Menu
 

Topic:

Stille tocht voor hond

Tulp  schreef op: 18-10-2012 08:00:54
PUTTEN -  In Putten wordt zondagmiddag een stille tocht gehouden voor een gedode Amerikaanse buldog. Hond Diesel overleed zondag na ruzie met een andere hond.


Volgens de politie tilde het baasje van de andere hond Diesel op aan zijn halsband om ze uit elkaar te halen. Kort daarna overleed Diesel. Zijn eigenaar heeft aangifte gedaan, meldt Omroep Gelderland.


Verontwaardigde Puttenaren hebben een Facebookpagina opgericht onder de naam 'Justice for Diesel', die inmiddels meer dan 4.000 leden heeft. Daar wordt opgeroepen om zondag een wandeling te houden voor de omgekomen hond. De oprichters van de site beweren dat Diesel in zijn buik is getrapt, terwijl hij aan zijn halsband werd opgetild.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Stille tocht voor hond
Blauwtje  schreef op: 18-10-2012 13:10:36

Quote Boterbloem:
Sorry blauwtje, een dier haha.



thank youuuu
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Dianemvlisa  schreef op: 18-10-2012 13:18:47

Quote SismvNick:
hoe weet je dat dianna? de uitslag van sectie is niet bekend. en duurt nog een paar weken.



dit is de voorlopige uitslag, de definitieve komt over 4 weken...

de hond is zo hard getrapt dat ie een maagbloeding/perforatie heeft gekregen, maaginhoud kwam omhoog, en is in zn longen terrecht gekomen, dus t optillen aan halsband, en t trappen is hem fataal geworden...
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Dianemvlisa  schreef op: 18-10-2012 13:20:58

Quote Suus:
Het baasje schrijft dit;

"Diesel en het hondje liepen naar elkaar, bitch liep er ook naar toe. Ze snuffelde aan elkaar, en vervolgens werd het grommen. Wij hadden nog niet in de gaten dat er iets escaleerde. Vervolgens zien wij dat die man onze hond een aantal schoppen geeft in zijn buik, wij rende er naar toe.
In deze korte tijd zag ik dat die man zijn hondje omhoog trok en hij trok onze hond mee omhoog, pakte Diesel vast bij zijn halsband en gaf hem nog een paar trappen na"

Bitch (WTF) is hun andere hond. Als ik dit lees staat er dat die man hun hond geschopt heeft. Ondanks die schoppen liet Diesel het kleinere hondje niet los. Zijn baasje heeft hem opgetild waarna Diesel nog steeds aan het hondje bleef hangen en toen aan zijn halsband trok en een paar schoppen na gaf.

Dit is dus de verklaring van de baas van Diesel. Als mijn hond zo gegrepen werd en niet losgelaten werd zou ik ook een schop geven, ik ga er toch zeker niet met mijn handen tussen zitten. Bovendien.... de baas had zelf in moeten grijpen.



maar diesel werd gegrepen door die collie achtige.....
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Dianemvlisa  schreef op: 18-10-2012 13:21:57

Quote Alice:
Baas had gewoon zn hond moeten aanlijnen. Zoals de wet voorschrijft. Klaar.. 



dat is heel erg kortzichtig , ze liepen in een bos, hondenlosloopplaats!
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Suus  schreef op: 18-10-2012 13:26:50
Diane, hoe kom je daar bij?

Het baasje zegt zelf dat ze gegrom hoorde maar NIET zag dat het escaleerde. Zij zagen de man hun hond schoppen die de collie vast had waarna de baas de collie op tilde en hun hond nog steeds vast hield.

Ze zeggen dus zelf dat hun Diesel die Collie vast had en bleef vast houden. Als ze zelf dan niet ingrijpen en de andere baas dat wel moet doen en schopt.... dan mogen ze zichzelf dat verwijten.

Als mijn hond gegrepen wordt door een andere hond steek ik mijn hand daar niettussen hoor, blijft er weinig anders over dan schoppen.

Heel sneu hoe dit gelopen is, maar je kan mensen niet zo beschuldigen terwijl je zelf gewoon in ha dmoeten grijpen.

 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Suus  schreef op: 18-10-2012 13:28:05
Ook al is het een losloopgebied, je moet je hond opvoeden en in het oog houden. Vechten kan gebeuren.... maar dan grijp je direct in. Nu moest een ander zijn hond verdedigen die daar ongetwijfeld enorm door overvallen is.

