Menu
 

Topic:

sint zoals ieder jaar..

Xsara  schreef op: 18-10-2012 14:31:41
..neem ik mij voor om de kinderen niet te veel te verwennen met sinterklaas...

Ik kijk ruim van te voren rond, vraag de kinderen wat ze graag willen hebben, bedenk een budget maar als het dan zover is koop ik toch weer veels te veel extra's. Ze zijn eigenlijk overal wel mee tevreden maar spelen ook overal mee, we kopen geen rommel en speelgoed is nu eenmaal erg duur, vind ik.. (lego, playmobil enz.)..

Nu vroeg ik mij zo af hoe doen jullie het nou, heb je een budget of koop je maar raak? En heb je maandelijks veel over om vrij te besteden dus hebben jullie het goed of is het ieder jaar een rib uit je lijf? Bij ons is een hoop verandert, van goedlopende onderneming naar 2 keer een part-time inkomen en studerend. we hebben maandelijks ruim over om te sparen, kunnen nog op vakantie en doen leuke dingen. Maar goed alles wordt ook voor ons steeds duurder natuurlijk. De vooruitzichten zijn goed.

Ik heb nu een kado van 60 euro voor het gezin. (uitje)
en voor de kinderen heb ik 75 euro per kind (2 stuks) berekend.
Sint en pieten komen is ook 40 euro
we vragen opa en oma en gaan samen eten met sint taart natuurlijk..
dan nog schoenkadootjes.. 3 keer per week max. 5 euro..

opa en oma geven ook meestal nog wel 2 kadootjes per kind.. dat is ook het enige ze hebben verder geen familie in nederland dus worden met verjaardagen enz. ook niet verwend verder.. (om het goed te praten, dat snap je wel)
 
Quote
Navigatie
RE: sint zoals ieder jaar..
Harleysmama  schreef op: 18-10-2012 14:33:57
Hier is het budget 50 euro. Heb al 2 dingen op het oog. Het spel takkie kakkie en een op afstandbestuurbare auto van Spiderman. Dit komt rond de 50 euro. De schoenkadootjes zijn niet zo duur, zakje chocomunten, manderijn en een klein kadootje. De voorgaande jaren was het veel te gek. Dus nu een budget ingevoerd. 
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Xsara  schreef op: 18-10-2012 14:35:57
je hebt gelijk, de schoenkadootjes ga ik naar beneden schroeven..
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Boterbloem  schreef op: 18-10-2012 14:37:02

Moet eerlijk zeggen dat ik in zekere zin best klaar ben met Sinterklaas.
Heb nog wel zin in de avond zelf, vind het ook echt wel leuk de kadootjes te kopen.


 


Alleen wij hebben gewoon geen zakken geld te besteden, ook geen ramp, kan genoeg leuks halen voor een paar euro.


Maar jongens, sommige ouders maken er een sport van het zo duur mogelijk te maken, de psp's WII's enzovoort vliegen je om de oren. EN omdat het een geheim is en kinderne niet weten dat sinterklaas niet echt bestaat krijgen mijn kinderen dan te horen dat ze minder lief zijn omdat ze minder krijgen (dreigement van hun eigen ouders, daarom wordt het nu ook zo verteld: mijn moeder zegt dat....)


Dus ik zit er over te denken dit jaar het echte verhaal aan de kinderen te vertellen, voor een paar euro wat leuks te kopen en samen met de kinderen wat leuks voor een ander kindje te kopen.




 

 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Famke  schreef op: 18-10-2012 14:37:59
Ik koop niet zo maar van alles omdat het gewoon niet kan financieel.
Natuurlijk zou ik mijn dochter graag verwennen met van alles maar dat gaat nu eenmaal niet.
Tot nu toe heeft ze elk jaar wat leuk gekregen en ik ga er van uit dat me dat ook dit jaar weer gaat lukken.
Dure kado's zijn ook echt voor haar verjaardag een paar weken later.
Ik slaag ook echt altijd wel leuk en speur alle winkels af opzoek naar leuke dingen.
Ik heb nu alvast een hele leuk pennenbakje met toebehoren voor op haar buro gekocht,daar zit van alles bij,nietjestang,schaar,perferator enz.
maar ook een leuke dvd en een super leuk leeslampje,dus ook met weinig kun je veel hoor!
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Boterbloem  schreef op: 18-10-2012 14:38:15
trouwens, al had ik wel zakken geld te besteden, dan nog zou ik het niet duur doen. Simpelweg omdat het hele idee van sinterklaas verdwijnt. De spirit erachter vind ik niet meer leuk. Ga de spirit gewoon omdraaien, de kinderen leren dat geven leuk is in plaats van steeds meer zelf te krijgen ;-)
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Xsara  schreef op: 18-10-2012 14:39:45
nou jaa!!! hoe bedenk je het om da tegen een kind te zeggen..

