Menu
 

Topic:

Kleuters steeds later zindelijk

Tulp  schreef op: 16-10-2012 07:38:55
HILVERSUM -  Steeds meer kleuters zijn nog niet zindelijk als ze naar school gaan. Leraren moeten de kinderen verschonen en de rommel opruimen.

Het verschonen behoort niet tot de taken van het onderwijs. Zindelijk maken van kinderen is een opvoedtaak voor de ouders, meldt het ministerie van onderwijs. Scholen mogen kinderen weigeren die nog niet zindelijk zijn, maar het is niet altijd eenvoudig, zegt ook kleuterjuf Monique in de Gooi- en Eemlander.


Juf Monique heeft verschillende leerlingen in haar klas die nog niet zindelijk zijn. Dat soms bijna vierjarige kleuters af en toe een ongelukje hebben is normaal, zegt ze. "Maar bij sommigen lijkt het structureel. Dan roepen de kinderen: ’Juf, Elsie stinkt. Ze moet haar schone luier.’ Want ze heeft al een luier aan, maar haar poep komt er dwars doorheen."


 


Ongelukjes


 


Monique geeft al dertig jaar les, maar het probleem lijkt steeds erger te worden. "Het is niet te doen", verzucht ze. Ze heeft naast Elsie (niet haar echte naam) nog twee kinderen in de klas die vaak ongelukjes hebben. "Dan ligt er weer een plas onder de tafel."

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Deborah Op De Mobie
l
  schreef op: 16-10-2012 09:34:27
Priscilla met twee. Levi 3, 5 jaar en Stan is nu helemaal zindelijk ( 24 sep vier geworden). ik heb mijn kinderen vrij gelaten, ik kneep hem wel eventjes bij Stan. Hij heeft een ontwikkeling achterstand en veel problemen met zijn ontlasting. pushen hielp hier niet, de knop moet gewoon omgaan. Ik snap wel dat dit een probleem voor de leraar is, deze hebben geen tijd. wij werken beiden en vond de plas broeken ook niet fijn. Maar dat heeft een tbm toch ook? Op de opvang besteden zij daar tijd aan en zij zien het van anderen. Je zou denken dat het juist bij deze kinderen sneller zou gaan .
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Janine  schreef op: 16-10-2012 09:38:54
Mijn dochter is 2 en half, maar ze wil gewoon echt niet, heb ook niet het idee dat ze in de gaten heeft wanneer ze moet plassen. want laatst liep ze zonder pamper en plaste ze , ze schrok zo dat het langs haar benen heen liep hahaha 
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Mams  schreef op: 16-10-2012 09:41:41

Helemaal met Son eens, veel te droge luiers, ze zouden dunner of minder vocht op moeten nemen naargelang je wil beginnen met zindelijk maken.

Vroeger werd in de leeftijd tussen 2 en 3 jaar, steeds minder of dunnere katoenen luiers omgedaan met daaroverheen een plastic broek binnenshuis en buitenshuis zonder plastic broek, op deze manier voelde je beter dat je nat werd of was en daar wilde je graag vanaf.

Uitzonderingen daargelaten waren bijna alle kinderen na enkele weken/maanden droog.

Doe er je voordeel mee, bij ons en onze kinderen heeft het prima gewerkt.
 

 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Mama_anja  schreef op: 16-10-2012 09:48:28
onze oudste is nu sinds 3 weken plas zindelijk en word 9 nov 3 alleen poepen doet ze nog niet op wc/ pot
heb ze van af anderhalf 3 x perdag op de pot gezet 
smorgens uit bed smiddags uit bed en savonds voor het slapen gaan
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Lisje  schreef op: 16-10-2012 10:01:06
Tegenwoordig heerst het idee dat kinderen er aan toe moeten zijn en dat ze het dan vanzelf gaan doen. In de praktijk gebeurt dit zelden. Je moet er echt zelf mee aan de gang en zonder luier laten lopen en dat het dan langs hun benen druipt, ja dan gaat pas een lichtje branden want hee dat is vervelend. Vroeger waren de luiers ook niet zo goed en hadden de mensen veelal minder geld (er voor over), ze gingen er eerder mee aan de slag. En is een kind bang voor de wc kan die toch ook op een potje. En er naar toe werken met je kind samen, belonen als het lukt, ze gaan het vanzelf voelen als die luiers maar af blijven thuis. Een goede tijd voor het potje is bij het uit bed gaan en na het drinken, dan moet je toch zelf ook? Het is veelal gemakzucht, dweilen en plas aan je been, dat is zielig.. Terecht als scholen kinderen hierom weigeren tenzij er een onderbouwde medische oorzaak is.
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Mama-van-aimy  schreef op: 16-10-2012 10:09:13
De hele dunne luiers die veel opnemen zijn natuurlijk erg makkelijk.

