Menu
 

Topic:

afzwemmen

Ik  schreef op: 01-11-2012 16:11:53
mijn zoontje mocht gisteren proefzwemmen voor zijn a diploma alles ging prima, behalve het gat dat mislukte volgende poging mislukte ook, toen kwam het hoofd van zwemles erbij en mocht hij het nog een keer proberen en het lukte toen wel. tijdens de zwemles lukt het altijd wel, hij zei ook ik was zo zenuwachtig! wat nu als dit volgende week rtijdens het afzwemmen gebeurd? heeft iemand al eens mee gemaakt dat een kind het gat niet haalde tijdens afzwemmen?
 
Quote
Navigatie
RE: afzwemmen
Mireille74  schreef op: 01-11-2012 16:16:54
bij ons is het zo, dat eigenlijk het proefzwemmen al heeft bepaald of het kind zijn of haar diploma krijgt. Hij mag dus afzwemmen en dat zou dan inhouden dat hij bij ons zijn diploma al heeft. Tenzij het bij het oficiele afzwemmen zo verkeerd gaat en er iemand van de zwembond controleert, willen ze dat kindje de bepaalde oefening nog wel eens laten doen, in jou geval het gat dan nog een keer.
Snap je wat ik bedoel?? Staat er een beetje raar allemaal....
 
Quote
RE: afzwemmen
Mansoly  schreef op: 01-11-2012 16:17:06
niet bij mijn dochter zelf. maar tijdens het afzwemmen voor diploma A was er ook een jongen die het niet haalde. na afloop werd hij apart genomen om het nog een keer te proberen in alle rust. toen lukte het wel en is hij alsnog geslaagd. dus je krijgt gelukkig wel een extra kans als het niet gelijk lukt. de zwemschool zei destijds ook tegen ons dat ze bij diploma A niet heel erg streng zijn.
succes volgende week en ik hoop dat je zoontje zijn diploma haalt.
 
Quote
RE: afzwemmen
Ik  schreef op: 01-11-2012 16:23:24
ja dat hoop ik ook! ik hoor ook vaak dat het proefzwemmen eigenlijk al het afzwemmen iss want dat afzwemmen een feestje is met muziek aan enzo, gisteren was alles heel serieus. maar ik vroeg me af alle ouders zien het als een kind het gat niet  haalt dus dat ze het dan eigenlijk niet kunnen maken om dan toch een diploma te geven! maar het is al een geruststelling dat jullie zeggen daty ze het ook tijdens afzwemmen op nieuw mogen proberen. zou wel sneu zijn het gaat altijd zo goed tijdens de lessen
 
Quote
RE: afzwemmen
Bloemblaadje  schreef op: 01-11-2012 16:28:56
Bij mijn zoontje was er een kindje die niet door het gat kwam, maar gewoon is geslaagd. Hij kwam er met proefzwemmen wel door en ook tijdens de zwemlessen lukte het altijd. Maar omdat het jongetje zo zenuwachtig was lukte het niet.
 
Quote
RE: afzwemmen
Jo  schreef op: 01-11-2012 16:29:53
Hier krijgen de kinderen zonder dat ze het zelf weten een week van te voren bv het proefzwemmen en krijg je een brief mee dat je mag afzwemmen, dan heb je in principe het diploma.
Hier noemen ze dat zwemmen voor het briefje. Bij A en B wisten wij als ouders ook niet welke les het was, dan zijn kinderen ook niet nerveus en gaat het bijna altijd goed.
Gaat met afzwemmen iets niet goed mogen ze het vaak nog een keer doen al heb ik dat nog nooit gezien.
 
Quote
RE: afzwemmen
Vikki  schreef op: 01-11-2012 16:38:18
Hier geen proefzwemmen gehad . Mijn oudste moest bij A 2 keer over, een ander jongetje haalde het de derde keer ook niet en werd gelijk naar de kleedkamer gebracht. Mijn jongste lukte het b-gat 2x niet, moest toen wel gewoon doorzwemmen en aan het eind nog een keer proberen. Als het toen niet gelukt was had hij met een andere school(schoolzwemmen) moeten afzwemmen werd hem verteld. Ik weet niet of dat zo was, misschien was het een extra stimulans om het wel te halen. Het is gelukkig wel gelukt!
 
Quote
RE: afzwemmen
Ik  schreef op: 01-11-2012 18:36:55
ik hoop eigenlijk dat hij er woensdag gewoon in 1 keer doorgaat, dat is beter voor mij, ik was wel even bang dat hij niet zou mogen afzemmen, dat zou zonde zijn geweest want hij heeft dat briefje voor proefzwemmen niet voor niks gekregen!
 