ik laat de kinderen een lijstje maken maar stuur het wel en zeg ook dat ze niet te dure dingen mogen vragen want dat is niet netjes en dan blijft er niets voor andere kindjes over. ze krijgen dan wat ze vragen dus zijn ze wel blij...
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Famke  schreef op: 18-10-2012 14:40:13
Boterbloem wat lief van je!!
Dat doen wij ook altijd stiekem voor een gezin hier in de buurt.
meestal iets vd action of speelgoed waar mijn dochter niet meer naar om kijkt,dat pakken we in doen we in een zak en wat leuks of lekkers voor de ouders er bij en dan voor de deur zetten,aan bellen en weg rennen.
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Jen9  schreef op: 18-10-2012 14:40:32
Hier vorig jaar iemand met een ds Lite in de schoen nb!!!

Tja, wat doe ik 50 euro per kind?/ En dan alles bij elkaar...
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Boterbloem  schreef op: 18-10-2012 14:46:39

In de schoen??? Ammehoela haha. Mag ik het adres? Zet ik mijn schoen daar ook, misschien krijgen we wel een nieuwe auto LOL.

Ik denk dat geneog ouders zeggen dat je anders niets of minder van Sinterklaas krijgt. Het is een makkelijk dreigement tegen die tijd van het jaar ;-) Sinterklaas houd goed bij of je lief of stout bent geweest gnagnagna.

Famke, ik het het hier of op een ander forum ooit eens gelezen en vind dat idee ook mooi. Ik vind het leuk om mijn kinderen te verrassen met mooie dingen, of het nou de verjaardag is of sinterklaas, of ze nou weten dat het van mij komt of niet. Maar de sfeer moet wel goed blijven. En het moet vooral niet te gek worden.


Waarom 10 kadootjes waarvan ze met de helft niet spelen in plaats van 2 waar ze wel wat mee doen en de rest van het geld weggeven aan mensen die het nodig hebben of gewoon bij de boodschappen steken of wat dan ook?

Kijk ik puur naar mij persoonlijk (echt eigen invulling dus) zou ik Sinterklaas het mooiste vinden met gewoon 1 mooi kado (doosje lego, pop, tekenbord, step, zoiets) en wat lekkers. En niet een DS EN step EN grote doos lego, EN doos playmobile, EN....

 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Famke  schreef op: 18-10-2012 14:46:54
Ik denk ook aan max 50 euro,ik weet niet waar jullie boodschappen doen maar bij sommige supermarkten kun je ook sparen met zegels voor kado's,dat doen onze buurvrouw altijd.
hele jaar boodschappen daar doen en dan heeft ze voor sinterklaas gratis kado's voor haar dochters.(poiz geloof ik)
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Angelique  schreef op: 18-10-2012 14:51:58
we zijn dit jaar goedkoper uit dan voorgaande jaren
moeten ook gewoon opletten al hebben we het niet slecht ofzo
ben zo goed als klaar en iets meer als 100 euro kwijt
ook wat tweede hans en heb veel aanbiedingen gehad 2de voor helft of zelfs 2de gratis ofzo
moet nog paar kleine dingetjes voor de jongste en dan hebben ze beetje zelfde hoeveelheid kadotjes en vind ik het prima
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Xsara  schreef op: 18-10-2012 14:54:01
c1000 heeft nu wel korting bij speelgoedwinkels, nu koop ik best veel bij de c1000 dus dat scheelt.. ik vind het altijd moeilijk om te bepalen wie het dan nodig zou kunnen hebben. stoot je niet iemand voor het hoofd om gebruikt speelgoed te geven?? denk ik dan..

