Menu
 

Topic:

Stille tocht voor hond

Tulp  schreef op: 18-10-2012 08:00:54
PUTTEN -  In Putten wordt zondagmiddag een stille tocht gehouden voor een gedode Amerikaanse buldog. Hond Diesel overleed zondag na ruzie met een andere hond.


Volgens de politie tilde het baasje van de andere hond Diesel op aan zijn halsband om ze uit elkaar te halen. Kort daarna overleed Diesel. Zijn eigenaar heeft aangifte gedaan, meldt Omroep Gelderland.


Verontwaardigde Puttenaren hebben een Facebookpagina opgericht onder de naam 'Justice for Diesel', die inmiddels meer dan 4.000 leden heeft. Daar wordt opgeroepen om zondag een wandeling te houden voor de omgekomen hond. De oprichters van de site beweren dat Diesel in zijn buik is getrapt, terwijl hij aan zijn halsband werd opgetild.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Stille tocht voor hond
Alice  schreef op: 18-10-2012 21:11:49
Echt Anna? Ik vind dat echt vragen om problemen. 
Honden met elkaar.. maar ook bvb voor kinderen. 
Een goed opgevoede hond, mag daar niet op reageren, maar helaas zijn er heel wat niet goed opgevoed. Dat is niet hun schuld, maar wel die van de baasjes. 
Ik leer mijn zoon dat hij niet naar honden mag wijzen, of ze aaien, of er bij in de buurt komen zonder dat iemand zegt dat 't mag. Maar als zo'n hond op hem zou afrennen als hij aan 't fietsen is, dan zou die van mij dus echt wel een schop krijgen. 
Niet met de bedoeling hem te doden ofzo, maar hij moet gewoon bij mn kind wegblijven. 

Kan er overigens pislink van worden als mensen hun hond los laten lopen waar 't niet mag. 

 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Anna28  schreef op: 18-10-2012 21:20:05
Ja dat is echt waar... en er gebeuren echt wel eens ongelukjes ook daar. Het is een heel groot park die zomers heel veel stadsbewoners trekt. Fietsend, skatend, brommerend, rennend... honden rennen kriskras rond. (je kunt echt uren lopen daar dus best heel groot)

Het lijkt mij beter om bepaalde afgezette stukken vrij te geven voor losse honden, zodat er geen fietsers en jonge kinderen zijn. 

Ik maak best wel eens mee dat kindjes heel hard gaan schreeuwen als ze mijn hond zien loslopen. Bob is enthousiast, maar ziet ze niet eens, veel te druk met geurtjes enzo. Maar omdat het dus een algemeen park is heb je die dingen. 
Evenals turkse en marokkaanse mensen die geen honden mogen aanraken in verband met onreinheid. Als ze in het park lopen hier dan springen er regelmatig honden tegen ze aan. 

Tim rent uit zichzelf vaak naar honden toe, zo gek is hij er op. Ik hou m vaak tegen, tenzij ik de hond ken of toestemming heb van de eigenaar. In zijn onschuld zou hij zo de verkeerde hond aaien> hap! Moet er niet aan denken!! 

Ik kan me trouwens wel voorstellen dat de schop niet eens zo heel hard geweest hoeft te zijn als de man in kwestie stalen neuzen of harde werkschoenen droeg. éen schop op de verkeerde plek en het is gebeurd. De onderkant van een hond is enorm kwetsbaar, er zijn veel kwetsbare organen die daar geraakt kunnen worden. 

Het zijn inderdaad de baasjes die de schuld moeten krijgen. Het 'grappige' is ook altijd dat ik zie dat op hondenscholen en hondencursussen niet de honden maar juist de baasjes opgevoed moeten worden. 
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Suus  schreef op: 18-10-2012 22:42:45
Ik begreep dat d ehond moest spugen en dat hij toen gestikt is, dat kan ook van spanning gebeuren... maar ja...blijft gissen.

Ik ben er ook niet voor dat goed opgevoedde honden los mogen, ik zie zoveel mensen die denken dat hun hond goed opgevoed is

Mijn hond is pas 10 maanden, hij benadert elke hond nog enthousiast en speels en ik heb hem (nog?) niet zien grommen of iets dergelijks. Ik weet ook niet of en wanneer hij dat wel gaat doen. Onze vorige hond (Golden) heeft dat nooit gedaan.

 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Dianemvlisa  schreef op: 19-10-2012 09:45:42
nou ik vind t heel erg wat er gebeurt is, maar ik ga geen stille tocht lopen en mn honden ook geen zwart lint omdoen.

diesel werd aangevallen door die hond, hij had plekken iin zijn hals, wang en oren, toen begon hij te grommen en toen tilde die man zijn hond op en toen pakte diesel die poot.....


ik vind t het heel erg, ook omdat ik ik 3 bulldoggen heb, en ze zijn hartstikke lief, maar worden vaak als eng en gevaarlijk afgeschilderd. en dat doet pijn. als je eens wist hoe vals jack russels en teckels zijn.....

Mijn dochter mag niet in een bench komen. hun mand, er bovenop liggen en weet ik veel.....dat wil ik niet hebben en dat weet ze ook goed.

Je mag geen hond doodschoppen, of t nou een lab of wat dan ook is, hij is idd gestikt, maar niet door een beetje overgeefsel, hij had een maagbloeding en inwendige bloedingen......
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Marie8  schreef op: 19-10-2012 10:34:32
Ben dus benieuwd naar die sectie en dan hoop ik dat via de politie de juiste weg bewandeld kan worden zodat, als de dood verwijtbaar is, de mensen ook vervolgd worden.
Ipv het mediacircus.
Maar de hond is dood. Die krijgen ze toch niet terug.

Ga nu effe lekker met onze lobbes naar het bos. 
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Hondenliefhebber  schreef op: 19-10-2012 23:16:36
Ik denk dat iedereen die ziet dat er iets met zijn hond gebeurt ingrijpt alleen ik vindt je moet wel nadenken wat je doet   Ook dieren hebben een hart en een gevoel ik vindt alleen dat dit niet zo groot in de media moet want dit soort honden worden al vaak afgeschilderd als gevaarlijke honden maar wees nou eerlijk in elke hond schuilt gevaar zelfs een teckel kan je vals maken dus ook een bulldog kan je lief maken ik vindt je moet niet alles over een kant scheren. Ik heb zelf een am bulldog en een am straffers het zijn schatten van honden maar ik zal altijd alert blijven het is en blijft een hond 
ik vindt trouweens een hond moet je ook als een hond behandelen en niet als kind anders doe je de hond er ook geen plezier mee. 



 afz hondenliefhebber
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Anna28  schreef op: 19-10-2012 23:41:50
helemaal mee eens Hondenliefhebber. Tuurlijk moet je nadenken wat je doet, uit paniek een schop geven kan, maar niet gericht schoppen! 

Hier wordt de hond ook echt als hond behandeld. Bedoel ik mee: niet op de bank of op bed, maar lekker in je eigen mand. Geen kinderen in zijn mand of op zijn rug, geen kinderen aan zijn staart of boven op hem. De hond staat hier onderaan in de roedel zoals het hoort: wij eerst de deur uitlopen, dan de hond. Wij eerst eten (hond op zijn plaats) en daarna de hond. Het is een lieve trouwe goedzak die zich keurig gedraagt. Hij voelt zich prettig, kan doen wat hij wil maar houdt zich keurig aan de regeltjes. 

 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Anna28  schreef op: 19-10-2012 23:43:37
Ben ook wel benieuwd naar de sectie ja.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Stille tocht voor hond
Naam
Bericht