Toen ze vroeger nog katoenen luiers droegen werden kindjes gewoon sneller zindelijk.

Hier heb ik tot nu toe het geluk gehad dat mijn kinderen snel zindelijk zijn.

Kind 1 met 2 jaar en 11 maanden
Kind 2 met 2 jaar en 3 maanden
Kind 3 met 2 jaar en 1 maand.

En allemaal waren ze binnen 1 week zowel dag als nacht zindelijk!

Kind nummer 4 is nu 20 maanden. Ze plast en poept al veel op de wc.  Dat doet ze al sinds ze 16 maanden is. Maar toch heeft ze nog een luier om omdat het ook vaak genoeg nog in de luier gaat.
Maar zodra ze in haar luier heeft geplast of gepoept, komt ze direct naar mij toe en zegt ze "poepie daan". En dan zit het er net een paar seconden in, want de luier is nog warm van het plasje wat ze heeft gedaan.

Met een beetje geluk is zij ook rond haar 2de zindelijk.
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Int  schreef op: 16-10-2012 10:20:19
Hier dus een zoontje dat laat zindelijk is. Ook al onderzoek gehad bij kinderarts, medisch leek er niets aan de hand. Maar hij voelt het gewoon op het allerlaatst. Hij heeft helaas dus ook best vaak een ongelukje op school. Maar als hij die heeft, dan verschoont hij zichzelf. Hij heeft ook altijd een tasje met een schone broek en onderbroek bij zich.

Ik twijfel zo vaak van is het toch niet iets medisch. Maar het lijkt egwoon of hij het laat voelt, zeker als hij druk bezig is in zijn spel. Hij wil ook echt geen luier aan (wil ik ook niet hoor). Hij wil zelfs dolgraag ook de nachten zonder luier. Maar helaas dat gaat nog neit.

Wij hebben echt alles eraan gedaan, ook op het cb zeiden ze dat we het goed aangepakt hebben , en konden ons geen verdere tips geven.

Hij is nu bijna 5, en iedere week nog wel 2-3 keer een ongelukje op school. Ik heb ook geen idee wat ik nog meer kan doen. De juf weet ervan, dus hij mag in principe altijd gelijk naar de wc toe, zelfs als ze in de kring zitten. En ze stuurt het ook regelmatig. Maar als we hem niet sturen gaat het fout.

Dus hier ligt het niet aan de luiers. Mijn oudste was met 2 dag en nacht zindelijk. Ik was zelf ook laat vroeger (net voor schooltijd, en de nachten pas met een jaar of9). Dus ik heb niet het idee dat ik iets fout doe hoor. Sommige kinderen hebben er nu echt eenmaal moeite mee.
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Kyla  schreef op: 16-10-2012 10:23:08
Ik was zelf pas zindelijk toen ik nog net geen 4 was. Mijn moeder werkte niet en gebruikte katoenen luiers. De oudste was plaszindelijk toen hij 3,5 was (jongen) en een paar weken later ook nachtzindelijk, poepen kon hij tot zijn 5e verjaardag alleen in een luier, hij kon dat  goed zelf aangeven, vroeg ons dan om de luier, op school hield hij het op. Hij heeft het syndroom van Asperger, geen idee of dat er mee te maken heeft. Jongste had voor zijn 2e verjaardag al droge nachtluiers, maar plaszindelijk worden duurde toch nog wel een hele tijd, hoewel we er actief mee bezig waren, hij vertikte het gewoon. Op een gegeven moment was hij wel plas- maar niet poepzindelijk. Na twee weken was ik dat ook wel zat...op een gegeven moment, heel on-pedagogisch gezegd: als je op de wc poept krijg je een lollly en sindsdien nooit meer vieze broeken gehad. Toen was hij wel al 3,5.

