Menu
 

Topic:

probleem op school

Mamav2zoons  schreef op: 02-11-2012 09:06:34
hallo!!!  even kort, mijn oudste zit sinds 3 weken op school  hij is vorige week 4 geworden.
Er zitten 32 kids in zijn klas waarvan 26 er al een jaar opzitten (die zijn dus al 5 jaar of bijna) die zijn vorig jaar in de 0 groep begonnen en nu naar groep 1 gegaan waar mijn oudste dus in begonnen is omdat er dit jaar geen 0 groep is
nou nu dus mijn probleem!  hij kwam woensdag erg verdrietig thuis mar wilde niet vertellen waarom dus gistermorgen half 7 stond ie naast mijn bed en vertelde dat kinderen hem in de vuilnisbak hadden gestopt en hem er niet meer uit lieten gaan ik vroeg dus en toen hij vertelde dat hij moest huilen maar dat ze hem uitlachten, en hij zei dat ze een andere x zijn jas af hadden gepakt en in de vuilnisbak hadden gedaan!!! nou ik vond dit echt niet leuk dus ben gisterochtend toen ik hem op school bracht bij de juf geweest en heb haar gevraagd war er gebeurd was.
Zw had niks gezien was buiten gebeurd dus dan is er niet altijd iemand bij maar zo zei ze tegen mijn zoon jij moet zulke dingen wel zeggen hoor tegen mij!! maar dat durft hij dus niet ze zei ook nog dat hij erg speels was en niet tegen de oudere kinderen op was gewassen, maar dat ze het in de gaten ging houden.
gister haalde ik hem en hij huilde weer waarop ik vroeg aan hem wat er was de juf zei er is niks gebeurd hij is gewoon moe van de lange schoolweek maar thuis vertelde hij dat hj geduwd en geslagen was! wat moet ik hier nu mee????? wat zouden jullie doenn??
vanmorgen sprak ik een moeder van een jongen uit de klas die er ook net op zit die heeft een bril en gister hadden de ander kinderen zijn bril doorgebroken en geduwd en geslagen en dat is ook al vaker gebeurd vind ik zo moeilijk!! ik kan nergens anders aan denken
 
Quote
Navigatie
RE: probleem op school
Caithy  schreef op: 02-11-2012 09:16:58
Direct een gesprek aanvragen met haar. Laat haar zien dat je kind geen veilig gevoel heeft en dat je van haar verwacht dat ze haar maatregelen neemt of hem extra in de gaten houdt.
En waarom is er niemand bij het buitenspelen?

Bah mijn dochter is ook zo gepest en juf deed te weinig, gelukkig overgeplaatst naar een andere klas, kreeg gelijk een ander kind helaas heeft het er nog 1 jaar overgehad!
 
Quote
RE: probleem op school
Patriciia*  schreef op: 02-11-2012 09:18:26
Huh??? En dat gebeurt bij de kleuters? Ik ben erg verbaasd.

Mijn ervaring met kleuters is dat ze dingen vaak erger maken dan dat het is. Daar bedoel ik niet mee dat wat jouw zoon heeft meegemaakt niet waar is.

Ik vind het moeilijk dit. Weer in gesprek gaan met juf? Misschien dat er extra op hem kan worden gelet.

S6
 
Quote
RE: probleem op school
Lisa Mv Yara, Yenthe
& Tim
  schreef op: 02-11-2012 09:24:17
Y.ara is in groep 0 gestart (combinatieklas 0-1-2) en had ook een pittig eerste half jaar. Ze werd geschopt, geslagen, kreeg kopstoten en ik had dagelijks een kind thuis wat onder de trap lag te schoppen en gillen omdat ze niet naar school wilde of haar verdriet/frustratie kwijt moest. 

