Menu
 

Topic:

D is echt helemaal sneu

Melissa  schreef op: 27-10-2012 15:57:30
Dominiek en zijn vriendje zijn tegelijk op zwemles gegaan, Dominiek deed heel erg zijn best en lette goed op. Vriendje is nogal snel afgeleid en moest heel veel gecorrigeerd worden.

Een week of 6 terug mocht vriendje ineens de bandjes af en doorstromen naar de volgende groep, een week later mocht Dominiek zijn bandjes af maar mocht niet meer bij zijn vriendje in de groep. Dus ik navraag gedaan omdat D daar erg sneu om was want hij dacht nu ook 'beter te kunnen zwemmen en in de goede groep te mogen" , tja er was nu eenmaal wel een plekje vrij voor het andere jongentje maar nu was die groep vol. Het plekje wat in Dominiek zijn groep vrij kwam is opgevult door het kleine zusje van 4 van zijn vriendje ...

Dus ik twee weken terug nog een keer gevraagd wanneer Dominiek door mocht stromen, want hij zwemt echt niet minder goed dan zijn vriendje. Ja Dominiek had moeite met water in zijn ogen en Dominiek gebruikte zijn benen niet helemaal synchroon in het water.

Ik met D geoefend (want hij wil zoooo graag bij zijn vriendje in de groep en 'even goed' zijn. Zijn vriendje wrijft het er ook wel steeds in hoor dat hij zo goed is en Dominiek zo ontzettend 'slecht'

Nu vandaag mocht het vriendje afzwemmen (wat ik het mannetje en zijn familie echt van harte gun!!), maar wat zag ik, iets van 20 kinderen in het water en ze zwommen bij allemaal slechter dan D. Niemand gebruikte zijn benen synchroon, er waren zeker 5 kinderen die geen water in hun ogen wilde hebben, ze tilde zelfs het gat op voor sommige kindjes zodat ze niet helemaal onder water hoefte ...

Dominiek heeft zich er overheen proberen te zetten dat hij niet mocht afzwemmen vandaag en dat hij dus nog steeds in de beginnersgroep zit, Hij had bedacht dat hij zijn vriendje een medaille ging geven en een beker en wilde erbij zeggen "Omdat je de beste zwemmer bent die in ken!", en het vriendje kreeg zijn diploma en mocht naar zijn ouders lopen, en hij loopt ze straal voorbij en ging Dominiek uitlachen, echt met vinger wijzen en zij "Ik heb lekker mijn diploma en jij lekker niehiet, ik kan lekker zwemmen en jij lekker niehiet, hahahahahaha beebie"  Nou Dominiek wilde op dat moment in tranen uitbarsten, ik heb hem ook echt even moeten troosten.

Gelukkig is hij er nu wel weer overheen en is zelfs bij het vriendje aan het spelen. Maar mij steekt het. Waarom het vriendje wel en Dominiek niet?
 
Quote
Navigatie
RE: D is echt helemaal sneu
Laura  schreef op: 27-10-2012 20:25:51
Wat is Dominiek lief voor zijn vriendje! Jammer dat hij nog niet mocht afzwemmen...Maar kijk vooral naar je eigen kind en of jij vindt dat hij eraan toe is. Of die andere kindjes slordig zwemmen, boeien, maar wel prettig als je eigen kind het goed leert en later boven water blijft. En dan ff de andere kant van die kindjes die slordig zwemmen. Mij zoon is er zo één. Hij heeft niet zoveel kracht en is hypermobiel, mooi zwemmen lijkt er niet echt in te zitten. Ook over hem hoor ik ouders wat zwemt hij slordig. Tsja klopt, maar als we er op moeten wachten dat hij mooi zwemt komt hij nooit uit de beginnersgroep (vrees ik).
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Melissa  schreef op: 28-10-2012 09:56:23
Dominiek en ik hebben vanmorgen er even goed over gehad. Ook uitgelegd dat ik vond dat veel kindjes die afzwommen helemaal niet zo netjes zwommen en amper hun hoofd boven water konden houden. Dat wij vroeger echt ons hoofd boven water moesten houden tijdens zwemles (dus niet alleen je gezicht), dat we horizontaal in het water moesten zwemmen (deze kinderen watertrappelde zich vooruit) en dat we tijdens het watertrappelen onze vingers in de lucht moesten steken en niet onze armen mochten gebruiken om bij te trappelen. Ook dat al zou hij op deze manier afzwemmen dat ik hem nog steeds niet alleen door het zwembad zou laten gaan omdat ik niet vond dat je er bent als je die technieken die die kinderen hadden genoeg waren om zeker te zijn in het water en niet te verzuipen.

