Menu
 

Topic:

volgens de bijbel..

Even Zo  schreef op: 22-10-2012 11:20:06
ik zelf zit met iets en hoop dat iemand mij daar een beetje een andere kijk op kan geven

het zit zo mijn vader is vreemdgegaan en daardoor zijn mijn ouders gescheiden.
daarna is mijn vader erg ziek geworden en dan bedoel ik echt erg hij mankeert van alles
het is nu z'on 10 jaar geleden en nog is hij een wrak.

mijn moeder beweerd altijd dat dit zijn 'straf' is van God omdat hij is vreemdgegaan
en dat komt me onderhand de keel uit.

ook zegt ze telkens ik snap het niet je zou toch zeggen dat hij al  genoeg gestraft is voor dit maar zijn gezondheid blijft maar achteruit gaan.

ook zou hij volgens haar niet meer mogen geloven of naar de kerk gaan ook al heeft hij spijt

vinden jullie dit ook erg raar ? 

het kan toch niet zo zijn als je iets ergs hebt gedaan je nooit meer verder mag met God of bij hem mag komen, en waarom zijn er dan zoveel pedofielen die niks mankeren?

wat is jullie kijk hier op?

 
Quote
Navigatie
RE: volgens de bijbel..
Son  schreef op: 22-10-2012 11:23:03
ik vind het wel erg kortzichtig...

Slaat natuulijk nergens op..
Al die zieke mensen en onschuldige kinderen...wat hebben die dan misdaan ?

RAAR en vooral erg kwetsend
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Minou  schreef op: 22-10-2012 11:25:06
Dit verzint de mens....


Nee, dan heeft denk ik de hele wereld een probleem want niemand is even zuiver als God en dan zou iedereen gestraft moeten worden...ff lomp gezegd..

God is liefde. Dus je moeder mag zich even achter de oren krabben wat voor beeld zij heeft van hem..
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Minou  schreef op: 22-10-2012 11:26:07
Boterbloem!!!! Waar ben je?? hihi

Jij weet het zo goed te verwoorden!  
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Even Zo  schreef op: 22-10-2012 11:26:29

nou Son dat vind ik dus ook maar goed ik ken de bijbel niet zo dus kan er niet veel over zeggen.
maar dacht de laatste tijd echt zo van, zou dat nou echt?

moet mijn vader nu heel zijn leven boeten voor 1 fout

ik zelf heb altijd zo iets gehad dat God een God van liefde is en als iemand spijt heeft ergens van moet er toch vergeving zijn?

ben toch van plan om er een keer iets van te zeggen als mijn moeder weer z on opmerking maakt

 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Bloemblaadje  schreef op: 22-10-2012 11:26:53
Eens met Minou. Ik zou wel eens een goede discussie willen hebben met mensen die dit soort dingen zeggen.
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Spatje  schreef op: 22-10-2012 11:27:32
ik als niet gelovige in god vind dit de grootste onzin dat het gods straf is  lijkt mij eerder een gevalletje godsdienstwaanzin
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 22-10-2012 11:28:00
Het is haar manier om haar verdriet te verwerken en om zijn actie te rechtvaardigen. Maar ik vind niet dat ze dit steeds tegen jou kan zeggen, zoiets kun je wel dneken maar zou ik niet hardop zeggen. Bovendien vind ik het vreemd gaan niet in contrast staan met het zo erg ziek zijn.

Als mijn partner vreemd is gegaan en wij gingen uit elkaar en hij zou zo ziek worden en alleenstaand zijn, zou ik er zeker voor hem zijn. Niet meer als geliefden, maar je blijft toch een band met elkaar houden als je zo lang same bent geweest?
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Bloemblaadje  schreef op: 22-10-2012 11:28:10
O, en ik zou er zker wat van zeggen, want ik zou het helemaal niet kunnen waarderen als dit over mijn vader gezegd zou worden! (en geloof mij, dat is zeker geen heilige)
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Even Zo  schreef op: 22-10-2012 11:29:56
Minou dankjewel meid dat gevoel heb ik zelf ook altijd bij God 'liefde' en natuurlijk kunnen we niet van alles gaan doen maar soms kun je wel eens een fout maken.

ja Boterbloem heb ik ook wel eens op bb gesproken over het geloof zij weet altijd wel een passend antwoord of advies!!

het is voor mij soms erg lastig omdat er dus ook heel vaak word gezegd 'laat hem maar(mijn vader) hij is fout geweest je hebt een andere vader in de hemel'

ben erg raar opgevoed qua geloof en dan is het lastig om je eigen weg er in te vinden.