 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Dianemvlisa  schreef op: 18-10-2012 13:29:50
Hier het verhaal van Marja (de eigenaresse van Diesel)
Op zondag 14 oktober waren wij als gezin naar het bos gegaan, onze honden Diesel en Bitch ras Amerikaanse Buldog liepen los. Hooly onze Jack Russell liep aan de lijn. Omdat we weten dat hij juist wel saggerijnig kan doen omdat hij 15 jaar is. Wij liepen met zijn vieren op een gegeven moment op het fietspad. Diesel eigenwijs als altijd, liep op het zandpad er tussen . Tussen het zandpad en het fietspad was een haag van bomen en groen, Diesel liep een stuk voor ons, wij zagen een echtpaar aan komen lopen in tegen gestelde richting met een hond, een soort collie achtige hond.
Diesel en het hondje liepen naar elkaar, bitch liep er ook naar toe. Ze snuffelde aan elkaar, en vervolgens werd het grommen. Wij hadden nog niet in de gaten dat er iets escaleerde. Vervolgens zien wij dat die man onze hond een aantal schoppen geeft in zijn buik, wij rende er naar toe.
In deze korte tijd zag ik dat die man zijn hondje omhoog trok en hij trok onze hond mee omhoog, pakte Diesel vast bij zijn halsband en gaf hem nog een paar trappen na. Op dat moment kom ik in volle paniek bij Diesel, en schreeuw blijf van onze hond af, en duw hem weg. Hij laat los, en Diesel valt neer, braakt nog en vervolgens ademt hij nog een paar keer, in paniek roepen Edwin (mijn man) en ik Diesel kom op wakker worden kom dan, maar het is te laat hij sterft….
Die man was zo agressief dat hij neus aan neus voor Edwin staat, Edwin zegt ik sla toch ook niet jou kop van je romp waarop de dader aangeeft kom maar op doe dan doe dan. Gelukkig heeft Edwin zich kunnen beheersen in het belang van twee kleine meisjes die op afstand staan te schreeuwen. Zij zien dat hun maatje wordt doodgeschopt.
Vervolgens escaleert de boel omdat ik huilend schreeuw doe toch normaal man, mongool. Waarop die man heel dreigend op mij afkomt, en zegt als je dat nog een keer zegt, en voordat hij bij mij is springt Edwin er weer tussen , politie wordt gebeld.
Politie komt om half 2 gegevens worden uitgewisseld, er wordt doodleuk door de agent in eerste instantie gezegd, kom je je hond straks ophalen, ik zeg hij blijft hier niet liggen. Uiteindelijk neemt de agent Diesel mee, en ik moet met 2 kleine meisjes die in paniek zijn naar de auto lopen de dader zit in het busje…
S avonds heeft Edwin die man opgebeld om te vragen of meneer wel begrepen heeft wat hij gedaan heeft, meneer blijft koud en kil aangeven dat het in het belang van het hondje is geweest. Telefoon gesprek had geen zin. Gister heeft Edwin nogmaals getracht om toch enige vorm van emotie los te krijgen, maar mevrouw nam de telefoon Edwin vraagt hoe het met het hondje is, nou dat ging wel weer, en weer vraagt Edwin mevrouw heeft u enig idee wat er gebeurd is, en welke inpact dit heeft. Mevrouw was druk met haar eten. Daarop zei Edwin, mevr. als dit uw reactie is wens ik u een fijne avond en de rest volgt.
Daarop hebben we aangifte gedaan, deze afspraak was gemaakt op de dag dat het gebeurde.
Diesel is een Amerikaanse buldog, heeft een moeilijke start gemaakt. Moest tot 2 keer geopereerd worden aan zijn achterpoten, op zeer jonge leeftijd had hij dus al heel wat doorstaan, hij was fantastisch. Had een karakter van goud, een goedzak. Hij speelde met Bitch vanaf dag 1 ging hij liggen, zij erboven op, en maar bijten in zijn wangen. Alles vond hij goed, het was een twee eenheid, het was een mooi koppel die twee bully’s. Met alle honden groot of klein maakte niet uit, het ging altijd goed. Daarom is het zo wrang dat een hond die totaal niet agressief is, totaal geen kwaad in de zin heeft dit aangedaan is.
Als Diesel vals zou zijn, dan had hij de hond in een hap doodgebeten.
Als hij vals was dan had hij na 1 trap de dader te grazen genomen, maar niets van dit alles.
Diesel deed niets…
De hond van de dader loopt, had een wondje aan zijn achterpoot, dit is gehecht. Maar hij leeft…
Waarom jij lieve Diesel.. Jij was ons maatje onze kanjer, onze lieveling….
Rust zacht Diesel
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Suus  schreef op: 18-10-2012 13:39:31
ja daar staat toch dat  niet dat die collie aanviel?