Nou is onze dochter niet zo weerbaar dus ik heb haar toen op Taekwondo gedaan. Een speciale cursus voor kids van 3-5 jaar en dat heeft heel veel geholpen. Verder ben ik op school met de juf gaan praten en heb gezegd dat Y.ara van mij terug mag slaan/schoppen als ze aangevallen wordt. Ze slaat toch niet hard maar het laat die klierende kinderen wel zien dat ze iets terug doet. Maar vooral door de Taekwondo kreeg ze van de jongens (en daar lag het probleem) repsect.

Nu zit ze in groep 2 en gaat ze met veel plezier naar school en hoor en merk ik niet meer van dit soort dingen.
 
Quote
RE: probleem op school
Mariel71  schreef op: 02-11-2012 09:28:10
oooo wat erg......jemig heb er echt geen woorden voor......


Ik kan mij ok niet voorstellen dat zulke kleine kinderen dat al doen.
Niet dat ik je niet geloof hoor!!!!!!!


mijn zoontje is ook 5 maar die speelt erg leuk met de vier jarigen in zijn klas. Zowiezo heb ik dit nog nooit meegemaakt bij zulke kleine kids.... 

Snap niet  dat de juf ze buiten niet beter in de gaten houd... oe kan dit  gebeuren... vind het echt vreselijk naar.


Als het bij mijn kind zou gebeuren zou ik hem zowiezo niet meer naar school doen...... zeker neit naar die school waar dat dus blijkbaar meer gebeurd.

Ik zou de kinderen en de ouders er persoonlijk op aanspreken en een klacht indienen over de juf en misschien wel de hele school, dat zre dat soort dingen niet in de gaten houd of houden.....


Bij ons op school durf ik echt met de hand op mijn hart tezeggen wordt er neit of nauwelijks gepest...ze doen ook heel fanatiek aan kanjertraining en houden altijd alles heel goed in de gaten, zo lopen er bij de kleuters ook altijd minimaal twee maar vaak drie juffen buiten die alles wel in de gaten houden.....

maar nogmaals ik vind dit echt onvoorstelbvaar gedrag voor kleuters (ook voor ouderen hoor..... maar kleuters!!!!)
 
Quote
RE: probleem op school
Mariel71  schreef op: 02-11-2012 09:29:29
sorry voor de taalfouten, te snel getikt!
 
Quote
RE: probleem op school
Angelique  schreef op: 02-11-2012 09:30:12
 ik schrik hier echt van hoor
jayden zit 6 mnd op school nu en ja niet alles gaat soepel hij moet erg wennen in omgang met groep kindjes
maar dit soort gedrag word hier op school echt niet geaccpeteerd
tuurlijk si er wle is wat geduw en geplaag nou ja das nog groot word jaydne ziet helpen al als plagen dus dan hoor je dingen vaak
dus juffen zitten er boven op en ook op het plein is er een volledig overzicht
er zijn ook speciale regels die respect leren voor elkaar zoals niets laan niet schelden en niet plagen
als je het vervelend vind zegt je stop hou hiermee op en dan moeten ze ook stoppen
dat gaat tot nu prima
als er iets is spreek ik de juf aan en dan gaat ze er gelijk mee aan de slag en dat werkt erg goed

zou dus idd erg duidelijk zijn in dat dit gewoon niet kan en dat de juffen er toch beter op moeten letten en moeten aanpakken in de klas
zijn nu nog kleuters wat word dit over paar jaar ???

hier trouwens ook combi 0-1-2 groepen
 
Quote
RE: probleem op school
Mamav2zoons  schreef op: 02-11-2012 09:56:42
vd week had hij kleren aan van school omdat hij dus nat was vd regen en plassen maar ik denk zelf dat dat dan de dag is geweest dat ze zijn jas af hebben gepakt en hij dus nat is geregend?? ja ik vind het ook onvoorstelbaar dat kinderen dit doen mar ik geloof hem wel ook omdat hij er zo mee zat en het pas de volgende dag durfde te zeggen. ik ben echt geen zeur moeder ofzo hoor hij heeft ook op de psz gezeten en bij het eindgesprek kreeg ik te horen dat hij te lief is en dat ze hem vaak probeerde om voor zichzelf op te laten komen.
dus het zit ook in hemzelf maar ik vind het erg mooi dat hij een lief karakter heeft en dat hoeft dor kids van 5 niet afgestraft te worden
 