maar mijn vader denkt nu dus echt dat hij nooit meer een kerk in mag lopen omdat hij 10 jr geleden die fout heeft gemaakt, ik zelf zou juist zoiets hebben van waarom niet? hij heeft spijt en wil zijn leven met God gaan delen waarom mag dat dan niet?
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Even Zo  schreef op: 22-10-2012 11:31:03
Spatje daar is ook uitspraak over gedaan dus dan weet je wel wat voor jeugd ik heb gehad..
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Boterbloem  schreef op: 22-10-2012 11:33:21

als zelf de moordenaar aan het kruis naast Jezus van Jezus zelf te horen krijgt dat hij mee gaat naar het paradijs, dan is er voor je vader zeker nog redding.

Voor God is zonde een zonde. Of ik nou vreemd ga, naar een andere man kijk en verlang, slecht praat over een ander of iemand vermoord. Op het moment dat ik iets van dat doe dan doe ik zonde.

Zonde is niets meer of minder dan je doel missen. Op het moment dat je wat doet of denkt wat niet in lijn is met God dan is het dus zonde: je doel missen. 

Het ligt eraan hoe je er mee omgaat of je behouden wordt. Heb je spijt, vraag je vergeving en bekeer jeje van dit gedrag? Of ga je door?

Feitelijk is het dus ook zonde anders te beweren zoals je moeder doet: ze mist haar doel op het moment dat ze beweerd dat hij niet meer zou mogen geloven. Daarmee kunnen we niets zeggen over haar eeuwig leven, alleen het is wel zonde. Ze beweerd anders dan God geopenbaard heeft.

Ieder mens doet zonde, elke dag weer. Elke dag is er wel iets waardoor je je doel mist. Het is alleen hoe je er mee omgaat.


 


Jezus is aan het kruis gegaan en heeft al onze zonde op zich genomen. Hierdoor mogen wij vergeving vragen. Ik erken dat ik een zondig mens ben, zie dat ik mijn doel regelmatig mis en merk ook dat hoe GOd mij vraagt te leven een veel beter leven voortbrengt dan wat mijn menszijn wil. En toch ga ik er regelmatig tegenin.

Jou vader en moeder mogen allebei gewoon geloven, maar ik denk dat je moeder gewoon in en in gekwetst is. Kan me voorstellen dat het verschrikkelijk moet zijn als je partner is vreemd gegaan. Dan kun je rare dingen gaan roepen, maar ik denk dat haar punt: die ziekte is een straf op de zonde, niet opgaat.
Anders zouden we allemaal doodziek moeten zijn, want ieder mens doet elke dag zonde en voor God is elke zonde gelijk. Zou lekker zijn als God ons zo zou straffen ;-)

Ziekte is een gevolg van de zonde. De zonde is zijn algemeenheid. Maar ik geloof niet da t God kijkt van: jij bent vreemdgegaan, jou geef ik die en die kanker, jij hebt geroddeld, jou geef ik een longontsteking, jij hebt slecht gedacht over je buurman jou maak ik verkouden...


Quote :
 het kan toch niet zo zijn als je iets ergs hebt gedaan je nooit meer verder mag met God of bij hem mag komen,



God is hier heel duidelijk in: JUIST als je fout doet mag je bij Hem komen. DAT is precies waarvoor Jezus aan het kruis is gegaan. Als je echt gelooft in God KUN je daar niet tegenin gaan omdat je dan zegt dat God het bij het verkeerde eind heeft en Hij zich vergist heeft in wat Zijn bedoeling was toen Jezus aan het kruis ging.

Jezus is voor ons zondaars (iedereen die ook maar ooit naar iemand anders dan zijn of haar man heeft verlangt, wel eens een snoepje heeft gepikt, iets negatiefs over een ander heeft gezegd of wat dan ook) gekomen. Niet voor de perfecte mensen (die niet bestaan ;-) )

Ik dnek echt dat je moeder zwaar gekwetst is waardoor ze dit zegt... Het is in ieder geval niet bijbels...

 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Suus  schreef op: 22-10-2012 11:35:41
Ik weet het niet... ik geloof zelf niet in God. Mijn opa was heel gelovig en de laatste 10 jaar van zijn leven waren een hel op aarde. Ik heb mij als niet gelovige wel afgevraagd wat hij in zijn leven verkeerd gedaan heeftd at het zo moest eindigen.... Ik snap dus ergens de gedachtengang wel al geloof ik niet dat het zo werkt zoals jouw moeder het verwoord...

