Menu
 

Topic:

Griepprik...

Lauw  schreef op: 11-10-2012 13:31:09
Krijg net een brief voor noof dat ze en groepprik krijgt, ze heeft nooit eerder gehad.

ze heeft exceem . Astma en vaak last van oren en keel zal ze eie daarom krijgn?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Griepprik...
Diedoes  schreef op: 11-10-2012 19:56:15
Ik heb vorig jaar gebeld omdat mijn zoontje dus opeens een oproep kreeg. Reden: de puffer is indicatie voor de griepprik. Dat wordt automatisch gelinked in het systeem en dus een oproep.
Dat was de uitleg vd assistente.Ik heb haar gevraagd te overleggen met de huisarts of hij hem voor mijn zoontje echt nodig vindt, dat was niet zo.
 
Quote
RE: Griepprik...
Mafkees  schreef op: 11-10-2012 20:15:29
TO, als jouw gevoel zegt dat het niet nodig is, dan haal je hem niet toch?

ik zou het persoonlijk niet snel doen. alleen in goed overleg met je arts.

mijn man krijgt standaard de griepprik, omdat hij van bijv. een goeie griep al het loodje kan leggen. dus helpen alle beetjes om het niet zó heftig te krijgen.

voor kinderen is het maar net waar de baat bij hebben. moeilijk advies te geven, jij kent je kind en de gezondheid het beste
 
Quote
RE: Griepprik...
Mamsie  schreef op: 11-10-2012 20:15:40
wat heerlijk Sis zo'n huisarts, maar om te overleven heeft hij toch 2000 patienten nodig...
Maar zoals ik al zei kun je ook persoonlijk ruiteren, dat doen ze ook bij patienten die gewoon op het spreekuur komen of waarbij ze langs gaan en vinden dat de patient een prik moet krijgen.

maar misschien is hij al zo oud dat hij in goede tijden goed geboerd heeft hahaha

Dat is echt raar Diedoes ( ik geloof jou wel hoor) maar een puffer is geen automatische indicatie, of hij moet persoonlijk ingesteld zijn..

ik weet niet hoe ik het ruiteren duidelijker kan uitleggen..
Bepaalde ziektes ruiteren vanzelf omdat je dat nodig hebt bij bijvoorbeeld medicijnen en dergelijke.
En die van belang zijn bij nieuwe diagnoses stellen en waar je een vergrote kans op hebt.
Een duidelijk voorbeeld is diabetes.
Als je met bepaalde klachten komt bij de huisarts en hij opent je dossier springt daaruit dat je diabeet bent. Met sommige klachten behoorlijk van belang.
Ook met bepaalde medicatie zoals bloedverdunners, dat is belangrijk om direct te weten als je bij de huisarts komt. stel dat je ergens een bloeding zou kunnen hebben, dan is het belangrijk dat je direct weet dat je bloedverdunners gebruikt.

Kanker is ook een ruitertje
en alle bovengenoemde aandoeningen en medicatie ook.
Maar een puffer geeft geen ruitertje, dus als je die groep oproept komt er niets te voorschijn, omdat je die niet worden geruitert.
Maar wel als de diagnose astma is gesteld.
Nu kan een huisarts ook zelf ruitertjes aanbrengen, maar dan is het dus persoonlijk gebeurd.

Dus het is niet zo dat alle patienten met een puffer een oproep krijgen, maar wel alle mensen met diabetes.
maar als een huisarts beslist dat wel alle puffers er 1 krijgen kan hij dat ruiteren, maar dan moet hij dat dus persoonlijk zelf doen.

En ik hoop maar dat niet te veel huisartsen dat doen, want dat is volledig overbodig!
EN dus een extra kostenpost
( en ook in de gezondheidszorg kan bezuinigd worden)

 
Quote
RE: Griepprik...
Jacq38  schreef op: 11-10-2012 20:16:43
Hier een dochter met Astma maar geen oproep. Misschien ook omdat we het altijd met de Ha zelf af kunnen en geen HApost oid nodig hebben in de weekenden? Geen idee of dat meespeelt hoor. Ze heeft een onderhoudspuf elke dag (laagje op haar longen wat haar beschermt tegen prikkels) en een puf bij acute benauwdheid. En dat helpt goed. Mei tot sept kan ze zonder maar zogauw het 1 september wordt is het raak en moet ze weer aan beide pufjes.

Sis volgens mij heb jij wel degelijk een indicatie natuurlijk ben je vast "nooit" ziek maar na wat jou overkomen is heb je volgens mij wel degelijk minder weerstand (medicijnen ,narcoses enz). Het is jouw keus om hem niet te halen maar wil je wel waarschuwen.

Tijdens de Mexicaanse griep "golf" heb ik hem echt gehad! Er waren mensen met een snotneus die zeiden dat ze de Mex. Griep hadden gehad maar ik wist wel beter.

Op de verjaardag van mijn kinderen beiden eind oktober/begin november jarig lag ik voor pampus op bed met ECHT de griep, aangezien de Mex. griep toen blijkbaar heerste werd daar van uitgegaan.

