Menu
 

Topic:

Willen jullie meedenken? (buikpijn)

Gaya  schreef op: 09-12-2011 09:49:35
Ik wil graag even iets aan jullie voorleggen.

Vianne (bijna 5) is een vrolijk meisje wat altijd heel positief in het leven staat. Het is een kind wat zich nergens zorgen over maakt. Een beetje een chaoot en zeker geen denkertje.

Dit even voor de beeldvorming van Vianne.

Na de kerst afgelopen januari is ze naar school gegaan. Vanaf het begin liep het hartstikke goed.
Ze ligt goed in de groep, kon goed met de juf en ging elke dag graag naar school.

Sinds zo'n 4 weken is daar verandering in gekomen.

Ze heeft meerdere keren per dag buikpijn (zegt ze), voelt zich dan niet lekker, is huilerig en zeurderig zeg maar om vervolgens een half uur later weer te dansen op K3 bij wijze van spreken.
Het is voornamelijk na het eten maar niet alleen na het eten.
Het is zowel op school als thuis. Ook in het weekend en 's avonds en ook als ze bij andere kindjes aan het spelen is.
Ze heeft verder geen enkele klacht. Ze is al meerdere keren thuis gebleven en ook heb ik haar op moeten halen van school omdat het niet ging en ook een keer bij een vriendje.

Ik heb het eerst aan de sint geweten. Maar het is deze week niet minder geworden. Woensdagmorgen ben ik met haar naar de huisarts geweest. Die heeft geen verstopping gevoeld en ook is er gecontroleerd op blaasontsteking.
Geen enkel teken van.
Hij zei dat wel meer meisjes van haar leeftijd buikpijn klachten hebben omdat ze dan in hun spel te laat gaan en dan een paar uur tijdelijk verstopt zitten met bijbehorende krampen. Dat zou kunnen. Ze gaat wel elke dag.

Ik heb geprobeerd met haar te praten over school e.d. maar daar komt niks uit. Ik heb de indruk dat ze gym niet leuk vind maar als ze geen gym heeft dan veranderen haar klachten niet.
Verder heeft ze geen ruzie met kindjes ofzo.
De juf is in de zomervakantie met zwangerschapsverlof gegaan. Na de zomer zijn er 2 nieuwe juffen begonnen. Met allebei kan ze het volgens mij goed vinden. Ook heeft ze klachten bij een invaljuf bijvoorbeeld.

Ook ben ik begonnen met voeding en dranken elimineren.
We geven nu geen fruit (ook omdat ze in het verleden allergisch reageerde op tomaat en meloen) en ik ben nu ook gestopt met melk.
Om te kijken of er wat veranderd.

Volgens de HA moeten we dus gewoon afwachten.
Maar het zit me niet lekker. Vianne is geen type om ergens mee rond te lopen. In het begin was ik bang dat ze het gebruikte om niet naar school te hoeven. Nou is dat op zich al raar want ze ging graag naar school maar ook als ik haar gewoon breng kan ze nog de hele dag klachten hebben. En daarnaast heeft ze het ook in het weekend.
Dus dat het aan school ligt geloof ik niet zo.

In de familie komen wel wat darmproblemen voor. Ik heb prikkelbaar darmsyndroom en mij zusje heeft Crohn.
Niet dat ik daar nou zo bang voor ben maar ik hou het wel in mijn achterhoofd.

Iemand van jullie nog ideeŽn waar ik kan denken of wat ik zou kunnen proberen?
Dat ik mijn meisje nu elke dag huilend naar school breng en dat ze na elke maaltijd en daartussenin klachten heeft en gewoon niet lekker is vind ik echt te sneu om er niks mee te doen.

Liefs
Gaya
 
Quote
Navigatie
RE: Willen jullie meedenken? (buikpijn)
Anoniem  schreef op: 09-12-2011 11:23:15
Ik herken het ! Mijn zoon van 7 heeft dezelfde klachten en hiervoor krijgt hij nu movicolon zakjes. 1 zakje per dag en ik hoor hem niet meer over buikpijn.,
 
Quote
RE: Willen jullie meedenken? (buikpijn)
Bepje  schreef op: 09-12-2011 11:45:25
Het zou ook nog van een enorme groeispurt kunnen komen, dan is het daarna weer over.
 
Quote
RE: Willen jullie meedenken? (buikpijn)
Anoniem  schreef op: 09-12-2011 12:19:54
Misschien is ze overgevoelig voor gluten? Ik noem maar wat hoor. Kan natuurlijk van alles zijn, maar toen ik je verhaal las was dat het eerste wat bij mij opkwam, weet eigenlijk niet waarom.
 
Quote
RE: Willen jullie meedenken? (buikpijn)
Linn03  schreef op: 09-12-2011 20:45:35
Mijn dochter heeft bijna hetzelfde,ook is er bij haar meerdere keren bij de huisarts bloed in de urine gevonden,terwijl dat in het ziekenhuis dus niet zo was.Bleken de teststripjes niet goed te werken.Mijn dochter klaagd ook op de meest rare tijden,soms s ochtends vroeg.En dan bijna niet kunnen lopen van de pijn,hou je haar thuis van school,en uur later niks meer.
Wij zijn nu bij de kinderarts,en hun hebben de ontlasting op kweek gezet,en ook zei kreeg movicolon.
Wij merken nu wel,dat als wij bv een dagje onregelmatigeten,de klachten erger worden.Ook wij zijn gestopt met melkproducten,en het lijkt veel beter te gaan.
Het is zo vervelend,je ziet dat ze pijn hebben en je weet totaal niet waar het vanaf komt.Gek word je ervan.
 
Quote
RE: Willen jullie meedenken? (buikpijn)
Mamsv4  schreef op: 09-12-2011 23:35:48
Ik heb vroeger als kind ook heel veel en heel erge buikpijn gehad. Na maanden aanmodderen is mijn ontlasting toen op kweek gezet en daar kwam toen uit dat ik een parasiet in mijn darmen had.
Het lijkt mij dus wel zinvol om de ontlasting en eventueel ook de urine op kweek te laten zetten. Misschien komt daar iets uit en anders is dat iig uitgesloten.
Ik hoop voor je dochter dat het gauw beter gaat, dit is echt heel naar.
Sterkte ermee!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Willen jullie meedenken? (buikpijn)
Naam
Bericht