Menu
 

Topic:

Familiedrama in Schalkwijk

Mama-van-aimy  schreef op: 22-10-2012 13:01:51
'Gezinsmoord Schalkwijk heeft enorme impact'



HOUTEN -  De ongeveer 2000 inwoners van het Utrechtse Schalkwijk zijn geschokt en verbijsterd over het drama dat zondagochtend plaatshad in het dorp. Een vader doodde zijn vrouw en zijn twee dochters en daarna zichzelf. „De impact is enorm op deze gemeenschap”, aldus Jos de Bruin, bestuurder en directeur van de plaatselijke St.Michielschool, waar de jongste van de twee dochters naar toe ging.




Foto: ANP



 





Op de basisschool in Schalkwijk zijn maandagochtend aan het begin van de schooldag alle 225 kinderen met hun ouders opgevangen door de directie. Ook hulpverleners van de GGD waren aanwezig. Volgens De Bruin was vooral onder de ouders de behoefte groot om het verdriet met elkaar te delen. De laatste ouders vertrokken daar rond 11 uur.


Ook heeft de directie een stiltehoek ingericht met kaarsen en een foto van het vermoorde 11-jarige meisje. Kinderen kunnen daar een kaartje of tekening achterlaten.


***************

De vader heeft zijn vrouw en kinderen om het leven gebracht door geldzorgen.

Wat verschrikkelijk en eigenlijk onvoorstelbaar dat "geld"  zoveel ellende teweeg ik kan brengen

En dan blijft de zoon achter. Hij heeft nog wel zijn vader. Maar zal de rest van zijn leven met het trauma moeten leven dat hij zijn moeder en zusjes kwijt is.

Wat een ellende.....



 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Zoetje  schreef op: 22-10-2012 21:45:42

Quote Jo:
Volgens mij is zelfmoord bijzonder ingewikkeld.
Ik heb wel eens tegen mijn vriend gezegt, als onze dochter komt te overlijden dan zou ik zelf niet meer willen leven, dat verdriet zou ik niet kunnen dragen denk ik.
Maar dan denk ik, natuurlijk kun je dat niet doen, denk aan je moeder, je vriend, je broer etc.
Die hebben er nog eens een extra verdriet bij.
Ik kan nog zo denken omdat ik "helder" ben en niet depressief.
Een mens in psychische nood kan niet helder meer nadenken.

Ik ben het zeker met Suus eens dat het iedereen kan overkomen, dat vind ik ook het enge eraan.



Als je depressief bent boeit het je niet of je iemand achter laat. Het doet je niks. Er is niks dat je nog iets uit maakt.

De kids? Die hebben hunvader en genoeg mensen om hun heen. Ze komen er wel weer boven op. Ze hebben mij niet nodig,ze redden zich wel.

Zo dacht ik iig toen ik depresief was en een poging(2 keer) deed.

Nu achteraf denk ik.....hoe heb ik zo kunnen denken? Hoe...hoe....hoe???



Het heeft me sterker gemaakt,veel sterker. Naar de persoon die ik nu ben.


Ik had een partner die niet zag hoe depresief ik was. Ik wilde ook niet geholpen worden. Heb het later dus ook allemaal alleen gedaan. Mezelf zonder hulp uit de put getrokken.
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Mafkees  schreef op: 22-10-2012 21:46:45
voor zoetje: 
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Mafkees  schreef op: 22-10-2012 21:47:09
voor zoetje: 
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Nimmie  schreef op: 22-10-2012 21:51:06
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Zoetje  schreef op: 22-10-2012 21:58:55

Quote nimmie:



Vandaar dat ik niet altijd reageer op whatsapp. Heb gewoon af en toe een rotdag,en wel vaker dan een  gemiddeld persoon. Je weet ook waarom,wat er speelt. 
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Nimmie  schreef op: 22-10-2012 22:00:54
Ik weet alles van je meid!
maar weet ook dat mijn deur openstaat voor je en als er iets is kom je gewoon XX
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Zoetje  schreef op: 22-10-2012 22:03:43
*veegt de tranen weg*

Weet ik schat. Ben heel blij met jou als vriendin. Als ik jou niet had.....
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Nimmie  schreef op: 22-10-2012 22:08:30
Keep on!!...

tis dat ik zover weg van je woon meid! anders heb ik je zoveel mogelijk willen helpen met alles.. naja zover ik kan rond en in om huisen hahahahaha
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Mama-van-aimy  schreef op: 22-10-2012 22:47:03
Ik denk dat je nooit kan voorspellen hoe je zal zijn als je depressief bent.

