Menu
 

Topic:

bleeegh sigarettenrook

Melissa  schreef op: 22-10-2012 14:08:53
Gisteren met de kinderen naar de dierentuin geweest, en ben er echt gewoon ziek van geweest. Smerige sigarettenrook overal. Echt vanaf het moment dat we de dierentuin binnenstapte leek het alsof er om de twee meter wel iemand stond te roken  (wou eigenlijk een kots-smilie). En de mythe dat rook in de buitenlucht wel verdwijnt, nou echt niet. Ik rook ze nog van 20 meter afstand. Eigenlijk vind ik het gewoon aso dat nietrokers niet eens normaal door een dierentuin kunnen lopen zonder in de rook te lopen van iemand anders. BAH

Misschien speciale rookhokjes maken in de dierentuin, die dicht kunnen zodat je niet over je nek gaat als je binnen een straal van 10 meter van zo'n hokje komt en het dan op de paden zelf verbieden! (nou zou ook weer niet helpen, dat hadden ze in center parcs, maar de rokers liepen straal aan het rookhok voorbij en gingen op het terras zitten met een peuk op de lip, dus op vakantie hebben wij niet op het terras kunnen zitten omdat ik anders de tafels onder kotste)

Zelfs in de speeltuin, op de bankjes, zowel links als rechts van ons twee rokers, ben op een gegeven moment maar ergens anders gaan staan, want al ben ik die eerste drie maanden door van de zwangerschap, ik word dus nog steeds fysiek erg ziek als ik alleen al de lucht ruik (hoef ik niet eens voor in de volle walm te zitten), en ik moet er dus echt (zonder aanstellerij) nog steeds van overgeven, dus heb echt al kokkend gisteren door de dierentuin gelopen.


En aangezien die toch in even lekker klagen staat, van mij mag het verboden worden, of alleen nog maar roken in afgesloten hokjes of in hun eigen huis, maar niet meer waar anderen daar last van hebben!


(en nee, wil er geen serieuze discussie van maken en ik weet hoe gevoelig het is voor rokers, maar ook voor niet rokers zoals ik kan het een hele emotie opwekken)
 
Quote
Navigatie
RE: bleeegh sigarettenrook
Ginger  schreef op: 22-10-2012 14:19:50
Ik ben ook zo'n nietroker die slecht tegen sigarettenlucht kan, ook in de buitenlucht.... Ik vind het vooral 's ochtends zo storend, als ik met de trein naar mijn werk moet, en op het perron steeds op een ander plekje moet gaan staan omdat er weer een walm mijn kant op waait.. Ik klaag even lekker met je mee, yek!
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Dani  schreef op: 22-10-2012 14:22:17
hihi ik kan niet tegen mensen met giga parfum walm... die moeten dan ook maar in een hokkie



(zeg dit met een dikke he)
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Melissa  schreef op: 22-10-2012 14:25:42
Ik heb DE oplossing, we stoppen mensen met veel parfum en een sigaret tussen de vingers in een afgesloten auto en pakken de autosleutels af zodat ze de motor niet kunnen starten.
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Jolanda1974  schreef op: 22-10-2012 14:27:52
Ik rook ook heel sterk tijdens de zwangerschap. Mijn man mocht echt geen vis eten in mijn bijzijn en ook niet vlak voor hij naar huis kwam.

Maar om nou alles te verbieden gaat ook een beetje ver  en ik ben een NIET roker maar in de buitenlucht en in je eigen huis moet je gewoon je sigaretje op kunnen steken.
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Debby1977  schreef op: 22-10-2012 14:30:49
Ze zeggen dat ex rokers de grootste zeikerds zijn als het om roken gaat..............jij hebt vroeger toch gerookt Melissa?

hahaha maar wel vervelend voor je,maar als we zelfs in de buitenlucht al niet meer mogen roken??? Jammer als iemand er last van heeft maar ik druk er echt mijn sigaret niet voor uit.
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Melissa  schreef op: 22-10-2012 14:32:24
Ik ben niet een nietroker Jolanda, ik ben een EXroker, die zijn veeeeluh malen erger hahaha. En in mijn fantasie mag ik alles verbieden

De baby's met poepluiers niet sis, is zo zielig met al die rook en parfum. ZUllen we dan alleen de poepluiers erbij in gooien. Ik maak de kontjes wel schoon en klets er een schone luier om (geen probleem met poepluchtjes) haha
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Jo  schreef op: 22-10-2012 14:32:33
Ik kom ook wel eens dames tegen waardoor het 5 minuten naar de Douglas ruikt als ze weg zijn.
Maar liever dat dan de stank van oud zweet wat je soms ruikt, jak.