 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Ivy  schreef op: 22-10-2012 11:38:21

Even zo  Volgens de Bijbel is niemand zonder zonde.  In de Bergrede vertelt Jezus zelfs dat men al veel sneller de fout in gaat dan je zou denken.

Hoe dan ook, waar het nu juist om gaat in het Christelijke geloof, is dat niemand verdient om naar de hemel te gaan.  Het is niet te verdienen door maar zo goed mogelijk te leven.  Het punt is dat je in Jezus moet geloven.  Geloven dat Hij gestorven is voor je zonden en weer opgestaan is uit de dood.  Dat heeft Hij gedaan uit liefde voor ons.

Het is daarom dus absoluut niet juist om te zeggen dat God mensen straft voor wat zij verkeerd doen door bijv. ziekte o.i.d.  Uiteindelijk zal er een Dag des Oordeels komen, maar die dag is niet nu.  Er loopt al een topic over toeval/dingen die gebeuren met of zonder reden.  Ik weet niet wat de reden is voor de ziekte van je vader, maar ik kan me echt niet voorstellen dat het een straf is voor iets waar hij spijt van heeft.  Ik weet niet of je vader gelovig is en of hij het met God in orde heeft gemaakt, maar zelfs als dat niet zo is, kan ik nergens in mijn Bijbel terugvinden dat ziektes een regelrechte straf van God zijn.

Ik denk echt dat de gezondheid van je vader losstaat van het verleden. 

 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Even Zo   schreef op: 22-10-2012 11:39:20
bedankt boterbloem voor je uitleg. dat vind ik ook dat God er juist is voor (om even een voorbeeld te nemen) mijn vader.  om het zo maar even te zeggen  ook prosituee's komen in de hemel dus ik denk echt dat als je een fout hebt gemaakt en dat beleid bij God en je hebt er spijt van en je probeerd echt om herhaling te voorkomen waarom zou je dan niet bij God aan mogen kloppen?

zulke dingen zijn heel lastig en ik denk dat zelfs een goed geleerde niet op alles een antwoord heeft en niet weet of jij en ik in de hemel of hel komen maar ik denk dat zeker iedereen een kans heeft als hij/zij wil..
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Ivy  schreef op: 22-10-2012 11:39:28
Oh, gelukkig, ondertussen heeft Boterbloem het al heel goed verwoord
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Even Zo  schreef op: 22-10-2012 11:43:10
bedankt Ivy!!

ik denk zelfs dat er geen verschil bestaat tussen zonde dus of je nu iets hebt gestolen of ben vreemdgegaan ect. het is zonde en of je valt in herhaling of je hebt er spijt van en je probeert beter te leven en als je probeert om te leven volgens Gods woord word het denk echt wel vergeven.!
ook ik denk niet dat ziekte een directe straf is maar als je het continu hoort dan ga je twijfelen want ik ken de bijbel ook niet zo goed.
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Even Zo  schreef op: 22-10-2012 11:45:31
hij gelooft zelf zeker kijkt ook elke zondag ochtend naar nederland zingt maar naar de kerk gaat hij niet meer omdat hij door dit alles niet durft. omdat hij denkt dat het niet mag
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Boterbloem  schreef op: 22-10-2012 11:46:00

God is Liefde ben ik het overigens helemaal mee eens, al is dat soms wel anders als mensne het invullen.

Liefde is niet alles accepteren, maar is ook grenzen stellen.


Ben gek op mijn kinderen, maar in mijn liefde voor hen stel ik grenzen, zijn er gevolgen aan bepaalde keuzes die ze maken enzovoort. Ik probeer hen met de kennis die ik heb zo te vormen binnen hun eigen karakter dat het zelfstandige mooie verantwoordelijke volwassenen wordt.

Zo mag je het ook zien bij God. Hij is Liefde, in Zijn liefde houd Hij van ons zoals we zijn, maar houd Hij teveel van ons om ons zo te laten. Dus wanneer je Hem accepteerd in je leven gaat hij langzaamaan schaven, kneden enzovoort om je te vormen tot die mens zoals Hij jou bedoeld heeft zodat je kan gaan staan in het plan dat Hij voor je leven heeft.