Je kan altijd anders reageren dan dat je nu voorspelt.

Ik zat laats mee te lezen tijdens een live tweet bij de telegraaf. Dat ging over een vrouw die haar kind had gewurgd in de tuin bij het CNV.

Die vrouw vertelde aan de rechter dat ze in ene een waas over zich heen kreeg en dat er iemand was die vertelde dat erin het meisje een demoon zat. Dat het meisje dood moest. Het broertje heeft staan roepen "mama niet doen, je doet haar pijn". Maar die vrouw zat zo in een psychose dat er totaal geen contact met haar te krijgen was. Het meisje is uiteindelijk overleden


Zo was er een vrouw in mijn wijk zwanger. Ze was toen geloof ik 35 weken zwanger. Ik was iets minder ver als haar. Die vrouw was zo zwaar depressief dat zij zichzelf aan te trap heeft opgehangen. 35 weken zwanger......... Haar man en kindje van 2 jaar lagen te slapen. Vrouw en baby hebben het beide niet overleefd.

Ik heb een tijdje opgenomen gezeten. Daar was een meisje die tijdens de behandeling daar in een psychose raakte. Totaal van de wereld. Helemaal geen contact meer mee te krijgen.

Een mens in psychische nood kan inderdaad niet meer helder nadenken. Men kan dan wel zeggen: Sla de hand aan jezelf. De rest kan wel weer een leven opbouwen.
Maar zo een persoon zal eerder denken: Ik moet mijn gezin voor al deze ellende behoeden. Ik heb gefaald en ze mogen niet met nog meer ellende en verdriet achterblijven.


En wie weet.......... heeft die vrouw gezegd: Ik hou niet meer van jou, ik vertrek met je dochters... Dan krijg je direct een totaal andere situatie. Met een familiedrama is het altijd gissen naar het waarom.....
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 22-10-2012 23:27:08
Je kan zo ver heen zijn, dat je een last bent voor iedereen. Dat ze je niet nodig hebben, liever hebben dat je er niet meer bent. Zelf denk je er ook zo over. Terwijl je partner en kids je zoveel mogelijk proberen te ontlasten, denk jij zie je wel, ze hebben me niet eens nodig. Ze gaan lekker met z'n allen eropuit en ik zit hier alleen. Ik weet zeker dat ze alsof doen, dat ze zeggen dat ik even kan ontspannen, maar volgens mij willen ze veel liever met elkaar verder. Ach, ik besta eigenlijk niet eens, wie vind mij nou de moeite waard? ik kan beter maar uit het leven stappen, ze redden zich prima zonder mij.

Dat is zo ongeveer het beeld van iemand die zo ernstig in de knoop zit dat hij/zij zelfmoord zou kunnen plegen. Die geloven echt werkelijk dat de wereld veel beer af is zonder hem en dat hij zijn gezin alleen maar tot last is. Die mensen zijn ZO ver heen dat kunnen de meesten van ons niet begrijpen.

Bij een gezinsdrama is dit vaak anders, ik heb er nog wel een artikel over:

http://rechten.eldoc.ub.rug.nl/FILES/root/Tijdschriften/Ontmoetingen/nr.16/verheugt/4.Verheugt_ontmoetingen_16.pdf

 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 22-10-2012 23:35:00
Bovenstaand artikel is een onderzoek naar kinddoding, dus niet speciaal over gezinsdrama's.
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Liefje  schreef op: 22-10-2012 23:39:09
Ik vind het geen lafaard ik vind het een egoist je mag niet over andersmans leven beslissen hij is een moordenaar want hij heeft zijn vrouw en kinderen vermoord.

 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Mamavannoeya  schreef op: 22-10-2012 23:47:18
Nee ik vind het diep triest, zo triest dat dit gezin zo in de problemen is gekomen dat hij geen andere uitweg meer zag en daarbij zijn vrouw en kinderen bij mee heeft genomen.
IK hoor niks anders dan ellende om mij heen, gezinnen die amper kunnen rondkomen en steeds meer kosten kwijt zijn aan bvb de zorgverzekeringen, eigen risico, hoge lasten, leningen, enz...

Moeten eten bij hun ouders omdat er geen geld is!

Je weet niet hoe erg dit is geweest bij dit gezin maar blijkbaar erg genoeg dat deze vader geen uitweg meer zag, stiest heel triest!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Familiedrama in Schalkwijk
Naam
Bericht