Menu
 

Topic:

Te snel naar spoedeisende hulp

Ivy  schreef op: 30-10-2012 08:47:19
Te snel naar spoedeisende hulp kost 50 euro





DEN HAAG -  Mensen die zonder tussenkomst van een huisarts zelf naar de afdeling spoedeisende hulp (seh) in een ziekenhuis gaan, moeten voortaan een eigen bijdrage gaan betalen van 50 euro. Deze maatregel moet tegengaan dat mensen onnodig gebruikmaken van de dure ziekenhuiszorg. Dat staat in het regeerakkoord van VVD en PvdA dat maandag is gepresenteerd. Volgens de twee partijen moet huisartsenzorg wel altijd bereikbaar zijn, onder meer in huisartsenposten. Overigens had minister Edith Schippers van Volksgezondheid, die op haar post blijft, al in gang gezet dat huisartsenposten vlakbij een ziekenhuis of zelfs in een ziekenhuis aanwezig zijn. De huisartsen kunnen acute gevallen dan zelf bekijken, eventueel behandelen of doorverwijzen naar de seh. De minister sloot in juni een akkoord met de huisartsen over een slimmere organisatie van de huisartsenzorg.


Dit staat in De Telegraaf.



Benieuwd wat jullie hier van vinden.



 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Te snel naar spoedeisende hulp
Meanne  schreef op: 30-10-2012 14:50:44
Vind jij die hoogte niet eng sis
Was 1 keer de handrem vergeten en die deur gaat niet gelijk open!!!


Ik heb ook wel eens meegemaakt dat de arts bij de hap een diepe zucht gaf....is maar een pseudo croupje zei hij, waarop ik zei dat ik dacht dat net toch echt iets anders was. Ze bleek een dubbele longontsteking te hebben.

Ik heb twee keer meegemaakt bij de hap dat de kids met spoed naar de seh moesten en met overleg van de ka zijn we zelf gaan rijden. Tegen de tijd dat er een ambu was waren wij al in het zkh.

Ik ben eerlijk gezegd nog nooit zonder verwijzing naar de seh gegaan.
 
Quote
RE: Te snel naar spoedeisende hulp
Ivy  schreef op: 30-10-2012 14:50:58
Er zullen ongetwijfeld verschillende situaties zijn.  Mensen die het verbaal niet zo goed kunnen uitleggen, maar ook mensen die niet serieus genomen worden.

An  Het is wel heftig als je er later achter komt dat jouw vermoeden juist is en de arts nam je niet serieus.

Wat ik me nu wel afvraag: Behalve Sis (duidelijk als er acuut scans moeten worden gemaakt), waarvoor mag je dan eigenlijk wel terecht naar de SEH?
 
Quote
RE: Te snel naar spoedeisende hulp
Suus  schreef op: 30-10-2012 14:52:41
Dat zeg ik helemaal niet An.  Ik denk dat heel veel mensen denken duidelijk te zijn maar dat feitelijk helemaal niet zijn. Een arts moet het doen met wat hij ziet en hoort en daar chocola van maken en dat laat zich ook nog eens bij iedereen anders zien. Ze studeren niet voor niks zolang, het zijn geen automonteurs.

Je opmerking over fouten mogen niet naar boven komen snap ik niet, als er aantoonbaar een ernstige fout gemaakt is... dan is dat toch meldbaar?

Mitch, gadver! Ik trek dat soort dingen dus ook aan. Ik weet niet waarom maar ik ben altijd de sjaak.
 
Quote
RE: Te snel naar spoedeisende hulp
Debby1977  schreef op: 30-10-2012 15:11:52

Quote Ivy:
[...]

Maar als je bij een HAP zit en je denkt dat het echt foute boel is, waar kun je dan een 2nd opinion vandaan halen?  Alle HA van een regio zitten daar toch gecentreerd bij die HAP en zomaar een andere bellen gaat ook moeilijk.



Hier zitten altijd minstens 2 huisartsen op de hap
 
Quote
RE: Te snel naar spoedeisende hulp
Ivy  schreef op: 30-10-2012 15:14:57
Geen idee of dat hier ook zo is, ben nog nooit bij een HAP geweest.  Dat is dan wel handig om een 2nd opinion te vragen. 

 
Quote
RE: Te snel naar spoedeisende hulp
Debby1977  schreef op: 30-10-2012 15:15:25
Ik kom gelukkig zelden of nooit op de hap of seh. De laatste keer was in januari dit jaar 2 keer achter mekaar. 1 keer met Iris op een zaterdagavond, die benauwd was en verneveld moest worden en 1 keer met mijn man op een doordeweekse dag vanwege wondroos,toen zijn we trouwens doorgestuurd door de ha
 
Quote
RE: Te snel naar spoedeisende hulp
Debby1977  schreef op: 30-10-2012 15:16:23
Ik denk trouwens dat er hier altijd minstens 2 zitten omdat dit ook de hap is voor een groot deel van de regio en dus ook voor mensen buiten Maastricht
 
Quote
RE: Te snel naar spoedeisende hulp
Suus  schreef op: 30-10-2012 15:30:39
Seh kom je via ha(p) of ambulance. Of als je belt met iemand onderweg met iets levensbedreigends. 
 
