Menu
 

Topic:

begrijpt iemand dit?

Patricia2211  schreef op: 27-10-2012 13:31:48
ik heb van romy zojuist papieren met het verslag van nijmegen binnengekregen,
ik kom er eigenlijk geen wijs uit, en tja, het valt weer eens in het weekend in de bus dus kan weer niet bellen...
als conclusie staat er obstipatiie welke eenvoudig te corrigeren is met macrogol. hirschsprung uitgesloten, geen rectovaginale fistel.

maar verder in het verslag van de kijkoperatie staat ook dit. dat ging over de cellen die ze hebben gevonden en waar we de uitslag nog van moesten krijgen omdat dat met de patholoog nog bekeken moest worden, maar daar kom ik dus geen wijs uit, en word ok niet verteld of het nu iets is met die cellen, wat ik graag wil weten....

biopten met rectum type mucosa en submucosa.
in de submucosa zien we af en toe kleine groepjes ganglioncellen, deze zijn zowel zichtbaar op HE als op enzymhistochemisch onderzoek met LDH.
met acetylcholinesterase kleuring zien we geen verdikte veseltjes in de mucosa.
er zijn ook geen verdikte zenuwbundels in de submucosa.
derhalve geen aanwijzing voor m. Hirschsprung.

neem aan dat dat dus allemaal goed is, maar nu het volgende.. daar gaat het me over:

in de mucosa en submucosa zijn relatief veel eosinofielen, waardoor differentiaaldiagnostisch kan worden gedacht aan eosinofiele colitis of aan eosinofiele ganglioneuritis (dit laatste is afhankelijk van de aanwezigheid van eosinofiele granulocyten in de verschillende wandlagen hetgeen kan leiden tot motiliteitsstoornissen; dit is beter te beoordelen op materiaal dat gefixeerd word opgewekt)

een eosinofiele colitis is niet aannemelijk daar de kinderchirurg aan de slijmvliezen geen afwijkingen zag.
een dergelijke diagnose leid in de regel tot diarree met rectaal bloedverlies waarbij de slijmvliezen er oedematus, kwetsbaar en bloederig uitzien.
een motiliteitsstoornis van betekenis (zoals bij een eosinofiele ganglioneuritis) reageert in de regel niet zo goed op macrogol. dit lijkt ook niet waarschijnlijk.
mijn inziens is geen herhaling van recto/sigmoidoscopie nodig, ook geen afname van nieuwe biopten.


dus met andere woorden, ze vinden wel die cellen, maar lijkt hun niet waarschijnlijk dat dat iets is omdat ze dan andere klachten zoals geirriteerde slijmvliezen en rectaal bloedverlies had moeten hebben?
heb vaak genoeg bij de huisarts gestaan omdat ze pijn had, en die een klein stukje aan de binnenkant keek, en toen zalven heb gehad voor geirriteerde slijmvliezen in de darmen en haarscheurtjes.
ik weet niet wat ik er nu van moet denken, en al die medische termen snap ik zoieso geen h*l van, dus ga zoiezo wachten op de telefonische afspraak van hun dinsdag, en maandag bel ik even met haar kinderarts hier, of die dit verslag inmiddels ook heeft, en wat zij ervan denkt.

na mijn mening spreken ze de dingen een beetje tegen.... wel die cellen, maar daar kan het niks mee te maken hebben.... wat doen die cellen? wat zijn het voor cellen? wat is het uberhoupt?? dat staat er niet in vermeld, ik als leek weet dus ook helemaal niet wat alles inhoud, hadden ze het niet een beetje in jip en janneke taal (bij wijze van ) uit kunnen leggen zodat wij het ook begrijpen?

nouja, ik weet het niet
 
Quote
Navigatie
RE: begrijpt iemand dit?
Emv3  schreef op: 27-10-2012 13:40:51
pfffffffffffffffffffffffffff
is er een dokter is in de zaal???

