Menu
 

Topic:

Uit elkaar

Even Anno  schreef op: 18-10-2012 07:31:28

Vorige week heeft mijn partner mij laten weten geen zin meer te hebben om te vechten voor onze relatie. We waren toen 5 jaar precies bij elkaar en 2 kids verder.
Het is geen prater, uiteraard had ik wel door dat het niet helemaal goed was maar hij wilde er niet over praten, ik bleef vechten tegen de bierkade.
Wij hebben een koopwoning 3 jaar geleden gekocht en verkopen gaat dus nu niet, we hebben een verbouwing meegefinancierd en de markt is niet gestegen dus zitten met een restschuld. Bank gaat niet akkoord met verkoop van de woning want we hebben ook niet even 40 a 50.000 euro hier liggen om het tekort op te vangen. We gaan dus "scheiden"van tafel en bed maar financieel zitten we voorlopig nog aan elkaar vast.


Wat ik me dus nu afvraag hoe verdeel ik de kosten die betaald moeten worden? Ik heb zegmaar uitgerekend dat zijn inkomen 63% is en de de mijne 37%, echter als ik alle uitgave x deze % doe dan hou ik aan het eind van de maand net aan 100 euro over om eten van te kopen en de kids te onderhouden en hij 500 euro, rare verdeling lijkt me. Of is dit nu echt de keiharde werkelijkheid?

Wie o wie kan mij helpen en eventueel tips geven?

Dank jullie wel!

Gr Even Anno

 
Quote
Navigatie
RE: Uit elkaar
Debby1977  schreef op: 18-10-2012 12:51:39

Quote even anno:
Debby: Akte van onvermogen.....hoe kom ik daaraan?



Daar kan de advocaat je mee helpen, die vraagt het nl voor je aan!
 
Quote
RE: Uit elkaar
Deborah Op De Mobie
l
  schreef op: 18-10-2012 13:04:35
succes! lijkt mij ontzettend zwaar om dan toch bij elkaar te blijven wonen. wilt hij financieel gelijk alles verdelen? Kun je niet zolang gewoon samen doen? Lijkt mij voor de gehele situatie fijner en makkelijker
 
Quote
RE: Uit elkaar
Even Anno  schreef op: 18-10-2012 14:37:51
Deborah: Dat was mijn voorstel ook. We hebben zeg 500 euro, hij 175 euro waar hij mee kan doen wat hij wilt en ik voor het huishouden/kids 325. Zo was het eigenlijk vanaf het begin dat we gingen samenwonen. Maar ik denk dat hij heeft bedacht dat als we alles evenredig verdelen hij meer te besteden heeft en zet nu alles op alles incl advocatenkosten. En hij wil geen 1 advocaat dus ook dat nog is dubbel................wat bereik je ermee.........heel veel kosten en minder per maand te besteden..................

Heb gebeld naar de mediator, maar ze zat in bespreking wordt vanmiddag nog teruggebeld.
 
Quote
RE: Uit elkaar
Janneke  schreef op: 18-10-2012 14:44:26
Zo te lezen heeft je ex het goed met je voor, met dit in mijn achterhoofd zou ik er lles aan doen om het zo goed mogelijk voor MEZELF te maken. En hier wil je echt nog jaren een huis mee delen? Volgens mij word dat oorlog, ik zou echt goed informatie gaan inwinnen welke opties er zijn. 
 
Quote
RE: Uit elkaar
Zoetje  schreef op: 18-10-2012 14:48:00
Ik wil je heelveel succes en sterkte wensen. Ik heb noodgedwongen een jaar bij mijn ex gewoond en dat was een hel! (Ook koophuis,ik geen baan en nergens ingeschreven voor een huurhuis).
 
Quote
RE: Uit elkaar
Bepje  schreef op: 18-10-2012 15:22:24
Ik zou niet weten hoe je dat allemaal op een rijtje moet krijgen. Je kunt voor advies eventueel naar het algemeen maatschappelijk werk in je woonplaats, die kunnen je dan vertellen waar je terecht kunt als zij je niet verder kunnen helpen. Succes.
 
Quote
RE: Uit elkaar
Janneke  schreef op: 18-10-2012 15:54:33

Quote Janneke:
Zo te lezen heeft je ex het goed met je voor, met dit in mijn achterhoofd zou ik er alles aan doen om het zo goed mogelijk voor MEZELF te maken. En hier wil je echt nog jaren een huis mee delen? Volgens mij word dat oorlog, ik zou echt goed informatie gaan inwinnen welke opties er zijn. 



Mijn stukje komt wat hard over nu ik het terug lees, dat was niet de bedoeling.
Toen ik las dat hij uiteindelijk met zo veel mogelijk geld in handen wil staan, gingen mijn nekharen overeind omdat ik dit niet fair tegenover jou vind.
Nogmaals ik bedoelde het niet rot.
 
Quote
RE: Uit elkaar
Liva  schreef op: 18-10-2012 16:29:34
Ik heb niet alles gelezen of begrijp nog niet alles...

Maar jullie hebben een koophuis dat nu niet verkocht kan worden. Kan de hypotheek op jouw naam alleen komen te staan? Kun je deze alleen betalen? Of zou je een stuk kinderalimentatie kunnen gebruiken om de hypotheek op te brengen? Stel je hebt 200 tekort, kan hij dit als alimentatie betalen?
En kan hij op korte termijn een eigen huis hebben of per 1-1 ingeschreven staan op een ander adres (zodat jij alleen ingeschreven staat op je adres)?