 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Suusmv3  schreef op: 16-10-2012 10:25:58
de oudste was met 3,5 jr dag en nacht zindelijk...
de middelste was net 2 toen ze overdag al zindelijk en 2,5 dat ze ook snachts zindelijk was...

de jongste is net 2 en zijn we net begonnen met het kennis maken van de wc en potje 
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Anna28  schreef op: 16-10-2012 10:30:33
@Sis, hoe reageert Nick als je hem zijn luier uitlaat? 


Algemeen: ik denk zeker dat het een taak is van de ouders om je kind vanaf een jaar of 2 regelmatig mee te nemen naar toilet/potje en het kind te stimuleren om een plasje of poepje te doen. Geen overstimulatie, maar het mag gewoon genoemd worden en beloond worden als het kind het probeerd. 
Ik vind de generatie van nu vaak 'te voorzichtig' want: oh stel dat je kindje bang wordt van het toilet.... vooral niet te erg stimuleren. het komt vanzelf wel.... maar dat is dus heel vaak niet zo. 
Terwijl ik denk: even doorpakken, trainen, stimuleren, het leuk maken en de meeste kinderen zullen voor hun 3e jaar zindelijk zijn. 

Maar: er zullen altijd kinderen zijn die slecht of moeilijk zinderlijk worden, daar werken die dingen niet bij. Maar dat betekent niet dat je het als ouders maar niet moet stimuleren en je kindje motiveren. 
Je hebt ook kids met een lichamelijk probleem of een echt psychisch probleem. Daar heb je dan goede hulp bij nodig. 



 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Ivy  schreef op: 16-10-2012 10:43:25
Ik las laatst een artikel over een wetenschappelijk onderzoek waar uit blijkt dat het helemaal niet goed is voor de ontwikkeling van een kind om vroeg zindelijk te worden.  In elk geval niet als er erg op getraind wordt.  

Een kind wordt zindelijk als het daar aan toe is.  Misschien dat 4 jaar wel helemaal niet zo'n goede leeftijd is voor een kind om al naar school te gaan?  Dat zou ook nog kunnen.  Of in elk geval niet voor alle kinderen.  Net als 6 jaar niet voor elk kind de ideale leeftijd is om te leren lezen. 

Als ik tijd heb zal ik dat artikel eens opzoeken.  Bij mij heeft het niet te maken met luiheid dat ik mijn kinderen niet train om zindelijk te worden, ik geloof gewoon niet dat het een positieve ervaring is voor een kind.  Al dan niet met stickertjes, beloningen e.d.
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
S@ssefr@s  schreef op: 16-10-2012 10:52:44
Onze kinderen waren met 1,5, 2 en 2,5 jaar zindelijk. Niet omdat zij het wilden, maar omdat ik het wilde. 2 van hen zijn autistisch. Ik reserveerde een week of 3 voor het oefenen, plande geen afspraken, zette een emmer sop klaar en deed de luier uit. Ik zette een wekkertje die elk half uur of 3 kwartier afging (beetje afhankelijk van hoe vaak mijn kind plaste) en dan zette ik ze op het potje. Boekje er bij, filmpje, likedjes zingen. Ze zaten dan net zo lang tot er een plasje kwam. Helemaal per ongeluk natuurlijk. Ik prijste ze dan uitbundig en de wekker ging weer opnieuw aan. Na een hoop ongelukjes gingen ze automatisch plassen als ik ze op het potje zette. Als dat geautomatiseerd was zette ik de tijd op het het klokje later. Hierdoor hielden ze het langer op. Op den duur gingen ze zelf aangeven dat ze moesten plassen, nog voor het klokje afging. Op deze manier zijn ze alledrie in 3 dagen/3 weken en 10 dagen zindelijk geworden. De nacht volgde bij alledrie vrij snel daarop, dat ging vanzelf. Na een week droge luiers deed ik deze af. En ja, ze krijsten wel eens op het potje, ze vonden het helemaal niet leuk, maar dan trok ik alles uit de kast om ze gerust te stellen en het leuk te maken. Hierdoor raakten ze er snel aan gewend en was de paniek over. Ik geloof niet in afwachten tot ze er aan toe zijn, als ik daarop had gewacht waren ze nog niet zindelijk geweest.
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Kyla  schreef op: 16-10-2012 10:55:23
Ik geloof in een individuele aanpak die past bij moeder en kind
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Mama Van Drie  schreef op: 16-10-2012 11:04:49
@Ivy en wat zouden dan de nadelige gevolgen zijn van kinderen die voor hun vierde jaar zindelijk zijn?
Ik weet niet hoor.....ze hebben overal wel een onderzoek voor maar ik zou het toch precies weer zo doen als nu, als ik zie dat mijn zoon in een hoekje gaat staan om zijn luier vol te kakken dan is hij dus heel bewust ermee bezig en dat zou toch gemakzucht zijn als je als ouder dat niet oppakt, mijn oudste wilde dus ook niet bij oma zijn luier vol doen, hij wilde perse naar huis, hij heeft ook nooit op school gepoept op de wc, deed dat altijd thuis.

