Menu
 

Topic:

D is echt helemaal sneu

Melissa  schreef op: 27-10-2012 15:57:30
Dominiek en zijn vriendje zijn tegelijk op zwemles gegaan, Dominiek deed heel erg zijn best en lette goed op. Vriendje is nogal snel afgeleid en moest heel veel gecorrigeerd worden.

Een week of 6 terug mocht vriendje ineens de bandjes af en doorstromen naar de volgende groep, een week later mocht Dominiek zijn bandjes af maar mocht niet meer bij zijn vriendje in de groep. Dus ik navraag gedaan omdat D daar erg sneu om was want hij dacht nu ook 'beter te kunnen zwemmen en in de goede groep te mogen" , tja er was nu eenmaal wel een plekje vrij voor het andere jongentje maar nu was die groep vol. Het plekje wat in Dominiek zijn groep vrij kwam is opgevult door het kleine zusje van 4 van zijn vriendje ...

Dus ik twee weken terug nog een keer gevraagd wanneer Dominiek door mocht stromen, want hij zwemt echt niet minder goed dan zijn vriendje. Ja Dominiek had moeite met water in zijn ogen en Dominiek gebruikte zijn benen niet helemaal synchroon in het water.

Ik met D geoefend (want hij wil zoooo graag bij zijn vriendje in de groep en 'even goed' zijn. Zijn vriendje wrijft het er ook wel steeds in hoor dat hij zo goed is en Dominiek zo ontzettend 'slecht'

Nu vandaag mocht het vriendje afzwemmen (wat ik het mannetje en zijn familie echt van harte gun!!), maar wat zag ik, iets van 20 kinderen in het water en ze zwommen bij allemaal slechter dan D. Niemand gebruikte zijn benen synchroon, er waren zeker 5 kinderen die geen water in hun ogen wilde hebben, ze tilde zelfs het gat op voor sommige kindjes zodat ze niet helemaal onder water hoefte ...

Dominiek heeft zich er overheen proberen te zetten dat hij niet mocht afzwemmen vandaag en dat hij dus nog steeds in de beginnersgroep zit, Hij had bedacht dat hij zijn vriendje een medaille ging geven en een beker en wilde erbij zeggen "Omdat je de beste zwemmer bent die in ken!", en het vriendje kreeg zijn diploma en mocht naar zijn ouders lopen, en hij loopt ze straal voorbij en ging Dominiek uitlachen, echt met vinger wijzen en zij "Ik heb lekker mijn diploma en jij lekker niehiet, ik kan lekker zwemmen en jij lekker niehiet, hahahahahaha beebie"  Nou Dominiek wilde op dat moment in tranen uitbarsten, ik heb hem ook echt even moeten troosten.

Gelukkig is hij er nu wel weer overheen en is zelfs bij het vriendje aan het spelen. Maar mij steekt het. Waarom het vriendje wel en Dominiek niet?
 
Quote
Navigatie
RE: D is echt helemaal sneu
Mamalu  schreef op: 27-10-2012 16:05:34
Dat snap ik best dat het steekt, zelfs als ik dit lees vind ik het niet erg eerlijk... maar als dat vriendje zo met D omgaat, vind ik de term vriendje precies niet helemaal op z'n plaats. 

Hele dikke knuffel voor D, ik ben er zeker van dat hij minstens even goed kan zwemmen, zeker als je er nog met hem op hebt geoefend.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 27-10-2012 16:05:48
Ik zou toch nog eens verhaal halen bij de zwemleraar. Lijkt me aan dit verhaal te lezen erg oneerlijk.