wat wij ieder jaar doen is mijn zoontje zelf de kerstkaartjes laten bezorgen aan zijn klasgenootjes.. gewoon lopend of op de fiets als het donker is een kaartje in de bus.. hij is 5 en vindt het zooo spannend... ik denk dat hij het ook erg leuk zou vinden om iemand te verassen met een sint kadootje.. misschien moet ik juf eens vragen..
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Bepje  schreef op: 18-10-2012 14:54:04
Wij geven ook niet zoveel uit aan sinterklaas. Op zaterdag mogen ze de schoen zetten en dan komt er een leuk aardigheidje in, pakjesavond doen wij 2x bij beide opa`s en oma`s, dan krijgen ze daar een paar cadeautjes, neefjes en nichtjes ook. Ik schat de kinderen in totaal 30 a 40 euro in totaal per kind krijgen. Dan hebben ze ook weer meer dan genoeg om mee te spelen vind ik, als de helft in de kast beland is dat ook zonde.
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Radijsje  schreef op: 18-10-2012 14:59:07
Ik vindt het nog al wat, dat krijgen ze hier niet.
Ze mogen als Sinterklaas in het land is 1 keer per week de schoen zetten, verder haal ik voor ieder kind een cadeautje van maximaal € 20,00 per kind.
Bij de beide opa's en oma's krijgen ze ook nog een cadeautje van ongeveer € 10,00.

schoencadeautjes zijn hier cadeautjes van de action of onder de 3 euro!!
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Bepje  schreef op: 18-10-2012 15:00:09
Schoencadeautjes koop ik trouwens als ik dat tegen kom bij kruidvat, action, etc. En dan al veel eerder dan december, net wanneer ik iets geschikts tegenkom.

Jouw gedachte boterbloem vind ik ook heel mooi, ik ga dat onthouden voor nu geloven ze nog zo leuk vind ik en heb hier gelukkig nog nooit gehoord van nintendo`s in de schoen, vreselijk, dan is de aardigheid er wel af ja. 
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Irma Mv T En B  schreef op: 18-10-2012 15:08:59
Onze jongens krijgen van ons alle twee 1 grootkado en de rest word aangevuld met een kleine dingen die ze nodig hebben zoals sokken, ondergoed en zo nog wat van die dingen.

Bij mijn schoonouders krijgen ze nog kadotjes ter waarde van 30 euro en bij mijn moeder nog een kadotje van 20 euro dan nog wat op school, bij de scouting en op de zwemles.
Ik zelf vind dat meer dan genoeg.
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Liefje  schreef op: 18-10-2012 15:17:11
Ja zoals ik hier lees maak ik het dus ook veels te duur....ook ieder jaar het voornemen het niet te doen maar goed dit jaar nog wel hij weet nu nog niet wat t allemaal kost dus ik ga nog een x lekker los.

Schoen mag hij hier zo goed als iedere dag zetten (soms slaan we een dagje over) en schoenkadootjes mogen niet duurder zijn dan max 5 euro (de ene kan het dus 5 euro zijn en de andere x bv 50 cent) ik wil dit jaar veel lego kopen zodat hij even een leuke set heeft (en aangezien onze zoon 2 huizen heeft hier en bij zijn vader moet het ook een beetje dubbel op zijn) ik zit nu op zon 200 euro aan lego.

Nou is 1 doos daarvan voor zijn verjaardag die hebben we dit jaar eerder gevierd ivm de aankomende baby dus hij krijgt op zijn echte dagje nog een kado dus krijg ook nog een bijdrage van mijn ouders.

Verder doe ik van al die lego ook nog iets geven als zijn zusje geboren wordt zodat hij ook van ons een mooi kado krijgt.

En verder wil ik eigenlijk niks kopen maar goed we zullen zien. Ik heb de lego nu nog niet gekocht moet eerste even wachten op het schipje met geld (maandag toeslagen dagje ) en dan ga ik inkopen doen.

Vorig jaar was het ook gewoon te gek 2 jutezakken vol met dingen en het meeste dus voor hem. Dat wil ik dit jaar niet weer probeert het te beperken tot 1 zak vol.

Ach tis ook maar 1x per jaar sint en zolang geloven ze er niet in want nu is hij dan 5 volgend jaar 6 en daarnaar zal het voor hem wel afgelopen zijn
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Claudia  schreef op: 18-10-2012 15:39:19
15-20 euro  zelf.
Opa en oma 7,50-10,00
Omi 5,00-10,00

Al met al samen toch zo 35,00 a 40,00.

Heb bij de action zoobles ingeslagen voor 2,99 ipv 6,99 bij blokker en speelgoedwinkels.
zooble opbergkoffer was laatst in de aanbieding van 19,99 naar 9,95.

Ik verzamel gewoon en dan verdeel ik het over sint/en verjaardag (jan). Vaak nemen mijn ouders iets over (want ze weten vaak niet wat ze halen moeten, dus op deze manier werkt dat prima).

