Menu
 

Topic:

ovenschotels

Dani  schreef op: 21-10-2012 21:42:54
wie weet er makkelijk en lekkere ovenschotels? recepten zijn welkom..

ik ben geen keukenprinses , dus geen zin in uren in de keuken te staan...
 
Quote
Navigatie
RE: ovenschotels
Int  schreef op: 22-10-2012 13:16:53
Wat een heerlijke recepten!!!

Ik heb nog wel een heel simpel ovenschoteltje voor als je haast hebt:

Op de bodem kleingesneden bietjes.
Daarop een blikje ragout
Bovenop Aardappels met geraspte kaas.

Even 15-20 minuutjes in een hele hete oven/grill voor een krokant korstje, en klaar! De kids vinden dit ook erg lekker!
 
Quote
RE: ovenschotels
Cindy  schreef op: 22-10-2012 13:30:20
Mmmmm die van int lijkt me ook hele lekker.

Voor de restjes.

Wie heeft er een ander alternatief voor aardappels of puree?

 
Quote
RE: ovenschotels
Esther_mv_ifmi  schreef op: 22-10-2012 13:32:01
ziet er allemaal heerlijk uit. Nu baal ik nog erger dat mijn oven stuk is
 
Quote
RE: ovenschotels
Melissa  schreef op: 22-10-2012 13:34:01
Ik doe het ook zo warm uit de pan in de oven Alice, maar aangezien het 5 tot 8 uur moet pruttelen is het handig om in de ochtend al de saus te maken.
 
Quote
RE: ovenschotels
Ginger  schreef op: 22-10-2012 15:35:34
Leuk topic 
Ook lekker en makkelijk:
Aardappelschijfjes (niet te lang) voorkoken in 200 g koksroom (of slagroom of light slagroom) met daarin een geperst teentje knoflook, een el gedroogde oregano en wat peper en zout.
Ondertussen een rode paprika in stukjes en een courgette in schijfjes snijden. Het aardappelmengsel met de groenten in een ovenschaal doen, kerstomaatjes er tussen en dan (rauwe) rundergehaktballetjes (kant en klaar of zelfgedraaid, ong. zo groot als een flinke walnoot) er boven op verdelen. Als laatste nog wat geraspte kaas erover, 25 min. in een oven van 180 graden en smullen maar!
(wij eten er meestal rucolasla bij)
 
Quote
RE: ovenschotels
Karien  schreef op: 22-10-2012 15:54:04
Gehakt rullen met een uitje en wat knoflook.
Dan gesneden prei erbij en even meebakken.
Bakje kruidenkaas erdoor (doe meestal die van de lidl of euroshopper).

In een ovenschaal gehakt/prei mengsel.
Aardappelpurree erover en dan wat paneermeel en beetje boter...of wat geraspte kaas is ook lekker.
Dan de oven in tot het een lekker krokant korstje heeft of totdat de kaas gesmolten is.

 
Quote
RE: ovenschotels
Karien  schreef op: 22-10-2012 15:57:49
Is ook lekker trouwens met witlof en ham...ik doe dan meestal geen gehakt.

Wat we ook lekker vinden is gehakt rullen met grote zak verse spinazie,
blokjes aardappel erbij (snij ik zelf en kook ff voor) en dan de ovenschaal in.
Dan een sausje maken van boursin cuisine met slagroom en dat erover heen gieten.
Blokjes feta eroverheen en de oven in half uurtje 200 gr.
 
Quote
RE: ovenschotels
Ginger  schreef op: 22-10-2012 16:02:55
Klinkt goed Karien, vooral die met spinazie 
 
Quote
RE: ovenschotels
Dani  schreef op: 22-10-2012 16:32:51

Quote Karien:
Is ook lekker trouwens met witlof en ham...ik doe dan meestal geen gehakt.

Wat we ook lekker vinden is gehakt rullen met grote zak verse spinazie,
blokjes aardappel erbij (snij ik zelf en kook ff voor) en dan de ovenschaal in.
Dan een sausje maken van boursin cuisine met slagroom en dat erover heen gieten.
Blokjes feta eroverheen en de oven in half uurtje 200 gr.

die onthoud ik ook!!! lekkerrrrr


de mijne staat NU in de oven... hopen dat het smaakt haha
 
Quote
RE: ovenschotels
Spatje  schreef op: 22-10-2012 16:42:59
 die van mij staat ook in de oven nu
 
Quote
RE: ovenschotels
Dani  schreef op: 22-10-2012 16:47:46
haha half ml aan de ovenschotels smakelijk eten alvast
 
Quote
RE: ovenschotels
Boterbloem  schreef op: 22-10-2012 17:51:34

Een probeersel, dus jullie horen straks of het lekker is:

gehakt rullen met een uitje, spitskool even mee bakken. Op smaak brengen met peper, zout en kerrie.
Dit onder in de ovenschotel, daar bovenop een paar plakjes ham en helemaal bovenop aardappelpuree met wat geraspte kaas erdoor. Dit 40 minuten op 200 graden in de oven.


