Menu
 

Topic:

Rhesus-C Negatief

Melissa  schreef op: 11-10-2012 13:15:30
Wie kan mij meer vertellen of rhesus-C negatief (dus niet D)

Volgens bloedonderzoek ben ik dus Rhesus-C Negatief en gaan ze in week 27 nog een keer prikken om te kijken of ik geen antistoffen aanmaak tegen rhesus-C positief bloed en anders gaan ze het goed in de gaten houden. Maar ik kan er eigenlijk niet zoveel over vinden. De kans dat het fout gaat was erg klein werd gezegd dat het mis zou gaan, maar zoals ik begrjip is er geen remedie tegen, dus wat willen ze dan doen met het extra in de gaten houden? Wat kan er gebeuren dan en wat willen ze er aan doen dan?
 
Quote
Navigatie
RE: Rhesus-C Negatief
Melissa  schreef op: 11-10-2012 17:36:59
Mijn bloedgroep is B positief, rhesus C negatief, geen rhesus C antistoffen
 
Quote
RE: Rhesus-C Negatief
Ster  schreef op: 11-10-2012 17:54:53
Klopt de rhesus - c is een vrij nieuw onderzoek vandaar dat er denk ik ook nog geen injectie is, maar op zich toch wel goed dat ze het in de gaten houden. Tenminste vind ik dan he.

Maar las ook dat iemand zei dat die bloedtransfusies in de zwangerschap niet veel plaats vinden, maar die worden toch ook zo'n 100 x per jaar gedaan hoor. Doen ze trouwens alleen in Leiden.


Mijn jongste heeft ook een transfusie gehad tijdens de zwangerschap. Is niet geheel zonder risico, maar mijn mening was dat ik geen keuze had. Als ik het niet deed kon hij ook dood gaan. Maar bij ons was de oorzaak niet dat ik antistoffen had aangemaakt. Maar ik had een besmetting opgelopen met de vijfde ziekte, zelf niks van gemerkt, maar werd bij toeval ontdekt omdat de echo ineens afweek met 2 weken daarvoor. Heel gedoe allemaal, maar gelukkig goed afgelopen en het is een heerlijk kereltje van net 3 nu.
 
Quote
RE: Rhesus-C Negatief
Tomaartje  schreef op: 11-10-2012 18:07:45
Ik heb AB-negatief, ook iets wat weinig voorkomt. Ik heb bij alle 4 de zwangerschappen rond de 30 weken en direct na de bevalling een prik gehad. De kids zijn positief. 

Gr Maartje
 
Quote
Navigatie


Reageren op Rhesus-C Negatief
Naam
Bericht