En met hem overlegd, wij gaan oefenen. Niet alleen ogen open onder water, maar alle slagen oefenen. Zodat hij netjes zwemt, zodat hij geen moeite heeft met zijn hoofd boven water houden en gewoon goed zwemt. Morgen beginnen we al en hij heeft er echt zin in.

Alleen vertelde hij wel dat hoe hij nu ook zijn best zou doen, hij zou nooit meer bij zijn vriendje in de groep komen en dat vond hij erg jammer.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Kaasje  schreef op: 28-10-2012 10:10:03
Melissa,
Ik heb eens gevraagd hoe je kunt zien of een kind onder water de ogen open heeft.

Als ze in een (bijna) rechte baan zwemmen zijn de ogen open en als ze dus scheeft gaan ( of langs het gat zwemmen) hebben ze dus de ogen dicht.

 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
C.  schreef op: 28-10-2012 11:05:44
Sneu voor D. inderdaad, maar fijn dat hij het zo goed oppakt nu!
Het enige wat ik niet snap ik dat een kind na 6 weken zonder drijfmiddelen al af mag zwemmen ik vind dat bizar snel Ik zou als ik jouw was het negatieve gevoel keren in een positief gevoel dat jouw kind straks een stuk beter zwemt dan andere omdat hij veel meer kans heeft gehad het echte zwemmen te oefenen.

Hier zwemmen ze trouwens al vanaf het begin zonder drijfmiddelen
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Melissa  schreef op: 28-10-2012 11:12:49
Hier beginnen ze met bandjes en kurkjes, dan mogen ze na een tijdje steeds langer de bandjes af, De jongens zijn dus gelijk gestart, alleen toen vriendje de bandjes afmocht direct door naar de gevorderde groep en dus ook de kurkjes af. Dominiek mag de kurkjes nog niet af.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Melissa  schreef op: 28-10-2012 11:21:23
Ik bedenk me net dat dat diploma van Dominiek straks nog net zoveel gaat kosten als een B-rijbewijs. Die kan ik voor €1000 halen, D zijn diploma heeft nu al iets van 500 euro gekost, en we zijn er volgens mij nog lang niet ...
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
C.  schreef op: 28-10-2012 11:30:46
Ben ook eens gaan rekenen, Ik schrok  van het bedrag hier kost 2x pw 45 min les 58,50 per 4 weken. Ze heeft er 12 maanden over gedaan om A te halen omdat de schoolvakantie geen zwemles was het 12x betalen. Dan nog 9,70 proefzwemmen nog 21,- diplomageld = €726,70

En dan nog een maand of 4 voor B ongeveer € 232,- en 9,70 proef en 21,- dilpomageld is €262,70

Totaal dus €989,40
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Mamavonn  schreef op: 28-10-2012 11:31:55
Daarom heb ik een all in pakket van 690 euro voor a en b. kunnen ze er zo lang over doen als nodig is.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
C.  schreef op: 28-10-2012 11:42:32
Helaas hebben ze dat niet meer hier!

Bij mijn oudste had ik dat wel, maar door een fout van het zwembad kon ze niet gelijk met haar vriendin starten tewrijl we ze samen hadden op gegeven. Mijn vriendin kocht het af voor ik meen 380,- en toen mijn dochter een maand later aan de beurt was hadden ze het afgeschaft en kon ik dus 58,- per maand betalen. Heb er een hele klachten brief van gemaakt maar ja kleine lettertjes he!
Gelukkig had ze binnen 11 maanden A en B dus koste het me maar 250,- meer!
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Jesmv3  schreef op: 30-10-2012 21:48:25
Ik denk eerlijk gezegd dat je er een beetje teveel ophef over maakt,wat ik hier in het zwembad ook zie.
Kinderen die niet door het gat komen maar verder alles goed doen mogen gewoon NIET afzwemmen.
Heb al verschillende moeders horen klagen.
En zo ook met andere vaardigheden die ze moeten kunnen.
Ze mogen afzwemmen als ze er klaar voor zijn en dan kun je hoog en laag springen,eerder niet.....