Sorry, maar ongeacht het verhaal van de andere kant vind ik het gewoon triest hoe hier op gereageerd wordt. Ja het is erg dat een hond dood is, dat een egzin hun hond mist, dat er een drama plaats vond.... maar je kan de andere baas niet zo online gaan lopen bashen...belachelijk!
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Dicha  schreef op: 18-10-2012 13:46:12

Blijkbaar had de dader weinig kennis van honden, er zijn meerdere manieren om vechtende honden zonder geweld uit elkaar te krijgen..

 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Marie8  schreef op: 18-10-2012 14:07:12
Ik zie niet staan dat het tot bijten is gekomen. Zie alleen dat die eigenaar van de collie zijn hond én diesel optilde bij de halsband en ondertussen diesel schopte.
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Radijsje  schreef op: 18-10-2012 14:09:25

Wij hebben zelf ook een amerikaanse bulldog!!!! en hij is zo lief ook tegenover onze kinderen. Hij weegt ook bijna 50 kilo, maar doet echt geen vlieg kwaad. Ook wij merken dat mensen met een grote bocht om ons heen lopen want hij ziet er zo gevaarlijk uit.


Mensen hebben wel vaak een vooroordeel, het zijn juist vaak de kleinere hondjes die het felst zijn. Wel vindt ik dat geen enkele hond hoort los te lopen!!!!
Je hoort in dit verhaal ook maar 1 kant van het verhaal. Geen enkele hond is te vertrouwen, ongeacht hoe goed je ook denkt je eigen hond te kennen!
Maar een stille tocht voor een hond gaat ook mij net iets te ver.....


 

 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Anna28  schreef op: 18-10-2012 14:15:40

Quote Dicha:

Blijkbaar had de dader weinig kennis van honden, er zijn meerdere manieren om vechtende honden zonder geweld uit elkaar te krijgen..




Dicha, de meeste mensen weten niet hoe dat moet omdat ze het nooit meemaken en omdat het een speciale techniek is. 

Ik denk dat er hier ook weinig meiden zijn die weten welke handelingen ze moeten verrichten om vechtende honden uit elkaar te halen. 

Je raakt in paniek. 

Mijn hond is paar jaar geleden aangevallen door een andere cocker. Vanuit het niets. Ze liepen beide aan de lijn. Kwamen elkaar tegen en de andere hond vloog mijn hond aan. 
De riemen raakten verstrikt, een hele hoop geschreeuw, gegil en geblaf van de honden die als een dolle in de rondte renden en alles beten wat in hun buurt kwam. Erg gevaarlijk! 
We hebben ze uiteindelijk uit elkaar gekregen, maar erg zachtzinnig ging dat niet nee. De eigenaar van de andere hond begon ook erg te schelden op ons, terwijl we zijn hond niets hadden aangedaan. bob daarentegen was gewond in zijn gezicht en poten. 
Vanaf dat moment valt die hond elke keer naar Bob uit, waar ze elkaar ook tegenkomen. het baasje kan hem amper houden zo gaat hij tekeer. Ik denk dat hij Bob doodmaakt als hij de kans krijgt. 

Daarmee bedoel ik te zeggen: een hondengevecht is heel heftig vaak, tollende honden, bijtende bekken, wat kun je anders doen dan de andere hond een schop verkopen als hij jouw hond vastheeft. 

Het verhaal is nog steeds van 1 kant beschreven. Ze kunnen best gelijk hebben hoor, en ik vind het vreselijk dat hun lieve trouwe hond dood is. Maar het is vanuit emoties geschreven en emoties kunnen de situatie behoorlijk vervormen. 
Als Diesel alleen gromde of alleen had gehapt had de andere eigenaar vast niet zo getrapt. 
Is natuurlijk niet goed te praten dat het ging zoals het ging, maar ik denk eerder dat het een ongeluk was. 

Het verhaal er om heen vind ik wat overdreven, wat Diesel allemaal heeft meegemaakt enzovoort. Kom op, het is een hond. Een dier. Niet gelijk aan een mens. 
(schop nu vast veel mensen tegen het zere been) Je kunt er heel, heel veel van houden, maar het is een dier. En het gemis zal groot zijn, maar een stille tocht voor een dier... nee, dat gaat er bij mij niet in. 
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Anna28  schreef op: 18-10-2012 14:18:31

Quote Radijsje:

Wij hebben zelf ook een amerikaanse bulldog!!!! en hij is zo lief ook tegenover onze kinderen. Hij weegt ook bijna 50 kilo, maar doet echt geen vlieg kwaad. Ook wij merken dat mensen met een grote bocht om ons heen lopen want hij ziet er zo gevaarlijk uit.


