Menu
 

Topic:

passend vervolgonderwijs

Shilkhuijsen  schreef op: 25-10-2012 13:24:10
hoi allemaal,

Mijn oudste dochter zit in groep 8 en is 11 jaar. Door haar syndroom heeft een geringe lengte van 135 cm en een sociaal-emotionele achterstand van bijna 2 jaar. Haar IQ is ook niet zo hoog, waardoor er eigenlijk geen geschikt vervolgonderwijs voor haar is. Er zijn twee mogelijkheden:

1. ze gaat naar een mythylschool, waar ze de komende 3 jaar waarschijnlijk een van de betere leerlingen zal zijn, wat motoriek betreft
2. ze gaat naar een reguliere vmbo, waar ze met alles het onderspit zal delven, maar wel kinderen zal tegenkomen, die uitgaan, etc.

Moeilijke beslissing. Ze danst graag, zingt graag en  moet echt hard werken om een beetje reultaat te hebben met huiswerk. Haar klasgenoten komen bijna niet meer spelen, aangezien ze sociaal-emotioneel niet meer aansluiten. Best heftig.

Komende maandag hebben we vervolggesprek op school. Ben echt heel benieuwd!

groetjes
 
Quote
Navigatie
RE: passend vervolgonderwijs
Anon  schreef op: 25-10-2012 13:33:11
Ben je al een keer gaan kijken op de mytylschool? OP het vso  zijn veel meer lopers dan op de SO afdeling, omdat het op de gewone basisschool nog wel ging maar op het VO niet meer. Als je dochter een achterstand heeft van 2 jaar sociaal emotioneel ben ik bang dat ze het heel zwaar gaat krijgen op het VMBO. Het is leuk om tussen pubers te zitten die wel uitgaan, maar zij is daar nog helemaal niet aan toe. Op de mytylschool ontwikkelen ze zich binnen het vmbo vergelijkbaar, ook daar zijn het uitgaande pubers...
 
Quote
RE: passend vervolgonderwijs
Anne Mv 3  schreef op: 25-10-2012 13:36:37
Kan de basisschool haar niet een jaar langer onderwijs bieden met alvast wat extra verdieping als voorbereiding op het voortgezet onderwijs?
Dan heeft ze ook een stuk achterstand weggewerkt op sociaal/emotioneel gebied en kan ze het onderwijs op het vmbo w.s. goed aan!
Mytylschool lijkt me voor haar niet zo'n goede keuze omdat ze zich dan niet 'op kan trekken' aan anderen, dat zou toch ook jammer zijn?!
Suc6 met het zoeken naar de beste keuze voor je meisje!
 
Quote
RE: passend vervolgonderwijs
Shilkhuijsen  schreef op: 25-10-2012 13:51:27
dank jullie wel voor de reacties.

Janna zit qua leren al aan haar plafond. Dus een jaar extra in groep 8, zou sociaal-emotioneel wel helpen, maar verder zou ik daat zelf niet voor kiezen. Het is wel een optie die ik gewoon eens ga voorleggen aan het team.

Op de mythylschool zou ze wel erkenning krijgen, dat er meer kinderen lichamelijk beperkt zijn. En sociaal-emotioneel een veilige ontwikkeling kan doormaken.

Het probleem is eigenlijk, dat er geen duidelijk ontwikkelingsprofiel bekend is bij Albrightsyndroom

Sandarijn
 
Quote
RE: passend vervolgonderwijs
Jacquelien  schreef op: 25-10-2012 13:55:16
Komt ze in aanmerking voor test voor Lwoo indicatie? Dan kan ze met extra ondersteuning toch naar het vmbo (kader of basisberoeps).

Hiervoor moet je wel voldoen aan bepaalde achterstanden ed. Als ze hier niet 'goed' genoeg voor is dan is er nog het praktijkondewijs. Ook hiervoor is een (pro) indicatie nodig. Maar bij het testen voor het Lwoo komt dit vanzelf naar boven.
 
Quote
RE: passend vervolgonderwijs
Shilkhuijsen  schreef op: 25-10-2012 13:58:58
hoi Jacqueline,

Ben zo bang dat ze in het lagere vmbo onderwijs door haar sociaal-emotionele achterstand ten onder gaat. Ze denkt eigenlijk pas als een kind van 9.

Sandarijn
 
Quote
RE: passend vervolgonderwijs
Jacquelien  schreef op: 25-10-2012 14:03:57
Ja dat kan, alleen kan ik dat via internet niet inschatten.

Maar ga eens kijken op een vmbo school, stel daar je kritische vragen. Zoek een kleine school, wie weet.....

Maar is het lwoo traject met jullie besproken ivm vmbo onderwijs?
 
Quote
RE: passend vervolgonderwijs
Shilkhuijsen  schreef op: 25-10-2012 14:10:09
ja, dat wel. We hebben een speciale school gericht op kinderen met een achterstand van twee jaar op rekenen en taal. Echter, die gaan uit van kinderen met een IQ vanaf 90. In principe gaan deze kinderen na 1 of maximaal 3 jaar terug naar het reguliere vmbo. Dat was voor ons ook een van de betere opties, maar zij hebben al gezegd, dat ze waarschijnlijk deze zorg niet kunnen bieden.

Onderwijs is erg huiverig voor onbekende ontwikkelingsprofielen.

Sandarijn
 
Quote
RE: passend vervolgonderwijs
S@ssefr@s  schreef op: 25-10-2012 16:09:25
Ik weet even niet of Mytyl hetzelfde is als Cluster 3, maar in cluster 3 zou misschien een goede optie zijn voor jouw dochter. Mijn zoon is van regulier naar sbo gegaan. Na deze school ging hij naar cluster 4. Dit ging niet lekker en nu zit hij op een cluster 3 school. Hij is nu 17 en kan er nog 3 jaar blijven. Zijn totaal iq is 70 en hij heeft een soc. emotionele achterstand van 2 jaar. Hij zit er wel aan de bovengrens maar is er zo op zjn plek! Eindelijk hoeft hij niet meer op zijn tenen te lopen. Hij is nu ook eens de beste bij sommige onderdelen. Wij hebben een blijer kind terug gekregen sinds hij daar zit. Hij wordt volledig geaccepteert door de andere leerlingen en de begeleiding is er super.
 
Quote
RE: passend vervolgonderwijs
S@ssefr@s  schreef op: 25-10-2012 16:10:33
Oef, sorry voor de typfouten!
 
Quote
RE: passend vervolgonderwijs
Shilkhuijsen  schreef op: 25-10-2012 17:24:36
fijn voor deze reactie! ik heb het inderdaad over cluster 3. Dochter heeft een IQ van 83 en heeft best wel wat in haar mars, maar blijft ongeloofelijk achter, door haar kleinere lengste, verlate puberteit en sociale achterstand. Dus ik denk, dat een eventuele cluster 3 toekenning haar toegang geeft tot deze plek

Dank je wel, Sandarijn (mama van Janna 11, Puck 10 en Mika 7)
 
Quote
Navigatie


Reageren op passend vervolgonderwijs
Naam
Bericht