Menu
 

Topic:

mag dit? beetje spoed

Anoniem  schreef op: 09-10-2012 19:04:13
Even anoniem ivm herkenning van de werkgever.

Wij zitten met een probleem, mijn vriend werkt al meer dat 10 jaar bij hetzelfde bedrijf, 40 uur en vast contract. Daarbij heeft hij al 5 jaar een eigen bedrijf en werkt daarvoor 's avonds en soms weekend. Nu eist zijn werkgever dat hij daarmee stopt, hij mag buiten zn vaste baan niks extra's meer doen. De werkgever wil dus dat hij zn eigen bedrijf opheft. Stopt hij niet dan dreigt er ontslag

Maar mag zoiets??? je mag toch zelf weten wat je in je vrije tijd doet?? Of kunnen ze echt zoiets eisen??

Wij hebben dat extra geld gewoon nodig en daarbij vind mn vriend het ook leuk om te doen
 
Quote
Navigatie
RE: mag dit? beetje spoed
Anoniem  schreef op: 19-10-2012 17:45:00

Inmiddels een week verder, gister hebben we gehoord dat de werkgever in zijn recht staat. Ondanks dat het niet schadelijk is voor het bedrijf en mn man net als alle jaren hiervoor zijn werk goed en correct doet. Het rare is dat een collega het ook doet en mn man een aantal jaar gelden toestemming heeft gekregen.

Het komt er gewoon op neer dat ze dit gebruiken om mn man weg te krijgen, ze weten dat we momenteel niet zonder de inkomsten van zijn eigen bedrijf kunnen(laatste half jaar hoge kosten gehad ivm advocaat).

Er is nu iemand voor ons bezig om een middenweg te zoeken, en het sociaal plan word nu ook over gesproken.

 
Quote
RE: mag dit? beetje spoed
Anoniem  schreef op: 19-10-2012 17:47:57
Het is dus inderdaad zo dat als mn man niet zsm stopt dat hij dan op staande voet ontslagen wordt. We hopen dat er nog iets uit de bemiddeling komt
 
Quote
RE: mag dit? beetje spoed
Xsara  schreef op: 19-10-2012 17:50:18
de oplossing: als hij niet voor zichzelf een bedrijf mag hebben maar wel in loondienst mag werken bij een concurrent dan zet je het huidige bedrijfje van hem over op jou naam en gaat hij voor jou werken op papier.. probleem opgelost!
 
Quote
Navigatie


Reageren op mag dit? beetje spoed
Naam
Bericht