Menu
 

Topic:

Ervaring klysma kinderen...beetje spoed

Made  schreef op: 16-10-2012 00:20:02
Hoop dat iemand dit nog leest om dit tijdstip.

Demi klaagt al een paar dagen over buikpijn en als ik zo terug denk heeft ze ook al een paar dagen geen ontlasting gehad. Bij mn moeder ook niet waar ze dit weekend veel geweest is. Vanmiddag was ze aan het huilen van de buikpijn, maar even getroost en ze speelde ook zo weer verder. Vanavond werd ze gierend van de pijn wakker, dus heb de hap even gebeld voor advies (dacht eerst blinde darm omdat ze ineen kroop en hysterisch gierde).
Hoogstwaarschijnlijk zit ze dus verstopt. Ze is nu weer in slaap gevallen en heb haar een zetpil gegeven iom de hap, zodat ze de nacht een beetje doorkomt. Morgenvroeg moet ik een klysma voor haar halen bij de apotheek. En nu komt het dus...ik heb al moeite om er een zetpil inbrengen...laat staan een klysma, vind het doodeng  Ik weet dat hier een paar dames er ervaring mee hebben...zijn er dingen waar ik rekening mee moet houden of iets?
 
Quote
Navigatie
RE: Ervaring klysma kinderen...beetje spoed
Patricia2211  schreef op: 16-10-2012 00:59:43
ik doe er bij romy als ze er een nodig heeft wat vaseline aan.
ze vind het nooit leuk, heeft er echt een hekel aan en bij haar doet het pijn, maar dat doet het al met een thermometer, en zelfs met afvegen, dus das niet echt relevant....
laatst was het wel zo erg bij haar (geen verstopping, maar dachten ze wel n.a.v. de klachten, dat ze zelf om een clysma vroeg, maar veel poep kwam er niet.

sterkte, verstoppingen kunnen zo'n zeer doen
 
Quote
RE: Ervaring klysma kinderen...beetje spoed
Patricia2211  schreef op: 16-10-2012 01:01:38
oja, ik doe altijd maar een puntje erin, niet helemaal, maar dat staat ook in de bijsluiter.
probeer dr zo lang mogenlijk te laten lopen, tot het komt, dat hielp bij mij ook altijd goed (heb zelf oiok de nodige clysmas gehad vroeger)
 
Quote
RE: Ervaring klysma kinderen...beetje spoed
Jolijn  schreef op: 16-10-2012 07:53:52
het inbrengen valt reuze mee, op zich. je spuit er wat in en doordat de boel verstopt is voel je dat niet zo erg. pas na een paar minuten gaat het kriebelen. dan is het zaak om nog even een kwartiertje te blijven liggen, anders kun je weer opnieuw beginnen.
 
Quote
RE: Ervaring klysma kinderen...beetje spoed
Monica Mv 2  schreef op: 16-10-2012 08:07:51

Schrijft de HAP dit voor zonder je dochter gezien te hebben??


Zo ja, dan zou ik eerst even babbelen met je eigen huisarts. Misschien dat je beter voor korte tijd een lichte dosering lactulose of forlax kunt gaan proberen.

Zo'n microlax is nog minder als een thermometer inbrengen, maar het maakt alleen het onderste gedeelte van de endeldarm zacht. Het rommelt dan flink in de buik en je dochter kan er flink krampen van krijgen.

Mijn eigen dochter krijgt ze ook wel eens en het helpt echt wel, maar ik meen me te herinneren dat jouw dochter nog niet zo oud is, en ik ben dan niet zo happig om dan gelijk een microlax te geven.

Succes

 
Quote
RE: Ervaring klysma kinderen...beetje spoed
Patricia2211  schreef op: 16-10-2012 10:06:35
daar heb je wel gelijk in monica!

bij romy is het altijd erg duidelijk als ze verstopt is, dan heeft ze ook meteen een harde opgeblazen buik, en ze wilt dan bijna niets eten.

 
Quote
RE: Ervaring klysma kinderen...beetje spoed
Kyla  schreef op: 16-10-2012 10:36:56
@Monica: ik kreeg in de zomervakantie ook klysma's en zakjes poeder tegen verstopping zonder dat ze mijn zoon gezien hebben en zonder dat hij bekend is met medicijnen tegen verstopping. Ik was ook hoogst verbaasd.

@TO, tuutje voor hooguit de helft inbrengen (staat ook een streepje op), en dan helemaal leegknijpen. Ik liet mijn zoontje op een handdoek op zijn zij in bed ligggen, met opgetrokken knietjes bij het inbrengen. Vervolgens laten liggen tot dat hij voelde dat hij moest. Hier was het in 10 minuten opgelost. Hij had een enorm dikke prop zitten die er niet zonder hulp uitwilde.
 