Ik geloof daar dus niet zo in, ik kan me meer vinden in wat Anna28 zegt, hier heb ik ook nooit met een potje gewerkt, ze gingen gewoon op de wc.
Mijn oudste heeft een moment gehad dat hij niet durfde te poepen op de wc, hij had in de winkel zo'n militaire tank gezien die hij heel graag wilde hebben, die heeft hij dus kunnen verdienene door een keer op de wc te poepen en daarna was hij er doorheen ook, soms moet je ze even een zetje geven, niet letterlijk dan he

Mijn middelste was wel iets later met zindelijk worden maar wel voor zijn 4e jaar, en de jongste was gemiddeld.
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Liefje  schreef op: 16-10-2012 11:21:56

Quote SismvNick:
[...]

Dat noemen wij straffen, en het laatste wat je als moeder moet willen is je kind straffen voor iets als nog niet zindelijk zijn.



Nou of motiveren kun je het ook noemen wat nou als hij een speelgoedje heeft wat hij helemaal geweldig vind dan kan hij verdienen daar mee te mogen spelen als hij op de wc gaat plassen ofzo.

Maar vraag wat gebeurd er dan als je gewoon de luier uit laat? En ben je hier mee bv al bij de huisarts geweest want hij houdt het dus zelf echt tegen zoals je zegt
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Anna28  schreef op: 16-10-2012 11:25:06

Quote SismvNick:
Hij houd zijn plas net zo lang op tot hij niet meer kan. Lichamelijk is hij zindelijk, maar in zijn koppie nog niet.



 das ook niks zeg, arme knul!
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Liefje  schreef op: 16-10-2012 11:27:24
En wat doet nick dan op het moment dat hij het dus niet meer kan houden....want je kunt maar zolang je plas ophouden dan moet of komt het er toch een keer uit...
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Daisy1977  schreef op: 16-10-2012 11:27:49
L.uuk wilde al heel lang zijn luier niet meer aan, maar had soms ongelukjes op het KDV doordat hij tijdens het spelen vergat om naar de wc te gaan. Met 3 was hij overdag en 's nachts zindelijk. Zijn vriendje (ruim 6 maanden ouder) had er echt geen zin in, terwijl zijn moeder ook alles uit de kast haalde. Totdat hij door had dat zijn jongere vriendje geen luier meer aan had..... Na een koffiebezoekje gingen we weg, hij ging naar z'n moeder toe en vroeg of z'n luier uitmocht..... Geen ongelukje of niks gehad!

Iedereen is verschillend!
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Danimvsenna  schreef op: 16-10-2012 11:30:21
Hier op het CB zeiden ze ook dat 10 jaar geleden kinderen gemiddelt met 2,5 jaar zindelijk waren. EN dat het gemiddelde nu op 3,5 jaar ligt.

Ook zeiden ze dat het vooral komt omdat luiers steeds beter absorberen, en kinderen eht gewoon niet vielen als ze geplast hebben.