 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Ginger  schreef op: 22-10-2012 14:33:38
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Melissa  schreef op: 22-10-2012 14:38:28
Ik moet eerlijk zeggen dat ik liever de zweetluchtjes en de poepluiers ruik dan de nog een half uur het idee heb dat ik de binnenkant van een parfumfles heb uitgelikt, bleegh. Maar de parfumluchtjes, ja het stinkt (helemaal nu ik zelf geen parfum of sterk geparfumeerde producten gebruiken en geen wasverzachter en sterk riekende wasmiddel, dus mijn neus is de parfum ontwent, en dan ruik je pas echt hoeveel parfumluchtjes mensen gebruiken) maar het doet niet meer dan dat, alleen even stinken.

Maar ik merk echt aan mijn lijf dat sigarettenrook slecht en ongezond is, helemaal als ik in zoveel rook heb gestaan als gisteren, mijn maag is nu nog van slag en ben nog steeds wat weeïg ervan, bah.

Dus ook daar, liever dat iedereen kleren aan heeft met veel wasverzachter , deo onder de oksels, parfum overal, ruikende gel in de haren en tictacs in de mond, dan iemand die rookt.

Wel grappig, mijn beste vriendin rookt dus ook, en die kijkt mij altijd 'boos' aan (geinig bedoelt van haar) als ik op straat loop te mopperen op al dat gerook. vaak moppert ze dan terug, ja jij drinkt een kop koffie in de ochtend, enig idee hoe jij uit de straatje stinkt dan, hahaha
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Melissa  schreef op: 22-10-2012 14:40:11

Quote SismvNick:
ja dat is goed melissa.. daar doe ik het voor.

oja, we stoppen ook nog alle katten eigenare erbij die hun kat niet bij zich houden en in ander mans tuin schijten.. waardoor je kind met stront aan zijn handen binnen komt

En dan gooien we uiteraard de drollen erbij in he?

En dan ook die mensen die hun hond aso op het grasveld laten schijten en het niet opruimen, die proppen we er ook nog bij in, en uiteraard gooien we de hopen stront er achteraan ...

Word druk in die auto! haha
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Debby1977  schreef op: 22-10-2012 14:40:27
Mijn schoonzusje is ook een ex roker maar die heeft er ook zoveel last van. Als ze ergens is geweest met de kinderen waar gerookt wordt dan worden bij thuiskomst alle kleren uitgerukt  en de kinderen meteen gedouched. Ergens hypocriet,want voordat ze kinderen kreeg riep ze altijd dat ouders zich niet zo moesten aanstellen
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Melissa  schreef op: 22-10-2012 14:47:09
Ik had ook niet in de gaten toen ik nog rookte hoe erg het stonk en hoe ziek een ander ervan kan worden. EN ik rookte veel en overal, vond eigenlijk dat roken een onderdeel van mij was , net zoals mij lach of mijn manier van praten. Dus als je mijn roken niet accepteerde dan accepteerde je mij niet.

En als mensen dan zeiden dat ze als ze bij mij waren geweest hun kleren direct gingen wassen en twee keer hun haren moesten wassen voordat het niet meer naar rook rook, vond ik ze dikke aanstellers.
Mijn moeder zei dat als mijn broertje en zusje bij mij hadden gelogeerd dat ze alles wat ze bij zich hadden ook twee keer door de wasmachine deed, en dat de knuffels daarna nog naar sigarettenrook ruikte, bullshit dacht ik dan, zo erg is het niet, mensen moeten wat te zeuren hebben.