En jeetje wat sneu voor Dominiek dat zijn vriendje zo minderwaardig doet. Maar ik ken het wel. Tatum heeft ook een vriendinnetje die net 1 week ouder is en zij moet ook altijd zo doen als ze iets beter kan, ik haat dat echt en ik herken het toaal niet van mijn eigen kinderen, hun doen nooit zo als zij iets goed kunnen. En ik denk dat dit dan door de ouders komt dat ze zo doen, want de ouders van het vriendinnetje van Tatum zijn vrienden van ons en kunnen ook goed opscheppen dus hun dochter neemt dat over. Is dat soms bij het vriendje van Dominiek ook het geval?
En hoelang duurt het nu voordat hij weer mag afzwemmen?
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Biancamv3  schreef op: 27-10-2012 16:07:13
Ik snap je frustratie hoor. Maar de manier waarop het "vriendje" heeft gedaan naar jouw mannetje slaat echt alles. Hebben de ouders dit niet gehoord?

De tijd voor Dominique komt echt wel. En dan gaan jullie er gewoon een feestje van maken! Wanneer is de volgende afzwemronde? Ik zou het toch even aankaarten voor die tijd.

Toch is het gek dat sommige kindjes niet onder water wilden. Hier mocht onze dochter echt niet afzwemmen als ze niet door het gat ging.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Biancamv3  schreef op: 27-10-2012 16:08:33
Oeps, naam van Dominiek fout neergezet....
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Mamavonn  schreef op: 27-10-2012 16:09:12
Dat jij jouw kind nog met dat vriendje laat spelen. Dat is toch geen vriendje? Zou er klaar mee zijn hoor.

En weet je, mijn oudste heeft er lang over gedaan maar hij beheerst de techniek nu zo goed! En daar gaat het om, dat je kind goed kan zwemmen en niet of hij als eerste zijn diploma heeft.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Cindy  schreef op: 27-10-2012 16:09:30
Hai Melissa

Welk zwembad is dit aqua of pop.

gr cindy
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Melissa  schreef op: 27-10-2012 16:10:27
Ik weet niet wanneer Dominiek mag afzwemmen, hij zit dus nog echt in de beginnersgroep, wel de enige in die groep die dan alle 'smilies' heeft gehaald en zonder bandjes mag zwemmen.

We denken dat hij nu waarschijnlijk een groep opschuift omdat vandaag een heleboel kinderen zijn afgezwommen, maar ja dan loopt hij nu standaart een dimploma achter op zijn vriendje.

De jongens zijn verder goede vrienden, en de moeder van het vriendje en ik zijn hele goede vriendinnen, hij werd ook wel direct gecorrigeerd. Het is gewoon zijn karakter, hij is heel erg compitief en schept graag op over waar hij goed in is, en wijst anderen dan graag erop dat ze het minder goed doen. Zijn moeder wijst hem er ook regelmatig op dat als hij zo blijft doen dat hij zijn enige goede vriend nog eens kwijt raakt.

Helaas neemt Dominiek het wel over en doet hij het nu ook, We proberen hem erg duidelijk te maken dat dit geen leuk gedrag is (Dominiek is goed in lezen en slaat leeftijdsgenootjes graag om de oren ermee dat hij al groep5 boekjes leest en dat hij mathilda van roald dahl heeft uitgelezen en dat zij dat niet kunnen).
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Melissa  schreef op: 27-10-2012 16:11:08

Quote cindy:
Hai Melissa

Welk zwembad is dit aqua of pop.

gr cindy

pop
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Jaccy73  schreef op: 27-10-2012 16:14:30

Hier precies hetzelfde onze dochter durft ook niet door het gat dus ook niet afzwemmen en zo hoort het ook vind ik.Vind het belangrijker dat ze er dan maar iets langer over doet ,dan dat ze het maar afraffelen zodat ze weer een nieuwe groep kunnen opstarten.

 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Melissa  schreef op: 27-10-2012 16:17:51
Weet je, ik vind als ik Dominiek zie zwemmen inderdaad dat hij niet klaar is om af te zwemmen, maar nu ik die andere kindjes heb zien zwemmen die vandaag hun diploma hebben gehaald, nou die ook niet. Bijna allemaal erg grote moeite met hun hoofd boven water te houden zonder drijfmiddelen, niet plat in het water zwemmen met echt haast rechtop, weinig sturing, ongecoördineerde zwemslagen. Ze zeggen dat deze kinderen meer moesten dan wij vroeger, maar wij moesten het 30 jaar geleden wel veel netter en beter. (en dat is nu even niet de jaloerse mama, maar de verstandige).

