Menu
 

Topic:

ervaring met CTS operatie?

Suusmv3  schreef op: 21-10-2012 22:03:31
heeft er iemand ervaringen met de operatie voor het Carpaal Tunnel Syndroom??? 

ik heb het nog als enige optie over maar ben er best wel huiverig voor, de chirurg vertelde dat het na ongeveer 5 jaar weer opnieuw gedaan moest worden. 
ook dat ik dan 10 dgn men hand niet mag gebruiken... ( heerlijk met 3 kids).... 


 
Quote
Navigatie
RE: ervaring met CTS operatie?
Cora38  schreef op: 21-10-2012 22:06:20
Heb je echt alles geprobeerd? Misschien anders nog accupunctuur.
 
Quote
RE: ervaring met CTS operatie?
Mama Van Drie  schreef op: 21-10-2012 22:07:04
Ik heb wel klachten die wijzen op CTS maar opereren zover is het nog lang niet voor me, ik kan je er dus niet veel over vertellen.


De moeder van mijn buurvrouw heeft het wel laten doen, beide handen ( niet tegelijk) je moet het eerst ontzien idd maar dat ging volgens mij best snel goed bij haar.

Wat zijn jou klachten? en waarom nu besloten om een operatie te doen?

Ik heb er vooral 's nachts last van.
 
Quote
RE: ervaring met CTS operatie?
Esther_mv_ifmi  schreef op: 21-10-2012 22:15:37
heb er persoonlijk geen ervaring mee, maar bij mij op het werk worden deze operaties veel gedaan. Heel erg lastig inderdaad met 3 kinderen en je arm tijdelijk niet mogen gebruiken. Maar: hoe langer je wacht, hoe minder kans op volledig herstel en dan ben je verder van huis. En waarom zou het over vijf jaar weer gedaan moeten worden?
 
Quote
RE: ervaring met CTS operatie?
Suusmv3  schreef op: 21-10-2012 22:28:42

Quote Esther_mv_IFMI:

Wat zijn jou klachten? en waarom nu besloten om een operatie te doen?

Ik heb er vooral 's nachts last van.



snachts heb ik dus nergens last van...
vooral overdag/begin van de avond dat mijn handen verkrampen met ontzettend veel pijn. en ook veel kracht verlies. en een enkele keer maar die tintelingen dr in. 


en omdat het nu dus zoveel pijn deed van de HA een verwijzing gehad naar de neuroloog, die stelde CTS vast. en omdat ik al heel lang loop met deze klachten ( al 5 jaar) waren de injecties en de brace geen optie meer. 



Quote Esther_mv_IFMI:
En waarom zou het over vijf jaar weer gedaan moeten worden?



de chirurg had het er over dat bij 80% van de mensen die geopereerd zijn, na ong 5 jaar terug komen met dezelfde klachten en dus opnieuw geopereerd moeten worden. 

 
Quote
RE: ervaring met CTS operatie?
Ikee  schreef op: 22-10-2012 07:59:54
Opereren is niet de enige optie hoor! Ik werk bij een fysiopraktijk waar wij het phystrack hebben staan. Hier boeken wij (en andere therapeuten) heel goede ervaringen mee. Mijn schoonmoeder bijvoorbeeld is al bijna 3 jaar klachtenvrij. Je krijgt een x aantal behandelingen en dan ben je klaar. Zeker het proberen waard hoor!
http://www.phystrac.com/fysiotherapeuten.html
 
Quote
RE: ervaring met CTS operatie?
Laura73  schreef op: 22-10-2012 09:29:11
ja ik.Ik ben 4 jaar geleden aan links geholpen en rechts moet nog steeds.
Ik ben onder narcose geholpen.
De klachten zijn helemaal verdwenen maar het herstel vergde enorm veel tijd.
die 10 dagen mag je je hand niet gebruiken maar kun je ook echt niet want zelfs een blad omslaan van een krant of een tijdschrift en je gaat door de grond van de zenuwpijn.Mijn man is een week helemaal thuis geweest want ook aankleden kon ik zelf niet, zoals beha dichtmaken en knopen en ritsen dichtmaken en schoenen aan.Daarna is mijn man 2 weken later gaan werken zodat hij de kinderen smorgens kon doen, ik had er toen nog 1 in luiers.Voor luiers overdag vroeg ik 1 van mn vriendinnen of buren of familie.na 3-4 weken was ik aardig opgeknapt maar bij bepaalde bewegingen nog zenuwpijnscheuten maar met 4 weken kon ik wel weer veel zelf.
 
Quote
Navigatie


Reageren op ervaring met CTS operatie?
Naam
Bericht