Menu
 

Topic:

belastingdienst grrrr

Anon  schreef op: 25-10-2012 14:25:24

Effe klagen hoor!

belastingdienst zou het wel makkelijker kunnen maken, nou nee hoor! als ze maar meer geld binnen kunnen krijgen...

Manlief heeft al een aantal jaren ouderschapsverlof. (3 kids, 8 uur pw en nu 4 pw) Hiervoor krijgt hij een vergoeding van de belastingdienst, dachten wij tenminste. Netjes ingevuld allemaal oa de vraag in hoeverre je achteruit bent gegaan in inkomsten. Hij werkt 80 %/90% in plaats van 100% dus dat was een aardig bedrag, dus ja we kwamen in aanmerking voor de maximale vergoeding van 1700 euro...Blijkt dat ze niet over het jaarinkomen kijken, maar vergelijken met het jaar ervoor...conclusie, je moet alle ouderschapsverlof zo snel mogelijk opmaken om een beetje in aanmerking te komen en je mag vooral geen promotie maken, want dan heb je meer salaris dan in het jaar ervoor en dan hang je... ze maken het werken er echt niet leuker op... deze regeling is toch ter stimulering van extra banen...

(en dan hoor ik een vriendin vertellen, ja pa en ma zitten in de schuldsanering, pa is ziek thuis, maar kan wel flink bij klussen omdat ze het van de schuldsanering niet kunnen redden...nee gek he, waarom zit je dan in de schuldsanering... en wij betalen wel netjes (heb zelfs een witte poetshulp))

 
Quote
Navigatie
RE: belastingdienst grrrr
Peekaboo  schreef op: 25-10-2012 14:38:19
Vind het heel naar voor je maar dat is toch echt een kwestie van goed inlezen. Het staat heel duidelijk aangegeven in de regeling zelf. 


De ouderschapsverlofkorting is het aantal uur ouderschapsverlof dat u opneemt in 2012 vermenigvuldigd met € 4,18. Het bedrag van de ouderschapsverlofkorting is maximaal uw belastbaar loon in 2011 min uw belastbaar loon in 2012.


Is het ouderschapsverlof begonnen vóór 2012? Dan berekent u de maximale ouderschapsverlofkorting anders. U trekt uw belastbaar loon over 2012 af van uw belastbaar loon over het jaar vóór het jaar waarin uw ouderschapsverlof begon.



Voorbeeld


Uw ouderschapsverlof is ingegaan in 2011. Dan hebt u uw belastbaar loon over 2010 en 2012 nodig. Uw maximale ouderschapsverlofkorting is namelijk uw belastbaar loon over 2010 min uw belastbaar loon over 2012.



 

 
Quote
RE: belastingdienst grrrr
Mieps01  schreef op: 25-10-2012 15:22:12
Ben het met peekaboo eens. En klaarblijkelijk maak je ook al even gebruik van de regeling. Dus ja, jammer dat het je tegenvalt dit jaar, maar dat had je kunnen weten Als je de regels goed had bekeken.

Wat anderen in de schuldsanering te maken hebben met het betalen van jouw ouderschapsverlof weet ik eigenlijk niet? Tenzij ze jou geld schuldig zijn heb je niks met hun ( nood) situatie te maken. Zo'n feest zal het niet zijn.
 
Quote
Navigatie


Reageren op belastingdienst grrrr
Naam
Bericht