Menu
 

Topic:

gezondheid en gebit

Tulp  schreef op: 24-10-2012 08:36:28
kan je last van je gezondheid krijgen door het gebit ?
aangezien ik nu al zolang met vage klachten loop en ze kunnen maar niks vinden huisarts en KNO .

Ik heb geen slecht gebit, maar ben ik heb in 2009 tijdens mijn zwangerschap een wortelkanaal behandeling gehad + verstandskies trekken omdat ik zwanger was wou ze geen foto's maken waar de kanalen precies zaten dus ze deed het min of meer op gevoel ( en zeer zeker op mijn gevoel auw   . Sindsdien loop ik zo te sukkelen met verkoudheid, keel klachten, vermoeidheid enzv.

Zou dat kunnen ? en zou ik daarvoor weer naar de tandarts moeten of toch weer naar de HA ??
 
Quote
Navigatie
RE: gezondheid en gebit
Caithy  schreef op: 24-10-2012 08:47:29
Is er inmiddels wel een foto gemaakt om te kijken of alles goed is? Want dat is wel belangrijk. Eerst alles uitsluiten en daarna naar de HA want het kan best zijn dat er nog een sluimerende ontsteking zit.
 
Quote
RE: gezondheid en gebit
Debbel79  schreef op: 24-10-2012 08:50:31
ik denk niet dat het wat met je gebit te maken heeft, maar met je zwangerschap!!
ik ben sinds ik kinderen heb ook veel vaker verkouden, grieperig, moe enz. ik gebruik ook regelmatig neusspray.
je bent een heel ander leven gaan leiden, wat uiteraard ook vermoeidheid teweeg brengt, en kinderen lopen nu eenmaal wat sneller een verkoudheid op bij andere kinderen, die jij wrs ook weeer oppakt. en als je al een zwak gestel hebt dan kun je daar last van blijven houden/

mag ik je een tip geven: ga regelmatig lekker naar de sauna, en dan goed flink veel van hete sauna naar buiten. daar bouw je enorme weerstand mee op. sinds ik dat 1x per 2 maanden doe, ben ik veeeeel minder vaak verkouden en grieprig.

succes
 
Quote
RE: gezondheid en gebit
Mieps01  schreef op: 24-10-2012 15:18:25
Ik veronderstel dat je sinds 2009 vast al eens weer naar de  tandarts bent geweest en foto's hebt laten maken? anders zou ik dat maar gewoon doen. Normale controle is voor mij ieder half jaar. Een jaar is al lang..

Als er echt iets in je kaak aan de hand is kun je daar wel ziek van zijn. Of dat echt zo is bij jou? Je leven verandert ook erg met kinderen, misschien moet je wat beter voor jezelf zorgen of rust je net te weinig.. valt aan deze kant van de pc weinig van te zeggen.
Hoop dat je je snel wat beter voelt
 
Quote
RE: gezondheid en gebit
Ster  schreef op: 24-10-2012 19:37:46

Het zou wel degelijk aan je gebit kunnen liggen. Ik heb namelijk onlangs een kies laten trekken. Ze waren eerst bang dat gehecht moest worden, maar het is goed gegaan gelukkig. Op de foto konden ze namelijk zien dat de wortels heel  dicht bij de holtes zaten. Dus als er een lek zou ontstaan moest dat gehecht worden door de kaakchirurg. Want een lek kan namelijk chronische verkoudheid veroorzaken zo is mij verteld. Maar zijn er na de zwangerschap dan helemaal geen foto's meer gemaakt????? Ik zou in elk geval heel snel naar de tandarts gaan om om uitleg te vragen.

 
Quote
RE: gezondheid en gebit
Tulp  schreef op: 26-10-2012 22:31:25
Ik heb er nooit eerder over nagedacht dat het daar aan kon liggen, pas als je alles op een rijtje gaat zetten over hoe het kan en wat doe ik "verkeerd" begon het lampje te branden zeg maar .

dit is niet aanvallend bedoeld. 
Dat ik anders ga leven door kinderen, dat kinderen bacterien meenemen weet ik ook.
Maar geloof mij, ik krijg voldoende rust en ontspanning
De Ha en KNO begon ook al over de kinderen, druk leven,negatieve spiraal blabla enzv ..

Maar , dit is zo raar dit is anders, het gevoel dat je zeker weten weet dat er wat is, en dat ik met zekerheid kan zeggen "het ligt niet aan de kinderen " of mijn leven met de kinderen .

vandaar dus mijnvraag of het daar aan kan liggen en wat voor klachten het kan geven .
Ik ga maandag direct afspraak maken bij de tandarts en vragen om foto's te maken ...


 
Quote
Navigatie


Reageren op gezondheid en gebit
Naam
Bericht