Quote
RE: probleem op school
Angelique  schreef op: 02-11-2012 09:59:29
hoe lief en goed hij ook is geeft andere nog niet het recht zijn jas te pakken en hem in de vuilnisbak te stoppen
vin dat echt heel ver gaan zeker voor 5 jarige hoe verzinnen ze het
ben veeeel gepest maar dit heb ik nog nooit mee gemaakt
 
Quote
RE: probleem op school
Laura73  schreef op: 02-11-2012 10:32:10
En of dat gebeurd bij kleuters!mijn dochter werd vorig jaar in de kleuterklas zo erg getreiterd door 1 meisje dat ik ernstig heb getwijfeld haar gelijk van school af te halen.dat ging van haren trekken,laten struikelen, negeren,buitensluiten,prikken met schaar aan toe!gelijk aan de bel trekken desnooods zelf op plein gaan staan posten als ze pauze hebben.hier gebeurde het ook met name in de puazes daar toezicht op het plein bestond uit leerkrachten die buiten stonden te keuvelen met elkaar en dus geen toezicht hielden op wat er opplein gebeurde.maar echt aan de bel trekken elke keer weer!
 
Quote
RE: probleem op school
Anne Mv 3  schreef op: 02-11-2012 10:51:06
Kleuters mogen gewoon absoluut niet zonder toezicht naar buiten.
Juf moet hierin haar verantwoordelijkheid nemen!
'Pesters' weten heel goed op welk moment ze kunnen pesten!
Als er toezicht is dan zullen ze deze streken echt niet uithalen.

Ik zou er heel duidelijk over zijn naar juf toe en als er volgende week nog niets verandert is dan zou ik zeker een gesprek aanvragen met de directeur. Kinderen horen op school veilig te zijn!
'Pesten' gebeurd 9 van de 10 keer 'stiekem' want de 'pester' wil echt niet gepakt/gestraft worden.
Juf zou dat moeten weten.
 
Quote
RE: probleem op school
Made  schreef op: 02-11-2012 10:58:35

Wat sneu voor je mannetje  
Ik zou ook een gesprek aangaan met de juf en mocht dit niks veranderen, dan met de directeur. Dit mogen ze toch niet zomaar negeren?


Sterkte meid, dit raakt je zo in je moederhart

 
Quote
RE: probleem op school
Mamav2zoons  schreef op: 02-11-2012 11:22:27
bedankt voor jullie reacties!! het raakt me echt ja! ik ga vanmiddag vragen aan hem hoe het was en als het weer gebeurd spreek ik de juf weer aan volgende week de ouderavonden zijn pas eind nov dus dat vind ik te lang duren ze gaf zelf wel aan dat de klas veel te groot was! maar ja daar kan ik of mijn zoontje niks aan doen en zij waarschijnlijk ook niet zo moeilijk dit!! als ik die kinderen zie kan ik ze wel wat!!!! grrrrrr!!
 
Quote
RE: probleem op school
Anne Mv 3  schreef op: 02-11-2012 11:28:32
Probeer ook begrip te houden voor die kinderen!
Uiteindelijk is het niet eens zo zeer hun schuld, ze reageren nog zó enorm vanuit hun eigen impulsen!
Als er normaal toezicht zou zijn dan zouden ze niets doen!, mogelijk zelfs leuk spelen met elkaar!
Pesten is bijna altijd eigen angsten en onzekerheden afreageren. Juf hoort dat in goede banen te leiden!

Wie weet wordt één van deze 'pesters' uiteindelijk bevriend met je kind, dan moet je hem niet aan blijven kijken op deze periode.