Maar goed, begrijp me niet verkeerd, ik gun het zijn vriendje echt wel, alleen ik had het Dominiek ook gegunt dat hij vandaag een feestje had kunnen vieren en nu niet sneu is omdat hij geen diploma heeft en zijn vriendje wel.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Esther_mv_ifmi  schreef op: 27-10-2012 16:19:32
wat sneu zeg. Kan trouwens best zijn dat D zijn vriendje nog wel in gaat halen: als D inderdaad beter/netter zwemt dan zijn vriendje, dan zal hij na het halen van A al heel snel doorkunnen voor B. En zijn vriendje zal misschien nog bijgeschaafd moeten worden, waardoor ze toch gelijkertijd B kunnen halen
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Mamavonn  schreef op: 27-10-2012 16:20:32
Heb het hier ook gezien. De zwemjuf zei ook er zwemmen kinderen af voor een 6 en voor een 9.

Er waren er bij die net niet verzopen.

Nou dat moet je toch niet willen voor je kind? En dat feestje komt er wel als hij er klaar voor is. Je kunt niet overal even snel of goed in zijn.

Heb meer moeite met het gedrag van dat vriendje!
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Melissa  schreef op: 27-10-2012 16:21:16

Quote MamaVonn:
Dat jij jouw kind nog met dat vriendje laat spelen. Dat is toch geen vriendje? Zou er klaar mee zijn hoor.

We laten de keuze bij de jongens zelf. Zijn vriendje reageert anders op veel situaties dan anderen. Hij heeft ook maar twee vriendjes, en Dominiek is degene van die twee die onvoorwaardelijk zijn vriendje is, al vanaf dat de jongens dreumesjes waren.

Dominiek snapt wel dat zijn vriendje anders denkt (pdd-nos en adhd en ik dacht odd) en prikt daar eigenlijk altijd wel doorheen, en zijn moeder is erg blij want Dominiek lukt het vaak om zijn gedrag zodanig te spiegelen dat hij beseft dat hij iets verkeerds doet. Alleen nu was het echt net even een zere plek, een zere plek ook nog waar hij zelf overheen heeft proberen te stappen zodat hij zijn vriendje in het zonnetje kon zetten en werd er net even verkeerd op gedrukt. Hij werd ook direct gecorrigeerd, maar gezien de aard van de aangelegenheid (kind had net zijn zwemdiploma 10 seconde eerder gehaald) werd er niet teveel aandacht op gelegd (en terecht hoor).
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Mafkees  schreef op: 27-10-2012 16:23:50
tja, ik snap ook je frustratie wel. kaart het eens aan bij het zwembad, ik geloof niet dat ze het zomaar zullen doen zoals nu.

tuurlijk gun je D. ook zijn afzwemmoment, maar die komt wel.

kinderen zijn nu wel zo ingesteld op het winnen (tenminste, de meeste kinderen die ik ken) tis goed dat vriendje gecorrigeerd is.
zou er verder weinig aandacht aan besteden en allert zijn vwb het afzwemmen van D
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Mafkees  schreef op: 27-10-2012 16:24:55
vind het ook niet helemaal eerlijk om nu dat jochie af te katten, dat ze geen vriendjes meer mogen zijn. op een ander gebied kan D misschien weer wat beter.
zo gaat het helaas wel
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Melissa  schreef op: 27-10-2012 16:26:53
D zwemt niet zozeer beter dan zijn vriendje hoor, mede ook doordat het vriendje in de gevorderde groep al veel geleerd heeft en Dominiek nog in de beginnersgroep zit.

Ach als je het objectief bekijkt is er niets aan de hand, als het vriendje beter zwemt, tja dan heb je eerder je diploma. Alleen je gevoel komt er bij kijken, en helemaal als je kind teleurgesteld is dan wil je wel even de zwemschool bellen.