Pas ik het op mijzelf toe dan is het zo gegaan:
1,5 a 2 jaar geleden ben ik een wedergeboren christen geworden. Altijd christelijk geweest ,aar vooral op verstandelijk niveau, nu is het 30 cm gezakt. Ik heb een echte echte relatie met Jezus gekregen, wat betekend dat je ook Zijn stem leert te verstaan. Dat je daadwerkelijk af en toe contact hebt. Dat is fantastisch om te ervaren.
Op het moment van mijn wedergeboorte hield hij gewoon van mij, niets meer niets minder. MAAR ik was zo onzeker! Zo bang voor alles. Hij hield teveel van mij om mij zo te laten. Dus hij is gaan schaven, opbouwen, kneden aan mij. Haalde oude lidtekens open om het echt te kunnen verwerken. Gaf mensen aan mij die mij ineens konden knuffelen (ieuw, dat vond ik altijd zo erg! Walgelijke uiting van liefde haha zo overdreven. Maar in werkelijkheid voelde ik mij nooit goed genoeg om geknuffeld te worden). Hij liet mij keer op keer zien hoe mooi Hij mij vond. Door een droom, door mensen die mij ineens smsten omdat ze het gevoel hadden dat het hoorde, bijbelteksten die God aan mensen gaf om aan mij door te geven. We hebben wel eens gebeden dat iemand zo ineens dingen uitsprak waarvan ik op dat moment naar God uitsprak (in stilte) dat ik daar mee zat. Bevestiging keer op keer. Hij is mij aan het vormen, brengt dingen op mijn pad waar ik 2 jaar geleden voor zou zijn weggerent, en wat ik nu in overweging neem (heb altijd nog de mogelijkheidi om dingen af te wijzen, Hij draagt dingen aan maar dringt niet op, de keuze ligt bij mij. Dat is echte Liefde, de mens de mogelijkheid geven zelf te kiezen, voor of tegen Hem, voor wat hij aandraagt of het nog voorbij te laten gaan enzovoort, echte liefde dwingt niet).

Zo ook met je vader: God houd van je vader. Gewoon zoals Hij is, of hij nou is vreemdgegaan of niet. MAAR Hij houd teveel van je vader om Hem zo te laten. Dus wanneer je vader het toestaat zal hij daarmee aan het werk gaan.


 


NIET door hem ziek te maken, maar door aan de slag te gaan met het punt in je vader waar zijn zwakte ligt, en hem daarin sterker te maken. Dat is de werkwijze van God. Van binnenuit een mens vernieuwen.

Het gevaar met de bijbel is dat je het in zijn geheel moet lezen, maar heel vaak dingen uit de context worden gehaald waardoor er iets heel raars staat. Alleen de bijbel is niet bedoeld voor enkel losse teksten. Je kunt ze wel gebruiken, maar dan moet je wel weten of het in de context past of dat je er een andere draai aan geeft...


 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Heleenmv2  schreef op: 22-10-2012 11:46:21
Prachtig verwoord Boterbloem! Daar kan ik weinig meer aan toevoegen.
Het is ook niet aan ons om te oordelen of een ander vergeving verdiend, dat is iets tussen die persoon en God zelf.
In de bijbel staat hier ook een mooie vergelijking over: zo druk zijn om de splinter in het oog van de ander te zien, dat je de balk in je eigen oog niet opmerkt...
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Boterbloem  schreef op: 22-10-2012 11:53:50

Oh en trouwens: ik kan ook nog veel leren uit de bijbel hoor. Ik denk dat nooit iemand is uitgeleerd en ben het helemaal met je eens Evenzo dat zelfs bijbelgeleerden niet op alle vragen antwoorden hebben.


 


In een topic van eersgister kwam iemand die ook met allemaal nare verhalen kwam, daar kan ik ook geen zinnig antwoord op geven. Ik weet niet waarom kinderen verkracht en ziek worden, waarom er mensen zijn die kinderen misbruiken of die anderen vermoorden. Waarom kanker bestaat? En waarom God het niet heeft tegengehouden?


In zekere zin weet ik het antwoord MAAR echt bevredigend vind ik het niet. Simpelweg omdat ik als menszijde zou denken: ik houd de ziekte tegen, ik houd het slechte tegen. 


 


MAAR dan is er geen vrije keuze meer van de mens. Dan worden we mensen die MOETEN houden van God, zodat we het slechte niet meer kunnen kiezen.

Hoe naar ook: ziekte, misbruik enzovoort zijn gevolgen van onze zondige verlangens en onze slechte daden. Ook die van mij. Ook ik kies nog regelmatig tegen God, hoe ontzettend veel ik ook van Hem houdt... Ben er helaas geen haar beter in.