Ook mbt tot het vriendje,ik vind het gewoon pech voor D.Maar met zulke dingen moeten ze wel leren omgaan.
Ik had het bij ;het is niet anders D,vriendje kan net iets beter zwemmen als jij,maar jij komt er ook wel gelaten....

Bij mijn dochtertje zat een tweeling in de groep en nog een nichtje van hen....De ene van de tweeling mocht door en de andere 2 niet.Jah heel sneu maar het is niet anders.

Mijn oudste is bijna 2!!!!! Jaar bezig geweest voor A...hij heeft heeeeel veeeel zien komen en gaan en veel gehoord ik mag lekker afzwemmen.Ik heb altijd gezegd,jou tijd komt nog wel en dan heb jij je briefje.....

En het opscheppen hoort er gewoon bij voor sommige kinderen.Mijn oudste is heel bescheiden maar mijn middelste wil graag aan iedereen laten horen hoe goed ze wel niet is.Probeer dat soms wel wat te sturen,en uit te leggen dat het niet leuk is voor een ander.Maar goed,zo is ze nu eenmaal.....

Nog even over het diplomazwemmen......het afzwemmen is hier eigenlijk DE test.Diplomazwemmen is een feestje en ze doen maar wat,iig niet wat ze MOETEN doen ;-)
wat wil je met zon groot publiek??????


 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Melissa  schreef op: 02-11-2012 12:08:38
Van de week met Dominiek geoefend en hij heeft heel goed zijn best gedaan, hij had er zelfs schik in. Alleen die ogen open onder water, hij heeft het 6 keer gedaan, waarvan 5x 3 seconden en 1 keer 6 seconden.

Gisteren met de zwemjuf gepraat, heb eerst uitgelegd hoe de situatie eruit ziet vanuit het oogpunt van een 6-jarige. Dus dat je tegelijk met je vriendje begint, dat die doorgaat naar een gevorderde groep en dat zijn kleine zusje dan bij hem in de groep komt. Dat hem gezegd word dat het nog maar zo kan zijn dat hij nog bij zijn vriendje komt. Dat zijn vriendje dan weer 1 opschuift en zijn a-diploma haalt en voor B gaat zwemmen, dat zijn kleine zusje daarna doorstroomt naar een gevorderde groep en hij nog steeds in het zelfde beginnersgroepje zit.

Ja zei ze, sommige kinderen kunnen nu eenmaal beter zwemmen dan anderen ...

Toen gevraagd wat er dan nodig was dat hij door mocht naar een gevorderde groep, nou weer kwamen we op het ogen open onder water en dat hij wat netter zwemt.

Nu heeft hij gisteren wel laten zien dat hij af en toe zijn ogen een paar seconde open onder water kan houden (jeeeej kanjer van mij!!), maar ze zegt dat ze in het water moeten duiken hun ogen moeten openen en dan door een gat in het water moeten zwemmen.


Ik heb er niet echt bij stilgestaan, maar pas later bedacht ik mij dat ze dan misschien wel de hele tijd hun ogen open moeten hebben, wat een marteling! Heb echt medelijden met Dominiek dat hij dat moet. En in mijn idee kan geen enkel kind dat toch? Doet hartstikke zeer! "Weet je wat, doe jij je ogen open, gooien we er een goedje in waardoor je ogen erg gaan branden en prikken en je de rest van de dag zere droge ogen hebt, en je mag niet knipperen" dat is wat we van D vragen ...

Nou ja, ik zeg het maar niet tegen hem en hou me wijzelijk stil.

Maar goed, gisteren kreeg ik een mail dat hij een groepje omhoog is gezet, nu mag hij in de gevorderde groep, maar hij kan dus pas afzwemmen als hij zijn ogen open kan houden onder water.

Ik heb het trouwens geprobeerd, maar ik durfde ze helemaal niet open te doen. Ik weet hoe pijnlijk het is en ik weet dat ik dan de rest van de dag geirriteerde ogen heb, en Dominiek deed het dus wel! Dus hij voelde zich echt megastoer.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Anne Mv 3  schreef op: 02-11-2012 12:17:31

Is er in Emmen niet een zwembad waar ze zwemmen in zout water i.p.v. in chloorwater?
Dar is vaak prettiger voor de ogen.