Quote
RE: Te snel naar spoedeisende hulp
Ivy  schreef op: 30-10-2012 15:32:43
Durf nu bijna niet meer naar NL.  Wij hebben daar geen HA, zou niet weten waar je daar een HAP kunt vinden en ambulance kun je alleen bellen als je een telefoon hebt
 
Quote
RE: Te snel naar spoedeisende hulp
Meanne  schreef op: 30-10-2012 15:38:16
Ik denk dat het haast wel standaard is suus dat mensen graag vertellen waarom ze er zijn of willen weten waarom jij er bent.

Lize kwam een keer tegelijk met een andere ambu aan, oudere vrouw en omdat lize nog zo klein was lag ik op de brancard en zij op mij. Toen mocht je daar nog in de hal roken en belde naar mijn ouders om het te vertellen tranen met tuiten natuurlijk. Kwam er een vrouw naar mij toe ook huilen...omdat ik aan het huilen was.

Heb 1 keer meegemaakt dat dinand moest wisselen van kamer met een andere patient, kwam die vrouw terug om te vragen wat er met dinand aan de hand was

Ik zei we zijn hier voor de lol
 
Quote
RE: Te snel naar spoedeisende hulp
Nimmie  schreef op: 30-10-2012 15:39:49
Ik ben een keer zo de spoed ingelopen, naja gelopen! liep anders aardig kreupel.
en werd meteen geholpen door dat mijn beide scheenbenen open lagen door een dagje zwemmen ..
1 konden ze plakken en de ander scheenbeen was mn vel al dood en sindsdien heb ik alleen maar pech met dat been ( elk jaar wondroos )

toen mijn dochter hersenvliesontsteking had moesten we eerst maar naar de hap komen! daar gekeken moesten we met spoed naar de eerste hulp.
ze belden toen zelf al dat we eraan kwamen! en ze stonden daar al meteen gereed!.

hier is de hap aan het ziekenhuis verbonden wel fijn idee om het zo te zeggen eigenlijk .


 
Quote
RE: Te snel naar spoedeisende hulp
An  schreef op: 30-10-2012 16:33:11

Quote Suus:


Je opmerking over fouten mogen niet naar boven komen snap ik niet, als er aantoonbaar een ernstige fout gemaakt is... dan is dat toch meldbaar?



Tuurlijk is het meldbaar, maar jarenlange strijd. En als het even kan dan houden zij hun gelijk.
Ik steek mijn tijd dan liever in mijn dochter om haar zo goed mogelijk begeleiden/helpen met haar handicap dan een jarenlange strijd voeren met waarschijnlijk geen enkel resultaat.

Verder ben ik nu erg op mijn hoede en zorg dat ik zelf al weet wat de mogelijke diagnose is.
 
Quote
RE: Te snel naar spoedeisende hulp
An  schreef op: 30-10-2012 16:36:43
Ik ben trouwens nooit zomaar naar de SEH geweest. Ik ben er sowieso maar 1x geweest met mijn man na een middag en een nacht keer op keer door de huisarts/hap aan het lijntje te zijn gehouden. Pas doorverwezen toen ik zei dat ik dan maar 112 bel, omdat mijn man dan waarschijnlijk wel geholpen werd.
Hij bleek een acute blindedarmonsteking te hebben. Had niet veel langer moeten duren.
 
Quote
RE: Te snel naar spoedeisende hulp
Ikee  schreef op: 30-10-2012 20:16:15
Ik ben het er ook mee eens er word veel misbruik van de SEH gemaakt. Waarom? Omdat er veel mensen zijn die niet begrijpen dat zorg geld kost. Nee deze mensen denken dat hun te hoge premie wel opgemaakt mag worden bij de seh. Tja fdaar zijn ze niet voor! 4 weken geleden is mijn dochter van een muurtje gevallen. Huilen huilen huilen en met haar arm kon ze niets meer. Ik heb de HA gebeld deze was gesloten 16:45, om 17:00 gaat de HAP open, daar heb ik niet op gewacht dus ben door gereden naar de SEH. Ik heb het verhaal uitgelegd en mevr zei dat het goed was dat ik meteen was gekomen. Zou ik dat volgend jaar met 50 euro boete ook doen? Ja zeker! Maar ik denk dat er waarschijnlijk toch wel een of andere clausule in zal komen. 
Wat ik hier jammer vind is dat de hap en het zkh allebei aan een andere kant van de stad liggen, dat weegt voor mij ook mee in de beslissing denk. Als alles bij elkaar gevoegd zou zijn zou het veel makkelijker zijn
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Te snel naar spoedeisende hulp
Naam
Bericht