Tegelijkertijd, hoe verschrikkelijk het ook is, ben ik wel blij dat God ECHT Liefde is, die ons niet dwingt maar die keuze bij ons laat. En dat maakt me er steeds meer van bewust dat ik daadwerkelijk van binnen wil veranderen al ik zie hoeveel ellende er is... Waarom hebben we het zover laten komen?


Omdat we zelf graag op de troon zitten, in plaats van de Ander erop te zetten... Maar in Zijn Liefde heeft hij ons wel die keus gegeven. Wil je zelf beslissen? Of laat je je leiden?

Ben niets beter dan een ander door mijn geloof. Ik sta nergens buiten om mijn geloof. Gevolgen van de zonde komen evengoed door mij.

Maar echt bevredigend vind ik dat niet. Want ik met mijn menselijke brein zou de mensen dan verplicht hebben van mij teh ouden zodat die ellende er niet zou hoeven zijn... Maar ik zou ook weer niet gelukkig worden als mijn kinderen van mij MOETEN houden. Of mijn ouders van mij MOETEN houden. Ik vind het fijn wanneer ze van mij houden uit vrije wil, niet omdat het moet... 

 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Even Zo  schreef op: 22-10-2012 11:57:09
inderdaad erg mooi verwoord Boterbloem het is net of je een tussen persoon bent en dit van God verteld snap je.

weet je misschien ook een zin of een kort stukje wat ik tegen mijn moeder kan zeggen als ze weer oordeeld over hem? een hele tekst kan ik niet onthouden en ik zit dan vaak met mijn mond vol tanden.

mooie spreek Heleen!
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Minou  schreef op: 22-10-2012 11:58:56

Quote Heleenmv2:
Prachtig verwoord Boterbloem! Daar kan ik weinig meer aan toevoegen.
Het is ook niet aan ons om te oordelen of een ander vergeving verdiend, dat is iets tussen die persoon en God zelf.
In de bijbel staat hier ook een mooie vergelijking over: zo druk zijn om de splinter in het oog van de ander te zien, dat je de balk in je eigen oog niet opmerkt...




ja idd Heleen!
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Mama Van Drie  schreef op: 22-10-2012 12:03:50
Maar het is dus niet zo dat je gewoon lekker je eigen leven kan lijden, een leven waarin er nauwelijks plaats is voor God en als puntje dan bij paaltje komt en je weet dat je niet lang meer te leven hebt dat het dan ineens is van o ja....maar ik geloof ok wel in God dus ik mag ook wel naar de hemel, zzo is het niet....volgens mij.
Je zal je leven dan ook ernaar moeten leven......zo is het zoals ik het geleerd heb vroeger, zelf doe ik inmiddels helemaal niks meer ermee maar dat heeft ook een verhaal.....
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Boterbloem  schreef op: 22-10-2012 12:04:16

Even zo, ik zou het dan met je moeder hebben over Jezus aan het kruis, met de moordenaar die naast Hem hing.

Lucas 23:29-44 is dat:

39 Een van de gekruisigde misdadigers zei spottend tegen hem: ‘Jij bent toch de messias? Red jezelf dan en ons erbij!’ 40 Maar de ander wees hem terecht met de woorden: ‘Heb jij dan zelfs geen ontzag voor God nu je dezelfde straf ondergaat? 41 Wij hebben onze straf verdiend en worden beloond naar onze daden. Maar die man heeft niets onwettigs gedaan.’ 42 En hij zei: ‘Jezus, denk aan mij wanneer u in uw koninkrijk komt.’ 43 Jezus antwoordde: ‘Ik verzeker je: nog vandaag zul je met mij in het paradijs zijn.’

Hier zou je met je moeder over kunnen praten . Die moordenaar heeft spijt, en God ziet dat. Mensen zullen het mogelijk niet gezien hebben omdat ze verblind waren door hun woede (kruisdood was echt de ergste dood die je kon krijgen, alleen extreem slechte mensne werden vroeger zo vermoord). Maar Jezus zag het hart van deze moordenaar en vertelde hem: vandaag zul je met mij in het paradijs zijn. Prachtige belofte!

Jezus ziet het hart van je Vader. Ik denk dat je hem nog meer voor je vader mag gebruiken dan voor je moeder. Moedig hem aan Jezus in zijn hart te laten kijken en dat hij spijt mag betuigen, en zich mag bekeren (dat vergeten mensen vaak: ze hebben wel spijt maar gaan gewoon door, je bekeren is een heel belangrijk punt).