Nou nu weet ik het!!! Gadver wat stinkt dat. Mijn man is een paar weken terug 1 nachtje bij vrienden geweest op een verjaardag en omdat er veel gasten waren heeft hij zijn eigen dekbed en kussen meegenomen, ik heb zijn kleren twee keer gewassen voordat het niet meer stonk, en ook het dekbed en kussen heb ik twee keer gewassen en zelfs toen nog een aantal dagen in de serre laten hangen want de rooklucht leek er wel in verankerd, bah

Misschien dat het lijf van een exroker de lucht herkennen als een soort gifstof en er heftiger op reageren ofzo, want het is toch wel frapant dat de exroker veel heftiger reageerd dan de nietroker.
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Mama Van Drie  schreef op: 22-10-2012 14:51:23
Ik snap je wel hoor maar ik heb het allemaal niet zo extreem als jij dat hebt......zaterdag waren we in slagharen.....sta je in de rij voor een attractie en steekt er een vrouw achter ons ook een peuk op.....dat vind ik dus eigenlijk niet kunnen en ik vraag me nu nog af waarom ik daar niks van gezegd hebt want als je in de rij staat kan je nog niet eens weglopen   ervan......vind dat dus ronduit aso.....ik ben een ex roker maar heb dat dus nooit gedaan he!!!!!
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Melissa  schreef op: 22-10-2012 14:53:06

Quote SismvNick:
In je volgende stomme rokers topic klaag ik met je mee.

Ik ga vandaag stoppen, als het me lukt, heb nu nog 1 sigaret, en ben niet van plan nieuwe te kopen..

De preriode dat ik gestopt was vond ik het ook een vreselijke stink lucht, maar ben toch weer begonnen.

En de grootste kans van slagen heb je als je nu niet die ene sigaret op rookt, dan laat je niet toe dat die sigaret nog macht over je heeft en word het symbool voor jou wilskracht! YOU CAN DO IIIIIT!
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Melissa  schreef op: 22-10-2012 14:54:10
Ik denk dat ik dat ook wel heb gedaan mama van drie, ik was echt een roker die nergens het kwaad van in zag, je staat toch buiten, wie heeft er dan last van (zo dacht ik toen)

Sorry alle mensen die last hebben gehad van mijn rookgedrag!!
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Ginger  schreef op: 22-10-2012 15:01:07
Succes Sis!! 
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Anna28  schreef op: 22-10-2012 15:02:10

Quote SismvNick:
In je volgende stomme rokers topic klaag ik met je mee.

Ik ga vandaag stoppen, als het me lukt, heb nu nog 1 sigaret, en ben niet van plan nieuwe te kopen..

De preriode dat ik gestopt was vond ik het ook een vreselijke stink lucht, maar ben toch weer begonnen.



Go for it Sis!!! Knop omzetten en ervoor gaan, als je er echt 100% achter staat dan gaat het je gewoon lukken


Ook hier een exroker die altijd overal rookte. Zelfs op de tribunes bij een festival ofzo. En dan geïrriteerd zijn als iemand commentaar had. 
Ik vond het maar irritant dat manlief me zo vond stinken, viel toch wel mee? 

Nu ik een longziekte heb en veel
benauwd ben, ben ik blij dat ik gestopt ben toen ik zwanger werd. Nu pas zie ik in hoe smerig het is. 
De lucht hangt echt overal in! Als ik bij mn moeder ben geweest moet ik van mn man echt even douchen omdat hij het in mijn haren ruikt. (moeder is kettingroker) Tims knuffel moet gewassen, de kleding... 
En hij heeft gelijk, wat een lucht! 
Mams had lakentjes genaaid voor de wieg, ook een matrasovertrekje. Dus had het matrasje daar gestaan een paar weken. We hebben de lucht er niet meer kunnen uitkrijgen! Dagen staan luchten in het raam, speciaal spul gekocht om de lucht er uit te krijgen.... niks hielp. Uiteindelijk heb ik de overtrek losgetornt en alles apart moeten wassen, ook het matrasje. 


Mensen die overal roken hebben echt niet in de gaten hoe het is. Mijn moeder lacht altijd om onze bezwaren: valt toch wel mee joh, je moet niet zo zeuren hoor! Maar het is niet overdreven, het stinkt gewoon vreselijk!
Buiten dat, ik wordt er erg ziek van. Vind het gewoon asociaal dat mensen bij ons voor het ziekenhuis staan te roken. Zie je het voor je: ik op weg naar de longarts mag door een rookwalm lopen. Kom daar aan: mevrouw u bent erg benauwd he? Ja, klopt... ben door de voordeur hier gelopen. 
Ben afgelopen mei naar de Toppers geweest. Notabene verboden om in de Arena te roken. Overal werd gerookt en er werd niks gedaan. Ben uiteindelijk erg ziek geworden en heb er weken lang last van gehad. HEb nog een mail gestuurd naar de Arena hoe dat kan en dat mijn avond verpest is. Ze konden er niks aan doen dat mensen zich niet aan de regels houden. 60.000 dansende mensen en zeker 1/3e die stond te roken... van de zotte. 