Je kunt het zielig vinden, maar voor de meeste kinderen levert het helemaal geen problemen op dus waarom dan D. zo zielig vinden?!
Duizenden zijn hem al voor gegaan hoor.
En natuurlijk heeft het ene kind er meer last van dan de ander, benoemen dat het vervelend is is natuurlijk prima maar je stukje komt nu een beetje over alsof D. een groot onrecht wordt aangedaan doordat ze van hem eisen dat hij z'n ogen open houdt onder water.
Hoe eerder ze er aan gewend zijn hoe beter! (voor de zwemresultaten)

 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Esther Mv Thomas  schreef op: 02-11-2012 12:20:16
Uh, volgens mij ga je nu wel ver hoor......Ik heb jarenlang op wedstrijdzwemmen gezeten en dan heb je dus altijd en dan ook altijd je ogen open onder water. Je duikt het water in met je ogen open (misschien dat je ze heel even sluit als je het water raakt), omdat je natuurlijk wel moet zien waar je heengaat en waar je concurrenten zijn. Dus ja, ook als je onder water door het gat moet, houd  je altijd je ogen open.
Kan hij geen duikbrilletje opdoen? Dat is in ons zwembad geoorloofd en kan helpen bij kinderen die last hebben van het water in hun ogen.

Je kijkt vanuit jezelf (zelf kan je er blijkbaar niet tegen en dat kan natuurlijk ook gewoon), maar is het bij Dominiek echt zo erg? Hij kan het ook van jou overnemen.....En als het bij hem ook zo is, dan kan je een duikbrilletje proberen.

Thomas van mij heeft trouwens bijna 2 jaar over zijn A gedaan. Kinderen waarmee hij begonnen was, hadden toen al hun C.....Tja, dat is dan eenmaal zo. Hij was gewoon met andere dingen bezig en telde liever de lampen aan het plafond.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Laura73  schreef op: 02-11-2012 12:25:28
Alles is al gezegd vind ik maar wat een trouwe goede vriend is jou zoon!

 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Melissa  schreef op: 02-11-2012 12:25:44
Nee hoor, ik vind het geen groot onrecht, maar ik kan me het gewoon erg moeilijk voorstellen dat kinderen in het algemeen het kunnen en durven, ik ben 35 en ik durf het niet eens.

Maar dat is volgens mij ook waarom bijvoorbeeld het zusje van het vriendje is doorgegaan, die rende tijdens de eerste zwemles richting het zwembad en gilde "bommetje" en deed ook een bommetje, kind gaat 100 keer kopje onder en zwemt met plezier door, en doet dus ook haar ogen niet dicht als er water in komt.

Even ter vergelijking, we waren vorige week ook in het zwembad aan het oefenen (toen was het drukker), springt er een kind in het water en spettert enorm, Dan hou ik mijn ogen dicht, wrijf eerst tot mijn ogen weer droog zijn, doe ze open, springt de volgende vanaf de rand erin, dan stoppen we weer met oefenen, eerst weer zorgen dat ik geen water in mijn ogen heb door flink te wrijven. En ik maar binnenmonds mopperen dat iedereen steeds zo spettert. En dat doet Dominiek dus ook.

Dus voor mij is het onvoorstelbaar dat iemand vrijwillig water in zijn ogen krijgt (durf dat zelfs niet eens onder de douche met gewoon kraanwater)

De zwemles van Dominiek word gegeven in zout water trouwens.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Melissa  schreef op: 02-11-2012 12:26:55
Ik weet haast wel zeker dat hij het van mij heeft overgenomen Esther, dus als hij er doorheen is hoop ik dat hij het niet meer erg vind.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Melissa  schreef op: 02-11-2012 12:27:46
Net zo als dat ik rationeel ook wel weet dat mijn ogen erger geirriteerd zijn door al dat wrijven dan dat het waarschijnlijk zou zijn als ik het niet zou doen.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Esther Mv Thomas  schreef op: 02-11-2012 12:29:28
Onder de douche houd ik ook mijn ogen dicht hoor, dat doet teveel pijn (waarschijnlijk omdat het stroomt).
Maar ik denk toch dat D. onbewust (of bewust) jouw gedrag overneemt. Ik zou echt dat duikbrilletje bij hem proberen (en misschien zelf ook?).
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Esther Mv Thomas  schreef op: 02-11-2012 12:31:37
Oh, we schreven tegelijk. Probeer dat duikbrilletje nu maar. Dat heeft Thomas ook een tijdje gehad, omdat bij hem het chloorwater teveel ging prikken. Hij is overgevoelig op bepaalde momenten (in de klas kan hij een zuchtje nog niet verdragen......bij hem is dat dus een groot probleem). Dus de ene dag in het zwembad geen probleem en de keer erna een groot drama door het chloor. Hij heeft een paar keer een brilletje opgehad en toen was het goed. Dan ben je wel weer een paar lessen verder waarin hij niets geleerd had, omdat hij zo met dat chloor bezig was.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Melissa  schreef op: 02-11-2012 12:32:18
Ik wil eerst nog even verder oefenen, als hij eenmaal het brilletje mag gaat hij het nooit meer proberen.

