Menu
 

Topic:

kan mn huishouden niet goed bijhouden pf

Mamav2zoons  schreef op: 10-12-2011 17:00:19
zit ff niet zo lekker in mn velhuis!
ik heb zo weinig tijd voor het huishouden!! benedenverdieping gaatr nog wel maar de boven verdieping een goed onder handen nemen komt er bijna niet van! das nu alweer 4weken geleden!! alleen in tussentijd stoffen stofzuigen en wc.
ik heb 2 kids en de oudste is 3 en de jongste 7mnd maar de jongste heeft veel aandacht nodig en slaapt niet veel en sávonds huilt hij heel veel en stopt pas als ik samen met hem in ons bed leg dus ik ga iedere avond om half 9 naar bed en kan dan ook bijna niks doen in het huishouden ja koken (man is om 18 uur thuis) keuken opruimen kids in bad en dan naar bed
de was houd ik erg goed bij anders word ik gek en kan ik het niet meer overzien ben ik bang ik heb het idee dat ik altijd achter de feiten aanloop!!ik heb altijd een soort van stress gevoel,
ik werk overigens maar anderhalve dag (12 uur) dus ik weet best dat het wel meevalt en dat ik misschien wel zeur maar wilde toch ff mn verhaal kwijt,
 
Quote
Navigatie
RE: kan mn huishouden niet goed bijhouden pf
Anoniem  schreef op: 10-12-2011 17:06:45
Herken het! Hier hetzelfde, beneden valt nog wel mee. Maar boven, de garage, het washok.... Pfff...
Ben blij om te lezen dat er iig nog één iemand is bij wie het hetzelfde is. Meer dan voor de kinderen zorgen, werken, koken en de was zit er hier niet in
 
Quote
RE: kan mn huishouden niet goed bijhouden pf
Juulmvjens  schreef op: 10-12-2011 18:07:22
Hier heb ik dat ook in drukke tijden hoor. Het is hier wel (redelijk) schoon, maar het hele huis opgeruimd hebben lukt me nooit. Ik heb 2 kinderen, een enorme sloddervos van een man, een baan van 3 dagen en een druk sociaal leven.

Ach, zolang het sanitair en de keuken goed schoon zijn en we nog genoeg schone kleding in de kast hebben liggen maak ik me niet al te druk.

Maar ik begrijp je helemaal hoor!
 
Quote
RE: kan mn huishouden niet goed bijhouden pf
Mamav2zoons  schreef op: 10-12-2011 18:31:53
fijn herkenning!!! en ik denk zelfs weleens over een tijdje word het makkelijker oudste op school jongste psz dan komt het vast weer goed maar ik wil gewoon nu ook genieten van mijn kinderen zonder gedachte aan mn badkamer en slaapkamers enz...
 
Quote
RE: kan mn huishouden niet goed bijhouden pf
Lelie  schreef op: 10-12-2011 18:52:46
Ik heb 2 dochters, 1 van bijna 4 en 1 van ruim 9 maanden. De jongste is een echte handenbinder, slaapt overdag in de draagdoek en 's avonds bij mij in bed. Ik hou alles zoveel mogelijk bij, sta regelmatig 's morgens om 6 uur te strijken als de jonste net wakker is. VOor de rest bereid ik of mijn man alles zoveel mogelijk voor voor de volgende dag, zodat ik dan tijd heb voor andere klusjes. Nu heb ik bijvoorbeeld al het fruit voor morgen gesneden, rauwkost voor tussendoor en de groenten voor het avondeten. Ook de kleertjes liggen al klaar, brood ligt uit enz enz.
Ook neem ik mijn jongste gewoon mee als ik het huishouden aan het doen ben. Als ik de badkamer schoonmaak zet ik haar in een leeg bad samen met een teiltje badspeeltjes. Ga ik strijken neem ik haar mee naar boven en is ze daar weer even zoet, alle kleine beetjes zijn meegenomen. Bij ons is bijhouden in ieder geval het toverwoord.
 
