Menu
 

Topic:

Uit elkaar

Even Anno  schreef op: 18-10-2012 07:31:28

Vorige week heeft mijn partner mij laten weten geen zin meer te hebben om te vechten voor onze relatie. We waren toen 5 jaar precies bij elkaar en 2 kids verder.
Het is geen prater, uiteraard had ik wel door dat het niet helemaal goed was maar hij wilde er niet over praten, ik bleef vechten tegen de bierkade.
Wij hebben een koopwoning 3 jaar geleden gekocht en verkopen gaat dus nu niet, we hebben een verbouwing meegefinancierd en de markt is niet gestegen dus zitten met een restschuld. Bank gaat niet akkoord met verkoop van de woning want we hebben ook niet even 40 a 50.000 euro hier liggen om het tekort op te vangen. We gaan dus "scheiden"van tafel en bed maar financieel zitten we voorlopig nog aan elkaar vast.


Wat ik me dus nu afvraag hoe verdeel ik de kosten die betaald moeten worden? Ik heb zegmaar uitgerekend dat zijn inkomen 63% is en de de mijne 37%, echter als ik alle uitgave x deze % doe dan hou ik aan het eind van de maand net aan 100 euro over om eten van te kopen en de kids te onderhouden en hij 500 euro, rare verdeling lijkt me. Of is dit nu echt de keiharde werkelijkheid?

Wie o wie kan mij helpen en eventueel tips geven?

Dank jullie wel!

Gr Even Anno

 
Quote
Navigatie
RE: Uit elkaar
Marjolein77  schreef op: 18-10-2012 07:35:30
Allereerst een dikke   wat een verdriet!  Even over je verdeling, ik denk dat in zo'n berekening ook meetelt wie in het huis blijft wonen en waar de kinderen het grootste gedeelte zijn. Ik zou mij laten informeren bij een advocaat die gespecialiseerd is in scheidingen. Heel veel sterkte met alles!!
 
Quote
RE: Uit elkaar
Even Anno  schreef op: 18-10-2012 07:44:56
Dank je wel!!!

Ik blijf in de woning wonen met de kids en op de momenten dat hij de kids heeft ga ik het huis uit en blijft hij met de kids in de woning. We willen niet dat de kids van her naar der gesleurd worden.
Voor alsnog staat er nu dat hij om het weekend de kids heeft maar ik heb liever co-ouderschap. hij gaat hier nu over nadenken en het bespreken op zn werk.
 
Quote
RE: Uit elkaar
Even Anno  schreef op: 18-10-2012 07:46:29
punt is dat er niet veel geld is en een advocaat wil ik zo lang mogelijk uitstellen ivm de kosten. Wij blijven financieel aan elkaar, dus een advocaat kan dus ook niet alles regelen het gaat nu alleen over de verdeling van de gezamenlijke kosten (hypotheek, verzekeringen van de woning, kosten van de kids (KDV)

 
Quote
RE: Uit elkaar
Marjolein77  schreef op: 18-10-2012 07:51:05
Ja dat snap ik.. Maar als ik het goed begrijp hadden jullie voorheen ook ongeveer 600 euro per maand te besteden na alle vaste lasten?

En je man ( ex)  zal toch ook geld moeten hebben om iets anders te bekostigen in de tijd dat hij niet in de woning is??

Hoe oud zijn je kinderen?? is er geen mogelijkheid om meer te werken??
 
Quote
RE: Uit elkaar
Rivieramvb  schreef op: 18-10-2012 07:54:32
lieverd wat een verdriet!! ik heb er geen verstand van maar wil je heel veel sterke wensen dikke knuf!
 
Quote
RE: Uit elkaar
Even Anno  schreef op: 18-10-2012 08:07:27
We houden nu 600 euro per maand over, hiervan moet dan gedaan worden: boodschappen, tanken, cadeautjes etc.
De vaste lasten zijn vele malen hoger.
Onze kids zijn 1,5 en 3. Zitten allebei al 3,5 dag op het KDV, geen familie die de opvang kan overnemen. Volgend jaar worden de uitgave dus al wat minder als de oudste naar school gaat maarja dat is nog niet nu.
Ik kan wel meer gaan werken maar dan moeten de kids ook een dag extra naar het KDV, dus dat kan je bijna tegen elkaar wegstrepen. Heel veel toeslagen vervallen doo rhet inkomen van mn expartner. Alleenstaande ouder korting etc kan ik ook niet aanvragen omdat we financieel nog aan elkaar blijven zitten.
Een andere woning voor hem zit er niet in, er kunnen geen 2 huishoudens van ons inkomen ontstaan. Hij zit op de dagen dat hij de kids niet heeft bij zn ouders en de dagen dat ik de kids niet heb bij mijn moeder
 