Als die moordenaar in het paradijs kan komen is er voor ons ook zeker redding! Als we onze ogen maar op Jezus gericht houden. Hij is onze Verlosser, Hij heeft onze zonde op zich genomen waardoor wij vergeven kunnen worden (en nog veel meer)

Ooooh vind het gewoon jammer dat ik zo wegmoet! Zal hier later nog weer komen kijken hoor.



Weet je, het Woord van God (de bijbel) is zo fantastisch! Wij mensen hebben er echt iets geks van gemaakt. Kerken en mensen maken er veel regels bij die er niet instaan. Veel dingen laat ik om God, maar niet omdat hij het verbied maar naar eigen oordeel. Omdat ik geloof dat het mij niet dichter bij God brengt of sterker nog, mij juist van Hem afbrengt. Maar daar hoeven mensen of een kerk niet over teb eslissen. 

Door de bijbel te lezen kom je steeds meer te weten over het hart van God. Hij helpt mij daarbij. En Zijn hart is zo prachtig! Geen mens kan verzinnen hoe mooi het wel niet kan, Hij zal het altijd overtreffen ;-)

 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Boterbloem  schreef op: 22-10-2012 12:11:33

Quote mama van drie:
Maar het is dus niet zo dat je gewoon lekker je eigen leven kan lijden, een leven waarin er nauwelijks plaats is voor God en als puntje dan bij paaltje komt en je weet dat je niet lang meer te leven hebt dat het dan ineens is van o ja....maar ik geloof ok wel in God dus ik mag ook wel naar de hemel, zzo is het niet....volgens mij.
Je zal je leven dan ook ernaar moeten leven......zo is het zoals ik het geleerd heb vroeger, zelf doe ik inmiddels helemaal niks meer ermee maar dat heeft ook een verhaal.....



interessant punt: het is iets wat veel mensen onterecht vinden; Je op je sterfbed bekeren. Maar het ligt er maar net aan wat er gebeurd.

Als je gaat leven op een manier zoals God verboden heeft met het voornemen of je sterfbed vroom te zijn en je net alsof te bekeren dan zal het weinig uitwerking hebben ;-)

Maar je hebt ook mensen die echt nie van God willen weten, of zelfs dit voornemen hebben, maar zich ECHT bekeren tot God.


En gelukkig hebben wij daar niet over te oordelen. God ziet je hart, God ziet of je het meent. Als je op je sterfbed Jezus ineens echt ontmoet dan denk ik dat je daar niet aan voorbij kunt.

Mensen zeggen heel snel: we hebben een levende God. Maar veel van die mensne hebben de levende God nog niet ervaren... Het zijn niet zomaar woorden uit de bijbel, het is iets wat ik heb mogen ervaren met velen naast mij. Maar heb er jaren naar gezocht (een periode waarin achteraf gezien God zich vele malen heeft geopenbaard en mij klaargemaakt heeft voor de weg erna, maar op dat moment zag ik het niet) het is best een moeilijke zoektoch geweest. Elke keer dacht ik: wat nou: zoekt en Gij zult vinden. Ik zocht maar vond niet wat ik bij anderen zag, die echte levende relatie...

Tot pinksteren vorig jaar BOEM daar was Hij. En er is een vrede en liefde over mij heengekomen die ik nooit gekend heb. 


 


Ben nogsteeds mens, maar ben wel veranderd. Doe nogsteeds zonde, maar bekeer mij wel wanneer God mij laat zien wat mogelijk niet zo slim is om te doen. EN soms bekeer ik mij ook niet, niet omdat ik niet wil, maar omdat ik het vergeet, niet lukt of wat dan ook. Dat komt dan denk ik nog wel.

Ik ben niet perfect, maar misschien begrijpen mensen door mijn verhalen heen wel waarom een christen dan heel moeilijk zijn mond kan houden. Waarom ik het ieder ander gun. Waarom ik hoop dat alle mensen dit mee mogen maken, ook de mensen die er fel op tegen zijn. Het is voor mij de waarheid, sterker nog, ik geloof dat het de enige waarheid is.
Mensne kunnen daar boos om worden, maar zou ik het afzwakken dan zou ik God afzwakken.

Ik zeg ook niet: misschien is mijn moeder wel mijn echte moeder, misschien ook niet. Mijn moeder is mijn moeder! Ik doe aff aan haar als ik beweer dat het mogelijk niet zo is.
Zo is het bij mij bij God nog. Ik ben er net zo zeker van dat Hij bestaat als dat mijn moeder mijn moder is en mijn kinderen mijn kinderen. Die kan ik allemaal niet verloochenen.