Of het echt toeval is of niet, geen idee. Maar ik heb Senna op een gegeven moment bublies luiers aan getrokken, die lekte zo snel door.... binnen een maand was ze zindelijk!
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Int  schreef op: 16-10-2012 11:32:38

Hier lijkt het soms wel andersom. Hij wil het wel, maar lukt nog niet goed....

En tijd heb ik er zat aan besteed hoor. Hij weet prima hoe hij moet plassen, maar voelt het gewoon niet altijd goed of te laat.

 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Melissa  schreef op: 16-10-2012 11:38:21
Ik vind dat sommigen wel erg overtuigd zijn zeg, iemand ander zijn mening geneuzel noemen :/

Ik dwing mijn kinderen niet om op de wc te plassen, er komt een moment dat ze dat zelf wel gaan doen. Dominiek deed letterlijk zijn luier uit toen hij 2,5 was en zei 'nu ben ik groot en ga ik naar de wc' en was direct zindelijk. Maar hij is gewoon met veel dingen veel verder.

Valentijn daarentegen loopt met alles wat achter, zo ook met zindelijkheid, we hebben een potje in de woonkamer Staan en als hij in zijn blote kont loopt dan plast hij daar regelmatig op, helaas ook onze stoffen bank helemaal onder geplast, er is geen zitplek meer die niet naar urine stinkt.

Direct als hij een onderbroek aan heeft plast hij weer in zijn broek. Dus ik las regelmatig een potjes middag in (de bank kan toch niet erger meer stinken) maar meer dan dat is hij nog niet aan toe.
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Ivy  schreef op: 16-10-2012 11:38:45
Mama van Drie  Niet kinderen die voor hun 4e jaar zindelijk worden, maar kinderen die er mentaal nog niet aan toe zijn.  Sowieso schijnt het pas echt zin te hebben om te beginnen met zindelijkheidstraining rond 2 jaar en 3 maanden (uitzonderingen daargelaten).

Mijn kinderen waren er aan toe rond 3 jaar en 3 maanden.  Waren dus ook allemaal wel voor hun 4e zindelijk, maar als ze er niet aan toe waren geweest, had ik gewoon nog even gewacht.

Ik weet niet meer precies wat de ''ideale'' leeftijd volgens dat onderzoek was, ik moet het echt zoeken, kan het niet 1-2-3 vinden.  Ik dacht dat het rond 3-3,5 jaar was.  Ik weet nog dat ik dacht dat ik eindelijk eens iets goed doe volgens de onderzoeken ;-)

En elk kind is natuurlijk anders, maar ik kan me wel voorstellen dat steeds met plassen en poepen bezig zijn, niet echt zinvol is.   En ik denk dat alles min of meer forceren (door beloningen etc.) terwijl het kind daar nog niet aan toe is, schadelijk zou kunnen zijn.

Hier probeer ik vanaf 2-2,5 jaar af en toe eens of ze al op het toilet willen (met zitverkleiner, potjes vind ik te vies voor woorden, kan daar zelf gewoon niet tegen) en als dat lukt, zijn ze er aan toe.  Mijn 3-jarige had een tijdje dat ze wel zonder pamper wilde, maar dan een half uur op het toilet ging zitten en daarna in haar broek plassen.  Dat is dus zinloos.  Heb haar toen toch weer een paar weken een pamper aangetrokken en bij de volgende poging was ze ineens dag en nacht droog. 

Hoe dan ook, ik denk dat het echt geen ramp is dat kindjes met 4 jaar nog niet zindelijk zijn.  Ook denk ik niet dat dat per se iets met de ouders te maken hoeft te hebben of dat ouders het niet goed doen als het niet lukt.

 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Claudia  schreef op: 16-10-2012 12:14:52
Ik denk wel dat je zeker de link kan leggen tussen veel moeders die nu ook werken (en veel meer werken dan vroeger) en dat bedoel ik niet verkeerd en ook niet als: gemak.
Maar er is gewoonweg minder tijd, je kan dan niet je kindje de hele dag in de blote kont laten lopen en de vloer constant dweilen. Dat is simpelzat. Dat heeft niet te maken met: gemak, maar met minder tijd.