Quote
RE: Uit elkaar
Saskia70  schreef op: 18-10-2012 08:14:28
Hey meid, wat een verdriet en schrik... eerst even een  voor jou. Wist je dat je voor de advocaatkosten wanneer je een laag inkomen hebt een toevoeging kan aan vragen? Dit heeft mijn advocaat voor mij gedaan en ik hoefde alleen een kleine bijdrage te betalen. En je kunt ook eerst gratis een informatiegesprek met een advocaat voeren, dan weet je een beetje hoe een en ander in zijn werk gaat. 

Ik hoop dat je hier iets aan hebt! Heel veel sterkte! 
 
Quote
RE: Uit elkaar
Even Anno  schreef op: 18-10-2012 08:29:00
Saskia: Thnx voor de tip. Maar kijken ze dan niet naar het gezamenlijke inkomen? Of echt alleen  naar mijn inkomen?
 
Quote
RE: Uit elkaar
Liefje  schreef op: 18-10-2012 08:33:03
zolang je nog niet gescheiden bent zal er altijd naar t gezamelijk inkomen gekeken worden, scheiden lijkt mij dus een verstandige keuze om dat maar alvast te doen!
 
Quote
RE: Uit elkaar
Even Anno  schreef op: 18-10-2012 08:40:20
als er naar het gezamelijke inkomen wordt gekeken zullen we wel geen recht hebben op zo'n toelage en zullen alle kosten volledig betaald moeten door mij, geen idee waar ik het geld vandaan moet halen.....en hij wil niet bij 1 advocaat dus alles wordt nog is x2 ook dat worden dan echt de hele week droog brood eten....
 
Quote
RE: Uit elkaar
Liefje  schreef op: 18-10-2012 08:44:02
Ik zou zelf eens even gaan kijken wat voor jou voordeliger is wellicht is een huisje huren wel voordeliger, ja je zit dan met hypotheek lasten en huur maar als jij wat huurt kan hij in de koopwoning blijven wonen en zit je niet meer zo aan elkaar gebonden.

Als je dan al gescheiden bent kun je meteen de alleenstaande ouderkorting aanvragen en die inkomensafhankelijke combinatiekorting.

Jou inkomen is dan ook een stuk minder dus wellicht krijg je meer vergoed van de kindopvangtoeslag en is meer werken dan wellicht wel voordeliger.

Indien er geen co ouderschap komt kan hij alimentatie betalen wat ook weer extra inkomen is voor jou per maand.

 
Quote
RE: Uit elkaar
Cassandra  schreef op: 18-10-2012 08:54:14
Wat heftig en moeilijk dat je relatie is gestrand!

Je kunt ook scheiden en toch gezamenlijk eigenaar van de woning blijven?
Dan kun je de financiele zaken en gezag en voordij etc ook officieel laten vastleggen, want waarschijnlijk handig is voor de toekomst. En je krijgt dan misschien ook je eenouderstoeslagen etc.

Misschien is het een idee om op zoek te gaan naar professionele begeleiding en advies via ófwel advocaat ófwel scheidingscounseling?

Veel sterkte met het regelen van alles!
 
Quote
RE: Uit elkaar
Even Anno  schreef op: 18-10-2012 08:56:19
Liefje: Ik begrijp wat je bedoelt alleen er is totaal maar 2 inkomens maar 600 euro over per maand, als ik ga huren ga je per maand alleen maar de schulden in. Iets wat ik totaal niet wil. Daarnaast kan er in deze gemeente geen urgentie aangevraagd worden en is de gemiddelde wachttijd 9 jaar. Daarnaast zijn onze hypotheeklasten lager dan de huurprijzen dus de kosten gaan dan sowieso omhoog (lage lasten hypotheek door variabele rente)

Ik heb geen recht op partneralimentatie, we waren niet getrouwd. Wel kinderalimentatie natuurlijk maarja het blijft natuurlijk ook van een kale kip kan je niet plukken.
 