Maar ik heb het gesprek met zijn zwemjuf in mijn hoofd al meerdere malen afgespeeld. Maar verder als "het voelt niet goed, het is niet eerlijk" kom ik niet.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Melissa  schreef op: 27-10-2012 16:27:55
Dat zei de vader ook, D is dus enorm goed in lezen, en zijn vriendje is dan goed in zwemmen en zo heeft iedereen wat zei hij.

Maar als 6 jarige heb je daar niet zo heel veel mee.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Cindy  schreef op: 27-10-2012 16:28:10
okee,

want over aqua zijn wij weer niet tevreden, veel te grote groepen,
en wij zitten over pop na te denken
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Mafkees  schreef op: 27-10-2012 16:29:12
herkenbaar.  al lang bezig met zwemles hier en ik heb al 100 keer gebeld, gemaild en gesproken. mijn frustratie gedeeld en hun laten uitleggen hoe hun systeem precies in elkaar steekt.

dat lucht op en bekijk je het anders. vriendje kan hier geen ruk aan doen toch?
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Melissa  schreef op: 27-10-2012 16:30:25
Ik ben niet ontevreden over popping hoor, ze doen het best goed. Dominiek heeft eerder in parc sandur gezwommen en daar leerde hij niet zoveel en was ik over andere dingetjes ook niet zo blij. En bij popping was hij A) direct aan de beurt, geen wachtlijst b) kende hij binnen drie weken al wat zwemtechnieken . Alleen denk ik dat ze nu niet zo bewust hebben nagedacht dat die jongens 'bij elkaar hoorde' . Als het nu een ander onbekend kind was geweest was het ons nooit opgevallen.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Melissa  schreef op: 27-10-2012 16:32:24

Quote MaFKeeS:
herkenbaar.  al lang bezig met zwemles hier en ik heb al 100 keer gebeld, gemaild en gesproken. mijn frustratie gedeeld en hun laten uitleggen hoe hun systeem precies in elkaar steekt.

dat lucht op en bekijk je het anders. vriendje kan hier geen ruk aan doen toch?

Ik ben voor het vriendje ook erg blij hoor, ik geef ook echt niet op hem af en kraak hem ook niet af. Het is niet dat ik wil dat vriendje niet zijn diploma had, ik had graag gewild dat ze tegelijk hun diploma hadden gekregen, en misschien dat het er niet zo ingewreven werd dat het vriendje het nu wel heeft en D niet.

Maar erg blij voor vriendje dat hij het heeft, en hoop ook dat hij een hele fijne feestdag heeft vandaag, aan Dominiek ligt het gelukkig niet, die heeft zich er al overheen gezet en speelt weer heel leuk met hem en gunt hem deze dag ook echt!
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Mafkees  schreef op: 27-10-2012 16:35:06
goed van Dominiek! leert omgaan met teleurstellingen!
knap dat hij zich er overheen kan zetten, zal wel vaker gebeuren

 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Mamalu  schreef op: 27-10-2012 16:37:37
ok, fout ingeschat van mij... fijn dat hij dan toch een onvoorwaardelijke vriend heeft aan Dominiek. Maar wel extra sneu natuurlijk dat D zo met zijn neus op de feiten werd gedrukt. Als ik jou was zou ik echt dat gesprek aangaan, ook al kom je niet verder dan 'het voelt niet juist, het is niet eerlijk'. Zeg er bij dat je niet snapt waarom dat gat half boven water werd gehouden... dat kan je niet fout ingeschat hebben hé, D moet onder water kunnen, waarom moet niet elk kind dat dan kunnen? 
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Melissa  schreef op: 27-10-2012 16:43:20
Volgens zijn juf is zijn onderwateroriëntatie niet goed. Nee dat heeft hij van mij geleerd ben ik bang. Ik kan niet tegen water in mijn ogen, als iemand een spatje in mijn ogen spettert in bad dan ga ik met één gesloten oog uit bad op zoek naar een handdoek. In het zwembad van de week doe ik niets anders dan mopperen want iedereen spettert en doet bommetjes, en ik maar met één hand Valentijn vast houden en met de andere het water uit mijn ogen wrijven.

