Menu
 

Topic:

werk in huis

Shilkhuijsen  schreef op: 26-10-2012 13:49:02
vandaag heb ik een ongelofelijke baaldag. Sinds ik mijn baan heb opgegeven, om de thuisituatie beter in de hand te houden, ben ik er een stuk eenzamer op geworden. Ik ben zo blij, als ik voor schoo,l en na school even wat kan kletsen met moeders op het plein. Aan de andere kant maakt me dat ook weer eenzamer, aangezien niemand zich echt onze situatie kan voorstellen.

Een stuk minder geld is best mee te leven, maar het maakt je een stuk minder sociaal. Vroeger kon ik samen met een goede vriendin er nog eens flink op losshoppen, maar nu moet ik echt wachten tot het kindergeld binnen is.

Door de jaren heen ben ik best creatief geworden, maar vandaag heb ik er echt even geen zin in en voel me heel erg alleen, zo thuis.

BALEN
 
Quote
Navigatie
RE: werk in huis
Saskia70  schreef op: 26-10-2012 13:52:52
Hey meis, dat is echt rot voor je.... Dat is inderdaad een hele verandering, ook voor jezelf! Daarom even een  voor jou! 
 
Quote
RE: werk in huis
Saskia1980  schreef op: 26-10-2012 14:43:23
Jeetje dat is niet het vooruitzicht wat je voor ogen had, neem ik aan toen je hier voor koos.. Sterkte hoop dat het met de tijd minder wordt je gevoel!! 
Een van de redenen waarom ik echt ook wil blijven werken!! 
 
Quote
RE: werk in huis
Mvi  schreef op: 26-10-2012 15:04:39
Het moeilijkste is een juiste balans vinden, ben blij met mijn 20 uur werken, kan mijn huishouden grondig doen en er volledig voor de kinderen en school zijn. Helemaal thuis lijkt me ook verschrikkelijk, zeker met heel weinig te besteden. Mss en klein baantje proberen  te vinden? f vrijwilligerswerk onder schooltijd ofzo?
 
Quote
RE: werk in huis
Mvl&d  schreef op: 26-10-2012 16:38:01
Ik herken dat wel. Ik werk aan huis (eigen bedrijfje) en spreek vaak een hele dag niemand totdat ik om kwart over drie op het schoolplein sta. Dan pas voor het eerst zie ik iemand. Om die reden heb ik de hele dag de radio aan zodat ik toch op de hoogte ben van het nieuws, muziek en dingetjes wat men bezighoudt. Ik praat ook helel veel tegen mezelf. En niet te vergeten: dit forum ! Dat alles maakt dat ik minder eenzaam voel.

Sterkte !
 
Quote
RE: werk in huis
Marjolein852  schreef op: 26-10-2012 23:37:56
Idd herkenbaar... Vrijwilligeswerk is een oplossing. Heb ik ook gedaan. vond het heelijk!

Nu heb ik een betaald baantje voor 10 ur per week, maar vanuit huis.. (nee, geen gekke dingen: administratie!).

Ik ga naar de sportschool 3 keer per week.. Helpt ook.
 
Quote
RE: werk in huis
Baby2  schreef op: 27-10-2012 08:41:00
Ik kan me je gevoel heel goed voorstellen. Als je stopt met werken dan vervalt ook een deel sociale contacten. Ook omdat tegenwoordig heel veel moeders wel werken. Eerder spraken de moeders onderling dan af (zo heb ik dat vroeger thuis wel ervaren, mijn moeder sprak geregeld af) maar tegenwoordig doet men dat gewoon minder omdat men werkt, op de dagen dat je vrij bent doe je het huishouden, boodschappen en kunnen de kinderen speel afspraakjes maken. Dan blijft er vaak weinig tijd over voor sociale contacten. Zo ervaar ik dat namelijk wel. Misschien als de thuissituatie het weer toelaat op zoek gaan naar een parttime baan, of een hobby zoeken. Is makkelijker gezegd dan gedaan, weet ik!
Heel veel succes.
 
Quote
RE: werk in huis
Mafkees  schreef op: 27-10-2012 08:55:03
je hebt in iets de beste keuze gemaakt, maar daarintegen moet je ook iets anders opgeven.

Is er een mogelijkheid om iets van vrijwilligerswerk te doen? dat je misschien 2 ochtenden buiten de deur iets nuttigs doet en leuk tijdverdrijf voor jezelf?

of heb je niet een hele leuke hobby?

succes ermee! alles heeft een keerzijde, zo zie je maar...
 
Quote
RE: werk in huis
Caatje  schreef op: 27-10-2012 09:46:48
Ik ben ook vrijwillgerswerk gaan doen en heb er een hoop nieuwe mensen leren kennen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op werk in huis
Naam
Bericht