Quote
RE: Uit elkaar
Even Anno  schreef op: 18-10-2012 08:59:20
Reden dat we nu gezegt hebben dat ik in de woning blijf met de kids is omdat hij bij zn ouders alleen kan slapen meer ruimte is er niet. Als hij in de woning gaat zitten en ik moet ergens anders heen geen idee waar dat moet zijn want bij mijn moeder is inprincipe geen ruimte, als ik daar ben slaap ik al bij haar in bed omdat een los bed al niet neergezet kan worden.....
 
Quote
RE: Uit elkaar
Janneke  schreef op: 18-10-2012 09:02:09
Maar hoe lang wil je dit volhouden dan?
Dat is echt heel erg moeilijk hoor, ik zit te denken schrijf het programma van Martijn Krabbe aan.
Dan hou je wel een restschuld missschien, maar kun je wel verder met je leven.
Het is echt heel moeilijk om niet samen te zijn, maar wel een huis te delen, helemaal als jullie er om de beurt in gaaan wonen.
Je heb niks prive dan, jullie gaan zeker irritaties hierdoor krijgen.

Moeilijk allemaal
 
Quote
RE: Uit elkaar
Marjolein77  schreef op: 18-10-2012 09:06:43
Ik wilde net schrijven wat Janneke hierboven schrijft. Dit is geen jaren vol te houden... jij moet telkens het huis uit als hij erin wil en moeten nog alle kosten delen...in het begin zal dat misschien nog redelijk lopen maar na een tijdje gaat dit geheid botsen. Ik kan me voorstellen dat je nu even geen andere uitweg ziet maar daarom zou ik zeker een gesprek aanvragen met een advocaat om te zien wat de opties zijn.

 
Quote
RE: Uit elkaar
Even Anno  schreef op: 18-10-2012 09:07:16

Janneke: Ja het is ook heel lastig! klopt helemaal.
De bank gaat niet akkoord met verkoop misschien even een verduidelinking: gekocht voor 199.900, 23500 verbouwing + kosten = hypotheek van 243.000. De markt is slecht dus als we 190.000 euro voor de woning krijgen mogen we blij zijn, hou je over 53.000 euro. De bank zegt gewoon prima maar bij de notaris moeten julllie ervoor zorgen dat dit geld naar ons toekomt, heb je het niet kan je ook niet verkopen.
Daarnaast mag ik niet in de WSNP of faillisement terechtkomen ivm mijn werk, ben ik mn baan ook kwijt, niet omdat het niet van mn werkgever mag maar vanuit de wet niet. Dus ik moet alles op alles zetten om die richting niet in te gaan.


Stel bij wijze van dat we de woning toch gaan verkopen dan staan we op straat, zonder dak boven ons hoofd en we kunnen dan nergens terecht......dat is iets wat ik mn kids niet aan wil doen.

 
Quote
RE: Uit elkaar
Janneke  schreef op: 18-10-2012 09:15:28
Ik ga even hardop nadenken hoor.

Zijn er geen naastgelegen goedkopere gemeenten met minder lange wachttijden?
Ga het gesprek met de bank eens aan.
Mag een bank dit zomaar zeggen?
Als je je hypotheek niet meer kan betalen, hebben hun toch een groter probleem lijkt me.
De restschuld word door tweeen gedeeld, misschien is dit met een lening goed op te lossen zonder de wnsp in te hoeven.

Jeetje ik weet het ook even niet meer, maar vind het wel iets om over na te denken.
Het kan toch niet zo zijn dat je bij je moeder in bed moet slapen.
Ik vind het echt een vreselijke situatie voor je!
 
Quote
RE: Uit elkaar
Ladyb  schreef op: 18-10-2012 09:31:35
Misschien heel fout wat ik denk maar hij wil de relatie beeïndigen, dan gaat hij maar bij zijn ouders zitten en de kinderen daar ontvangen. Omdat hij er geen zin meer in heeft moet jij bij je moeder in bed slapen. En jou dan ook nog met 100 euro laten zitten en hij met 500, is ie helemaal mal !
Ik zeg, scheiden compleet van elkaar. En laat hem maar allimentatie betalen voor de kinderen want hoe moet jij ze nu onderhouden van 100 euro. En als je gescheiden bent heb je ook recht op veel toeslagen als alleenstaande ouder.
En misschien is er in de gemeente waar je nu woont geen urgentie, dan misschien toch verder kijken.
En heeft de bank werkelijk waar gezegd dat je het huis niet mag verkopen vanwege de restschuld ? Heel veel mensen hebben tegenwoordig een restschuld.
 