Ik dacht juist dat onder de douche minder zeer zou doen omdat het schoon water is. Ik zwom als kind zijnde nadat ik mijn diploma had ook vaak met duikbril, en dan zo eentje waar je ook je neus bedekte haha.

Eerst kijken of Dominiek zich erover heen kan zetten, maar duidelijk is dat hij dit van mij heeft overgenomen.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Bloemblaadje  schreef op: 02-11-2012 12:36:49
Ik vind dat je behoorlijk aan het overdrijven bent (sorry, mijn mening) Hij is kennelijk nog niet zo goed als zijn vriendje en dan laten ze je gewoon niet door gaan. Alleen maar goed, want ze zitten niet voor de gezelligheid op zwemles, maar om goed te leren zwemmen. Mijn oudste heeft er 3 jaar over gedaan en ja, dan zijn er héél veel kindjes (waaronder vriendjes) die sneller door gaan dan hij, maar dat is niet anders. Daar kan je een groot drama van maken, maar ik denk niet dat je D. daar nou zo mee helpt.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Annie  schreef op: 02-11-2012 12:45:58
Water in je ogen als het een volle plens is en je hebt je ogen wijd open, is pijnlijk maar als je onder water zwemt kun je ook een beetje door je winpers kijken dan komt er echt niet op een pijnlijke manier water in je ogen. 

Hier bij de baby en peuter zwemles leren ze de kinderen om vooral NIET te wrijven maar te knipperen met je ogen, dat is veel prettiger voor je ogen. Misschien kun je dat voor jezelf gaan doen en gaat D. dat ook doen.
En anders is het misschien een idee om hem met papa te laten oefenen want als het jou niet lukt om je over de 'water-in-je-ogen-angst' heen te zetten gaat het D. waarschijnlijk ook niet lukken!
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Anne Mv 3  schreef op: 02-11-2012 13:01:51
Wat hiervoor ook al geschreven is NIET WRIJVEN! Werd tijdens de eerste lessen van onze kinderen uitgebreid geoefend; schudden (als een hondje), knipperen maar absoluut niet wrijven dan maak je het véél erger!

Laat het los, D. doet het gewoon op zijn manier en dat hij er dan langer over doet en ook al is het niet helemaal verklaarbaar dat vriendje zoveel sneller is gegaan, dat is dan echt jammer dan.
Je helpt D. er niet mee om hier zo boven op te zitten en dit helemaal uit te pluizen.
Ook al bespreek je dat niet met D., kinderen voelen dat soort dingen goed aan.
Gewoon lekker zwemmen in de volgende groep!

Groet, Anne

ps. bij zoonlief gezien in de zwemles: jongen had heel snel z'n diploma's - 2 jaar later kon hij terug op zwemles omdat hij heel slordig, niet veilig zwom! Dan maar extra oefentijd maar D. leert het nu wel heel goed!
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Famke  schreef op: 02-11-2012 13:09:31
Zoals al eerder geschreven,niet in de ogen wrijven dat maakt het veel erger.
Als je het gewoon laat dan heb jer bijna nergens last van.
En ja eigenlijk hebben gewoon alle kinderen de hele tijd onder water hun ogen open.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Blauwe Olifant  schreef op: 02-11-2012 13:16:41
Bij ons wordt het in de eerste zwemles geleerd dat je nooit mag wrijven, maar dat je moet knipperen om het water uit je ogen te krijgen.
Van wrijven krijg je hele geïrriteerde ogen.

Onze oudste had zo het zwemdiploma, maar de jongste doet er langer over. Ik ben ook wel eens ongeduldig, maar bij kijkles zie ik altijd wel waarom ze nog niet een groepje verder mag.
 
Quote
Navigatie


Reageren op D is echt helemaal sneu
Naam
Bericht