Meestal heb ik 1 iets groter ding(lees rond de 10/hooguit 15euro). Bijvoorbeeld die zooble opbergkoffer. En dan nog wat kleine dingetjes erbij.

Schoencadeautjes doe ik eigenlijk niet aan. Meer een zakje muntjes of zakje met pepernoten/zo'n kleine choco-letter etc.

3-4x in totaal schoentje zetten en dan vind ik het wel mooi geweest hoor.
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Debby1977  schreef op: 18-10-2012 15:54:58
Als ik hoor dat sommigen 3-400 euro uitgeven per kind aan sinterklaas dan gaan me de haren recht staan, en dan durven ze ook nog glashard te beweren dat ze geen verwende kinderen hebben,maar waarschijnlijk zien ze dat gewoon zelf niet.

Ik vind het te gek om zoveel geld uit te geven en dan ook nog de sint met de eer laten strijken. Ik heb voor Iris de dvd van sinterklaas gekocht en dan nog een paar kado's, denk niet meer dan 50-75 euro als we dat uberhaupt halen want Iris geeft niet veel om speelgoed, die maak je blijer met een pyama,ondergoed,sokken en nieuwe kleren
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Caithy  schreef op: 18-10-2012 15:56:48
Dit jaar maak ik (vanuit internet) een kaart dat Sint net als iedereen moet beknibbelen en dat ze 10 dingen op hun verlanglijstje mogen zetten en dat Sint daaruit zal kiezen!
Hopelijk werkt dat.... mijn dochter vind alles leuk namelijk.......
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Famke  schreef op: 18-10-2012 16:00:36
Ik oordeel niet over mensen die honderden euro's uitgeven,daar is iedereen vrij in vind ik.
De een heeft het nou eenmaal financeel beter dan een ander.
Misschien had ik dat ook wel gedaan als ik rijk was.
Je moet je kind leren iets te waarderen is mijn mening,of het nou duur of goedkoop is.
leren met geld om te gaan en de waarde daar van.
Mijn dochter krijgt zakgeld en als ze iets graag wil kopen kan ze daarvoor sparen.
Zo leer ik haar dat alles niet zo vanzelfsprekend is.
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Sabrah  schreef op: 18-10-2012 16:03:46
Hier ook het voornemen om het niet te gek te maken. Elk jaar zitten we op 75-100 per kind.  (e nemen ons steeds voor max 50 ) En dan krijgen ze vaak ook nog extra van opa en oma. Dit jaar is het eerste jaar dat ze allebei niet meer geloven dus ik ben er nog niet over uit hoe we het gaan vieren. Of surprises maken voor elkaar, of weer een zak. Schoencadeautjes zijn klein van max 3 euro. Ze zetten altijd 2x per week hun schoen.

Moet er nog wel bij vertellen dat wij ook kerst vieren, en daar krijgen ze vaak 1 duurder cadeau en voor de rest wat kleinigheidjes...
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Debby1977  schreef op: 18-10-2012 16:04:49
Het gaat me er niet om of ze dat financieel kunnen missen,dat kan ik ook,maar ik vind het te gek. Zo creeër je verwende kinderen vind ik. Ik denk niet dat die op die manier ooit leren fatsoenlijk met geld om te gaan want ze krijgen toch alles
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Angelique  schreef op: 18-10-2012 16:11:02
ja en als ze dan al met sint enz van die kados krijgen wat geef je dan nog voor een verjaardag

ja de eerste drie jaar hebben we jayden ook gruwlijk verwent
aanbeiding van thomas 3 halen 2 betalen en ja dan een kreeg hij en twee voor de sint hoppe zon ff 120 euro en dan nog andere dingen erbij
hadden op gegeven moment een kind a300 euro ben toen wel geschrokken hoor echt veeeeel te gek maar wel in paar maanden gespaard dus niet ff in dec kopen
nu wil ik dat niet ze krijgenw el wat grotere kados maar die zijn helemaal niet duur
duurste is 25 en dat was nog 2de gratis actie dus eigenlijk 12,50
denk dat ze tussen de 100 en 150 krijgen voor beide
zit wat klein schoen spul in maar de wat grotere dingen wil ik dan ook wel goed spul hebben niet dat zo stuk is
maar er zit ook zon zu zu pet baan bij van action a 3 euro lijkt heel wat maar was erg goedkoop
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Smar  schreef op: 18-10-2012 16:18:39
hier krijg ik 25 euro van de ene opa en oma en 50 euro van de andere opa en oma en daar koop ik dan 1 iets groter kado voor en de rest kleine.
Zelf koop ik dus alleen hun schoenkadootjes en die haal ik meestal bij de action ofzo
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Jo  schreef op: 18-10-2012 16:35:43
Ik heb 2 setjes van Lego Friends, was bij Kruidvat 2e halve prijs, was 21 euro meen ik samen.
Dat vind ik eigenlijk al voldoende, ze mag de schoen zetten (totaal 2 a 3 keer) en daar komt een snoepje in bv een chocoletter of muisjes, misschien een keer een speelgoedje.
Van oma en opa krijgt ze iets rond de 20 euro en we vieren het met een vriendin en dat is ook rond de 20 euro, meer dan zat vind ik het altijd.