Mensen hebben wel vaak een vooroordeel, het zijn juist vaak de kleinere hondjes die het felst zijn. Wel vindt ik dat geen enkele hond hoort los te lopen!!!!
Je hoort in dit verhaal ook maar 1 kant van het verhaal. Geen enkele hond is te vertrouwen, ongeacht hoe goed je ook denkt je eigen hond te kennen!
Maar een stille tocht voor een hond gaat ook mij net iets te ver.....


 




ben het wel met je eens, geen enkele hond is te vertrouwen. Een grote lieve lobbes als Diesel zal ongetwijfeld zijn natuur volgen bij gevaar en zichzelf verdedigen en terug in de aanval gaan. 

Ik loop geen enkele hond met een grote bocht vooruit, gewoonweg omdat ik niet bang ben, voor geen enkele hond. 

Dat geen enkele hond hoort los te lopen ben ik niet met je eens. Er zijn veel losloopgebieden, prima om je honden daar lekker te laten dollen.. maar wel op eigen risico uiteraard. Als je hond een vechter is of niet tegen andere reuen kan dan moet je daar niet heengaan. Ook als je als baasje niet tegen een rangordegevecht kan moet je daar niet heengaan, dat gebeurd bij honden vaak. Dan is het een grauw, hap, 2 rondjes vechten en klaar. Dat is de natuur van die beesten: wie is de baas? 
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Karinmv3  schreef op: 18-10-2012 14:45:40
Ik snap beide kanten van het verhaal. Jaren geleden liep ik met onze 2 Engelse bullen, ze waren aangelijnd. Achter ons huis is een poort zonder verlichting en toen we daar liepen vloog er, voor mij vanuit het niets, een donkere labrador op 1 van mijn bullen af. Die had het volgens mij ook niet aan zien komen, deed ook niks terug. In het donker heb ik op goed geluk die labrador een aantal keer een rotschop verkocht, meer kon ik niet.
De eigenaar van die hond zei alleen maar dat het nou eenmaal honden waren.
Eenmaal thuisgekomen zag ik dat onze hond helemaal open lag, heel zijn kop onder de bijtwonden. Als ik die andere niet weg geschopt had (waarbij hij mij ook beet), was het misschien veel slechter afgelopen met die van ons en hoe lullig ook, ik kies wel voor mijn eigen hond, niet voor die van een ander.
Hoe het met labrador afgelopen is weet ik niet.
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Radijsje  schreef op: 18-10-2012 14:54:50
anna28 ik bedoelde dat er ook mee!!!! Hier in de buurt lopen heel veel honden "gewoon" los, terwijl het niet mag! Als het een losloopgebied dan loopt onze hond ook los, dit worden er wel steeds minder hier in het oosten.
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Macife  schreef op: 18-10-2012 15:01:20
tjee een stille toch voor een hond...wat is de volgende stap..voor een vogel die helaas perse voro de auto wou vliegen en zo onder de wielen kwam.

we kunnen ook allemaal ene beetje overdrjven he... met zo tocht vind ik het respect weg halen van de stille tocht voor helaas vermoorde mensen 
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Anna28  schreef op: 18-10-2012 15:24:53

Quote Radijsje:
anna28 ik bedoelde dat er ook mee!!!! Hier in de buurt lopen heel veel honden "gewoon" los, terwijl het niet mag! Als het een losloopgebied dan loopt onze hond ook los, dit worden er wel steeds minder hier in het oosten.



ja oke
Hier lopen ook vaak honden los. We hebben veel grasstroken langs de vaarten en langs de fietspaden waar alle honden los lopen. Mag niet, is ook nog eens gevaarlijk voor de fietsers die daar rijden want er kan zomaar ineens een hond oversteken. 

Eerlijk is eerlijk: mijn hond heb ik ook wel eens los meegenomen, even snel. Hij luistert wel aardig goed, maar het mag gewoon niet dus ik doe het ook niet meer. 

jammer dat er zo weinig hondengebieden zijn he. toen ik nog in Ede woonde hadden we de Ginkelse heide, daar mogen ze een paar kilometer het bos en de hei op, heerlijk voor de honden! 
Nu laat ik m in het park rennen, bij ons achter, daar mogen ook de honden loslopen. 
Hier op de stranden mag hij helaas niet komen, ook niet in de winter. (zomer is logisch) Het zou heerlijk zijn als hij eens lekker kon gaan zwemmen ofzo. Dat kan nu dus niet. En de vaart kan hij niet uitkomen want dat zijn stijle randen. 
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Vikki  schreef op: 18-10-2012 17:00:42
Een stille tocht voor een hond....
een hond die bitch heet......