Ik probeer me er over heen te zetten hoor, en lukt wel een beetje, maar als kind neem je dat gewoon over.

Dominiek kan nu wel kopje onder en ook onder water zwemmen, maar wil niet met open ogen onder water zwemmen (ik ook niet, voor geen goud, heb ik de rest van de dag droge prikkende ogen). En ze wil dat hij dus met open ogen onder water zwemt. Dus dat moeten we nu dan maar gaan oefenen.

Maar goed, ik had dus niet het idee dat de andere kindjes allemaal met open ogen onder water zwommen vandaag, maar dat kan ik moeilijk controleren.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Mamalu  schreef op: 27-10-2012 16:46:37
ik vind het een beetje vreemd dat dat hoogstnoodzakelijk is om uit het beginnersgroepje te mogen... ik zou snappen dat ze dat als vereiste stellen voor de vergevorderden of zo. Maar goed, als dat dan het probleem is, moet je daar idd op oefenen. Kan je mss niet het vriendje betrekken bij de extra training? Dat als hij het zo goed kan, hij mss D kan helpen om het ook te kunnen. Dan leert dat vriendje ook dat als je beter bent dan anderen, je de anderen daar dan mee kan helpen. 
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Melissa  schreef op: 27-10-2012 16:47:57
Ik ga eerst volgende week alleen met Dominiek naar het zwembad (zonder valentijn) en dan gekleurde steentjes mee die ik op de bodem ga gooien en dan moet Dominiek ze per kleur opduiken, ik hoop dat hem dat stimuleert om zijn ogen open te houden.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Mamalu  schreef op: 27-10-2012 16:48:39
Goed idee.  
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Esther Mv Thomas  schreef op: 27-10-2012 16:50:04
Bij ons in het zwembad is het zo dat het afzwemmen zelf een feestje is. Bij Thomas zijn afzwemmen kwam zelfs Sinterklaas langs! Er kwam toen niet meer veel terecht van zwemmen.......
In feite halen de kinderen hun diploma bij het proefzwemmen en vaak hebben ze dat niet door. Gewoon omdat het bij het echte diplomazwemmen vaak minder goed gaat ( spanning etc.).
Ik zag toendertijd ook kinderen afzwemmen, waar ik mijn twijfels bij had. Maar als ik ze dan een week later bij de les voor B zag zwemmen, ging dat veel beter.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Melissa  schreef op: 27-10-2012 16:51:29
Toch wil ik nog even duidelijk maken (mocht dat nog niet zo zijn), het is geen beklag richting zijn vriendje oid. Ook de rotopmerking niet. Was het een rotopmerking 'ja' , maar ik ken het ventje dus al vanaf dat hij geboren is en hij bedoelde het niet zozeer om Dominiek te kwetsen maar meer om zichzelf helemaal in de schijnwerper te zetten. Maar het zijn echt goede vriendjes verder.
 
Quote
RE: D is echt helemaal sneu
Ingemvmenl  schreef op: 27-10-2012 19:46:00
Kan me goed voorstellen dat je er sneu van bent. Arme Dominiek! Hier trouwens slechte ervaringen met pop. Milan is daar ook begonnen en de groepen waren erg groot voor het kleine badje. Wij zijn uiteindelijk overgestapt naar zwembad in het dorp waar we wonen en daar moest hij gewoon nieuwe technieken aan gaan leren en we zagen hem duidelijk vooruit gaan. Dat terwijl hij bij pop al met kleren aan mocht gaan zwemmen (bijna afzwemmen). Milan werd bij pop door 1 juf ook hard aangepakt, kind had telkens buikpijn en diarree voor en na de les. Niet dat dat iets met jouw verhaal te maken heeft, maar wilde t even delen...
 
Quote
Navigatie


Reageren op D is echt helemaal sneu
Naam
Bericht