 
Quote
RE: probleem op school
Son  schreef op: 02-11-2012 11:34:02

jeeetje zeg. Wat sneu voor je mannetje. Tuurlijk raakt dat je ! Dat kan echt niet hoor.
Arm ventje. Het moet stoppen. Zit er kort op en meld ALLES ! dus alle plaag duw en sla incidenten. Dan kan juf nooit verwijten dat jullie het niet hebben gezegd.
Als je het idee hebt dat juf er te weinig aan doet, moet je eens vragen wat hun pestprotocol is.

Ik hoop dat het snel stopt voor je mannetje

 
Quote
RE: probleem op school
Mieps01  schreef op: 02-11-2012 13:36:27
Kinderen van die leeftijd en dan zo'n grote groep zonder toezicht buiten is vragen om moeilijkheden. Ik zou met de juf gaan praten hoe ze dat gaan oplossen.
Als dit allemaal gebeurd zonder dat ze het doorheeft, kind in vuilnisbak, andersmans kinds bril stuk.. wat kan er dan nog meer gebeuren? Straks valt er eentje akelig, straks loopt er eentje weg.. hoe lang duurt het dan voordat dat duidelijk is?
Ik vind het heel erg voor jouw kleuter wat er is gebeurd.. maar het risico is nog veel groter..
En als jij kinderen in huis hebt en je laat ze maar alleen, dan ben je gewoon nalatig.. en ik denk dat school dat in dit geval ook is. Je kunt ze op deze leeftijd niet zomaal laten lopen
 
Quote
RE: probleem op school
Mamavantwee  schreef op: 08-11-2012 14:29:07
Het enige wat je kunt doen is het zeggen tegen de juf, keer op keer, wat er ook gebeurd. M'n oudste zoon (zit nu in groep 3) had ook een hele grote groep 1-2 met 33 leerlingen. Hij werd gebeten, gekrabd, gestompt, geslagen. Niet alleen mijn kind had er last van, maar ook vele andere kinderen.
Een groepje drukke jongens waren steeds aan t schelden en echt gemeen tegen de andere kinderen.
Nu is de school gehalveerd van aantal leerlingen en zijn die 'aso' leerlingen weg naar een andere school. 
Nu mijn jongste zoon (groep 1) naar school gaat zitten ze met 14 leerlingen in 1-2 en dit gaat zo enorm goed! Er zijn geen pesterijen, geen kinderen met echt grove scheldwoorden. Natuurlijk kan er altijd wat gebeuren, maar zoals toen heb ik het niet meer meegemaakt. 
Misschien wil de school de klas halveren en een extra docent aannemen. Dat budget moet dan wel ergens anders vandaan gehaald worden, maar goed, alles is beter dan een slechte naam voor de school.
M'n oudste zit nu met 8 kinderen in groep 3 en dat werkt zo ontzettend ontspannend voor ze. Zeker met het leren lezen en schrijven het is al zo moeilijk.
Zorg dat je in de klankbordgroep, medezeggeschapsraad of oudervereniging komt, dan weet je een beetje het hoe en wat van de school.
 
Quote
RE: probleem op school
Fruitsalade  schreef op: 08-11-2012 18:59:34
Hoeveel kinderen in een klas????????????? Ze moeten nog een half jaar..... 
Sorry, dat is naturulijk iets waar jij ook niets aan doen, ik schrok er alleen even van. Sorry.





Lastig zeg, alhoewel ik wel heel erg schrik in hoeverre de kinderen alleen buiten spelen. Het zijn.


Hoe zit het bij andere kindjes. Ik las net dat er nog een nieuw meisje in de groep zit die ook het mikpunt is. Zijn zij en jouw zoon de enige? Kan je de juf niet vragen om een keer een (halve)ochtend aan pestgedrag te besteden. Voorbeelden geven, vragen hoe de pesters zich zouden voelen. Een inlevingsvermogen gaan ze rond de kleutertijd toch wel ontwikkelen?

Sterkte!!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op probleem op school
Naam
Bericht