Quote
RE: Ervaring klysma kinderen...beetje spoed
Made  schreef op: 16-10-2012 14:24:27

Sorry voor mn late reactie...mn moeder stond hier al heel vroeg voor de deur om samen het huis schoon te maken (kleine verbouwing achter de rug).
Heb de reacties wel op mn tel gelezen, maar kon ineens niet meer reageren.


Heb even het advies van Monica opgevolgd en toch nog even eigen huisarts gebeld, omdat ik na het lezen het idd ook wel vreemd vond om haar een klysma toe te dienen zonder haar gezien te hebben. Hij heeft mij eind van de ochtend terug gebeld, net op het moment dat Demi op de wc zat te persen  dus er is uit zichzelf eindelijk wat uitgegaan, na een kiwi en sinaasappelsap op de nuchtere maag, dus paniek voor niks

Mn dokter vond het niet nodig om langs te komen, aangezien ze nu alweer lekker aan het spelen is. Wel even in de gaten houden en zodra ze wel weer 2 dagen geen ontlasting heeft, dan even weer bellen of langskomen.


Had het zo met haar te doen vannacht, weet uit eigen ervaring hoe zeer zoiets kan doen.

 
Quote
RE: Ervaring klysma kinderen...beetje spoed
Monica Mv 2  schreef op: 16-10-2012 14:33:55
Gelukkig dat het al beter gaat. Zal een opluchting voor haar zijn.

Ikzelf heb prikkelbaar darm syndroom en ook zo'n last van verstopping en krampen met periodes. Das idd geen pretje. Een keer naar de wc goed kunnen geeft dan flinke opluchting.

Mijn zoontje zijn darm werkt bijna niet meer, dus ik ben wel thuis in de "darmwereld" inmiddels.

Goed dat je niet gelijk een microlax gegeven hebt, en hopelijk blijft het nu een tijdje goed gaan.
 
Quote
RE: Ervaring klysma kinderen...beetje spoed
Made  schreef op: 16-10-2012 14:40:22
Ik wist dat jij er veel ervaring mee hebt met Guus, dus hoopte al dat je het nog op tijd zou lezen

Ik heb zelfs jarenlang obstipatie gehad, maar sinds de zwangerschap van Demi is het spontaan verdwenen, heb het alleen nog als ik lang van huis ben en dus niet mn eigen toilet heb, zit gewoon tussen de oren, maar dan blokkeert hier de boel, krijg een buik alsof ik 6mnd zwanger ben en enorme buikpijn....de eerste driftbui hebben we alweer achter de rug, dus mevrouw is weer helemaal de oude , maar hou het zeker even in de gaten!
En een tijd geen bananen voor mn apie, die kreeg ze iedere dag eigenlijk wel 1 (max), is ze gek op en eigenlijk ook nooit dit soort last gehad, maar ze nu maar even vermijden.
 
Quote
RE: Ervaring klysma kinderen...beetje spoed
Monica Mv 2  schreef op: 16-10-2012 14:45:47
Hahahaha dat heb ik ook, ik heb dus in de hele tijd dat Guus in het ziekenhuis lag vorige week 9 dagen niet gepoept.

Neem nu een extra zakje movicolon en alles is weer goed.

bananen en chocola zijn idd grote boosdoeners, maar je kan niet alles verbieden hé. Doe ik bij Kirsten ook niet.

Succes met de driftbuien
 
Quote
RE: Ervaring klysma kinderen...beetje spoed
Made  schreef op: 16-10-2012 15:01:52

oh chocolade ook? Dat is echt nieuw voor me.
Nee ze mag heus wel weer bananen  maar nu eerst maar even dr ontlasting weer goed opgang voordat ik haar die geef. Daarna misschien maar niet meer iedere dag maar om de dag ofzo.
Maar Kirsten heeft ook problemen met dr darmen? Van Guus wist ik, maar van Kirsten niet.


Movicolon zit bij mij ook standaard in de koffer inderdaad, al moet ik daar wel 3 zakjes van opdrinken, voor het een beetje gaat werken. Het zit echt tussen de oren hier. Ik heb een jaar lang weekenddienst (heel weekend achterelkaar) gedraaid. Kon t hele weekend niet, maar zodra ik mn auto de oprit opreed moest ik met dichtgeknepen billen naar mn wc rennen

Hoop maar dat het voor Demi een eenmalig incident was, erg vervelend dit soort dingen

 
Quote
RE: Ervaring klysma kinderen...beetje spoed
Monica Mv 2  schreef op: 16-10-2012 16:52:30
Kirsten heeft obstipatie, dat is wat anders als Guus heeft hè. Zij kan zich prima redden met 1/2 zakjes forlax 10 gram per dag.

Ik was de movicolon vergeten, maar heb dat, op andere plaatsen ook echt tussen mijn oren zitten.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ervaring klysma kinderen...beetje spoed
Naam
Bericht