mis het ook niet!

maar hier op Ml mensen leren kennen waar ik oprecht van hou en bij wie ik me heel erg op mijn gemak voel..een zieleband.

 
Quote
RE: Heb jij vriendinnen?
Juulmvjens  schreef op: 03-11-2012 10:58:41
Ik heb 2 vriendinnen waar ik al 22 alles mee deel. Gister nog met zijn drietjes afgesproken.

En dan heb ik verder ook nog een stuk of 5 erg goede vriendinnen. Wij hebben ook zo'n groepje waar we vaak leuke dingen mee doen. We kennen elkaar ook al wel zo bijna 20 jaar dus hebben een hoop samen meegemaakt.

Verder nog een flink aantal lossere vrienschappen en kennissen.

En als er wat is staat het gros voor ons klaar. Echt waar.
Ik voel me ook erg gezegend met deze mensen om me heen.
 
Quote
RE: Heb jij vriendinnen?
Anna28  schreef op: 03-11-2012 10:59:20
Ik heb 3 goede vriendinnen die ik dagelijks/wekelijks spreek. 
En verder heb ik mijn nichten, zussen en boel kennissen. 

1 vriendin spreek ik dagelijks, de ander wekelijks en de derde wanneer we zin hebben. 


 
Quote
RE: Heb jij vriendinnen?
Xxx  schreef op: 03-11-2012 11:03:55
1 Al 26 jaar
1 al 12 jaar
1 al 5,5 jaar

en dan nog 2 heel dierbare kennissen/vriendinnen in de straat.

verder nog wel mensen die je regelmaig ziet of spreekt, maar niet bij elkaar over de vloer gaat.

ik maak wel makkelijk vrienden, maar merk wel dat ik de laatste jaren door ziekte en gebrek heel wat mensen om me heen verloren ben....
 
Quote
RE: Heb jij vriendinnen?
Tiesmv3jongens  schreef op: 03-11-2012 11:05:02
Ja ik heb 2 goede vriendinnen die ik ook echt koester en daarnaast een aantal kennissen.
Een vriendin ken ik al 23 jaar en het gekke is zij kan het altijd wel vinden met mijn andere vriendin, maar ik heb het nooit zo op met haar andere vrikendinnen. Als er wat is staan we altijd allemaal voor elkaar klaar.
 
Quote
RE: Heb jij vriendinnen?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 03-11-2012 11:26:55
Ik heb best veel vriendinnen en 2 hele goede. Maar ik zie ze echt niet wekelijks hoor! Ik heb een beste vriendin van vroeger, we beklen elkaar elke 2 weken en zien elkaar misschien maar 2 keer per jaar. Mijn andere goede vriendin woont 2 huizen verder en de kids spelen ook vaak met elkaar dus wij zien elkaar vaker. Maar ik denk dat we maar echt 1 keer in de drie weken een avonde bij elkaar zitten. Dan heb ik nog wat "losse" vriendinnen waar ik regelmatig mee ga lunchen, uit eten of gezellig de kroeg inga. maar ik ben ook erg op mezelf, ik denk dat ik 1 keer in de week met een vriendin afspreek.
 
Quote
RE: Heb jij vriendinnen?
Suus  schreef op: 03-11-2012 11:56:31
Ik heb 2 handen vol vriendinnen waarvan 2 of 3 heel dichtbij. Ik kan niet goed met veel mensen tegelijk contact onderhouden.
 
Quote
RE: Heb jij vriendinnen?
Smvljr  schreef op: 03-11-2012 12:07:39
Ik heb geen echte vriendinnen,meer kennissen,maar wel altijd erg gezellig als we afspreken.Ik ben ook erg op mijzelf en vrij stil ,en maak niet snel contacten.Heb mijn handen vol aan mijn 3 jongens en man en heb een hele lieve moeder en zus,die ik wekelijks zie .Ik werk niet dus is het wel gauw stil door de weeks,collega's mis ik wel hoor,en gewoon ff wat anders doen dan moederen...maar de jongste is pas 15mnd en super ondeugend ...dus daar kan ik mijn energie wel aan kwijt..
 