Verder zie ik wel om mij heen dat er ook gemakzuchtige mensen bij zijn. Luier even snel verschonen is makkelijker dan al die tijd erin stoppen. En dat vind ik wel jammer.

Bij medische oorzaken en angsten vind ik het wel lastiger hoor.
Maar ik kan mij wel voorstellen dat juffen geen zin en geen tijd hebben om kinderen te gaan verschonen.
Als ik hier ook kijk hoe groot de klassen zijn. 25-30 kindjes zijn geen uitzondering.

Mijn dochter was rond 2 jaar zindelijk, na een half jaar snachts ook (zo uit zichzelf en weet dat ik daar ook heel veel geluk mee heb gehad).

Maar heb bijv ook iemand in de familie en die is nu 12 en heeft nog ongelukjes snachts..dat is echt hardstikke sneu, zelf heeft hij er ook moeite mee en schaamt zich. Schijnt ook iets medisch te zijn..




 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Mama Van Drie  schreef op: 16-10-2012 12:31:47
Nee het mag dan geen ramp zijn als een kind van 4 nog niet zindelijk is maar dan moet je ook niet mekkeren als de juf jouw kind niet wilt verschonen, want ze gaan nu eenmaal met 4 jaar al naar school.
Dan moet je dus als moeder zelf naar school om je kind te verschonen indien nodig.
Ik vind dus niet dat je dat van een juf of van een school mag verwachten en sorry hoor met alle resepct maar een kind van 4 die je uit een poepluier zou moeten halen....gatver......dat zou ik als juf dus pertinent niet doen, is heel wat anders als een baby he en het is je eigen kind niet, ik zou ervoor bedanken.

Melissa vind je dat niet vreselijk vies zo'n bank die zo stinkt? Want dat ruik je toch ook als je bij jou binnen stapt dan of niet?
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Anne Mv 3  schreef op: 16-10-2012 12:33:59
Ik denk dat het werken van de ouders geen probleem hoeft te zijn mits KDV/GO en ouders voor dezelfde manier kiezen om het kind te stimuleren om zindelijk te worden.
Voor een kind is het wel verwarrend als ouders het ene zeggen/doen en het KDV/GO wat anders.

Ivy, zo heb ik eens een onderzoek gelezen waarin gezegd werd door een deskundige dat veel ouders te laat beginnen. Tussen de 2 en 2,5 jaar ligt over het algemeen een bewustwordingsmoment bij de kinderen wat helpt om hen zindelijk te worden, als dit genegeerd/niet opgemerkt wordt dan is het daarna heel erg lastig voor een kind om zindelijk te worden. Hierdoor zijn er in verhouding meer kinderen die zindelijk worden tussen 3,5 en 4 jaar dan 10 à 20 jaar geleden.

Naar mijn mening is het iets wat van twee kanten werkt; veel kinderen gaan vanaf ongeveer anderhalf jaar aangeven dat ze gepoept hebben. Als je hen dan direct verschoont dan geef je al het signaal dat het vies is! Zo rond de twee jaar zeggen veel kinderen het ook als ze geplast hebben.
Hier kun je dan ook mee aan de slag! Potje of w.c. 'aanbieden'. Niet bang zijn voor natte kleren...
Bij de één werkt het direct als ze geen luier aan krijgen, een ander plast van de hele dag op de grond. In het laatste geval trek ik kind dan na een halve dag weer een luier aan en probeer na een week of 2 weken opnieuw.
Blijf zelf vooral relaxte, als je dat op dat moment niet kunt bieden dan kun je beter even wachten!
Onze kinderen waren zindelijk tussen de 2 en 2,5 jaar.
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Spatje  schreef op: 16-10-2012 12:34:10
mama van drie, zou je een kind ook niet verschonen als dat kind iets aan de darmen had? mijn dochter heeft nl altijd een darmprobleem gehad , was plaszindelijk, maar poepte in de luier , ze was op dat moment onder behandeling van een kinderarts en de juf maakte er geen probleem van om haar een luier om te doen en te laten poepen, gelukkig is dat maar 1x voorgevallen, mijn dochter schaamde ze zich zelf heel erg en poepte in de avond
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Claudia  schreef op: 16-10-2012 12:43:09

