Menu
 

Topic:

wat vinden jullie?

Zomaar  schreef op: 22-10-2012 20:56:17
ik baal zo

even een korte uitleg: mijn broertje trekt erg zijn eigen plan en ik ben van nature geneigd hem de ruimte te geven en te volgen.
ook bij mijn ouders bepaald hij uiteindelijk vaak hoe de dingen lopen.

bv vorig jaar oud en nieuw. hij wilde met zijn allen afspreken. mijn ouders hun plannen veranderd, wij onze plannen veranderd en uiteindelijk gaat hij werken en zegt hij af.

Nu weer het volgende:

dit weekend zou mijn moeder komen logeren omdat de kinderen dat graag een keertje wilden. wij gaan zaterdag avond naar een feest en hadden dan dus meteen oppas
mijn broertje wil nu het weekend bij mijn ouders logeren en dat mijn kinderen daarheen komen. dat vind ik voor de kinderen veel. er is ook zwemles, kinderfeestje etc

wij zouden dan de kinderen zaterdag brengen (45 min rijden), zelf terug naar het feest, zondag ochtend vroeg terug en de kinderen ophalen en dan weer naar huis en zoontje naar het feestje brengen
mijn voorstel: mijn moeder komt logeren, zondag komt broertje langs bij mij

we willen nl nog een keer afspreken omdat hij een paar weken op reis gaat.

hij wil niet hierheen komen rijden, dat vindt hij te ver voor een dagje (1 uur rijden) met hun zoontje

nu heb ik de volgende opties:

- alles afzeggen, oppas proberen te regelen. Daarmee stel ik wel de kinderen teleur (oma's afspraak staat al weken) en oma ook, die wil graag alle kleinkinderen samen
- feest afzeggen (heb al gereserveerd en betaald) en zelf ook bij mijn ouders logeren
- kinderen zaterdag brengen en zondag vroeg halen en dus 4 keer 45 min rijden en zelf mijn broertje nauwelijks zien
- broer opbellen en zeggen dat hij het weer leuk bedacht heeft maar dat wij een afspraak hebben met mijn moeder en hij maar wat anders moet bedenken (dat zou mijn moeder erg vinden want dan is hij boos en ziet ze hem en zijn fam ws niet meer voordat hij op reis gaat)

Heel verhaal maar ik zit er mee.

Wat zouden jullie doen, ik ben niet zo objectief meer

 
Quote
Navigatie
RE: wat vinden jullie?
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 22-10-2012 20:58:34
Tja sorry maar als jullie met je moeder die afspraak al weken hebben staan zou ik me daar gewoon aan houden. Dan moet je broer zich ook maar eens een keertje aanpassen. Kan hij dat niet? Ja dat is dan pech voor hem.
 
Quote
RE: wat vinden jullie?
Nimmie  schreef op: 22-10-2012 21:00:16
met nicole eens hoor


het wereldje draait niet alleen om hem hoor
 
Quote
RE: wat vinden jullie?
Mieps01  schreef op: 22-10-2012 21:01:38
Ik zou nietbvoor je moeder invullen. Jouw afspraken staan al. Je broer is maar flexibel dat weekend of verzint war anders.
 
Quote
RE: wat vinden jullie?
Zomaar  schreef op: 22-10-2012 21:09:45
Ik weet dat mijn moeder het erg zou vinden als ik hem zeg dat het niet door gaat dit weekend. Zij doet erg haar best om de familie af en toe samen te krijgen en wil het iedereen naar de zin maken. Alle kleinkinderen samen gebeurt zelden, hij heeft ook nog een dochter bij zijn ex die dit weekend ook komt logeren.

Voor mezelf is het makkelijk, dan trek ik mijn eigen plan, maar ik wil mijn moeder niet kwetsen en dat doe ik dan wel............

Ze vindt het ook moeilijk dat hij een verre (gevaarlijke) reis gaat maken en ik snap dat ze juist nu graag nog even iedereen samen heeft.
 
Quote
RE: wat vinden jullie?
Miesje  schreef op: 22-10-2012 21:16:03
optie 4
 
Quote
RE: wat vinden jullie?
Mieps01  schreef op: 22-10-2012 21:29:43
Dan komt jij gewoon even naar jouw huis. als je het anders doet ben je gewoon de gek.
 
Quote
RE: wat vinden jullie?
Hope  schreef op: 22-10-2012 21:36:49

Jij mag wel 4x 45 minuten gaan rijden met je kinderen, maar hij vindt 1 uurtje teveel? Ik zou er zo klaar mee zijn.