Quote
RE: kan mn huishouden niet goed bijhouden pf
Nimmie  schreef op: 10-12-2011 19:30:20
Ik ben vandaag heel de dag bezig geweest,

ik en mannetje zijn naar de zolder verhuist en daisy en mn stiefdochter hebben onze kamer gekregen lekker groot
en de roze prinsessen kamer word speelkamer..

ben nu alles aan het inrichten en poetsen... maar moet zeggen heeft een heerlijk gevoel
 
Quote
RE: kan mn huishouden niet goed bijhouden pf
F Mv T En M  schreef op: 10-12-2011 20:28:13
Hier ook een 2e die 1 1/2 jaar scheelde met grote broer, hier was het magische woord, buikdrager, de jongste heeft het hele 1e jaar in de buikdrager gehangen, zo kon ik stofzuigen, dweilen, poetsen en kon ik toch mijn huishouden doen en was zoonlief heerlijk rustig en tevreden.
 
Quote
RE: kan mn huishouden niet goed bijhouden pf
Anoniem  schreef op: 10-12-2011 21:26:16
laat je man in het weekend de kinderen een ochtend meenemen het huis uit. Dan kun jij je gang gaan en de boel eens grondig uitmesten. En vervolgens bijhouden. Je momenten pakken als de kinderen slapen, gooi op tijd dingen weg, en als de kinderen aan het spelen zijn ff gauw een soppie door de koelkast, een lapje over de keuken, een stofdoek over de kasten. ik zorg er altijd voor dat ik een emmer met schoonmaakmiddelen en doekjes boven en beneden heb staan.
 
Quote
RE: kan mn huishouden niet goed bijhouden pf
Anoniem  schreef op: 11-12-2011 12:42:55
je zult inderdaad echt eerst de boel grondig aan de kant moeten hebben wil je het bij kunnen houden. Daarom inderdaad of een nacht doorhalen (hihi) of je zorgt dat iemand even een dagje de kinderen neemt en jij even flink kunt doorwerken. dan is het een kwestie van bijhouden.. maar ja ook dat is moeilijk als je het overzicht niet hebt. misschien is erin berusten voor nu een optie.. ik kan dat niet dus hier worden man en kinderen af en toe de deur uit gebonsjoerd.
 
Quote
RE: kan mn huishouden niet goed bijhouden pf
Nimmie  schreef op: 11-12-2011 13:29:55
hier ben ik blij dat daisy om de week bij der papa is, dat is voor mij een rede om mijn knop om te schakelen en er voor te gaan ..

ik moet zeggen ben al vanaf vrijdag tot gister avond laat boven bezig geweest ( moet wel zeggen ) dat we dan meteen alle kamers geswitcht hebben hoor ..

badkamer heb ik ook meteen mee gepakt en nu zometeen hier beneden nog even poetsen en alles is gedaan ..

samen met mannetje doe ik dit allemaal lekker samen met de muziek hard ff lollen en geinen met elkaar en doorgaan.
maar we willen hier een nieuw jaar in gaan zonder poespas.

2012 is ons doel om opnieuw te beginnen en het verleden los te laten!! aangezien we hier veel problemen hebben gehad en zowat uit elkaar zijn geweest
 
Quote
RE: kan mn huishouden niet goed bijhouden pf
Satekroket  schreef op: 12-12-2011 15:31:34
@to
Blijf je dan om 20.30 in bed? Kan je niet opstaan wanneer je zoontje in slaap is gevallen?
Onze jongste was ook een erg onrustig mannetje en onze dochter is maar 2 jaar ouder. In die tijd was ik ook blij, dat ik het nodigste gedaan had hoor. Dat is toch logisch. Je moet dan gewoon je prioriteiten hebben. Wanneer je kids ouder worden krijg je vanzelf meer tijd voor het huishouden.
Of je man in het weekend je kinderen laten bezighouden, zodat je even door kunt gaan.
 
Quote
RE: kan mn huishouden niet goed bijhouden pf
Mamav2zoons  schreef op: 13-12-2011 09:20:11
nou ik probeer weleeens op te staan maar dan word meneer snel weer wakker en gaat dan zoeken maar als ik wegga dan gaat mn man er naast leggen dat gaat ook hij heeft echt behoefte aan lich contact hij ligt ook vast tegen me aan en houd me vast met zn handje!
gisteravond de badkamer goed onder handen genomen dus die is nou schoon!! :d!!! beneden nu ga ik vanavond een slaapkamer proberen schoon te maken opruimen dat hoeft niet want dat hou ik wel altijd goed bij maar eens lekker de ramen zemen achter de kasten enzo maar erg lekker dat er herkenning is!!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op kan mn huishouden niet goed bijhouden pf
Naam
Bericht