Ik ben heel gezond en NOOIT ziek maar wat heeft dat er in gehakt. Ik heb 5 hele dagen bijna alleen maar geslapen omdat ik de 41 graden koorts aantikte, 5 kilo afgevallen in 4 dagen(helaas meteen er weer bij toen ik normaal ging eten). Echt DE griep dus, en of ie nou Spaans, Mexicaans of afrikaans is je wordt er gewoon doodziek van.

Kan me voorstellen dat als je gezondheidsproblemen hebt (die ik dus helemaal NIET had) je daar echt complicaties van krijgt.

Vaak denken mensen als ze een paar dagen 38 of iets hoger hebben een snotneus en hoesten dat ze griep hebben maar dat is een  verkoudheid!!!

Echte griep herken je wel. en als je niet supergezond bent haal dan die prik!

Vwb gewone vaccinaties betreffende jonge kinderen ben ik ook duidelijk haal ze gewoon want de complicaties zijn niet misselijk als ze wel 1 van de ziektes krijgen. Zie hier dagelijks iemand met kinderpolio en dat had voorkomen kunnen worden door een inenting. @ Melissa, je beide zoons hebben de vaccinaties gehad waarom zou je het dan dit kind niet geven?
 
Quote
RE: Griepprik...
Mamsie  schreef op: 11-10-2012 20:21:23
Overigens vind ik dat een ander nooit voor jou kan beslissen wat je moet doen.
Wij krijgen nog net geen eis van onze werkgever, maar dat scheelt niet veel....

TO welke keuze je maakt het is jou keuze en die is goed!
Dat klinkt makkelijk maar laat je door je huisarts voorlichten, ga er gewoon naar toe, of praat met de assistente.
Ik ben altijd blij als mensen niet zomaar klaeloos iets doen wat er gevraagt wordt maar er serieus over nadenken!
 
Quote
RE: Griepprik...
Lauw  schreef op: 11-10-2012 21:01:36
Inmiddels weet ik waarom noof dr oproep kreeg in onze fa,milie komt astma voor,
mijn moeder is eraan overleden dus de dokter vind het verstandig dat noof hem ook krijgt, mormaal word ook niet snel uitgesproken bij een klein kind astma. Maar bij noof is het duidelijk

 
Quote
RE: Griepprik...
Lauw  schreef op: 11-10-2012 21:02:54
Btw ik heb trouwens eem ooroep via mijn werk gekregen voor de griepprik
 
Quote
RE: Griepprik...
Jen9  schreef op: 11-10-2012 21:33:58
Mijn zus heeft astma en heeft door de griep al vele malen in t ziekenhuis gelegen, wordt toch vele malen sneller een zware longontsteking.. Ik heb lichte astma, maar haal m ook. Heb hem 1 keer niet gehaald, en man, wat was ik ziek..

Andere vaccinaties ook gehaald, en ondanks dat toch kinkhoest, door de vaccinatie gelukkig niet zo erg, anders was onze zoon er zo goed als zeker niet meer....

Ik denk dat t heel erg aan je ervaringen ligt wat je doet.. Altijd een moeilijke beslissing.
 
Quote
RE: Griepprik...
Kriebel  schreef op: 11-10-2012 22:43:28
Ik heb zelf lichte astma, en ik haal m wel.
ik durf het risico niet te lopen om ziek te worden.

maar volg je gevoel, wat jij beslist is de beste keuze voor je meisje.
 
Quote
RE: Griepprik...
Bepje  schreef op: 11-10-2012 23:32:39
Je kunt het in tussentijd nog eens met de huisarts bespreken.
Wat veel mensen griep noemen is eigenlijk een zware verkoudheid. Griep die veroorzaakt wordt door het influenzavirus duurt een paar weken en daar kan je heel erg ziek van zijn. Mensen met minder weerstand kunnen het iets makkelijker oplopen en daar nog zieker van zijn dan gewoon gezonde mensen.
 
Quote
RE: Griepprik...
Corine  schreef op: 12-10-2012 08:32:29
Mijn man heeft van kinds af aan astmatische bronchitis, en hij heeft een puffer. Maar nog nooit een oproep gekregen voor een griepprik.
 
Quote
RE: Griepprik...
Mariėtte35  schreef op: 12-10-2012 09:48:03
Hier is een puffer alleen ook geen indicatie voor een griepprik. Ik heb 3 kinderen en alle 3 gebruiken ze Ventolin maar bij de oudste 2 is het bewezen dat ze astma hebben en krijgen dus de griepprik onze jongste heeft geen bewezen astma maar gebruikt dus wel Ventolin en heeft geen oproep.
Voordat onze middelste de griepprik kreeg was ze altijd heel erg ziek van de griep vaak kwam ze dan met een fikse longontsteking in het ziekenhuis sinds zij de griepprik krijgt heeft ze nog geen longontsteking weer gehad. Mijn 2 oudsten hebben afgelopen woensdag weer de griepprik gekregen.
 
Quote
RE: Griepprik...
Mamavan4schatjes  schreef op: 12-10-2012 09:59:51
Mijn dochter heeft de oproep ook voor de 1e keer gekregen,wij halen hem wel omdat ze vorig jaar een openhart operatie heeft gehad,en ik niet het risico wil lopen dat ze de griep krijgt.Ze kan al heel ziek worden als ze koorts krijgt,een paar maanden geleden kreeg ze ook koorts en toen was haar hartzak gaan ontsteken.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Griepprik...
Naam
Bericht