Quote
RE: Uit elkaar
Cassandra  schreef op: 18-10-2012 09:38:41
Hebben jullie een hypotheek afgesloten met NHG (hypotheek garantie)? Zo ja, dan kun je via de NHG kijken of je de restschuld verrekend kunt krijgen. Daarvoor heb je wel verkooptoestemming van de bank nodig.

Ga dus met ze in gesprek hierover. Natuurlijk zegt de bank in eerste instantie: nee, mag niet. ze hopen dat je dan zelf voor een oplossing zorgt die voor hun zo voordelig mogelijk is. Laat je niet te snel afschepen bij de bank, want ze hebben liever een huis dat verkocht is dan een huis waar ze zelf mee blijven zitten en waarbij geen enkele schuld wordt afgelost en het huis dan naar zo'n veiling moet.

 
Quote
RE: Uit elkaar
Even Anno  schreef op: 18-10-2012 10:21:35
Wij hebben geen NHG. Ik zit dicht bij het vuur en ik kan echt met 1000% zeggen dat de bank n iet akkoord gaat. Omliggende gemeentes geven ook geen urgentie. Dan moet ik buiten de regio gaan wonen waar de huurhuizen nu voor afgegeven worden en dan zit ik weer met kosten om naar mn werk te gaan. Ik woon nu op fietsafstand, kan namelijk bij het werk alleen betaald parkeren en dat is 20 euro per dag dus dat loopt dan helemaal de spuigaten uit.

Ik wil het zo stabiel mogelijk houden voor de kids daarom wil ik niet dat de kids bij zijn ouders ontvangen worden. Onze oudste is al 2x gewisseld van KDV en is erg gevoelig voor wijzigingen dus ik wil dat hun gewoon naar het KDV gaan waar ze nu ook al zitten.

Mn werkgever weet van de situatie af en heeft me net een telnr gegeven van een mediator, en kan waarschijnlijk de kosten declareren op het werk, daar ben ik wel heel blij mee! kijken wat die persoon zegt.....straks als de kids op bed liggen maar even bellen.
 
Quote
RE: Uit elkaar
Marjolein77  schreef op: 18-10-2012 10:23:23
Wat fijn van je werkgever!!! Ik hoop dat de mediater goede tips voor je heeft meis!! in zo'n situatie zie je door de bomen het bos niet meer en het is fijn als iemand je daarbij kan begeleiden!! heel veel sterkte!!
 
Quote
RE: Uit elkaar
Even Anno  schreef op: 18-10-2012 10:33:50

Marjolein: Dank je wel.

Ik hoop gewoon dat hij/zij kan uitleggen hoe we het beste de kosten kunnen verdelen. Volgens mij zit er namelijk een berekening aan vast omdat ik thuis ben om voor de kids te zorgen en daardoor niet fulltime kan werken dat er eigenlijk een "vergoeding" voor komt.
Ik wacht het af.


Morgenochtend eerst naar de huisarts voor doorverwijzing naar kinderpsycholoog om te bespreken hoe we het de kids het beste kunnen vertellen zonder dat ze een trauma eraan over houden. Hopelijk kan ik de afspraak met die mediator er achteraan plakken.

 
Quote
RE: Uit elkaar
Liefje  schreef op: 18-10-2012 10:45:51
Nou dat is in ieder geval mooi maar ik zou toch eens even gaan berekenen met je inkomen op hoeveel je per maand zou komen als je echt alleen komt te staan en dus gescheiden bent want ook je toeslagen gaan omhoog!!!!

Goed heb ik al gezegd tis aan jou of je die berekening ook even gaat maken ipv meteen te zeggen nee dat wordt het niet want dat weet je pas als je het berekend hebt.

En ik snap niet wat voor werk je doet maar dit kan iedereen overkomen het lijkt me een niet logisch plan om het zoals jullie nu doen nog 10 jaar door te zetten.