Ik geb even gegoogled...alsmeer tijd heb doe k nog een grote ronde.
Maar zie de woorden met name terug komen in bv ziekte van crohn, allergische reacties in de darmen etc...
het is wel abacadabra he?
Google zelf en dan gewoon enkele woorden dan leest het misschien begrijpelijker???
 
Quote
RE: begrijpt iemand dit?
Lisje  schreef op: 27-10-2012 13:46:43
een -itis is een ontsteking.
Ik denk ook dat de uitslag goed is. Ze lijken niets bijzonders gevonden te hebben, wat ergens naar toe kan wijzen tot nu toe.
 
Quote
RE: begrijpt iemand dit?
Patricia2211  schreef op: 27-10-2012 14:00:38
tijdens het telefoontje een paar weken geleden, zeiden ze dat ze afwijkende cellen hadden gevonden die wijzen op een overgevoeligheid of allergie, en dat moesten ze verder onderzoeken.

maar die cellen horen er normaal zo toch niet te zitten? teminste dat maak ik uit het vorige telefoon gesprek op en uit het ene stukje van het verslag:

in de mucosa en submucosa zijn relatief veel eosinofielen, waardoor differentiaaldiagnostisch kan worden gedacht aan eosinofiele colitis of aan eosinofiele ganglioneuritis ...

kijk dat ze dan niet aan die 2 ziektes of wat dan ook denken, alleen maar beter, maar die cellen horen er dan toch ook niet te zitten neem ik aan? en dan vertellen ze zo aan de telefoon toch ook niet dat ze afwijkende cellen hebben gevonden?

ik ga ook eens even googlen, puur om een beeld te krijgen wat ze met die medische termen bedoelen,
ziekte van crohn zit trouwens wel erg in de familie.

 
Quote
RE: begrijpt iemand dit?
Patricia2211  schreef op: 27-10-2012 14:10:17
ik vond dit ook nog:

Neutrofiele granulocyten zijn verantwoordelijk voor de eerste afweer tegen bacteriële infectie en andere ontstekingsreacties. Activiteit van neutrofiele granulocyten en hun afsterven is de bron van pusvorming.

Eosinofiele granulocyten bestrijden voornamelijk parasitaire infecties en een verhoging van de eosinofielen is dan ook een indicatie van een infectie met een parasiet of voor een IgE gemedieerde immuunreactie.

dus dan zou er toch iets moeten zijn waarop haar lichaam met die cellen reageert?
misschien gewoon een allergie, maar daar staat niks over in het verslag, dus alleen die 2 dingen waar ze over spreken, maar dat het dat waarschijnlijk niet is...
maar wat dan wel??
ik bel morgen wel met haar kinderarts hier in het ziekenhuis, misschien kan die me meer uitleg geven, en vertellen hoe zij er over denkt, want ik weet het allemaal niet meer.
het moet toch ergens vandaan komen?
 
Quote
RE: begrijpt iemand dit?
Beibi  schreef op: 27-10-2012 14:13:13
Er staat "waardoor differentiaal diagnostisch gedacht kan worden aan"
Dit houdt in, dat er ook nog een mogelijkheid is om hieraan te denken. Medici dekken zich graag in, daarom staat het er, het is niet zo dat ze echt denken dat ze het heeft. 

http://www.hematologiegroningen.nl/patienten/content/3eosinofiel.htm hier heb ik een link gekopieerd over de eosinofielen, succes met uitzoeken.
 
Quote
RE: begrijpt iemand dit?
Patricia2211  schreef op: 27-10-2012 15:07:28
vind het ook best hoor, dat ze denken dat het dat niet kan zijn maar het moet toch ergens vandaan komen?
ik ga denk ik gewoon tot maandag wachten, anders zit ik me het hele weekend vanalles af te vragen hihi
 
Quote
RE: begrijpt iemand dit?
Emv3  schreef op: 31-10-2012 16:42:06
en???? ben jij wijzer?
 
Quote
Navigatie


Reageren op begrijpt iemand dit?
Naam
Bericht