Zo, ik heb mijn beklag ook weer even gedaan

 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Nimmie  schreef op: 22-10-2012 15:05:19
Ik rook dus heel zelde!..

ik ben er dus een die heel makkelijk ervanaf kan blijven

al hoewel, als mn man naar de wc is dan neem ik stiekem een hijsje
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Marie8  schreef op: 22-10-2012 15:08:11
Ik ben in een aantal jaar ook getransformormeerd van kettingrookster naar fanatieke niet-roker.
Nog jarenlang het idee gehad van zou er best 1 willen proberen, maar sinds een hele tijd echt niet meer...al kreeg ik er geld op toe.
Zaterdag gaan stappen, even in een kroegje geweest waar er gerookt mocht worden. Mijn god...stond te knijpen met mijn ogen...en ik stonk...blegh. Was rond 4 uur thuis dus meteen in bed geknald. Smorgens bed moeten verschonen, alles gelijk in de was...zelfs het huis stonk naar rook. Haren gewassen, rook het daarna nog. Echt...bah. Snap niet hoe ik dat zoveel jaar heb gedaan.
En inderdaad, toen ik zelf rookte had ik ook geen besef dat anderen daar zo'n last van konden hebben. Ik stak zelfs vaak nog (onbewust) een sigaret op als iemand aan t eten was. Werd heel onbeleefd van roken blijkbaar.
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Marie8  schreef op: 22-10-2012 15:09:19
getransformormeerd...nieuw woord...haha...getransformeerd dus
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
An  schreef op: 22-10-2012 15:09:24
Ik vind dat roken in dierentuinen en attractieparken zeker wel verboden kan worden. Volgens mij is er ook een land (misschien wel landen?) waar dat al verboden is.
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Spatje  schreef op: 22-10-2012 15:10:31

Quote marie8:
Ik ben in een aantal jaar ook getransformormeerd van kettingrookster naar fanatieke niet-roker.
Nog jarenlang het idee gehad van zou er best 1 willen proberen, maar sinds een hele tijd echt niet meer...al kreeg ik er geld op toe.
Zaterdag gaan stappen, even in een kroegje geweest waar er gerookt mocht worden. Mijn god...stond te knijpen met mijn ogen...en ik stonk...blegh. Was rond 4 uur thuis dus meteen in bed geknald. Smorgens bed moeten verschonen, alles gelijk in de was...zelfs het huis stonk naar rook. Haren gewassen, rook het daarna nog. Echt...bah. Snap niet hoe ik dat zoveel jaar heb gedaan.
En inderdaad, toen ik zelf rookte had ik ook geen besef dat anderen daar zo'n last van konden hebben. Ik stak zelfs vaak nog (onbewust) een sigaret op als iemand aan t eten was. Werd heel onbeleefd van roken blijkbaar.



kon ik geschreven heb, hier precies zo, totdat ik 2x achter elkaar een keelontsteking kreeg en daardoor 6 weken niet gerookt had, nadien stak ik er een op en daar ben ik doodziek van geweest, dat is nu 4 jaar geleden, ben er nu 100% vanaf, wat een zooi zeg
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Spekse  schreef op: 22-10-2012 15:13:42
ik ben een roker en probeer echt wel reking te houden met niet rokers maar in de buitenlucht gaat niemand mij dat verbieden hoor
in een atractiepark zal ik nooit in een rij roken of bj de eettentjes want daar lopen zoveel kinderen dus probeer juist de rustige plekje op te zoeken om te roken, ik gooi mijn peuken ook nooit op de grond maar maak ze uit en bewaar ze tot ik een prullebak zie
maar als ik sta te roken en er komt iemand klagen terwijl ik daar eerder stond dan hebben ze pech, ze zien me roken dus ga er dan niet bij staan
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Tulp  schreef op: 22-10-2012 15:47:29

Quote spekse:
ik ben een roker en probeer echt wel reking te houden met niet rokers maar in de buitenlucht gaat niemand mij dat verbieden hoor
in een atractiepark zal ik nooit in een rij roken of bj de eettentjes want daar lopen zoveel kinderen dus probeer juist de rustige plekje op te zoeken om te roken, ik gooi mijn peuken ook nooit op de grond maar maak ze uit en bewaar ze tot ik een prullebak zie
maar als ik sta te roken en er komt iemand klagen terwijl ik daar eerder stond dan hebben ze pech, ze zien me roken dus ga er dan niet bij staan



yupz hier net zo .