 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Janneke  schreef op: 18-10-2012 16:41:39
Dit jaar gaan wij ook beknibbelen op de decembermaand.
Mijn man heeft vorige maand gehoord dat zijn baan wegbezuinigd wordt.

Ze worden er vast niet slechter van als ze wat minder/goedkopere kado's krijgen.
Andere jaren was hier playmobiel/duplo enz er altijd wel bij, dit jaar niet.
Ik heb al hele leuke dingen gezien voor leuke prijzen bij lobbes.nl.
Misschien een tip?
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 18-10-2012 16:53:52
Het liefst doen wij niet aan Sinterklaas... We hebben het 1 jaar met de schoonfamilie gevierd en afgesproken max 5 cadeautjes per kind. Er kwamen voor allebei de andere nichtjes 1 zak per kind binnen. Zit je dan met je 4 cadeautjes voor je eigen kind... Sindsdien vieren we het gewoon thuis met mijn ouders. 
Vorig jaar was ik geloof ik €10,- kwijt. Een kleurboekje en kleurpotloodjes en van opa en oma had ze een pyjamaatje en een klein spelletje. Dit jaar ook weer geen grote dingen, heb nog niets gekocht, ik werk ook niet en we hebben niet veel te besteden. Wel bezig met werk zoeken, dus mocht ik wel werken dan krijgt ze wel iets groters, maar dan nog max €50,- ofzo
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Xsara  schreef op: 18-10-2012 16:57:27
ik zag ook bij de kruidvat hadden ze lego ninjago voor 22 euro en bij de toys xl betaal je voor hetzelfde 42 euro!!! schrok me dood.. zo'n verschil.... als je even goed rondkijkt kun je een hoop besparen blijkbaar..

wij vieren ook kerst maar dan 1 kadootje voor de kinderen onder de boom... meestal een spel ofzo, iets gezelligs... haha zo noem ik het!

als de kinderen niet meer geloven dan gaan we lootjes trekken en geven de kinderen geld om het te kopen.. dan gaat 1 van ons wel met ze mee en mogen ze zelf iets uitkiezen voor de ander.. lijkt me ook heel erg leuk maar nu is het nog zoo leuk om ze voor de gek te houden..
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Cassandra  schreef op: 18-10-2012 17:00:24
Wij gaan het dit jaar juist wat meer uitgeven.
Tijdens de baby-tijd en peutertijd hebben we sinterklaas klein gehouden. Kinderen kennen de waarde van cadeaus dan nog niet en hebben haast meer lol met het pakpapier dan met het cadeau zelf. De afgelopen jaren hebben we ongeveer 30 euro per kind aangehouden (hebben 2 kleuters die anderhalf jaar in leeftijd verschillen).

Nu ze iets ouder zijn en ook meer van het hele gebeuren meekrijgen ga ik er meer werk van maken. Maar nog niet enorm duur zoals anderen dat zo goed kunnen. Want daar gaat het in het leven niet om (om alles maar zo duur en luxe mogelijk te doen) en wij zijn toch niet zo van de computerspellen enzo.

Dit jaar wordt het 50 euro per kind. Ze zijn momenteel erg weg van Playmobil, hebben daar een klein setje van en spelen er erg veel en leuk mee, spelen ook veel samen. Dus wordt het nu voor ongeveer 100 euro aan playmobil-speelgoed, waarvan 30 euro met Blokkerbonnen die ik nog heb liggen.

Schoencadeautjes zullen kleinigheidjes van 3 a 4 euro worden voor de zaterdagen en soms tussendoor worden het pepernoten of snoepmuizen en ander voordelig spul.
 
Quote
Navigatie


Reageren op sint zoals ieder jaar..
Naam
Bericht