Het moet niet gekker worden.
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Dianemvlisa  schreef op: 18-10-2012 19:40:41
WIL IEDEREEN AUB VRAGEN OM HET BEKEND TEMAKEN DAT DE WANDELING/EERBETOON VAN DIESEL OP 21-10 IN PUTTEN NIET DOORGAAT !
GEMEENTE PUTTEN IS BANG VOOR EEN MASSALE TOELOOP.
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Anna28  schreef op: 18-10-2012 19:45:54
Ik vraag me af waar die donaties dan naar toe gaan?

 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Anna28  schreef op: 18-10-2012 19:46:43
oh ik zie het al.... 


 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Anna28  schreef op: 18-10-2012 19:49:32
ben even aan het spammen hoor, zit met verbazing de facebookpagina te lezen. Wat gaat dat ver 
Zeer veel dreigementen, scheldpartijen, vloekpartijen, doodsbedreigingen zelfs voor de dader 

En ook zeer sentimentele oproepen zoals:



Wij raden iedereen aan die mee gaat iets mee te nemen om neer te leggen op de plek waar Diesel overleden is.


 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Suus  schreef op: 18-10-2012 19:54:47
Zouden ze abroad bedoelen?

Vind die FB vreselijk. Er wordt daar een beeld gecreerd dat het om het ras gaat en men fokt elkaar helemaal op.... heel simpel...

 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Petrina  schreef op: 18-10-2012 19:59:12

Als baasje van een hond moet je gewoon altijd je hond in de gaten houden, zeker als je hond losloopt! Als je zorgt dat je hond in jou zicht blijft lopen, of zoals hier de hond naast je blijft lopen ook als je hond los loopt dan ben je al zoveel ellende voor.


Soms zie je honden km vooruit lopen of de baasjes zover vooruit, dat kan niet! Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor je dier.

Hier is het mis gegaan, ik kan mij niet voorstellen dat iemand dit zo gewild heeft en zeker niet dat deze hond met opzet gedood is. Baasjes hadden zicht moeten blijven houden op de hond en hebben in dit hele gebeuren zelf ook een aandeel. Maarja het is makkelijker een ander de schuld te geven. Zeker als je veel verdriet hebt ervan is het fijn om ergens op af te geven denk....

Maar wat gaan de reacties en de manier van denken ook de grenzen van fatsoen voorbij.......

 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Suus  schreef op: 18-10-2012 20:01:16
Vertelt daar een vrouw over haar hond die aangevallen was en een eigenaar die niet reageerde, week later rijdt de eigenaar zich dood...dat noemen ze karma en boontje om zijn loontje *twisted*
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Mama Van Drie  schreef op: 18-10-2012 20:04:51
Een donatie? anmenooitniet!!!!
Zijn ze nu helemaal achterlijk geworden?
Ik zou aangifte gaan doen als ik die man van die collie hond was.
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Boterbloem  schreef op: 18-10-2012 20:05:29

Heel eerlijk?


Vind het maar enge mensen, die zo reageren op de dood van een hond. Ik zou me kapot schamen als ik mijn hond zou missen en iedereen op de site dit soort ellende zou roepen. Site zou meteen verdwijnen. 


 


Over emotioneel gedoe, vind het echt erg dat die hond dood is, maar sommigen maken het wel heel extreem hoor. Ze mogen wel oppassen dat ze straks zelf niet strafbaar worden om het een of ander, nog sneuer voor de kinderen.

 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Mama Van Drie  schreef op: 18-10-2012 20:06:15
Zo wordt Putten wel goed op de kaart gezet trouwens
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Anna28  schreef op: 18-10-2012 20:09:00
Ik ben haast geneigd om daar te reageren van: doe met zn allen eens een beetje normaal, wat een doorgeslagen zooitje! 
Maar ik hou maar wijselijk mijn mond, anders krijg ik straks dezelfde bedreigingen naar mn kop

Maar ze zijn echt idioot bezig daar. Elkaar ophitsen, van een 'ongeluk' iets opzettelijks maken waarvan de dader de doodstraf verdiend.... 
(mist nu de smiley die tegen de muur oprent)
 
Quote
RE: Stille tocht voor hond
Anna28  schreef op: 18-10-2012 20:09:47
@boterbloem: ben het met je eens. Gewoon eng! 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Stille tocht voor hond
Naam
Bericht