Het brand van binnen en vragen en opmerkingen als deze daarvoor sta ik in vuur en vlam. Dan ratelen mijn vingers door in plaats van mijn mond haha. 

 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Ellepellee  schreef op: 22-10-2012 12:18:13
Ik heb niet alles gelezen, maar ik weet dat er bepaalde kerken zijn, die de Bijbel heel erg letterlijk nemen, de "fijnen" zoals ze dat hier noemen.

Gaan op zondag 2x naar de kerk, geen tv, áltijd een rok aan en lang haar, hoedje op op zondag...de zwarte kousen kerk

Deze mensen worden idd groot gebracht dat God je straft als je iets lsechts hebt gedaan....als bijv je ziek wordt...een kind verliest, heel heel triest!

Mijn vriendin is ook zo opgegroeit, en heeft het er vaak moeilijk mee..ik ben meer van de "kinderlijke" manier van geloven, dat alles wat God doet, is de wereld mooier maken en dat alle mensen bij hem mogen komen.

Heel moeilijk om dit zo in je directe omgevind steeds zo te horen...maar dat is er zó in gestampt vroeger, dat God ze zou straffen als ze iets verkeerds doen, dat krijg jecer niet meer uit

Wij wonen 3 km van Rijssen...dat is toch een an de strengst gelovige dorpen vsn Nederland...je krijgt er een boete als je daar in het openbaar vloekt!
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Mama Van Drie  schreef op: 22-10-2012 14:18:49
Ellepellee, wat je schrijft over  ' de fijnen'  de zwarte kousen kerk komt heel erg denigrerend over en dat stoort mij heel erg, wat is er mis met die mensen? waarom moet er een smiley achter het woord ' de zwarte kousen kerk?...ze dragen niet eens allemaal zwarte kousen en een hoedje op?....yep...in de bijbel staat  dat vrouwen een gedekt hoofd moeten hebben in de kerk, .....heel veel mensen denken zo over de ' zwarte kousen kerk'  oftewel het reformatorische geloof, er wordt  denigrerend over gesproken.....dat hoor je nou nooit zo over het moslim geloof.....die lopen zelfs buiten iedere dag met een hoofddoek maar dat vinden ze dan heel normaal maar owee...die zwarte kousen kerk.....nee....dat is echt erg.....
Ik  vraag me af wat er erg aan is want die mensen kizen er toch zelf voor om zo hun geloof te belijden?
Ik ben zo grootgebracht maar niet dat God je straft als je iets doet wat niet mag want net wat Boterbloem schrijft, dat doet ieder mens dagelijks.....Als je bv een kind verliest dat wordt er echt niet gezegd dat het je straf is, deze mensen vinden wel hun troost in het geloof.
Mijn nicht is haar kind verloren maar geen mens die dat heeft gezegd tegen haar dat het haar/hun straf was.