Het ruikt wel erg lekker hier! Maar geen idee of het ook lekker is haha.

 
Quote
RE: ovenschotels
Boterbloem  schreef op: 22-10-2012 18:44:37
Het was heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk! Voor herhaling vatbaar!

 
Quote
RE: ovenschotels
Ginger  schreef op: 22-10-2012 18:54:50
Hihi, zonder de ham maak ik het ook vaak zo, errug lekker he?
 
Quote
RE: ovenschotels
Boterbloem  schreef op: 22-10-2012 19:03:48

Heel erg lekker, ham is overigens een dikke aanrader, heb gewoon 4 plakjes verdeeld over het gehakt/ spitskool mengel.


Zou je dit ook met witte kool kunnen maken? Dat heb ik nog nooit gemaakt (witte kool op zich) dus geen idee hoe het smaakt. Maar die zijn soms ook zo goedkoop...

 
Quote
RE: ovenschotels
Chantie  schreef op: 22-10-2012 19:08:42

Quote Boterbloem:

Een probeersel, dus jullie horen straks of het lekker is:

gehakt rullen met een uitje, spitskool even mee bakken. Op smaak brengen met peper, zout en kerrie.
Dit onder in de ovenschotel, daar bovenop een paar plakjes ham en helemaal bovenop aardappelpuree met wat geraspte kaas erdoor. Dit 40 minuten op 200 graden in de oven.


Het ruikt wel erg lekker hier! Maar geen idee of het ook lekker is haha.




Klinkt erg lekker,die ga ik onthouden!
 
Quote
RE: ovenschotels
Ginger  schreef op: 22-10-2012 19:13:03
ik ga het zeker eens met ham erbij proberen Boterbloem!

ik vervang spitskool wel een door witte kool, en dat kan prima. Smaakt iets anders, maar ook erg lekker hoor!
 
Quote
RE: ovenschotels
Cora38  schreef op: 22-10-2012 20:48:18

Broccoli-notentaart


 



Ingrediënten:


-          ± 7 plakjes bladerdeeg


-          500 gr. Broccoli


-          1 ons gepelde walnoten


-          4 eieren


-          1 ons rauwe (boeren)ham


-          Boter


-          Crème frâiche


-          1 theelepel bouilonpoeder


-          2 ons geraspte kaas (of meer , naar smaak)


 


Bereiding:


Kook de roosjes broccoli 5 minuten.


Bekleedt de met boter ingevette springvorm van ± 26 cm. met bladerdeeg.


Snij de ham klein en doe dat met de broccoli op de bodem.


De walnoten daaroverheen.


Klop de eieren met crème frâiche, kaas en bouillonpoeder door elkaar.


Giet dit mengsel over de andere ingrediënten heen.


Bak de taart goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven van 200 graden in 40 minuten. (Een heteluchtoven moet iets lager)


 


( Dit is het originele recept. Zelf bakken we ook vaak nog een fijngesneden uitje en champignons in plakjes erbij en doen die samen met de broccoli en ham in de vorm)

 
Quote
RE: ovenschotels
Ginger  schreef op: 23-10-2012 08:24:48
Lijkt me erg lekker Cora38!
 
Quote
RE: ovenschotels
Tantehan  schreef op: 23-10-2012 08:39:39
Preiprol.

Gehakt rul bakken, onder in de ovenschaal, daarover heen geblancheerde prei in ringetjes, daar over heen 4 hardgekookte eieren in stukjes, daar over heen weer aardappelpuree met kaas er over, dat 40 minuten in de oven op 200 graden en smullen maar.
De kids vinden het hier heerlijk


Spinazieschotel

neem diepvriesspinazie,
maak aardappelpuree
rul gehakt
alles doe je voor de hoeveelheid van je eigen gezin

door het gehakt snij je een uitje en een knoflookje
heel klein,net voor de smaak
wat peper erdoor

doe door de spinazie kruidenkaas (boursin)
1 heel potje op 450 gram spinasie
lekker doorroeren

doe dan onder in de ovenschaal wat(gehalveerd van wat je heb) gehaktmengsel
dan de aardappelpuree,dan nog wat(de andere helft) gehakt mengsel
dan de spinazie met kruidenkaas erdoor
en daar bovenop zou je wat geraspte kaas kunnen doen

dan in de oven

 
Quote
RE: ovenschotels
Boterbloem  schreef op: 23-10-2012 08:48:28
preiprol????? wat een naam haha maar die klinkt heerlijk!
 
Quote
RE: ovenschotels
Tantehan  schreef op: 23-10-2012 08:53:14
hahah boterbloem, dat heb ik van een vriendin uit zeeland, dus denk dat het zeeuws is. Het is in iedergeval heerlijk
 
Quote
Navigatie


Reageren op ovenschotels
Naam
Bericht