Quote
RE: Heb jij vriendinnen?
Chantie  schreef op: 03-11-2012 13:03:39
Ik heb 3 goede vriendinnen.

1 ken ik al 25 jaar, vanaf de basisschool. We zien elkaar niet zo vaak, maar als we elkaar zien is het altijd goed.

De ander heb ik via bb leren kennen. We wonen in dezelfde plaats en het klikte gewoon erg goed.

De andere is echt mijn beste vriendin. Zij is de vrouw van mijn man zijn beste vriend. Vanaf het eerste moment dat we elkaar zagen, was het zeg maar liefdee op het eerste gezicht. Met haar deel ik echt lief en leed.

Verder beschouw ik alle 3 mijn zussen als hele goede vriendinnen en mijn broer en zwager als goede vriend. Vooral mijn oudste zus is mijn maatje.

En ik koester de meiden van het groepje waar ik hiermee schrijf op ml. Zij zijn echt hele goede vriendinnen, waar ik alles mee kan delen en die het niet erg vinden als ik weer eens klaag over pijn. Helaas kon ik de 20e niet bij de meeting zijn, doordat mijn lichaam me in de staak laat. Maar dat ga ik zeker nog goed maken met ze. Met Minou heb ik van de zomer een ontmoeting gehadt. En zij heeft echt een speciaal plekje in mijn hart, ze is echt zo lief
 
Quote
RE: Heb jij vriendinnen?
Minou  schreef op: 03-11-2012 13:07:58
 en jij ook lieverd!
 
Quote
RE: Heb jij vriendinnen?
Chantie  schreef op: 03-11-2012 13:12:13

Quote Minou:
 en jij ook lieverd!



Nee joh jij bent veel liever
 
Quote
RE: Heb jij vriendinnen?
Lauw  schreef op: 03-11-2012 13:15:34
Ik heb 3 goeie vriendinne 
 
Quote
RE: Heb jij vriendinnen?
Linn03  schreef op: 03-11-2012 14:22:08
K.  ik ben dan weleens heel benieuwd wat jouw vriendin daar dan doet?
hihi.
 
Quote
RE: Heb jij vriendinnen?
Minou  schreef op: 03-11-2012 14:54:35

Quote Chantie:
[...]

Nee joh jij bent veel liever



dat denk je maar

nee schat..ben gewoon gewoon..

 
Quote
RE: Heb jij vriendinnen?
Saskia1980  schreef op: 03-11-2012 16:50:16
Ik heb wel vriendinnen, en vind dat ook heel fijn... We lopen de deur niet plat bij elkaar maar gewoon het feit dat het kan als we willen is prettig! 
Eentje ken ik nu meer dan 20 jaar, zijn samen opgegroeid, tijd elkaar uit het oog verloren maar nu alweer 6 jaar dikke mik.
Eentje is een oud collega en ook inmiddels ruim 10 jaar maar nu op het moment weinig contact
En iemand die ik via het kdv heb leren kennen en ga ik nu ook regelmatig mee om, bellen veel en komen ook bij elkaar. 
En nog wat losse kennissen.. 
 
Quote
RE: Heb jij vriendinnen?
K  schreef op: 03-11-2012 17:00:47
Sorry voor de topic vervuiling...
@ Linn03: ze is verhuisd vanwege De Liefde en komt er verschillende mensen tegen die reizen, of reizen begeleiden in Venezuela. En ik begrijp van haar dat (mede door facebook) dan de lijntjes heel kort zijn en als mensen niet enkel op vakantie komen maar iets langer in Venezuela zijn de NL-ers elkaar regelmatig opzoeken/spreken/mailen...
 
Quote
Navigatie


Reageren op Heb jij vriendinnen?
Naam
Bericht