 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Alice  schreef op: 22-10-2012 15:48:00
Beetje rekening vind ik dat je wel moet houden met elkaar. Van beide kanten dus. 
Ik vind het heel erg onprettig als mensen voor de ingang van een winkel staan te roken. Dan moet ik er wel doorheen en ik vind het gewoon smerig. Zeker met kinderen of zwanger. 

Maar als iemand gewoon buiten staat te roken, mag je ook wel een beetje tolerant zijn. 

Op een terrasje vind ik het dubbel. Voor de roker is het heerlijk om een peukie te doen bij zn drankje.. Maar ik vind het erg smerig, een peuklucht bij mn eten of drinken

Als ik ergens ga waar gerookt wordt, gaan ook meteen alle kleren in de was bij thuiskomst en iedereen onder de douche. Wil ook niet dat mn zoontje in zo'n lucht gaat slapen

 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Anna28  schreef op: 22-10-2012 16:15:31
Ben het wel met je eens Alice, omdat ik ex-roker ben weet ik juist hoe vervelend het kan zijn als er van die zeurpieten zijn die er niet tegen kunnen. 
En ik zou best rekening willen houden met ze, maar niet ten koste van mijn gezondheid. Ik wordt dus echt ziek en heb direct medicijnen nodig als ik een hap rook inadem. Daarom kan ik vaak niet eens naar leuke dingen omdat mensen dus in dierentuinen of actractieparken rokend voor je lopen. 
Mijn longen reageren extreem geprikkeld op rook. Zelfs mijn famiie rookt niet in hun eigen huis als ik op bezoek kom. Vind dat vreselijk lullig, maar het kan niet anders. 

Op een terrasje ofzo vind ik dat rokers gewoon moeten roken, maar mijn voorkeur gaat dan uit naar een rokershoekje, zoals ze vroeger hadden. Zodat ik kan kiezen om aan de andere kant te gaan zitten. 
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Debby1977  schreef op: 22-10-2012 16:18:53
Ik hoop dat ik ooit nog eens de wil vind om te stoppen met roken,maar ik vind dat je daar helemaal achter moet staan anders lukt het niet. Ik hoop alleen niet dat ik zo'n "zeikerd" word................sorry dames
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Boterbloem  schreef op: 22-10-2012 16:22:02
dat is wel vervelend ja, als je er zoveel last van hebt! Dan ruik je het ineens overal haha
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Even Niet Herkenbaar  schreef op: 22-10-2012 16:38:29

Ik heb ook een rookergenis en wil wel eens weten wat jullie zouden doen en wat jullie ervan vinden.

Stiefzoon van 14 rookt als een ketter zware shag en stinkt ten allen tijden naar een slof sigaretten. Hij mag niet roken bij ons in de buurt, want man en ik zijn er fel op tegen dat hij rookt (vanaf zijn 12e). Waar ik enorm van baal is dat wanneer hij hier is alles stinkt naar die shag van hem. Zijn jas hangt hij op aan de kapstok en vervolgens kan ik alle jassen wassen na het weekend, omdat alles stinkt. Kleding was ik apart omdat anders de andere kleding er helemaal naar stinkt. Het is gewoon die hele lucht die hij bij zich draagt van het roken en ik baal daar zo van, want wij roken niet en zitten dus steeds het hele weekend in die stank van hem.

Hoe zouden jullie dit oplossen? Ik vind het erg moeilijk, maar merk dat ik me steeds meer begin te ergeren hieraan. Ik heb het dan nog niet eens over de vakanties, want (en nu stoot ik misschien wel iemand enorm tegen de borst) die probeer ik dus af te houden, omdat ik gewoon geen zin heb om 2 weken in die stank te zitten.

 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Tulp  schreef op: 22-10-2012 16:42:46
ALs hij komt zijn kleren + tas en jas in de was gooien ?
 
Quote
Navigatie


Reageren op bleeegh sigarettenrook
Naam
Bericht