Je kunt natuurlijk ook kijken of je ergens een kamer kunt huren waar 1 van jullie dan kan gaan zitten als je niet bij de kinderen bent (of waar hij gewoon kan gaan zitten) in ieder geval je moet die scheiding er helemaal doordrukken want dan heb je kans om voor meer dingen in aanmerking te komen.
 
Quote
RE: Uit elkaar
Radijsje  schreef op: 18-10-2012 11:47:21
Dit zou ik echt niet doen!. Ik zou echt proberen om het huis te gaan verkopen en de restschuld wat overblijft verdelen in tweeën, en hier een lening voor gaan regelenen of de schuldsanering in!

Dit hou je echt niet lang vol en voor de kinderen lijkt mij dit ook geen juiste oplossing!
Je bent dan nog steeds niet van elkaar gescheiden!

Ik zou zelf denk ik kiezen om de schuldsanering in te gaan, ergens anders iets gaan huren danwel niet in je huidige woonplaats! en daar proberen er weer boven op te komen. Het is maar tijdelijk en je hebt wel een vast bedrag wat je per week krijgt om van te leven!
Ik denk dat je kinderen hierveel meer rust in gaan vinden en jij zelf ook!

Heel veel sterkte!
 
Quote
RE: Uit elkaar
Debby1977  schreef op: 18-10-2012 12:30:07

Quote Liefje:
zolang je nog niet gescheiden bent zal er altijd naar t gezamelijk inkomen gekeken worden, scheiden lijkt mij dus een verstandige keuze om dat maar alvast te doen!



Nee hoor,bij een akte van onvermogen kijken ze niet naar het gezamenlijke inkomen maar van ieder apart.

Sterkte
 
Quote
RE: Uit elkaar
Anne Mv 3  schreef op: 18-10-2012 12:38:46

Jullie zitten helemaal klem, want wat als één van de twee over een half jaar of over een jaar een nieuwe relatie krijgt (weet je zeker dat je vriend niet een ander heeft?) dan worden de problemen helemaal groot! Wat jullie van plan zijn is absoluut niet realistisch!
Waarom niet investeren in de relatie? gesprek met mediator, relatietherapeut?
Qua huis zijn jullie nog jaren tot elkaar 'veroordeelt' en dat gaat héél veel spanningen geven, dat kan gewoon niet anders! Dan kun je toch beter een periode 'van tafel en bed gescheiden leven' en met behulp van een therapeut bespreken of er nog mogelijkheden zijn om jullie relatie nieuw leven in te blazen?!
Heel veel sterkte want je zit echt in een bizarre situatie!

 
Quote
RE: Uit elkaar
Mamajenti  schreef op: 18-10-2012 12:41:23
Als schuldhulpverlener iod mag je zelf niet in de sanering terecht komen, weet ik van een kennis. En ook bewindvoerders geloof ik niet.

Toch TO, je kan een doorlopend krediet aangaan voor jouw deel van de restschuld, is het niet? De bank gaat akkoord als je maar zorgt dat je de restschuld inlost. Dit mag ook dmv een andere kredietvorm zijn!

De oplossing die er nu is, is niet ideaal. Mijn mening is ook dat als hij niet meer wil, hij maar zorgt voor zijn deel van de stabiliteit van de kids.

Bereken hoeveel je inkomen is als je alleenstaand ben en neem dat wel als uitgangspunt voor de verdeling van het inkomen.

Ik denk dat er meer mogelijk is dan dat je nu ziet.
 
Quote
RE: Uit elkaar
Even Anno  schreef op: 18-10-2012 12:43:08
Debby: Akte van onvermogen.....hoe kom ik daaraan?

Ik heb inderdaad nog niet alle toeslagen/subsidies etc bekeken. Kunnen jullie me opweg helpen?
- KGB
- Zorg
- VT
- alleenstaande ouder korting
- bedrag ter compensatie omdat je minder werkt ivm kids (hoe heet dit ook alweer? naja die heb ik in ieder geval nu ook)
- ........

Faillisement / WSNP is absoluut geen optie, ik ga niet mn baan / branche opgeven!
Op mijn inkomen kan ik een krediet krijgen van 7.500 euro........
 
Quote
RE: Uit elkaar
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 18-10-2012 12:48:18
Google even op proefberekening toeslagen, daar kun je alle toeslagen berekenen en kijken wat jij zou krijgen.

Sterkte en succes de komende tijd!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Uit elkaar
Naam
Bericht