Quote
RE: afzwemmen
Karien  schreef op: 01-11-2012 19:08:16
Hier ook geen proefzwemmen, toen mijn zoontje moest afzwemmen was er ook een kindje dat niet door gat ging. toen het afzwemmen klaar was mocht dat kindje het nog een keer proberen.
de meeste kinderen waren toen al weg, dan was het al wat minder spannend zo.
 
Quote
RE: afzwemmen
Nina1  schreef op: 01-11-2012 19:33:34

in princiepe zijn de kinderen met het proefzwemmen wel geslaagd. maar er kan iemand van de zwembond komen kijken en dan kan het zijn ddat een kindje niet slaagt. gebeurd zelden maar het kan wel. hier wel eens gebeurd. mocht na 6 lessen weer op en haalde het wel.

succes met afzwemmen

 
Quote
RE: afzwemmen
Lieselot  schreef op: 01-11-2012 20:16:47
Mijn dochtertje kreeg ook een briefje voor prOefzwemmen. Alles ging ook goed en altijd door het gat. Zat dus ook niets vermoedend bij het proefzwemmen. 

Op de een of andere manier was ze nu zenuwachtig en kwam van de 2 keer 1 maal niet door het gat. 

Nou we konden hoog of laag springen maar het werd geen afzwemmen. Ze mocht  nog met een andere badmeester meelopen en het nog 1 keer aan de andere kant van het zwembad proberen.

Maar toen was de spanning zo hoog dat ze gewoon in het water sprong en helemaal niet meer dook.

einde afzwemmen dus......ik was echt verbaasd en best kwaad.

Heb toen mijn dochtertje van zwemles af gedaan en bij een ander zwembad af latenzwemmen.

vond het zo flauw, elke les door het gat en bij proefzwemmen ook de 1e keer....en toch niet afzwemmen.



 
Quote
RE: afzwemmen
C.  schreef op: 01-11-2012 20:43:21
Ik snap dat het niet leuk is dat je kind niet mocht afzwemmen maat Ik denk dan: Dan kan je wel heel boos worden maar afzwemmen doen ze mede om zichzelf te kunnen redden mocht er wat gebeuren. Nu is gebleken dat je kind onder spammimg dus niet adequaat reageert.

Als hun jouw dochter laten afzwemmen terwijl ze het niet voldoende goed doet, en ze verdinkt hebben hun het gedaan!
 
Quote
RE: afzwemmen
Ik  schreef op: 02-11-2012 12:57:34
ja dat vind ik ook het belangrijkste is dat een kind zich kan redden in het water, ik ga er ook vanuit dat ze pas als ze zover zijn een briefje voor afzwemmen krijgen! alleen  is het wel zo dat sommige kinderen tijdens het examen zo zenuwachtig zijn dat het niet lukt, terwijl het verder wel altijd lukt!
 
Quote
RE: afzwemmen
Wilmamv2  schreef op: 13-11-2012 16:41:00
Bij het afzwemmen van mijn zoon met C. kon hij niet door het gat zwemmen hij mocht toen niet afzwemmen zo sneu na een paar lessen lukte het gelukkig wel.
 
Quote
RE: afzwemmen
Ikke  schreef op: 13-11-2012 16:44:03

Mijn oudste 2 hebben het ABC, ik heb in al die keren dat ik bij het afzwemmen zat nog nooit een kind gezien dat niet zijn diploma behaalde die dag. Als iets niet ging dan werd dat kind apart genomen en moest de oefening nog een keer (of paar keer) doen tot het wel lukte.


Ik zag zelfs kinderen afzwemmen waarvan ik dacht huh zijn ze er wel aan toe?


Mijn ervaring is dus dat als je het proefzwemmen hebt gehaald, je diploma binnen is.

 
Quote
RE: afzwemmen
Minou  schreef op: 13-11-2012 16:45:41
Hier net als bij ikke!

preoefzemmen oke, dan is het diploma al binnen. Tewnzij hij zoooooooooo slecht zou zwemmen ( op het verdrinken af, zeg maar)
 
Quote
RE: afzwemmen
Ikke  schreef op: 13-11-2012 16:57:39
Beetje verwarrend aangezien er ook een Ikke gast schrijft, maar bij ons is t zo dat ze lintjes halen voor de onderdelen die ze moeten beheersen.
Hebben ze alle lintjes mogen ze afzwemmen, en ja t gebeurt wel eens dat een kind tijdens het diploma zwemmen t gat niet haalt, maar dan mogen ze t gewoon nog een keer doen.

Mijn oudste mag volgende week zaterdag voor zijn B afzwemmen en echt ik hou mijn hart vast, maar heb er wel vertrouwen in dat hij het haalt. as zondag nog 1 keer zwemles en dan mogen de kinderen daar waar ze over twijfelen nog een keer oefenen.
Opa en oma komen kijken en alleen dat is al feest voor m.
 
Quote
Navigatie


Reageren op afzwemmen
Naam
Bericht