Menu
 

Topic:

Verlof dagje school

Orange  schreef op: 23-10-2012 12:04:35
Ik heb verlof gevraagd en niet gekregen. Wel voor de jongste van 4 maar niet voor de oudste van 5. Het gaat om een maandag.
Niet dat ik niet gewoon naar huis kan hoor op zondagavond, maar ben toch wel een beetje teleurgesteld.
Eerlijk duurt het langst en ik wilde niemand ziek melden dat druist tegen mijn gevoel in. En het is nogal raar... dat samen ziek zijn op dezelfde dag.
Het is voor school ook een pricipe kwestie natuurlijk maar toch is het jammer. Ik weet ook niet wat ik hiermee wil. Gewoon even balen denk ik.
Ik lees zoveel dat scholen niet moeilijk doen..
 
Quote
Navigatie
RE: Verlof dagje school
Tessa_mv2  schreef op: 23-10-2012 12:09:09

Wij hebben het laatst ook gehad.
Eerlijk aangevraagd en af gewezen.
Een ander kind uit de klas had wel vrij gekregen (een week zelfs) en wij vroegen 2 uurtjes op vrijdag middag voor 1 kind.

Kind van een week was voor een verjaardag van een oom in amerika en die van ons een verjaardag van een tante in nederland.

Mijn man heeft gebeld met de directeur voor het verschil en officieel mag hijg een vrij geven voor dat soort dingen.
Het andere kind uit de klas was een lastig geval met meerdere gesprekken en utieindelijk toestemming gegeven. Bij ons dus niet.
Hij heeft wel gezegd geen actieve melding te maken bij de schoolinspectie maar als wij er neit waren en de inspectie kwam controleren dan zou hij er niet om heen draaien.

Wij hebben de gok genomen en zijn weg gegaan.
De school krijgt een flinke boete als ze vrij geven voor zulke dingen.

 
Quote
RE: Verlof dagje school
Femke  schreef op: 23-10-2012 12:09:16
hier in de omgeving doen alle scholen moeilijk..en ook wel logisch eigenlijk toch, ze zijn leerplichtig, en je kunt ook in de vakantie een weekendje weg, tja das duurder maar dat is toch ook voor alle ouders zo. Als een school jou wel verlof geeft dan kunnen ze een hele erge boete krijgen van de inspectie...Tja ziek zijn op 1 dag dan val je door de mand, trouwens als de juf dan zegt bij binnenkomen, zo weer beter dan moet je kind wel liegen..
Je kunt de volgende keer wel een 12,5 of 25 jarige jubeleum ofzo verzinnen, maar ook dat is niet eerlijk en moet je kind liegen...tja of meer geld uittrekken of gewoon op zondag naar huis, ik ook verlang wel weer naar die tijd dat je lekker op je eigen moment op vakantie kon, maar helaas....
 
Quote
RE: Verlof dagje school
Mamajenti  schreef op: 23-10-2012 12:13:20
Je kind van vijf mag je toch nog een aantal uren thuis houden? Dat is hier tenminste wel zo. Maarja, manlief moet werken, dus hier toch al geen kans om te gaan haha
 
Quote
RE: Verlof dagje school
Orange  schreef op: 23-10-2012 12:14:48
Oh, maar ik ga niks verzinnen hoor! Wij krijgen dit weekendje weg. Vind het vervelender voor de gevers daarvan dan voor ons. Ik zou zelf gewoon in de vakantie geboekt hebben.
 
Quote
RE: Verlof dagje school
Meanne  schreef op: 23-10-2012 12:24:15
Hier op school is het ook zo verschillend!!!

Ouders waarvan vader en/of moeder een eigen zaak hebben krijgen zo vrij, ouders van gescheide kinderen krijen zo vrij!!!

Jaren terug hadden wij vrij gevraagd omdat wij een hele nare periode achter de rug hadden en mijn ouders waren 35 jaar getrouwd. We gingen met de hele fam naar het buitenland maar mijn zoon krreg geen vrij, zelfs niet met de werkgevers verklaring van mijn man en vader.