Boterbloem ik snap heel goed wat je bedoelt met op je sterfbed toch nog echt je tot  God te keren , ik weet dat dat gebeurt en dat dat dan  ook oprecht kan zijn, maar ik bedoelde eigenlijk meer de mensen die hun hele leven niks van God willen weten, of mensen die zeggen dat ze geloven en alleen op Kerst in de kerk zitten omdat dat bij de sfeer  hoort.....in mijn ogen geloof je dan niet echt oprecht want je wilt niet je leven ernaar richten maar wel  met kerst en wel als je dood gaat nog ff snel.....moeilijk uit te leggen en wij mensen hoeven daar niet over te oordelen gelukkig maar het valt me altijd verkeerd als mensen zeggen ' te geloven'  maar verder er dus weinig mee doen, geen bijbel van binnen lezen etc.....zoals jij over jezelf schrijft...dat  klopt in mijn ogen meer met hoe iemand leeft met God of met een geloof.
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Anne Mv 3  schreef op: 22-10-2012 14:31:59
Een bijbelgedeelte wat nóg toepasselijker is op de situatie van je vader is het begin van het Evangelie van Johannes hoofdstuk 8, dat gaat namelijk over een overspelige vrouw die bij Jezus wordt gebracht door Schriftgeleerden (bijbelkenners bij uitstek!!) en hiermee willen ze eigenlijk een valstrik zetten voor Jezus om hem aan te kunnen vallen op zijn houding naar zondaren.
Lees zelf maar:
1 Jezus ging naar de Olijfberg, 2 en vroeg in de morgen was hij weer in de tempel. Het hele volk kwam naar hem toe, hij ging zitten en gaf hun onderricht. 3 Toen brachten de schriftgeleerden en de farizeeën een vrouw bij hem die op overspel betrapt was. Ze zetten haar in het midden en 4 zeiden tegen Jezus: ‘Meester, deze vrouw is op heterdaad betrapt toen ze overspel pleegde. 5 Mozes draagt ons in de wet op zulke vrouwen te stenigen. Wat vindt u daarvan?’ 6 Dit zeiden ze om hem op de proef te stellen, om te zien of ze hem konden aanklagen. Jezus bukte zich en schreef met zijn vinger op de grond. 7 Toen ze bleven aandringen, richtte hij zich op en zei: ‘Wie van jullie zonder zonde is, laat die als eerste een steen naar haar werpen.’ 8 Hij bukte zich weer en schreef op de grond. 9 Toen ze dat hoorden gingen ze weg, een voor een, de oudsten het eerst, en ze lieten hem alleen, met de vrouw die in het midden stond. 10 Jezus richtte zich op en vroeg haar: ‘Waar zijn ze? Heeft niemand u veroordeeld?’ 11 ‘Niemand, heer,’ zei ze. ‘Ik veroordeel u ook niet,’ zei Jezus. ‘Ga naar huis, en zondig vanaf nu niet meer.’

Ik geloof dat ziekte het gevolg is van de zonde in de wereld, maar het is géén gevolg van een specifieke zonde want anders zouden we allemaal doodziek/dood zijn! Iedereen doet of denkt dingen die verkeerd zijn.

Ik ben ook opgevoed met het idee dat God een strenge en straffende God is. Dat is Hij óók, lees het Oude Testament maar, maar Hij is juist ook heel liefdevol. Het schaven, kneden en opbouwen wat Boterbloem benoemt gaat bij iedereen anders, ik ervaar daarin juist zoveel liefde en dat Hij ook wil dat ik vanuit liefde antwoord geef, vanuit liefde met Hem wil leven. Dat is zó wonderlijk en zó tegengesteld aan het beeld van God wat ik in mijn jeugd meegekregen heb.
God haat de zonde, maar Hij wil niet dat ik uit angst zo keurig en netjes mogelijk probeer te leven, Zijn doel is dat we vanuit liefde tot elkaar en tot God leven!
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Linnie  schreef op: 22-10-2012 14:34:32
Ik moest eigenlijk direct denken aan psalm 103:5 (berijmd)

Hij is het die ons Zijne vriendschap biedt.
Hij handelt nooit met ons naar onze zonden
Hoe lang, hoe zwaar wij ook Zijn wetten schonden
Hij straft ons, maar naar onze zonden niet (berijmd, om te zingen dus)

Hier staat dus vrij vertaald:

Hij straft niet omdat wij zondigen, maar juist Zijn vriendschap aanbied. Wel nadat we berouw/ spijt hebben van onze zonden!
 
Quote
RE: volgens de bijbel..
Roze  schreef op: 22-10-2012 15:12:25
Wat mooi verwoord Boterbloem!

Even zo, wat erg dat je vader hierdoor niet meer durft te geloven/naar een kerk durft te gaan.
Het is erg dat zoiets gebeurd is, maar niets is voor God te erg!
Juist voor zondaren is Jezus naar de aarde gekomen.  En geen mens is zonder zonde.
"Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen..." zegt Jezus. Ik zie nu dat Anne Mv 3 dit ook geschreven heeft, dus ik hoef het verder niet neer te zetten
Onze dominee zou zeggen: Het beste plekje is aan Jezus voeten, dus zeker in de kerk is hij welkom.

@Ellepee, volgens mij is het niet echt positief bedoeld, je stukje over 'de fijnen', maar wat mij erg stoort is dat je een leugen er neer zet.
Er wordt absoluut niet gezegd dat het je straf is als je een kind verliest bijv. Walgelijk om dat zo neer te zetten.
Er wordt gelooft dat ieder mens gestraft wordt voor zijn zonden, als er niet betaald is door de Heere Jezus. Ook is alle ellende door de zonde in de wereld gekomen. Maar niet dat als er bijv. iemand ernstig ziek wordt dat die persoon wel meer zonde gedaan zal hebben...



 
Quote
Navigatie


Reageren op volgens de bijbel..
Naam
Bericht