Ik heb gelukkig geen koophuis, maar mijn nu nog man en ik hebben inmiddels de scheiding aangevraagd. Belastingtechnisch gezien kan hij nu nog geen eigen huis gaan huren, omdat we nu geen recht hebben op alle toeslagen en kortingen. Em met onze salarissen samen kunnen we nu ook niet twee woningen bekostigen, dus het moet maar even zoals het nu is...

Per 1-1 wel. En dan heb ik het over huurtoeslag (daar heb jij dan geen recht op, maar je krijgt wel wat van de belasting terug als je een koopwoning hebt, toch?), zorgtoeslag, KGB en KOT, deze zal een stuk hoger worden als het berekend wordt alleen op jouw salaris!

Maar ook alleenstaande ouderkorting, aanvullende alleenstaande ouderkorting (heb je recht op als je werkt) en combinatiekorting.

En eventueel nog een aanvulling vanuit de bijstand, maar ik weet niet of dit kan als je een koopwoning hebt?

Ben je het met elkaar eens, dan kan een scheiding snel gaan. Wij zijn dinsdag pas bij de advocaat geweest en waarschijnlijk is voor het einde van het jaar de scheiding al uitgesproken...
Officieel apart wonen lukt dan hopelijk per 1-1.

Je wil echt co-ouderschap?
 
Quote
RE: Uit elkaar
Petra  schreef op: 18-10-2012 18:33:27
weet niet of dit kan maar je wil niet met een schuld achter blijven? mag niet.Maar ik zou gaan berekenen wat ik aan inkomen alleen had met toeslagen enz. Kijken voor alimentatie en misschien kun je rond komen zonderr alimentatie en kun je een afspraak maekn dat hijj de schuld mee neemt en geen alimentatie betaald??? weet niet of dit mag enof dit een oplossing is. Maar dan ben je wel echt gescheiden. En het lijkt geweldig dan maar samen een huis maar heb het in mijn omgeving gezien , nou het was een ramp. Dus ik zou gaan kijken of het echt niet anders kan.
 
Quote
RE: Uit elkaar
Even Anno  schreef op: 18-10-2012 21:00:21

Op mijn inkomen kan ik de hypotheek niet dragen, op het inkomen van mn partner kan het ook niet.
Kinderalimentatie mag niet meegenomen worden in de berekening voor max hypotheek en toeslagen ook niet dus daaraan veranderd mijn inkomen niet. Partneralimentatie mag wel meegenomen worden maar heb ik geen recht op, we waren niet getrouwd.
Ik heb maandagochtend een gesprek bij de mediator, heb haar vanmiddag even gesproken en zou eea al voor me uitzoeken. Maar om de lasten hier te kunnen dragen moet ik een netto inkomen hebben van 2500 euro, ik heb nu iets meer dan 1000 dus 1500 euro aan toeslagen per maand krijg je niet.
Ik krijg overigens 0 euro krediet, had wat verkeerd ingevuld hihi. Mn partner krijgt max 20000. Daarmee kan je de verkoop van de woning niet opvangen.

Ik wacht even het gesprek af met de mediator,wellicht komt daar nog iets naar voren waar we wat mee kunnen.


Dank jullie wel iig voor alle tips en het meedenken!!!

 
Quote
RE: Uit elkaar
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 19-10-2012 13:04:10
Wat maakt hij een puinhoop van alles. Hij maakt het nu zo ontzettend moeilijk/lastig allemaal.
Jullie zijn nu nog tijdelijk aan elkaar verbonden. Waarom direct alles willen scheiden. Is geld zo belangrijk? Hij wilt natuurlijk de hort op en weer genieten ? En dus eigen geld hebben?

De hele situatie is onhoudbaar. Ik heb met je te doen.
 
Quote
RE: Uit elkaar
Even Anno  schreef op: 19-10-2012 21:23:44
Deborah: Hij vindt geld heel belangrijk geeft ie ook toe en daar hebben we in het verleden al regelmatig ruzies over gehad. Zijn ouders hebben het vroeger niet breed gehad en dat wilt hij nooit meer dus is van mening hoe meer geld je hebt hoe gelukkiger je bent. Daar ben ik het totaal niet mee eens. Mijn oudes hadden het goed, mochten echt niet klagen en toch gingen ze uit elkaar als ik dat als voorbeeld geef wuift hij het weg....vervolgens hebben we als gezin van een grote "villa" moeten aanpassen naar een rijtjeswoning en weinig inkomen, vervolgens ben ik uit huis gegaan naar 20m2 en daarna gaan samenwonen met iemand die geen gat in zn hand had maar totaal geen hand had. Dus kan wel zeggen dat ik alles heb gehad, en veel geld maakt niet gelukkig is mijn mening!

Hij heeft gebeld en wilt nu weer de financieen niet scheiden pfffff gek wordt ik van het gejojo.
Maargoed afspraak met advocaat laat ik staan.

Vanmorgen bij de huisarts geweest voor doorverwijzing naar kinderpsycholoog om te bespreken hoe we het de kids moeten gaan vertellen. Heb vervolgens van de huisarts ook een doorverwijzing gekregen naar een psycholoog voor mezelf, even met de huisarts gesproken en het lucht eigenlijk wel op even praten met iemand die ons beide niet kent en er blanco in staat. Daarnaast heb ik slaappillen gekregen zodat ik meer dan 3 uur per nacht kan slapen, chronische vermoeidheid heb ik nu, heb geen biologisch ritme meer. Hopelijk zet dat aan.
 
Quote
RE: Uit elkaar
Annie  schreef op: 19-10-2012 21:41:25
Wat een nare situatie! Zorg je er voor dat jullie afspraken allemaal zwart op wit komen te staan. Zeker als hij zo wispelturig is, dan heb je iets om op terug te vallen!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Uit elkaar
Naam
Bericht