Snap wel dat je je moeder niet wilt kwetsen, maar kan je het hier niet met je moeder over hebben dan? Dat het onredelijk is dat hij jullie in deze positie zet? Want zoals ik het hier lees is de enige mogelijkheid om je broer zijn zin te geven anders heb je een probleem. Daar zou ik voor passen. Maar wel met je moeder overleggen waarom.


Als je moeder er dan voor kiest om de afspraak met jou en je kinderen af te zeggen, een afspraak die al weken staat.......dan zou ik haar ook vragen waarom jij (en je kinderen) weer moet wijken voor je broer. Maar goed, ik wil ook niet stoken in een familie  Alleen ben je er zo te lezen zelf ook wel klaar mee, met dat gedrag van hem.

 
Quote
RE: wat vinden jullie?
Zomaar  schreef op: 22-10-2012 22:08:34
mijn moeder heeft aangegeven dat de keus bij mij ligt, als ik ervoor kies dat ik graag wil dat mijn moeder gewoon hier komt met mijn nichtje zegt ze mijn broer af.

ik heb hem gsmst dat dit weekend erg slecht uit komt om die kant op te rijden en of het geen optie is dat hij zondag hierheen komt. hij stuurde een berichtje terug dat hij wel ff zou kijken en later dat hij misschien een ander weekend vrij kan maken.

ook belde mijn moeder dat hij haar had gebeld over dat andere weekend. morgen laat hij weten of dat kan. als het niet lukt dan pas ik mij aan aan de plannen (dat heb ik niet gezegd) maar dan voelt het voor mij oke, hij doet nu zijn best.

ik heb mijn moeder ook uitgelegd dat het voor mij moeiljk is, dat ik haar niet wil kwetsen maar wel mijn  eigen plan moet trekken. ze snapt dat wel, ik snap hara ook dat ze iedereen samen wil hebben.

we zullen het zien, morgen horen we of het kan en is mijn moeder hier dus kunnen we samen bijkletsen. ze wil er niet tussen staan en ik vind dat dat ook niet hoeft, het is tussen mijn broer en mij, ik zit ergens mee en moet dat met hem oplossen
 
Quote
RE: wat vinden jullie?
Zomaar  schreef op: 22-10-2012 22:11:05
dat andere weekend is trouwens mijn dochter jarig op zaterdag. ze kunnen dat dan hier komen vieren en dan met mijn ouders mee en daar slapen (wij hebben helaas te weinig ruimte). ik zou het ook wel fijn vinden als hij op de verjaardag komt en ook voor mijn zoontje die een paar dagen later jarig is.
 
Quote
RE: wat vinden jullie?
Boterbloem  schreef op: 22-10-2012 22:11:25

Moeilijk.. Zo te horen hebben jullie het allemaal stilzwijgend altijd toegelaten, het is goed om daar verandering in te brengen.
Vlak voor een reis is dan wel weer moeilijk, is dat het juiste moment?


 


Alleen doe ik meestal: eerste afspraak blijft staan (tenzij er wat tussenkomt of iets echt even belangrijker is)

 
Quote
RE: wat vinden jullie?
Zomaar  schreef op: 22-10-2012 22:15:51

Quote Boterbloem:

Moeilijk.. Zo te horen hebben jullie het allemaal stilzwijgend altijd toegelaten, het is goed om daar verandering in te brengen.
Vlak voor een reis is dan wel weer moeilijk, is dat het juiste moment?


 


Alleen doe ik meestal: eerste afspraak blijft staan (tenzij er wat tussenkomt of iets echt even belangrijker is)




idd Boterbloem, dat klopt, het is gewoon altijd zo gegaan al vanaf dat we klein zijn dat hij bepaald. Dat is natuurlijk van ons beide uit onze "schuld". Als kind was dat altijd al zo.
Ik heb er zelf ook moeite mee dit voior zijn reis te doen, die is ook niet ongevaarlijk en ik ga hem ook erg missen. Het is wel mijn broertje en behalve "dit" kunnen we erg goed met elkaar en hou ik veel van hem.

Vandaar dat ik nu besloten heb om mijn plannen te weizigen als dit bij hem niet kan. Nu voelt het ook als overleggen en komt het van 2 kanten, lukt het hem niet dan is de volgende stap aan mij.
 