zo heb ik trouwens vorig jaar met het kinderfeestje van mijn dochter een meisje gehad. 5 was ze, en die had  dus in haar broek gepoept...je laat het kindje niet zo rondlopen dan natuurlijk in ballorig. Maar ik ging zowat over mijn nek kan ik je zeggen..want het is heel anders dan je eigen kind en een heel verschil als je een kindje hebt van 1 of een kindje van 5. Dat is gewoon grote mensen poep :-S...


Ik heel voorzichtig legging en onderbroek uit, viel de hoop in 1 keer op de grond. Brrr...kontje zat helemaal onder, dus papieren doekjes vochtig zitten maken om alles goed schoon te krijgen.


Vond het echt heel erg smerig. Onderbroekje in een tasje gedaan. Toen moeder haar kwam ophalen en ik het zei en het zakje gaf, was het enige dat ze zei: ow...en beetje chag naar de dochter van: hup mee want we moeten nu naar zwemles! Voelde mij best wel beetje rot toen, zeg dan op zijn minst even dankjewel of laat even merken dat je het zelf ook vervelend vind.


Achteraf hoorde ik dat het meisje dit wel vaker had(gaat op het allerlaatst naar de wc, te druk met vanalles en sjah dan is het te laat). Als moeder zijnde zou ik dan wel mensen even inlichten helemaal met een feestje en voor nood een schoon onderbroekje in de tas doen. Ik zelf had het graag geweten in elk geval.

 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Radijsje  schreef op: 16-10-2012 12:48:10
hier een dochter van  net 3, al wel plas zindelijk maar als ze moet poepen vraagt ze om een luier.

Heb ook wel eens gezegd mama heeft geen luiers meer, poep maar op de wc of als je op de wc poept krijg je een cadeautje!!!! Het resulaat mevrouw kan het zo een week ophouden.
Dat is toch helemaal niet gezond!!!! en dat ligt echt niet aan de opvoeding. Gelukkig heb ik nog een klein jaartje te gaan.

Ik vindt dat de kindjes van net 4 zooooveeel in eens moeten op de basisschool! Het is al z'n grote verandering voor ze!!!!
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Mirps01  schreef op: 16-10-2012 12:49:23
Dat idee heb ik dus ook. Dat veel ouders de makkelijkste interval missen. Iedereen zegt maar steeds dat anderhalf te vroeg is of 2 of 2,5. Maar op diezelfde leeftijd leer je ze ook om even stil te zitten aan tafel tijdens het eten ( al dan niet met een gordeltje) oefen je ook met het blijven zitten voor een verhaaltje of een liedje. Hier plassen ze vanaf anderhalf na opstaan op de pot en voor het huis uit gaan en voor het bad.. De kleinsten doen niks maar doen gewoon mee in het ritueel. Helemaal nieet vervelend.
mijn jongste deed met 2,5 jaar de poepluier uit en smeerde zijn kamer onder. Hoera:-(Maar dat was wel duidelijk een signaal dat hij met zijn lichaamsfuncties bezig was. Ik ben met hem begonnen en 180 dagen later was hij ook al nachtdroog. De andere 2 jongens waren al ver voor 2,5 jaaar zindelijk.
om mij heen zieik dat bijna iedereen die vol doorzet , werkend of niet, en de natte broeken op de koop toeneeemt, een zindelijk lkind heeft na een klain maandje. En een trots kin! Wie te bang is voor die natte broeken grijpt terug op up and go/ pullup luiers.. Nou dat is de beste marketing van luier fabrikanten ooit.. Welk kind vind die dingen niet schitterend. Die van mij wilden zindelijk en al bij een ander die dingen nog aan... En je voelt weer de plas niet.
 
Quote
RE: Kleuters steeds later zindelijk
Mirps01  schreef op: 16-10-2012 12:51:09
180 dagen later..
dat moet zijn 10 dagen later was hij ook al nachtdroog
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Kleuters steeds later zindelijk
Naam
Bericht