Wij zijn gegaan, bij thuiskomst lag een brief van de schoolinspecitie.
Daar op gesprek geweest en ze wilde ons naar de rechter sturen, toen brak van mij vader, ik ook huilen en die vrouw ook huilen. Nu hebben we een officiele waarschuwing tot hij 18 is.
 
Quote
RE: Verlof dagje school
Femke  schreef op: 23-10-2012 12:27:10
Kind van 5 mag je thuishouden als het te moe is, niet omdat het een weekendje weg gaat...het is niet zo dat een kind van 5 zonder opgaaf van reden thuis mag blijven
 
Quote
RE: Verlof dagje school
Joltje  schreef op: 23-10-2012 12:28:47
goh, dan zijn hier bij ons op school toch best coulant volgens mij.  Wij hebben al eens een week vrij gekregen tussendoor omdat mijn man ziek was geweest en wij niet in de reguliere tijd op vakantie konden, toen was mijn dochter 7 jaar  en vorig jaar kreeg ik mijn diploma uitgereikt en ik had daar graag de kinderen bij gehad. Zonder problemen kregen ze die dag vrij. Gewoon officieel geregeld!  En hier ging het dus om 9 jarige........

volgens mij hangt het dus ook wel een beetje van de school af. 
 
 
Quote
RE: Verlof dagje school
Macife  schreef op: 23-10-2012 12:43:44

Quote Méanne:


Ouders waarvan vader en/of moeder een eigen zaak hebben krijgen zo vrij, ouders van gescheide kinderen krijen zo vrij!!!



dat is hier ook en waarom.. om dat meestal fam met een eigen bedrijf geen vakantie/vrij kunnen nemen tijdens schooltijden vrij. Hier is er ook een aparte regeling voor.

wij komen daar ook mee in aanmerking. maar we moeten het ruim op tijd aan vragen en het moet niet de spuigaten uitlopen en ook niet voor 1 dagje vrij

---

nou ik vind het eigenlijk harstikke goed.. als de school voor ieder ding de kinderen vrij gaat geven,blijven dadelijk de klassen leeg. de kinderen zijn nu eenmaal leerplichting en daar moet de school aan houden en ook de ouders dus. en een dagje langer/eerder op vakantie vind ik daar dus ook geen reden voor. ook niet voor een verjaardag,dan maar in het weekend.

de scholen moeten dan wel één lijn trekken en niet de andere wel geven omdat die misschien moeilijk deden.. 
 
Quote
RE: Verlof dagje school
Orange  schreef op: 23-10-2012 12:50:27

Zo Méanne, dat is ook een heftig verhaal!

Die één lijn trekken gaat bij ons ook niet zo op vandaar dat ik het best jammer vind.
 


 

 
Quote
RE: Verlof dagje school
Anoniema  schreef op: 23-10-2012 13:00:51
Hier doen ze gelukkig niet zo heel moeilijk , mits je natuurlijk geen misbruik maakt.

 
Quote
RE: Verlof dagje school
Jomi  schreef op: 23-10-2012 13:16:27
Er zijn geen vaste regels, het wordt gewoon per situatie bekeken. Per school natuurlijk ook door verschillende personen, dus je kan het niet met elkaar vergelijken.

Hier doen ze niet zo moeilijk, wij hebben de maandag vrij gekregen voor een weekendje weg en een andere keer de middag allebei voor het pensioen van mn schoonvader.
 
Quote
RE: Verlof dagje school
Bepje  schreef op: 23-10-2012 23:19:51
Omdat mijn man een bedrijf heeft en omdat wij in de schoolvakanties meestal niet met ons gezin weg kunnen mogen we wel eens vrij vragen. Dit doen wij hooguit 1 x per jaar en na overleg, ruim van tevoren.  Nu hadden we toevallig de mogelijkheid om de herfstvakantie samen vrij te zijn dus maken we er geen gebruik van verder dit jaar.
Als iedereen op vrijdagen en/of maandagen vrij krijgt wordt het natuurlijk een rommeltje omdat dan iedereen buiten de schoolvakanties gaat.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Verlof dagje school
Naam
Bericht