Quote
RE: wat vinden jullie?
Minou  schreef op: 22-10-2012 22:18:05
Jammer dat je moeder ( ik neem aan dat je breotje haar heft gevraagd of hij kon logeren) niet heeft gezegd: dan zijn we bij TO.

Nu legt ze het bij jou...


Broertje gaat dan bij je vader logeren en je moeder bij jullie, hihi!
 
Quote
RE: wat vinden jullie?
Zomaar  schreef op: 22-10-2012 22:25:30

@minou, het ligt iets lastiger. mijn moeder heeft een poosje geleden aan mij gevraagd of we evt haar kant op  konden komen en mijn broertje ook zouden vragen. dat vond ik oke.

toen kwam er een kinderfeestje tussen en mijn moeder ging gisteren mijn broer bellen, toen had ik al aangegeven dat dit weekend dan wel erg druk werd. zij zou zondag of een ander weekend voorstellen.
toch werd het dit weekend bij hun.

het is dus niet helemaal uit de lucht komen vallen die logeerpartij bij mijn ouders.

ik heb h

mijn vader is er dan niet haha, die heeft zijn eigen plannen.

 
Quote
RE: wat vinden jullie?
Zomaar  schreef op: 22-10-2012 22:29:13
huh daar ging iets mis

ik heb mijn moeder aangegeven dat we samen iets anders hadden afgesproken en dat ik me voor het blok gezet voel. daar ben ik duidelijk in geweest.

zij ziet het probleem niet zo. ik vind het zelf te druk voor mijn zoontje te druk (zwemles, logeren, vroeg terug, hele dag feestje) en voor mijn dochter die al weken niet fit is, op school aan het wennen is en ook nog naar KDV moet.

ik probeer net mijn eigen plannen te maken en zelf uit te maken wat ik wel of niet wil voor mijn gezin. daar ben ik niet altijd goed in en op zo'n moment vind ik het lastig.

ik snap wel dat mijn moeder hem graag wil zien voordat hij op reis gaat en hij moet alle andere weekenden werken.
 
Quote
RE: wat vinden jullie?
Boterbloem  schreef op: 22-10-2012 22:32:45

Zou het niet eens zozeer als schuld bekijken. Vind dat je het mooi oplost zo. En daarna inderdaad daarin doorgaan, niet meer constant hij zijn zin. Niet alleen voor jullie zelf, ook voor hem. Soms heb je het ook gewoon niet door dat jij elke keer je zin krijgt.


 


Hij klinkt niet als een beroerde broer ;-) Dus zou dat gewoon lekker rustigaan veranderen. Inderdaad: overleg is zo belangrijk. Samen kijken wat het beste is.


Succes hoor! Zorg sowieso dat je een goed afscheid hebt, zo belangrijk!

 
Quote
RE: wat vinden jullie?
Minou  schreef op: 22-10-2012 22:34:26
Jeetje...heeft hij helemaaaaaaaaaaal geen enkele dag vrij dat hij naar jullie ouders kan gaan, hangt het echt van die dag/weekend  af?

Moeilijk..


Dan zou ik het idd zo laten zoals het nu is...
 
Quote
RE: wat vinden jullie?
Zomaar  schreef op: 22-10-2012 22:43:05
dank dames, het is verder inderdaad een super fijne broer, anders was het makkelijk geweest haha.

ik bedoelde het ook niet echt als "schuld" maar zo hebben wij ons samen gevormd onbewust. hij bedacht vroeger al alle plannen en ik voerde ze uit.

blijkbaar ben ik erg volgzaam haha.

ik voel me nu wel opgelucht dat het zo loopt, normaal had ik mijn plannen gewijzigd en was er niet tegenin gegaan maar had me wel boos gevoeld. nu geef ik mijn mening en merk dat hij bereid is zijn plannen te wijzigen. ookal lukt dit niet dan vind ik het alsnog fijn dat hij dat voor em wil doen.

daarom ligt het ook niet alleen bij hem, ws heeft hij het zelf idd niet door.

hetzelfde voor de meivakantie, mijn ouders hebben ons allemaal uitgenodigd. ik heb mijn eigen beslissing genomen dat ik ga en wanneer enzo. ik zie wel wat hij doet en probeer geen verwachtingen te hebben. hij is in die dingen anders dan ik ben. dat is nou eenmaal zo, het is dan aan mij mijn verwachtingen bij te stellen en aan te geven wanneer hij over mijn grenzen heen gaat.

poeh, lijkt wel of ik volwassen begin te worden
 
Quote
Navigatie


Reageren op wat vinden jullie?
Naam
Bericht